SALÇALI DANA NOAR & PATATES PÜRESİ

 
 Yumuşacık bir etle ve mis gibi süt kokan bir püreye kim yok diyebilir ki ??? İşte size pratik ve çok lezzetli bir tarif..İster davetlerinizde misafirlerinize,istersenizde evdeki akşam yemeklerinizde ev halkına yapacağınız nefis ve çok kolay bir yemek..Hazırlayın,pişirin..Tamamı  marineden sonra ,sadece 45 dakika..Yanınada sadece bir püre ve salata hazırlayın.. Şölen havasında bir yemek yiyin..
 
Etlerinizi kızartırken,marinenin iyice süzülmüş olmasına ve yağınızın sıcak olmasına dikkat edin ki ,etinizin dışı kabuk tutsun..Suyu ve lezzeti içinde kalsın..
 
 
MALZEMELER
4 parça doğranmış dana noar
5 diş sarmısak
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI
  • Dana noarlarınızı bir gece önceden biraz süt,sıvı yağ,1 çay kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı soya sosunda marine edip,sabaha kadar bekletin..
  • Noarlarınızı pişireceğiniz zaman marineden çıkarın süzün.Sıvı yağınızı geniş bir tavanın içine koyun,ısınsın.Isınınca içine 2 diş sarmışağı doğrayın ve noarlarınızı içine koyun,önlü arkalı iyice kızartın.
  • Bu sırada düdüklünüzün içine tereyağınızı koyun,eritin.Eriyince içine ,ince doğranmış soğan ve sarmısaklarınızı ekleyin,biraz kavrulsunlar..Daha sonrada salçalarınızı ekleyin,kavurun.Kavrulan bu harcınıza dana noarlarınızı ekleyin,üzerine uzun uzun doğranmış kırmızı biberleri,küçük doğranmış domatesleri ,nişastanızı ve baharatlarınızı ekleyin.Düdüklünün kapağın tam kapatmadan 5 dakika böyle pişirin.5 dakika sonrada içine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve düdüklüyü bu sefer tam kapatın.Yaklasık 40 dakika kadar pişirin.
  • Sonrada düdüklünüzü dikkatlice açın ve yemeğinizi patates püresiyle servis edin.
  • Patates püresi için 5 adet patates,1 su bardağı süt,2 yemek kaşığı tereyağ,2 çay kaşığı tuz,1 çay bardağı kaşar...Patatesleri incecik doğrayın,içine sütünüzü ekleyin ve kısık ateşete iyice pişirin.Daha sonra pişen sütlü patatesinizi iyice ezin,içine tereyağınızı ,tuzunuzu ve kaşar peynirinizi ekleyin,iyice karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin.Pürenizde işte bu kadar kolay..
 
  • AFİYET OLSUN..SEVGİLER..
 
 
 
 

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Etin yanına patates püresinden daha çok yakışan bir şey var mı acaba ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede salçalı ete en çok patates püresi yakışıyor..

      Sil
  3. Ayy Nurşenn eskiden ne kadar yapardım nuar...senden senin tarifle hatirlamak daha güzel oldu....öptüm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizdede annem her hafta noar yapardı,ama soğuk et olarak ..Çok severdik,dilim dilim ekmek arası,yesil soğan ve tereyle..nefis olurdu..esskii günler..bende öpüyorumm..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic