Bu Blogda Ara

KUZU ETLİ KESTANELİ PİLAV

kestaneli pilav tarifi,kuzu etli kestaneli pilav nasıl yapılır?,yılbaşı pilavı,en güzel yılbaşı yemekleri,tarçınlı kuzu eti tarifi,kestaneli pilav tarifi


Nurlu Mutfaktan yılbaşı akşamı için sizlere nefis bir pilav tarifi..
Muhteşem bir kestaneli pilav ve etrafında  tarçınlı leziz kuzu etleri..
Yılbaşı akşamı misafirlerinize bu nefis lezzetle bir şölen yaşatın..

MALZEMELER
1,5 kilo yağsız kuzu eti
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 çay karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 diş sarmışak
1 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
PİLAV İÇİN
750 gr.kestane
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık
6 tane büyük havuç
2 tane soğan
1 adet etsu tablet
3 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı yenibahar
1çay kaşığı tarçın
3,5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  • Etlerinizi iri parçalar halinde doğrayın.Düdüklüye ,yoksa bir çelik tencereye yağları koyun.Eriyince sarmısakları içine rendeleyin ve etlerinizi içine atın,iyice kavurun..Etler hafif suyunu verecek, sonrada tekrar suyunu çekince ,içine ince doğranmış soğanlarınızı ekleyin ve tekrar beraber kavurun.Kavrulurken baharatlarınızı ekleyin.En sonda 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve pişirmeye bırakın.Düdüklüde 30 dakikada,çelik tencerede yaklasık 50 dakikada iyice pişecektir.Etleriniz pişince altını kapatın ve servis için bekletin.
  • Pilav için önce kestaneleri tepesinden yana doğru kesin ve fırına koyun,20 dakika pişirin,15 -20 dakika sonra üzerine bürazcık su ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.Pişince hafif soğutun ve sonrada soyun.Tepesinden yana doğru kesmesseniz kestaneleri zor soyarsınız,parçalanır.
  • Havuçları büyük küpler halinde doğrayın.
  • Kuş üzümünü ıslayın.
  • Soğanları küpler halinde soğrayın..
  • Bütün herşeyi hazırlayınca pilavı pişirmeye başlıyabilirsiniz..
  • Pilav tencerenize yağlarınız  koyun,sonra sırayla kavurarak dolmalık fıstık,soğan,havuç ve pirinçleri ekleyin.Bu karışıma sonrada üzümü ,kestanenin yarısını ve baharatları ekleyin.En sonda et su tabletle suyu karıştırın ve pilavınızın üzerine ekleyin,kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pilavınız pişerken baharatlarını kontrol edin,arzu ederseniz damak tadınıza göre biraz daha baharat ekliyebilirsiniz..Benimki tam kıvamındaydı..Pilavınız pişince 15 dakika dinlendirin.Daha sonra geniş bir servis tabağına ters çevirin,etrafına etlerinizi dizin.En üstünede kalan kestaneyi 1 yemek kaşığı şeker ve biraz tereyağıyla kavurun,koyun ve sıcak sıcak servis edin.
  • AFİYET OLSUN..

Yorumlar

BLOGGER: 22
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: KUZU ETLİ KESTANELİ PİLAV
KUZU ETLİ KESTANELİ PİLAV
kestaneli pilav tarifi,kuzu etli kestaneli pilav nasıl yapılır?,yılbaşı pilavı,en güzel yılbaşı yemekleri,tarçınlı kuzu eti tarifi,kestaneli pilav tarifi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP26bgCuOe0b0tDfCpKx7jsZ2coXFltd5h6c-BRUU4iXmG1an3YQoy3osCzM1agxpINVHMV4GnpkgQDTP6-8wNGQ1mpT7aY77yFgvU4qzW2brMjEejrXApMFezzyIDc-JZD70JG9yRKFA/s640/DSC03808kopya.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP26bgCuOe0b0tDfCpKx7jsZ2coXFltd5h6c-BRUU4iXmG1an3YQoy3osCzM1agxpINVHMV4GnpkgQDTP6-8wNGQ1mpT7aY77yFgvU4qzW2brMjEejrXApMFezzyIDc-JZD70JG9yRKFA/s72-c/DSC03808kopya.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2012/12/kestaneli-pilav-ve-kuzu-eti.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2012/12/kestaneli-pilav-ve-kuzu-eti.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız