9 Aralık 2012 Pazar

KOLAY EL AÇMASI ISPANAKLI RULO BÖREK

 
 
Kıtır kıyır ,nefis bir el açması ıspanaklı börek..Birazcık hamur açabilen herkesin,kolaylıkla yapabileceği,oldukça pratik ve lezzetli bir börek..İçinde tahin soslu nefis ıspanak var.Deneyin, yemeye doyamıyacaksınız..
Böreklerimizi hazırlayıp tepsiye diziyoruz,üzerini strechle kapayıp buzlukta saklıyabilirsiniz..
 
Börek harcımızı kestiğimiz hamurun,düz kısmına koyup sarıyoruz..Bir tüm hamurdan 4 adet rulo çıkıyor..
 
Üst üste koyduğumuz hamurları,tekrar incecik açıyoruz..Ve dörde bölüyoruz..
 
MALZEMELER
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
1 kilo un
75 gr.tereyağ
İÇ HARCI
7 deste ıspanak
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
kırmızı pulbiber
3 yemek kaşığı tahin
ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
YAPILIŞI
  • Yoğurt,su,sıvıyağ,yumurta,tuz,sirke ve unu derin bir karıştırma kabına alın,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun..Elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün ve üzerini örterek buzdolabına koyun..1 saat dinlendirin..
  • Dinlenen hamurlarınızı  incecik ve açabildiğiniz kadar büyük  açın.Açtığınız hamurların 4 tanesini üst üste, aralarını erimiş tereyağla yağlıyarak koyun.Biraz beklesin,siz ikinci dörtlü grubu hazırlayın.Öteki dört taneyi tekrar büyükce açın ve aralarını erimiş tereyağla yağlıyarak üst üste koyun.Üst üste koyduğunuz 4 katlı hamuru tekrar açabildiğiniz kadar ince açın.Şimdi elimizde 2 tane büyk ve ince açılmış hamurumuz oldu..Şimdi bunları, dörde bölün.8 büyük dilim hamur elde edin.
  • Her parçanın düz ucuna hazırladığınız içi koyun ve rulo halinde sarın.Sardığınız büyük ruloyu tereyağla hafifce yağlayın ve istediğiniz büyüklükte kesin..
  • Bütün parçaları bu şekilde hazırlayın.Hazırladığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve hafif ısıtılmış fırında 175 derecede kızarana kadar pişirin..
  • Ispanaklı iç için,ıspanakları iyice yıkayın ve ince doğrayın.Sonrada kaynamış sıcak sudan geçirin ve iyice sıkın.Soğanları sıvı yağla kavurun, üzerine hafif sıcak sudan geçirdiğiniz ıspanakları ekleyin ve beraber kavurun.Ispanakları ocaktan aldıktan sonra hafif ılıyınca baharatları ve tahini ekleyin..Ispanaklı börek içimiz hazırrr...
  • Bu tarifden, 2 büyük fırın tepsisini dolduracak kadar börek çıkıyor..Yani oldukca bereketli bir börek..Yaptıktan sonra ,pişirmediğiniz fazlasını buzlukta muhafaza edebilirsiniz,sadece pişirmeden önce börekleri çözdürmeniz gerekiyor..
  • Afiyet olsun..
 
 
 
 
 

28 yorum:

  1. ohhh ne güzel olmus canim öyle ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylacım teşekkür ederim,sevgiler..

      Sil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım el açması böreğin tadına doyum olmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El açması börekler favorim,lezzeti başka oluyor canım..sevgiler..

      Sil
  3. Ellerine sağlık tatlım çok nefis gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  4. Hem ispanakli hem el acmasi ne denirki olsada yesem den baska. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevincim ıspanağı böreklerde çok seviyorum,çok yakışıyor..Gel beraber yiyelim canım..sevgiler..

      Sil
  5. El açması kıyır kıyır bir börekten daha güzel ne olabilir:)))Ellerine sağlık
    canım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacı doğru söylüyorsun,kıyır kıyır nefis oluyor..sevgiler..

      Sil
  6. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir borek bu..ellerinize saglik..kimbilir ne kadar lezzetlidir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten çok lezzetli ve keyifli bir börekti,tavsiye ederim..sevgiler..

      Sil
  8. Sevgili Nurşen, ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Yiyenlere şifa olsun. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyyficim çok teşekkürler..Sevgiler..

      Sil
  9. Bayılırım Ispanaklı böreğe, ellerinize sağlık :) ah bu hamur işleri, yiyeni hamur topacına döndürüyor valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet börekler çok kilo aldırıyor ama böreksiz sofra olmuyor bence,heleki ramazanda..teşekkür ederim..sevgilerimle..

      Sil
  10. Nefis olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. Kiyir kiyir olmus tatlim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,çıtır çıtır bir lezzet:]]

      Sil
  12. En kısa zamanda denemek umuduyla,emeğine sağlık nefis görünüyor,yapım aşamalrı bana talaş böreğini anımsattı anneciğim hamuru buzlukta dinlendirir...
    Yok bu böyle olmuycak sabah sabah ben bu blogtan kaçıyorum ağzım sulandı haydi hoşçakalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ve kolay bir el açması börek..Mutlaka deneyin..:]]]sevgiler.

      Sil
  13. Okuyucunuza olan saygınızdan dolayı size olan hayranlığım daha da çoğaldı......

    Bir çok bloggerler yanıt vermezken sizin hemen yanıtlamanıza şapka çıkarıyorum....Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,tabikide baştacısınız..Sadece tarif yazmayla bitmiyor bloggerlık,yaptığımız ve yazdığımız işin devamını getirip,sizlere yardımcı olmalıyız..Tariflerime gelen sorulara ben çok memnun oluyorum..Sevgiler..

      Sil