BALKABAKLI TRİFLE

 Nihayet,çok sevdiğim bal kabağı zamanı başladı..Bende balkabaklı tariflere, hiç zaman kaybetmeden  başladım..Çilek zamanı çok severek yaptığım trifleyi bu seferde balkabağıyla denedim..Süperr ötesi oldu..Bence hiç vakit kaybetmeden bu tarifi deneyin ve bu şık ,nefis pastayı misafirlerinize sunun.Hem hafif,hem çok lezzetli,hem de çoookkk kolay...İşte size Nurlu Mutfağın kendine özgü tarifiyle BALKABAKLI TRİFLE..



YAPILIŞI
16 adet kedi dili
750 gr.bal kabağı
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilin
250 gr.kaymak
1 poşet kaymaklı şanti
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 rakı bardağı süt
1 su bardağı ceviz +1 kahve fincanı şeker
1 ayaklı ortaboy kase
YAPILIŞI
  • Kabakları küçük parçalara bölüp,üzerine bir bardak şekeri dökerek,15 dakika bekletin.Daha sonrada kısık ocakta,kabaklarınız iyice yumuşayıncaya  kadar pişirin..Pişen kabaklarınızı iyice  süzün..Hatta bir tel süzgece koyun,1 saat kadar süzülsün.Suyunu sakın dökmeyin..Süzülen kabaklarınızı içine 1 çay kaşığı vanilin ekliyerek el blendırıyla iyice ezin.
  • Kaymak ,şanti ,pudra şekeri ve 1 rakı bardağı sütü iyice çırpın.
  • Ceviz ve şekeri bir tavaya alın,kısık ateşte karıştıra karıştıra karamel haline getirin,şeker iyice eriyecek ve karamel halini alacak.Daha sonra karamelleşen cevizlerinizi,aliminyüm folyonun üzerine ince bir tabaka halinde dökün,soğumaya bırakın.Soğuyunca küçük parçalar halinde bölün ve havanda dövün.Çok ince dövmeyin..
  • Bütün malzemeleri hazırlayınca ,ayaklı bir cam kaseye önce kedi dilini hafifce balkabağının süzdüğünüz suyuna batırarak bir sıra dizin,sonra üzerine kaymaklı şantiden bolcana koyun,düzleyin.Üzerine bolca kabaklı püreden koyun,kaşığın tersiyle düzleyin.Sonrada üzerine hazırladığız krokandan bolca serpin..Sonra tekrar kedi dilini şuruba batırarak dizin.Üzerine tekrar kaymaklı şanti,kabak püresi ve krokan koyarak bitirin.Kalan kaymaklı şantiyle trifflenizi süsleyin ve buzdolabında 6 saat kadar beklemeye bırakın.6 saat sonra triffleniz hazır..
  • NOT...Kedidillerinizi şuruba hafifce batırın ve öyle dizin.Fazla batırırsanız kedi dilleri erir ve güzel olmaz..
  • Bu ölçü küçük boy kalıp içindir,eğer büyük bir kaseye hazırlıyacaksınız,ölçüyü fazlalaştırın.
  • AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

25 yorum:

  1. SU ARALAR IHTIYACIM VAR BANA YOLLA NURUMMM

    YanıtlaSil
  2. ayy harika olmuş ellerine sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..sevgiler..

      Sil
  3. Cok guzel gozukuyor ellerinize saglik. Burada kabak ile yapilan tart lar ekim den yilbasina kadar cok yapilir ve satilir..Ben kabakli tart cok sevmiyorum ama esim bayilir..bu tarif birazdaha yiyebilecegim tarzda gibi...2 hafta sonra arkadaslara gidecegiz belki denemeliyim:) Balkabagi denilen bildigimiz kabak tatlisi yapilan degilmi? Bizim kabaklar burada yok ama ayni tadi veren kabaklar var squash deniyor ondan alirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bunu bir dene çok lezzetli ve şık oluyor..Balkabağı,tatlı yaptığımız kabağın aynısı..teşekkürler.

      Sil
  4. süper görünüyor ellerine sağlık nurşen ablacığım

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Muhteşem bir görünüş. Kabağa bayılırım.Lezzeti de süperdir eminim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor,denemenizi tavsiye ederim...Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Ayyyy nefis görünüyor.Muhakkak deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur hanım çok beğeneceğinizi umuyorum,hem çok lezzetli,hem de çok şık oluyor..Oldukçada pratik..

      Sil
  7. Balkabağını çok severim nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bende çok büyük bir zevkle yapıyorum balkabaklı lezzetleri..

      Sil
  8. nefis olmuş nefiss,eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. nurşen hanımcım harikasınız mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,şiddetle tavsiye ederim..

      Sil
  10. vaaaaoooc harika görünüyor...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. Canımmm ziyaretin için teşekkür ederim,şimdi iyiyim hamd olsun.Balkabağına
    bende bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM TEKRAR ÇOK GEÇMİŞ OLSUN..TEŞEKKÜRLER,BALKABAKLI ÇOK GÜZEL OLDU..

      Sil
  12. Nefis olmuş. Pastasını yemiştim, harikaydı.
    Bu kabaklı trifle da onun kardeşi gibi ve lezziz.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Nefis olmuş. Pastasını yemiştim, harikaydı.
    Bu kabaklı trifle da onun kardeşi gibi ve lezziz.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pastanın daha pratik versiyonu..Teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic