KARNIBAHAR,BROKOLİ OGRATEN

Muhteşem kış sebzeleri karnıbahar ve brokoli buluştu..Nefis baharatlarla tatlandı ve kaşar peyniriyle süslendi,davet soframızda ana yemeğimizin yanına eşlik etti.. Lezzetiyle sofrada baştacı oldu,çok övgü topladı..Bu lezzet şölenini mutlaka deneyin..Sonradan pişman olmayın..

MALZEMELER
1 küçük karnıbahar
1 ortaboy brokoli
1 kase haşlanmış mısır
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
BEŞAMEL SOS
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
75 gr.teremyağ
1 çay kaşığı beyaz karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
1 kase kaşar rendesi (üzeri için)
YAPILIŞI
  • Brokolileri ve karnıbaharları küçük çiçeklerine ayırın.İki büyük tencereye su koyun,biraz tuz atın.Kaynayınca birine karnıbaharı,diğerine brokoliyi atın.Karnıbaharı 7 -8 dakika,brokoliyi 3 -4 dakika haşlayın.Daha sonra ikisinide soğuk sudan geçirin ve süzün.
  • Beşamel sos için un ,süt,teremyağla beraber pürüzsüz bir sos hazırlayın..Sos pişince tuzunu ve beyazbiberini ekleyin.
  • Karnıbahar ve brokoliyi geniş bir kaba koyun,baharatlarını atın hafifce karıştırın ve geniş bir fırın kabına yerleştirin.Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.Onun üzerinede kaşar rendesini serpin ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 30 dakika.Daha sonra sıcak sıcak ikram edin..
  •  
  • Afiyet olsun..

32 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.Servis tabağında çok şık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım,sevgiler..

      Sil
  2. ikisi bir arada güzel olmuştur kesin
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi birbirine çok yakışmıştı,tavsiye ederim..sevgiler..

      Sil
  3. Sebzelerin ograten halinde yapılmasını çok seviyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebze ograten çok keyifli ve hafif oluyor,bende çok tercih ediyorum..teşekkürler Elifcim..

      Sil
  4. ellerine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
  5. çatalımı kaşığımı aldım geliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadii bekliyorum,bitmeden yetişş..

      Sil
  6. Ellerinize sağlık, sebze yemeklerini daha sık yememiz lazım gerçekten. Geçen gün kuşbaşı tavuklusunu yaptım, çünkü sade sebze evimizde pek tercih edilmiyor ama karnıbahar'ı lapa olmasın diye biraz çabuk çıkardım sanırım, hafif sert oldular, daha önce yaptığım çok çabuk haşlanıp lapa gibi olmuştu da:) bu seferkini ise sert yapmışım sanırım bir gün mutlaka ayarını tutturacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutar tutar ,telaş etme..Hepimiz deneye deneye en güzelini yapıyoruz,zamanla..sevgiler..

      Sil
  7. her ikisini ayrı ayrı yaparım ama eminim bir arada da nefis olmuştur,çok güzel görünüyor eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini bir arada ddeneyin,tavsiye ederim..teşekkürler..sevgiler.

      Sil
  8. Harika bir tarif mutlaka denemem lazım.ellerine sağlık
    sevgiler derya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım mutlaka dene,çok hafif ve lezzetli..teşekkürler canım..

      Sil
  9. ELLERINE SAGLIK.BU ARADA BROKOLI VE KARNIBAHAR GRATENE BAYILIRIMMMMMMM

    YanıtlaSil
  10. Sebze şöleni olmuş canım bu yemek nefissss ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum çok teşşekkürler,sevgiler.

      Sil
  11. eminim harika olmuştur , ama bende tabağa bayıldım :) emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şehrinazcım,çok teşekkür ederim..

      Sil
  12. Bayılırım kış sebzelerinde olan graten lezzetlerine, nefis görünüyor. Ellerine sağlık çok şık bir sunum olmuş.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,kış sebzeleri çok yakıştı gratene..sevgiler.

      Sil
  13. çok lezzetli gözüküyor servis tabağı ise sanki bu lezzetin önüne çıkmış:) çok şık:) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Lezzetle sunum birleşince çok daha güzel oluyor..sevgiler..

      Sil
  14. En svdiğim yemeklerdendir. Çayla birlikte harika oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Heyyficim..Her sofraya yakışan bir lezzet..

      Sil
  15. görüntü iştah açıyor eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcım teşekkürler...sevgiler.

      Sil
  16. Merhaba Nur hanım, nurlu mutfağınız şahane görünüyor gerçekten, zevkle geziniyorum bloğunuzda.
    Sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..Hoşgeldiniz bloguma..SEVGİLER..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic