Nescafeli Krem Karamel


Bilindik tatlara bilindik hazları katmak sonucunda bambaşka ve yepyeni lezzetlerin kapısını aralamak...İşte benim mutfağımın sırrı bu...





MALZEMELER

250gr.toz şeker.
1200ml süt.
8 iri yumurta.
2 paket vanilya.
2 tatlı kaşığı nescafe.
2 portakal kabuğu rendesi.
150 gr.toz şeker.
YAPILIŞI

  • 150 gr.toz şekerinizi tavanızda karamel haline gelinceye kadar eritin.
  • Şekeriniz karamel haline gelince içine portakal kabuğunu rendesini ekleyin..
  • Karamelinizi kremkaramel kabınızın dibine döküp sogumaya bırakın.
  • Sütünüzü 250 gr.şekerinizin yarısıyla beraber ısıtın ve içine nescafenizide ekleyin..
  • Yumurtalarınızı 10 dakika iyice çırptıktan sonra şekerinizin kalanını ve vanilyalarınızı ekleyin.
  • İyice çırptıgınız yumurta şeker karışımınıza, ılık hale gelen şekerli nescafeli karışımınızı yavaş yavaş ekleyin.
  • Karışımımızı soğuyan karamelinizin üstüne dökün.
  • İçi su dolu fırın tepsisine koyup 160 derece fırında 90 dakika pişirin.[fırnda kontrol için,kalıbı hafifce sallayın eğer krem karamel çok sallanıyorsa daha pişmemiş demektir,biraz daha pişirin.Hafif katılaşmış jöle kıvamında olacak.)
  • Pişen krem karameliniz iyice soğuduktan sonra üzerini örtüp servise kadar buzdolabında bekletin.
  • Servis edeceğiniz zaman buzdolabından çıkarıp,5 dakika bekletin ve ocağın üzerinde 1 dakika ısıtın.Sonrada kenarlı bir tabağa ters çevirin.

NOT:Yumurtaları vanilyayla beraber,çok ama çok iyi çırpın,yoksa yumurta kokusuna engel olamazsınız.
Piştikten sonra mutlaka 8 saat buzdolabında bekletip öyle servis yapınız.


Afiyet olsun!
Sevgiler...

devamı »

Lokumlu Kurabiye

Günün en sevdiğim yanı;öğleden sonraları evime dönüp çayımı demlediğim sakin ve huzurlu saatleri diyebilirim..Bu tatlı anlarda çayıma eşlik eden masum tatlılarımdan birtanesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum..



Pişerken eviniz saran kokuya bayılacaksınız...Fırını açıp yememek için kendinizi zor tutacaksınız..
Bir kere tattınız mı ,bir daha vaz gecemeyeceğiniz bir kurabiye..En favori kurabiyeniz olacak..Haydi beklemeyin hemen deneyin..


 MALZEMELER
225 gr. tereyağ.
200ml.süt kreması.
1 tane mezeki
3 tatlı kaşığı pudra şekeri.
Aldığı kadar un..
300 gr.güllü lokum.

YAPILIŞI
  • Tereyağımızı;pudra şekerimizi;dövülmüş mezekimizi ve kremamızı iyice karıştırıyoruz.
  • Aldığı kadar unumuzu ekleyip;kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurumuzu 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • 1 saat sonra hamurumuzu merdaneyle 2cm.kalınlığında açıp en küçük boy çay bardağıyla kesiyoruz, içlerine güllü lokumlarımızı koyup kapatıyoruz.
  • 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eliyoruz.
Not: Fırından çıkıncaya kadar sabredemiyeceksiniz..


Afiyet Olsun!
Sevgiler...




devamı »

Beyaz Çikolatalı Hindistancevizli Tart

İşte Nurlu  Mutfaktan çıkan ve hayran kitlesi oldukça geniş olan tarifimiz..!!!
Tadına doyamıyacagınız bu tatlıya, iyi demlenmiş bir bardak çay eşlik etmek için can atacak...
Deneyen,vazgeçemeyecek.!!

                                                                             


MALZEMELER
Tart hamuru
1yumurta sarısı
3 yemek kaşığı kakao
2yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr soguk tereyağı
2 yemek kaşığı soğuk su
1çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1fiske tuz
200 gr un
Dolgu için malzemeler;
4yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı nişasta
600 ml. süt
2 tane yumurta
2 paket beyaz çikolata
1paket vanilya
6 yemek kaşığı hindistancevizi.
1paket süt kreması.200ml.

Yapılışı;
  • Öncelikle un, kakao, k.tozu ve tuzunuzu bir kapta karıştırın.
  • Sonra yumurtayı.suyu ve tereyağını unlu karışımla iyice karıştırıp hamur haline getirin.
  • Hamurumuzu 30 dakika buzdolabında bekletin..
  • Hamurumuzu 26 cm.lik kalıba uygun olarak açıp 180 derecefırında 15 dakika pişirin.
  • Daha sonra kreması için süt, şeker ve nişastayı iyice karıştırın.
  • Karışımı ocağımıza koyup kaynayıncaya kadar karıştırın.
  • Başka bir kapta yumurtalarımızı ve vanilyamızı iyice çırpın.
  • Yumurta karışımını kaynamakta olan kremamıza yavaşca ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  • Kremamızı ocaktan alıp çikolatamızı ve kremamızı ekleyip mixerle 10 çırpın.
  • en son hindistancevizimizin yarısını ekleyin ve biraz daha çırpın.
  • Hazırladığımız kremamızı pişirip, soğuttumuz tartımızın içine iyice yayın.
  • Üstünü ayırdığımız hindistan ceviziyle kaplıyın..

NOT:Buzdolabında 4- 5 saat soğuduktan sonra ikram ediniz.

Afiyet Olsun..
Sevgiler..
devamı »

Portakallı Kereviz Salatası

Farklı lezzetlerin birleşiminden doğan eşsiz bir lezzet şölenine davetlisiniz...
Lezzetine doyamıyacağınız bir tat sizi bekliyor..




MALZEMELER

4tane kereviz 
2 tane ortaboy havuç   
1 tane yeşil ekşi elma
2 diş sarımsak
500 gr.süzme yogurt
2 yemek kaşığı light mayonez
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı dövülmüş yeşil fıstık
4 tane portakal 

Yapılışı;

  1. Kerevizlerimizi, havuçlarımızı ve yeşil elmamızı rendeliyoruz.
  2. Süzme yoğurdumuza sarımsağımızı tuzumuzu ve mayonezimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz..
  3. Daha sonra rendeledigimiz sebzelerimizi yoğurdumuza ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.. Portakallarımızı soyup halkalar halinde doğruyoruz.
  4. Hazırladıgımız salatamızı portakal halkalarının üstüne toplar halinde yerleştiriyoruz.
  5. Dövülmüş yeşil fıstıkla  süslüyoruz..

NOT: Soydugumuz kerevizlerimizi limonlu suya koyarsak kerevizlerimiz beyazlığını muhafaza eder.

Afiyet olsun!
Sevgiler...
devamı »

IZGARA SEBZE PASTASI


Izgarada pişirilmiş lezzetler artık garnitür olmaktan çıkıyor...Sofraların ana ikramlarından  biri olarak sunabileceginiz bu keyifli yemekle, sağlıklı günler sizi bekliyor.. 


MALZEMELER
10 tane büyük yeşil  biber
10 tane havuç
8 tane patlıcan
1,5 kilo kabak
8 tane kırmızı biber
SOSU
5 tane  domates
5 diş sarımsak
1yemek kaşığı elma  sirkesi
5 yemek  kaşıgı zeytinyağı
2 çay kaşığı  tuz
biraz  karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI:
  1. Sebzelerimizi uzunlamasına  dogruyoruz.Üzerlerini hafifce tuzlayıp,sonra yıkayıp,tekrar kuruluyoruz.
  2. Hafifce  yaglayıp ızgarada pişiriyoruz
  3. Yuvarlak kek kalıbına en altan  biberlerden başlayarak,  bütün sebzeler bitene kadar sırayla  diziyoruz.Hazırladığımız sebze pastasının üzerini strech folyoyla kapatıp,buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. Domateslerimizi rendeleyip 2 kaşık zeyinyağı,tuz,.karabiber.,elma sirkesi ve pul biberimizle sos haline getiriyoruz.
  5. Servis edeceğiniz zaman,hazırladığınız sebze pastasını servis tabağımıza ters çevirip sosumuzu üstüne döküyoruz.
NOT:Arzuya göre süzme yoğurtla ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
Sevgiler..



                                                                                                                                                                      
devamı »

Enginarkalpli ,Zeytinyağlı Kereviz



       İste yine hem lezzetli hem de kalorisi düşük bir baska tarifle mutfağıma davetlisiniz. Bayanlar dikkat! Annelerimizin çay saati böreklerinin yerini artık düşük kalorili ikramlar alıyor.







MALZEMELER:

1kavanoz enginar kalbi
250gr arpacık soğanı
5tane ortaboy kereviz
2bardak portakal suyu
Yarım demet dere otu
4yemek kaşığı zeytinyağı
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

  1. Öncelikle soğanlarımızı zeytinyağımızda hafifçe kavuruyoruz.
  2. Kerevizlerimizi ve bezelyelerimizi soğanlarımıza ekliyoruz ve biraz pişmesi için tenceremizin kapağını kapatıyoruz.7-8 dakika kavrulmasını bekliyoruz.
  3. Daha sonra tencerimize enginar kalplerini ekliyoruz.
  4. Tuzumuzu,şekerimizi ve portakal suyumuzu ilave edip yarım saat pişmesi için bırakıyoruz.
  5. Piştikten sonra soğuyana kadar tenceremizde muhafaza ediyoruz.
  6. Tabağımıza alınca dereotuyla süslüyoruz.
Not: Kerevizlerimizi soyunca limonlu suda muhafaza edersek kararmaz.

Afiyet olsun!

Sevgiler!




devamı »

Izgara Sebzeli Dövme Salatası

Şimdi de karşınızda Izgara Sebzeli Dövme Salatası...:) Nurlu Mutfağın kolay tariflerinden biriyle devam ediyoruz... Malzemeleri ve hazırlaması çok kolay,ikramı keyifli olan bu düşük kalorili tarifle misafirlerinizi sevindirebilirsiniz...


Malzemeler;
  • 2 Su bardağı dövme
  • 3 Kabak
  • 2 Patlıcan
  • 2 havuç
  • 3 tane kırmızı biber
  • Bir demet dereotu
  • 6 tane yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  •  1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı;
  • Öncelikle sebzelerimiz istediğimiz şekilde doğruyoruz ve fırında ızgara yapıyoruz.
  • Nar ekşisi,zeytinyağ,kuru nane,tuz ve elma sirkesiyle sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Sonra  bir gece önceden ısladığımız dövmemizi,  haşlıyoruz ve süzüyoruz.(Biraz diri kalması gerekiyor)
  • Dereotumuz ve yeşil soğanımızı ince ince doğruyoruz.
  • Haşladığımız dövmemizi dereotumuz ve yeşil soğanımızla karıştırıyoruz.
  • Izgara yaptığımız sebzelerin yarısını bu karışıma ekliyoruz.İçine sosumuzun yarısınıda  ekliyoruz ve sebzeleri ezmeden karıştırıyoruz.
  • Daha sonra geri kalan sebzelerimizi tabağımızın en üstüne diziyoruz.
  • Kalan sosumuzuda üzerine döküp,servis ediyoruz..
  • Sebzeleri ızgara yapmadan önce biraz tuz ve karabiberle karıştırıyoruz,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz,üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdiriyoruz ve 180 derece fırında ızgara yapıyoruz.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

Milföy Çanağında Çoban Kavurma

Hangi tarifimden başlasam diye düşünürken ailem ilk tarifimi belirlemiş bile.. 
Geçen hafta yakın arkadaşlarıma hazırladığım ve ailemin de çok beğendiği Nurlumutfakta``nın  ilk tarifiyle karşınızdayım..
Unutmayın, tariflerinizi sevdiklerinizle paylaştığınızda daha da keyiflenecektir..

Malzemeler;
  • 10  tane krem karamel kabı
  • Bir kilo kuzu kuşbaşı
  • 250 gr arpacık soğan
  • 250 gr doğranmış mantar
  • 200 ml krema
  • 100 gr tereyağ
  • 10 tane milfoy hamuru
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 tane yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı;
  • Öncelikle iki diş sarımsağımızı sıvı yağımızda ısıtıyoruz. Kızgın yağımızın içine kuşbaşılarımızı atıp iyice kavuruyoruz.
  • Kavrulurken soğanlarımızı, biberlerimizi ve mantarlarımızı ekliyoruz.
  • Daha sonra sırayla baharatlarımızı ekliyoruz, biraz daha kavuruyoruz ve en son kremamızı ekliyoruz.
  • Hazırladığımız kavurmamızı krem karamel kaplarımıza dolduruyoruz.
  • Hepsinin üstünü milfoy hamuruyla kapatıyoruz.
  • 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra kapları ters çevirip milföy hamurunun içinden çekiyoruz.
NOT:Kuzu eti kavrulurken içine bir dilim ayva koyarsanız etleriniz mis gibi kokar!

  Afiyet Olsun!
  Sevgiler!

devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic