HİNDİSTANCEVİZLİ TAVUKLAR

Kim demiş kızarmış tavuk sadece galeta unuyla hazırlanır diye?Farklı lezzetler biraz cesaret birazda damak tadı...Bir arkadaşımda tatdığım bu farklı lezzeti birazda benim damak tadımdan eklediklerimle birleştirdim... Ballı hardal sosla beraber ikram ettim.Hadi şimdide hep beraber tadına bakalım....



MALZEMELER
1 kilo inceltilmiş tavuk göğsü
1 su bardağı soda
1paket krema 200ml.
5 tane yumurta
1çay kaşığı kimyon
1 diş sarmısak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
2su bardağı hindistan cevizi
kızartmak için sıvı yağ


YAPILIŞI

  1. 1 yumurta sarısı; soda; krema ;sarmısak rendesi; kimyon ;karabiber ve tuzu karıştırın.
  2. Tavuklarınızı 1 saat limonlu suda bekletin.
  3. Daha sonra tavuklarınızı süzün ve hazırladığınız sosda 2- 3 saat bekletin.
  4. Pişireceğiniz zaman tavuklarınızı sostan çıkarın.Önce una; sonra çırpılmış yumurtaya; sonrada hindistan cevizine bulayın..
  5. Kızgın yağda kızartın..
  6. Yanında ballı hardal sos ve erik sosuyla ikram edin..
NOT: Tavuğunuzu mısırlı pilavla ve karnıbahar salatasıyla ikram edebilirsiniz
AFİYET OLSUN...Sevgiler...
devamı »

KARNIBAHAR SALATASI

Çeşit çeşit salatalar soframızın baştacıdır.Yemeklerimize renk katarlar.İşte size yapımı çok kolay ama lezzetini çok beğeneceğiniz bir salata...Hadi buyurun sofraya.....

MALZEMELER
1 tane orta boy karnıbahar
4 tane havuç
1 küçük kase mısır konservesi
3 yemek kaşığı balsamik sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kuru nane
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kuru fesleğen
1 tatlı kırmızı pulbiber
2 çay kaşığı tuz 

YAPILIŞI
  1. Karnıbaharınızı ve havucunuzu az tuzlu suda 7- 8 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan karnıbaharlarınızı ufak çiçekler halinde ayırın.
  3. Haşlanan havuçlarınızıda jülyen şeklinde doğrayın.
  4. Karnıbaharlarınızı; havuçlarınızı ve mısırlarınızı salata kasenizde karıştırın.
  5. Hazırladığınız salata sosunu salatanızın üstüne dökün; tekrar karıştırın.
devamı »

KOLAY SIKMA

Çay sofralarımızın geleneksel ikramı olan sıkma artık Nurlu Mutfak farkıyla daha kolay...Herkes una bulanmadan ;hamur yoğurmadan ;evde lezzetli sıkmalar yapabilecek....

MALZEMELER
6 tane yufka(24 adet sıkma çıkar)
200 gr. teremyağ
1 kahve fincanı su
1/2 kilo beyaz ev peyniri( az tuzlu)
3 orta boy soğan +2 yemek kaşığı sıvıyağ
1tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI
  1. Peynirlerinizi ufalayın.
  2. Soğanlarınızı küçük küçük doğrayın.2 yemek kaşığı sıvı yağla biraz kavurun.(beyaz kalsın.)
  3. Soğanlarınız biraz ılıyınca; içine ufaladığınız peynirleri ve baharatları ekleyin karıştırın.
  4. Teremyağı eritin; içine suyunuzu ekleyin.
  5. Yufkanızı daire şeklinde açın ;içine fırçayla sulu yağdan sürün.Kare olacak şeklinde kapatın.
  6. Her kareyi 4 e bölün.Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
  7. Daha sonra hazırladığınız yufkaları teflon tavada ;önlü arkalı pişirin.
  8. Pişen yufkaya sıcakken hazırladığınız peynirli içten koyun ve sarın.
AFİYET OLSUN.Sevgiler....
devamı »

KÖFTELİ TERBİYELİ ÇORBA

Hanımlar sabah kalktınız; bugün ne pişirsem diye düşünüyorsunuz...İşte Nurlu Mutfaktan bugün evdeki herkesin damak tadını yakalıyacak; kolay ama doyurucu; lezzetli; keyifli bir çorba tarifi..
MALZEMELER
350 gr.yağsız koyun kıyması
1/2 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
maydanoz(üzerine doğranacak)
1 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 küçük kase haşlanmış nohut
TERBİYESİ
1silme yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
YAPILIŞI
  1. Kıymanızı ;pirincinizi ve baharatlarınızı iyice yoğurun.
  2. Hazırladığınız kıymalı harçtan; misket büyüklüğünde köfteler yapın.Unladığınız tepsinin içine koyun.İçinde hafif sallayın; köfteleriniz unla kaplansın.
  3. Tereyağını çorba tencerenizde eritin.İçine et suyunu ve suyunuzu koyun iyice kaynatın.Et suyunuz kaynarken içine 1 yemek kaşığı pirincinizi atın.Biraz pişsin.
  4. Pirinçleriniz biraz pişince suyun içine hazırladığınız unlu köfteleri atın.Sonrada nohutlarınızı atın.
  5. Çorbanız kaynarken küçük bir kasede un; limon ve yumurta sarısını çırpın.İçine biraz çorbanın sıcak suyundan ekleyin. Sonrada hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak corbanıza ilave edin.Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırınki; yumurta kesilmesin.
  6. Pişmeye yakın doğranmış  maydanozunuzu çorbanıza koyun. Biraz tuz ekleyin ve altını kapatın.
devamı »

PEREMEÇ(Kazan Türkleri Yemeği)

Bugün Nurlu Mutfakta 11.YY.dan ORTA ASYA TÜRK yemeği pişiyor..Arkadaşımda tatdığım  ve sizlerle paylaşmak istediğim bu farklı lezzet; bizim yağ mantımızı andırıyor...Ama sunumu ve tadı daha farklı..Sizlerde deneyin eminim çok beğeneceksiniz..

 






Malzemeler 

HAMURU
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (çok yumuşak bir hamur olacak hafif elinize yapışsın)

İÇ HARCI
500 gr.dana kıyma (2 kere çekilmiş)
5 diş sarmısak
1 orta boy soğan rendesi
1 kırmızı biber( küçük doğranmış)
1çay kaşığı karabiber
biraz tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Soya sosu+ süzme yoğurt(üzeri için)

YAPILIŞI
  1. Yoğurt; süt; yumurta; kabartma tozu; tuz ve unula pürüssüz bir hamur yoğurun.Ununuzu azar azar ekleyin elinize yapışan bir hamur olucak.
  2. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ; bir mutfak bezinin üzerinde dinlendirin..Beze yapışmaz korkmayın.(hafif un serpin.)
  3. Daha sonra kıyma; sarımsak; soğan; kırmızı biber; karabiber ve biraz tuzla beraber içinizi iyice yoğurun.Çok tuz atmayın çünkü peremeçinizi soya sosuyla ikram edeceksiniz.
  4. Her bezeyi tezgahın üzerinde tek tek unla açın.Hazırladığınız içi bıçakla sürün.Sonrada kenarlarını hafifçe içe doğru büzerek kapatın.Kıyma ortada havuz gibi kalsın.
  5. Hazırladığınız peremeçleri yine bir mutfak havlusu serdiğiniz tepsiye dizin.Buzdolabında biraz dinlendirin .
  6. Kızgın yağda önce kıyma olan yüzünü  kızartın.Sonrada öteki yüzünü kızartın..
  7. Peremeçlerinizi süzme yoğurt ve soya sosuyla ikram edin.
devamı »

Damla Çikolatalı Muffinlar

Çocuklarımız en değerli varlıklarımız..Nurlu Mutfak onları tabikide unutmadı...Sabah uyandıklarında; okuldan döndüklerinde onlara hazırlıyağınız bu süpriz muffenlar neşelerine neşe katacak.

MALZEMELER
4 yumurta
1;5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI

  1. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
  2. İçine sıvı yağı; yoğurdu; vanilyayı ve portakal rendesini sırayla ekleyin.
  3. En sonda un; kakao ve kabartma tozunu karıştırın ve kek karışımınızın içine eliyerek karıştırın.
  4. Kek karışımınızı muffen kalıplarına koymadan öncede damla çikolatalarınızı ekleyip kaşıkla karıştırın.
  5. Muffenlarınızı 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Kürdanla kontrol ettiğinizde kürdan temiz çıkıyorsa fırından çıkarın. 
devamı »

TAVUKLU MANTARLI TART

Hamurişi tariflerini kimimiz zahmetli, kimimizde daha keyifli buluruz..Oysa, hamurişleri sofralarımızın en kıymetlisidir.Haydi üşenmiyelim.Yine misafirlerinizi büyüleyeceksiniz.Unutmayın bu tarifde hamurun inceliği  kıvamı ve pişme derecesi çok önemli...


MALZEMELER
500 gr. tavuk göğsü
300 gr.mantar
1 küçük kase haşlanmış mısır
3 su bardağı süt
50 gr.margarin
3 yemek kaşığı un (dolu dolu)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TART HAMURU
250 gr.margarin(yumuşak)
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un( yumuşak bir hamur olucak)
üzeri için 1 yumurta sarısı+ 1  çay kaşığı sıvı yağ
26 cm.lik kelepçeli tart kalıbı

YAPILIŞI
  1. Margarini; süt; şeker; kabartma tozu; tuz ve ununuzu karıştırarak yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.Buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.
  2. Bu arada tavuklarınızı bir kaç damla limon suyu ve biraz tuz eklediğiniz suda haşlayın.
  3. 50 gr. margarin süt ve unla beraber beşamel sos pişirin.İçine tuz ve karabiberinizi ekleyin.
  4. Mantarlarınızı iyice yıkayıp limonla ovun ve doğrayın .Sonrada 1 kaşık sıvı yağda mısırla beraber soteleyin.
  5. Haşladığınız ve ufak parçalara ayırdığınız tavukları; mantarları; mısırlarınızı ve beşamel sosunuzu karıştırın.
  6. Hamurunuzu ikiye ayırın .Her parçayı merdaneyle yuvarlak olarak kalıbınızın boyuna göre açın.Biri diğerinden daha büyük olsun.
  7. Hamurun büyük parçasını kalıbın altına yerleştirin. Elinizle kenarlarını duvar olacak şekilde yerleştirin.
  8. İçine tavuklu beşamelli harcı yerleştirin.
  9. Daha sonra açtığınız öteki hamurla üzerini kapatın.
  10. 1 çay kaşığı sıvı yağla yumurta sarısını karıştırın ;tartın üzerine sürün.
  11. 170 derce fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
devamı »

BALKABAKLI PASTA


Tatlısıyla; çorbasıyla; böreğiyle şimdi balkabağı zamanı...Bizde bugün balkabağının pastasını yapıyoruz.Misafirleriniz bir dilimiyle yetinmeyecek.Hadi buyurun lezzet diyarına..



MALZEMELER
200 gr. tereyağ
4 yumurta
1 rakı bardağı şeker
1/2 rakı bardağı süt
200 gr.un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
750 gr.balkabağı+1 rakı bardağı şeker
1 rakı bardağı ceviz+ 1 kahve fincanı şeker

 
KREMASI
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr.margarin
1 poşet şanti
600 gr. süt
1 poşet şanti+ 1 rakı bardağı süt( kenarını sıvamak için)
4 yemek kaşığı şeker( karamel çubukları için)


YAPILIŞI
  1. Tereyağ; şeker ve vanilyayı çırpın..
  2. Yumurtalarınızın sarısını teker teker tereyağ karışımına ekleyin.
  3. Daha sonra sütünüzü; kabartma tozunuzu ve ununuzu karışımınıza ekleyin.En sonda yumurta beyazlarını bir fiske tuzla iyice kabarttıktan sonra ekleyin  ve tahta kaşıkla karıştırınki kekiniz sönmesin.
  4. Kek karışımınızı 24 cm.lik kelepçeli kek kabınıza koyup 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Balkabaklarınızı şekerinizle beraber pişirin ve soğuduktan sonra iyice süzün.Süzdüğünüz suyu kekinizi ıslatmak için ayırın..Çatalla iyice ezin.
  6. Cevizlerinizi şekerinizle beraber tavanızda karamelize yapın ; yağlı kağıda dökün;  soğusun sonrada iri olarak dövün.
  7. Un ;nişasta ;şeker ve sütünüzü krema haline gelene kadar pişirin.
  8. Pişen kremanıza vanilya ve margarininizi ekleyip mixerle iyice çırpın..
  9. Mixerle çırptığınız kremaya krem şantiyide ekleyip tekrar iyice çırpın.
  10. Bütün herşeyi hazırlayınca kekinizi ikiye kesip kelepçeli kalıba ilk kek katını koyun.Kekinizi ayırdığınız şurubun birazıyla ıslatın..Sonra hazırladığmız kremadan bolca 'sonra balkabaklı içten; sonra cevizli krokandan ' sonra tekrar kekinizin ikinci katı sonrada krema balkabağı ve cevizli krokanı tekrar koyun.
  11. Hazırladığımız pastanızı 1 gece buzdolabında bekletin.
  12. Ertesi gün pastanızı kelepçeli kalıptan çıkartın.
  13. Kenarlarını hazırladığınız krem şantiyle süsleyin.
  14. Kenarlarına karamel çubukları hazırlayıp süsleyin.(Şekeri tavada karamelleştirin  yağlı kağıdın üstüne uzun şeritler halinde dökün.)



NOT: Kekimizi balkabağının süzdüğümüz şurubuyla ıslatırsak  daha lezzetli olur.
devamı »

PUF BÖREĞİ

Nurlu Mutfaktan çıkan kızartma kokularını alan takipçilerim..Evet doğru yerdesiniz:))İster peynirli ister kıymalı hazırlanabilecek bu kolay tarifi misafirlerinize sunmadan önce mutfaktakiler birer birer aşırabilir..))))Dikkatli olun....

MALZEMELER

1 yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sulu yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı karbonat
1 -2 damla limon
biraz tuz
aldığı kadar un 500 gr.kadar
İÇ MALZEMESİ
400 gr. yağsız kıyma
2 tane soğan( çintilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı  yağ
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Yumurta; yoğurt; yağ; tuz;süt;sirke; karbonat+ limonsuyu,su ve unla pürüssüz bir hamur yoğurun.(yumuşak bir hamur olucak) (ununuzu azar azar ekleyin)
  2. 1 saat dinlendirin.
  3. Hamuru eşit bezelere bölün.Her bezeyi unla yufka büyüklüğünde açın.Çay bardağıyla kesin.
  4. Kıymayı soğanla iyice kavurun. Baharatlarını ekleyin ;soğutun.
  5. Hazırladığınız kıymayı çay bardağıyla kestiğiniz hamurun içine koyun d şeklinde katlayın.Kenarlarına iyice bastırın.
  6. Derin bir tencerede kızgın yağda kızartın..
NOT:Kızartırken böreklerinizi sık sık çevirinki börekleriniz kabarsın..
devamı »

Fındıklı Çikolatalı Tartöletler

Fındık ve çikolata hiç bu kadar dayanılmaz olmamıştı.....Misafirleriniz ikincisini almak için yarışacak..İşte Nurlu mutfağın en çok sevilen tatlarından olan fındıklı çikolatalı tartöletler tarifiyle karşınızda...


 MALZEMELER 

HAMURU
Küçük tartölet kalıpları
125 gr. tereyağ
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 kahve fincanı dövülmüş fındık
3 tatlı kaşığı soğuk süt
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)
KREMASI
200ml.krema
2 paket çikolata( 1 bitter-1 sütlü)
1talı kaşığı pudra şekeri
üstü için 1 çay bardağı dövülmüş fındık











YAPILIŞI
  1. Tereyağ; pudra şekeri; vanilya; süt ve fındıklarınızı iyice karıştırın.
  2. Bu karışıma azar azar un ekliyerek yumuşak bir hamur kıvamında yoğurun.
  3. Hamurumuzu 1 saat buzdolabında dinlendiririz.
  4. Dinlenen hamurunuzu tartölet kalıplarınıza yerleştirin ve çatalla hamurlarınıza birkaç delik açın.
  5. 170 derce fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Kremamızı ocakta ılıtın.
  7. Ilıyan kremanızın içine çikolatalarınızı doğrayın,pudra şekerini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  8. Pişen tart kalıplarınıza hazırladığınız kremayı kaşıkla paylaştırın.
  9. Kreması donana kadar buzdolabında 3- 4 saat  bekleyin.
  10. Üstlerini fındıkla süsleyin.
NOT:Bu tariften 15- 16 tane tartölet elde edersiniz.

SEVGİLER.....Afiyet olsun..
devamı »

Avakodolu,Portakallı Ispanak Salatası


Salata şölenimize meyvelerle sebzelerin buluştuğu ;sağlık dolu bir salatayla devam ediyoruz.İşte misafirlerinize keyifle ikram edebileceğiniz hafif bir salata...Bu nefis ve sağlıklı salata sofralarınızda fark yaratacak..





MALZEMELER
2 deste baby ıspanak
2 tane olgun avakado
2 tane portakal
1 tane greyfurt
2 tane kırmızı biber
2 yemek kaşığı susam
SOSU
1 portakalın suyu
1 limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı
  1. Ispanaklarınızı iyice yıkayıp; kurutun ve iri iri elinizle bölün..
  2. Avakodoları; soyun küp küp doğrayın..Greyfurt ve portakalları soyun,zarlarını çıkarın ve küp küp doğrayın..Kırmızı biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
  3. Bir salata kasesine ıspanakları doğradığımız meyve ve sebzelerin bir kısmıyla karıştırıp koyun.
  4. Kalan sebze ve meyvaları salatanızın en üstüne koyun.
  5. Susamı tavada biraz kavurun ve havanda biraz ezin.
  6. Daha sonra sosumuzu salatanızın üstüne dökün.
  7. Dövdüğünüz susamı salatanızın en üstüne serpin.
AFİYET OLSUN....
Sevgiler..



devamı »

Panço Mantolu Tavuk

Çocuklar ev dışında yemek yemeyi çok sever...Yeterki tencere yemeği olmasın...Gözleri evde pişen yemeğin dışında mutfakta muzur şeyler arar...)))Nurlu mutfaktan çocuk mıknatısı lezzetlerden sadece bir tanesi :Pançolu tavuklar....Bu nefis tavuklarla çocuklarınızın gönlünü feth edin...!!



MALZEMELER
1 kilo kemiksiz tavuk göğsü ve butu
2 paket baharatsız panço
1 paket krema
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı bal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI
  1. Tavuklarınızı iki parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.
  2. Krema; hardal; bal; sıvıyağ; rendelenmiş; sarmısak; tuz; kimyon ve karabiberi geniş bir kapta iyice karıştırın.
  3. Doğradığınız tavukları iyice yıkayıp ;biraz limonlu suda beklettikten sonra süzün ve krema karışımının içine koyun.
  4. Karışımın içine koyduğunuz tavukları buzdolabında 4- 5 saat dinlendirin.
  5. Pançoları rondoda iyice un haline gelene kadar çekin.
  6. Sosta bekliyen tavuklarınızı panço ununa buluyarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  7. 170 derece fırında 45 dakika pişirin.
NOT: Tavuklarınızı kremalı patates ve hardal soslu mısırlı yeşil salatayla ikram edebilirsiniz.
devamı »

Çikolatalı Keseler






Çikolata hiç bu kadar hafif olmamıştı..Bu şık ve lezzetli keselerle misafirlerinizi şaşırtın... Mutfağınızın farkını hissettirin..

 


MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ

KREMASI

750ml.süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
2 yumurta sarısı
50 gr.tereyağ
1 paket beyaz çikolata
1 paket sütlü çikolata
1 portakal rendesi
1 poşet şanti+1çay bardağı süt
YAPILIŞI
  1. Un; süt; şeker; vanilya; kakao ve yağınızı mixerle iyice çırpın.
  2. Tavamıza fırçayla yağ sürüp; hazırladığınız krep hamurundan birer kepçe koyarak pişirin.
  3. Kremamız için un; nişasta ;şeker ve sütünüzü tencerenize alıp iyice karıştırın.
  4. İyice pişen kremanıza; başka bir kapta çırptığınız yumurta sarılarınızı ;portakal rendenizi ve vanilyanızı ekleyip biraz daha pişirin.
  5. Pişen kremanıza tereyağımızıda ekleyip mixerle iyice çırpın.
  6. Soğuyan kremanıza önce 1 çay bardağı sütle çırptığınız şantiyi; sonrada doğranmış çikolatalarınızı karıştırın.
  7. Kreplerinizin içine birer kaşık krema koyarak bohça şeklinde bağlayın.
  8. Üstüne biraz kakao ve pudra şekeri eleyin.
Afiyet Olsun...Sevgiler!


    devamı »

    Elmalı Tart


    Bir fincan mis gibi kahvenin yanına en güzel ne eşlik eder?Tabiki  fırından yeni çıkmış; sıcacık mis gibi tarçın kokusuyla bir elmalı tart..Hadi o zaman doğru mutfağa ;bugün nefis bir elmalı tart yapıyoruz..





    MALZEMELER
    2 yumurta
    250 gr.margarin
    4 yemek kaşığı şeker
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    aldığı kadar un
    içi;
    5 tane elma
    1 kahve fincanı kuru sarı üzüm
    5 kaşık şeker
    1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz
    1 çay kaşığı tarçın

    Yapılışı

    1. Margarin yumurta  ve şekeri iyice yoğururun.
    2. Bu karışıma kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin..
    3. Hamurun yarısını kalıbınıza yerleştirin..
    4. Elmalarınızı rendeleyip şekerle pişirin.
    5. Soğuduktan sonra üzüm; tarçın ve cevizlerinizi ekleyin.
    6. Hazırladığımız elmalı içi hamurunuzun içine yerleştirin.
    7. Hamurunuzun geri kalanını merdaneyle açıp; uzun şeritler halinde kesin ve kafes şeklini vererek tartınızın üstünü kapatın...
    8. 170  derece fırında kızarana kadar pişirin.
    9. Pişen tartınızın üstüne pudra şekeri eleyin...
    Afiyet olsun!
    Sevgiler...
    devamı »

    Portakallı Profiterol Halkaları

    Kış mevsiminin en keyifli meyvelerinden portakal;pastalarımıza hoş bir reyha veriyor..Bu nefis pasta favoriniz olacak..

     




    MALZEMELER

    4 yumurta
    1 su bardağı un
    1 su bardağı su
    125 gr. tereyağ
    1 paket vanilya
    3 adet kesme şeker
    bir fiske tuz

    KREMASI

    750gr.süt
    2 yemek kaşığı mısır nişaştası
    4 yemek kaşığı un
    1 paket vanilya
    4 yemek kaşığı şeker
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilyalı krem ole+1 su bardağı süt
    1 paket beyaz çikolata
     portakal kabuğu reçeli
    YAPILIŞI
    1. Suyumuzu tenceremize koyarız.
    2. Kaynayan suyumuza yağımızı; kesme şekerimiz ve tuzumuzu ilave ederiz.
    3. Bu karışıma 1 bardak unumuzu ve vanilyamızı eleyerek ilave ederiz ve 5- 6 dakika pişiririz.
    4. Hamurumuzu ocaktan alırız ve mixerle iyice soğuturuz.
    5. Hafif ılıyan hamurumuza yumurtalarımızı teker teker ilave ederiz.
    6. Daha sonra hamurumuzu sıkma torbamıza alırız.
    7. Tepsimize yağlı kağıt serip; hamurumuzu halkalar halinde tepsiye sıkarız.
    8. 170 derce ısıtılmış; fırında 45 dakika pişiririz.
    9. Kreması için süt; un; nişasta; şeker; yumurta sarısı  ve vanilyayı iyice karıştırıp pişiririz.
    10. Pişen kremamıza beyaz çikolata rendesini ve bir miktar portakal kabuğu reçelini ilave edip mixerle iyice çırparız.
    11. Daha sonra kremamıza 1 su bardağı sütle hazırladığmız krem olemizi ilave edip tekrar çırparız.
    12. Hazırladıgımız kremayı pişen profiterol halkalarımızın içine koyarız.
    13. Herbirinin üstüne birer çay kaşığı portakal kabuğu reçeli koyup pudra şekeri eleriz.

    AFİYET OLSUN..
    Sevgiler..
    devamı »

    Cevizli Tarçınlı Kurabiye


    Canınız kurabiyemi çekti...Haydi hanımlar doğru mutfağa ..Üşenmek yok... Bir kurabiye ancak bu kadar kolay ;ama bir o kadarda lezzetli olabilir...45 dakika sonra mis gibi kurabiyeleriniz hazır.



    MALZEMELER
    250gr.tereyağ
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    1 tane vanilya
    1/2 paket kabartma tozu
    aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)
    üzeri için tarçınlı pudra şekeri
    Yapılışı
    1. Tereyağ; sıvı yağ ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz.
    2. Bu karışıma tarçın; ceviz ;vanilya ve kabartma tozunuda ekliyoruz.
    3. En son unumuzu azar azar ekliyerek yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
    4. Hamurumuzdan bir miktar alarak uzun rulo haline getiriyoruz ve verevine dilimliyoruz.
    5. 175 derece ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    AFİYET OLSUN...
    Sevgiler.
    devamı »

    Pancarlı Roka Salatası


    Favori salatalarımdan birini daha sizlerle paylaşıyorum..Misafirleriniz gelmeden malzemelerinizi hazırlayın ve zil çaldığında karıştırın..İşte bu kadar kolay...Afiyet Olsun..





    MALZEMELER

    3 demet roka
    1 kase pancar turşusu
    1 çay bardağı tulum veya çerkez peyniri
    1 çay  fincanı kavrulmuş ceviz
    1 çay bardağı kruton
    6 dal yeşil soğan
    2 tane kırmızı biber
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı elma sirkesi
    2 yemek kaşığı nar ekşisi
    YAPILIŞI:

    1. Rokaları; kırmızı biberlerimizi ve yeşil soğanlarımızı doğrarız.
    2. Cevizlerimizi iri parçalar halinde böleriz ve tavada hafifçe kavururuz.
    3. Pancarlarımızı ve peynirlerimizi küp küp doğrarız.
    4. Rokalarımızı; kırmızı biberlerimizi ve yeşil soğanlarımızı karıştırıp salata tabağımıza alırız.
    5. Rokalarımızın üstüne pancarlarımızın üstüne koyarız.
    6. Sosumuzu hazırlayıp salatamızın üstüne döküyoruz.
    7. Daha sonra peynirlerimizi ve krutonlarımızı salatamızın üstüne ekliyoruz.



    AFİYET OLSUN...
    Sevgiler..
    devamı »

    Sevgililer Günü Pastası




    Sevgililer günü için ikram şölenimiz devam ediyor..

     Nurlu mutfaktan çıkan ; hem gözünüze hem damağınıza hitap edecek olan bu ikramımız uzun süre akıllardan silinmeyecek..

    Sevin ; sevilin her zaman ,hayat paylaştıkca ;sevdikce güzel...







    MALZEMELER

    200 gr.tereyağ
    1 çay bardağı süt
    4 yumurta
    2 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2oo gr. un
    200 gr.şeker
    750 gr.çilek
    1 paket dankek rulo pasta

    KREMASI

    500 ml.süt
    4 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı un
    1paket vanilya
    50 gr.margarin
    1 paket çilekli krem ole+1 su bardağı süt
    üstü için 1 paket tart jölesi

    YAPILIŞI
    1. Şeker; vanilya ve tereyağımızı mixerle iyice çırpıyoruz.
    2. Yumurtalarımızı bu karışıma teker teker ekliyoruz.
    3. Daha sonra sırayla sütümüzü ;unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip 175 derce ısıtılmış fırında 30- 35 dakika pişiriyoruz.(26 cm.kelepçeli kalıp)
    4. Un; nişasta; şeker ve sütümüzü karıştırarak pişiriyoruz.
    5. Pişen kremamıza margarin ve vanilyamızı ekleyip mixerle çırpıyoruz.
    6. Krem olemizi 1 bardak sütümüzle çırpıp; kremamıza ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz.
    7. Kelepçeli kalıbın kenarına önce hazır rulo pastamızı ince ince dilimleyerek diziyoruz.
    8. Sonra hazırlayıp soğuttuğumuz kekimizi ikiye bölüp birini kalıbın tabanına yerlestiriyoruz.
    9. Kekimizin üstüne bolca hazırladığımız kremadan koyuyoruz ve çileğimizin bir kısmını doğruyoruz.Üstüne kekimizin ikinci katını koyuyoruz ve kalan kremamızla üstünü  kapatıyoruz.
    10. Kalan çileklerimizi dograyıp pastamızın üstünü şekillendiriyoruz.
    11. Çileklerin üstünü tart jölemizi üstündeki tarife göre hazırlıyarak kaplıyoruz.
    NOT:Pastamızı hazırlayıp 4- 5 saat buzdolabında bekletirsek kalıptan daha kolay ve muntazam çıkar.
    devamı »

    Çilekli Sevgililer Günü Kalpleri





    Sevgililer gününde sevdiklerinize ve dostlarınıza harika sofralar hazırlamak için Nurlu mutfaktan çıkan keyifli bir ikram...

    Sevginizi göstermenin en tatlı yolu...

    Unutmayın bayanlar erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer :)
     


    MALZEMELER
    20 yaprak milföy hamuru
    500gr.çilek
    500ml.süt
    1 yumurta sarısı
    2yemek kaşığı mısır nişastası
    1 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    1 poşet çilekli krem şanti+1küçük kutu çilekli süt
    Pudra şekeri(üzeri için)
    2 boy kalpli kurabiye kalıbı



    YAPILIŞI
    1. Öncelikle milföy hamurlarımızı kalpli kalıplarımızla keseriz.Her kalp için 2 tane hamur kullanıyoruz.Birinci kalbi tüm bırakıyoruz; ikinci kalbi küçük kalıpla bir daha kesip ikisini üst üste koyuyoruz.İkinci kalbin içinden çıkanıda tek kalp olarak pişiriyoruz
    2. 20 hamurdan 10 tane büyük kalp ;10 tanede küçük kalp elde ediyoruz.
    3. Tepsimize yağlı kağıt koyup kalplerimizi 175 derece fırında iyice pişiriyoruz.
    4. Hamurlarımız pişerken süt; un; nişasta ;şeker; yumurta sarısı ve vanilyayla krema pişiriyoruz.
    5. Pişen kremamızı mixerle soğuyana kadar çırpıyoruz.
    6. Soğuyan kremamıza çilekli sütle hazırladığımız şantimizi ekliyoruz ve tekrar iyice çırpıyoruz..
    7. Kalpli milföylerimizin üstünü hazırladığımız kremayla dolduruyoruz.
    8. Daha sonra çileklerimizi uzunlamasına kesip; kremamızın üstüne kalp şekli vererek diziyoruz.
    9. Küçük kalplerimizide ortalarından keserek aralarına krema koyuyoruz.Üstlerine bir tüm çilek koyuyoruz.
    10. En son bütün milföylerimizin üstüne bol pudra şekeri eliyoruz.

    Sevgililer gününüz kutlu olsun!!!


      AFİYET OLSUN...

      Sevgiler..
      devamı »

      Zeytinezmeli Kek


      Çay sofralarınıza eşlik edicek keyifli bir tarif daha...Misafirleriniz bu nefis keki çok sevecek..Zeytin,kuru domates ve soğannın  nefis uyumuna bayılacaksınız..Zeytinseverlerin dikkatine!!!!




      Malzemeler
      3 yumurta
      2 kahve fincanı ayıklanmış doğranmış siyah zeytin
      2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
      1 kahve fincanı yoğurt
      1 kahve fincanı süt
      1 kahve fincanı zeytinyagı
      1 kahve fincanı erimiş margarin
      5 kahve fincanı kekun
      1 kahve fincanı doğranmış domates kurusu
      4 dal yeşil soğan
      1 tane beyaz soğan

      Yapılışı;
      • Yumurtalarımızı 10 dk çırpıyoruz sırasıyla yoğurt, süt, zeytinyaği, margarin ve zeytin ezmemizi ekliyoruz.
      • Doğranmış yeşil soğanlarımızı, zeytinlerimizin yarisini ve beyaz soğanımızın yarısını kek unumuzla beraber yumurtalı karışıma ekliyoruz.
      • Pişireceğimiz kabımızı aldıktan sonra kurutulmuş domateslerimizi, kalan zeytinlerimizi ve soğanımızın kalan kısmını üzerine serpiyoruz.
      • 170 derece firinda 40 dk kadar pişiriyoruz.
      • Malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
      Afiyet olsun!
      Sevgiler...

      devamı »

      Ispanakli Tart( Kiş)


      Kış mevsiminin vazgeçilmezidir ıspanak...Her kalıba uyar..Kimi zaman kıymalı bir yemek; kimi zaman güzel bir açma börek olarak çıkar karşımıza..İşte şimdide çay sofralarımız için lezzetli bir tart olarak huzurunuzda..


      Malzemeler


      1 çay bardağı yoğurt
      1 çay bardağı sıvıyağ
      1/2 çay bardağı erimiş margarin
      1 yumurta
      1 çay kaşığı tuz
      1 tane kabartmatozu
      aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)

      iç malzemesi;
      3 deste ıspanak
      1 büyük boy soğan
      1 paket krema
      1çay kaşığı tuz
      1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
      1 çay kaşığı karabiber
      2 yumurta
      4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
      2 yemek kaşığı sıvı yağ
      1su bardağı kaşar peynir rendesi


      Yapılışı;

      1. Ispanağımızı soğanımızla beraber 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak kavururuz.
      2. Kavrulan ıspanağımıza baharatlarımızı ekleriz.
      3. Başka bir kapta kremamızı yumurtamızla beraber iyice çırparız.
      4. Soğuyan ıspanağımızla kremamızı ve peynir rendemizi karıştırırız.
      5. Yoğurt; sıvıyağ; margarin; tuz; kabartma tozu ve alabildiği kadar unumuzla yumuşak bir hamur yoğururuz.
      6. Hamurumuzu buzdolabinda 1 saat dinlendiririz.
      7. Dinlenen hamurumuzu tart kalıbmıza göre merdaneyle açarız.
      8. Hamurumuzun içine ıspanaklı içimizi yerleştiririz.

      9. 170 derece fırında 40 dakika pişiririz.
        NOT:Dolmalık fıstıklarımızı tartımızın pişme süresinin son 10 dakikasında ekliyoruz.

        AFİYET OLSUN..
        Sevgiler..



        devamı »

        Nutellalı Çiçekler


        Yaramaz atıştırmalıklar ,kuşkusuz öğleden sonralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor....Bu nefis nutellalı çiçekler çocuklarınızın favorisi olacak ....



        Malzemeler
        250gr.tereyağı
        2 yumurta sarısı
        1tane vanilya
        2 yemek kaşığı pudra şekeri
        2;5 su bardağı un
        1 çay kaşıgı kabartma tozu
        nutella arası için
        Üstü için pudra şekeri



        Yapılışı
        • Tereyağımızı; pudra şekerimizi; vanilyamızı; kabartma tozumuzu; yumurta sarılarımızı ve unumuzu iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
        • Hamurumuzu yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
        • Hamurumuzu merdane ile 1cm kalınlığında açıyoruz ve çiçekli kurabiye kalıbıyla şekillendiriyoruz.
        • Kurabiyelerimizi 175 derece ısıtılmıs fırında 30 dk hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
        • Pişen kurabiyelerimizi soğuduktan sonra arasına nutella sürerek birleştiriyoruz.
        • Üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
        NOT: Kurabiyenizi istediğiniz kalıpla şekillendirebilirsiniz.

        Afiyet olsun!


        Sevgiler...
        devamı »

        DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


        Dostlarımızın sofralarına katkıda bulunmak hepimizin günlük zevkleri arasında ..Misafirliğe giderken; arkadaşlarımızın özel günlerinde yada aile bireylerinin önemli davetlerinde ufakda olsa mutfağınızan çıkan birkaç  lezzet olsun istiyoruz.İşte bu tanıma uyan kolay ama lezzetli bir kurabiye tarifi......




        Malzemeler
        250 gr.yumuşak margarin
        1 çay bardağı pudra şekeri
        1 çay bardağı nişasta
        1 çay bardağı sıvıyağ
        3-4 bardak un
        2 tane vanilya
        1 çay kaşığı kabartmatozu
        üzeri için 1 su bardağı damla çikolata
        Yapılışı

        1. Margarinimizi; pudra şekeri ve vanilyamızla iyice karıştırıyoruz.
        2. Sıvı yağımızıda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
        3. Bu karışıma unumuzu;kabartmatozumuzu ve nişastamızı ekleyip iyice yoğuruyoruz.
        4. 170 derece ısıtılmış fırında 25 30 dakika pişiriyoruz.



        AFİYET OLSUN..
        Sevgiler..
        devamı »

        Çikolatalı Çilekli Tartöletler


        Çileğin çikolatayla dansı...Lezzetiyle ve görüntüsüyle sofralarınızda hayranlık uyandıracak bir ikram..


        MALZEMELER
        125 gr.tereyağ
        1 yumurta sarısı
        3 yemek kaşığı kakao
        1 tane vanilya
        1 çay kaşığı kabartma tozu
        2 yemek kaşığı pudra şekeri
        3 yemek kaşığı soğuk süt
        2 su bardağı un

        KREMASI
        500 ml.süt
        2 yemek kaşığı mısır nişastası
        1 yemek kaşığı un
        1 tane vanilya
        1  çay bardağı şeker
        1 poşet krem şanti+1/2su bardağı sütle çırpılacak
        ÜZERİ İÇİN
        1 paket tart jölesi(üstündeki tarife göre hazırlanacak)
        750 gr. çilek

        YAPILIŞI
        1. Margarinimizi;yumurta sarımızı; kakaomuzu;  pudra şekerimizi ;vanilyamızı ve sütümüzü iyice yoğururuz.
        2. Bu karışıma unumuzu ve k.tozumuzuda ekleyip tekrar iyice yoğururuz.
        3. Daha sonra hazırladığımız hamuru küçük tart kalıplarımızın içine yerleştiririz.
        4. 170 derece fırında 20 dakika pişiririz.
        5. Kreması için süt; un; nişasta; vanilya ve şekerimizi iyice karıştırırız.Krema kıvamına gelinceye kadar pişiririz.
        6. Pişen kremamızı mixerle soğuyuncaya kadar çırparız.Soğuyan kremamıza hazırladığımız şantiyide ekleyip tekrar çırparız.
        7. Kremamızı soğuyan tartöletlerinize doldururuz.
        8. Üstüne çileklerimizi dilimleyip yerleştiririz.
        9. Çileklerin üstünede hazırladığımız tart jölesini kaşıkla dökeriz.
        NOT: Tartöletleriniz pişerken hamurların üstüne yağlı kağıt kesip bir miktar kuru bakliyat koyarsanız tartöletleriniz düzgün şekillenir.

        AFİYET OLSUN..
        Sevgiler..
        devamı »

        Mercimekli Semizotu Salatası


         Salatalarım;sofralarımın hem renklenmesini hemde yemeklerimin renklenmesini sağlayan en büyük yardımcılarımdan biri..Baklagillerin keyifli tatlarından biri olan mercimeğin başrol oynadığı bu salata çeşidi Nurlu Mutfağın kolay ikramlarından biri...Unutmayın önemli olan malzemelerin birbirine uyması....


         MALZEMELER
        
        2 demet semizotu
        1 çay bardağı hafif haşlanmış yeşil mercimek
        2 tane  havuç
        1 çay bardağı doğranmış kuru domates
        8 dal yeşil soğan
        1 çay kaşığı tuz
        2 yemek kaşığı balsamik sirke
        3 yemek kaşığı zeytinyağı
        1 diş sarımsak
        1 çay kaşığı kimyon
        2 çay kaşığı kırmızı pul biber

        YAPILIŞI:
        1. Semizotumuzu sirkeli suda iyice yıkayıp ,kuruturuz.Elimizle kopararak doğrarız.
        2. Havuçlarımızı jülyen şeklinde doğrarız.
        3. Yeşil soğanlarımızı ve kuru domateslerimizide doğrarız.
        4. Sarmısakları 1 kaşık zeytinyağında soteleriz..Sotelenen sarmısaklara önce havuçları,sonrada mercimekleri ekleyerek kavururuz..En son yeşil soğanları ekleriz,bir kaç  dakika daha kavurup,yeşil soğanlar tam ölmeden altını kapatırız.
        5. Bu karışıma kimyonumuzu,pulbiberimizi ve tuzumuzu ekleyip, karıştırırız ve soğuması için bir tabağa alırız.
        6. Kuruyan semizotlarımıza, mercimekli karışımıda ekleyip, karıştırırız.
        7. Daha sonra salata tabağımıza alıp üstünü kuru domateslerle süsleriz.
        8. Salatamızın sosunu hazırlayıp en üstüne dökeriz.

        AFİYET OLSUN...
        Sevgiler....



        devamı »

        Sebzeli Kuskus

        Etlere; tavuklara eşlik eden tarifi kolay ama bir o kadarda lezzetli bir tatla devam ediyoruz....
        Nurlumutfakta``dan Nefis Sebzeli Kuskus...



        MALZEMELER
        1 küçük boy brokoli
        1 küçük boy karnıbahar
        2 tane kırmızı biber
        2 tane kabak
        4 tane yeşil biber
        3 tane orta boy soğan
        2 su bardağı kuskus
        1 yemek kaşığı domates salçası
        1 tatlı kaşığı biber salçası
        50 gr.margarin.
        4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
        2 çay kaşığı karabiber
        1 çay kaşığı tuz
        1 tane et veya tavuk bulyon
        5 bardak su


        YAPILIŞI

        1. Kabağımızı ve biberlerimizi jülyen şeklinde doğrarız.
        2. Brokolimizi ve karnıbaharımızı küçük parçalara ayırıp ayrı ayrı kaplarda üstlerine kaynar su döküp bekletiriz.
        3. Soğanımızı doğrayıp tenceremizde  yağlarımızla beraber kavururuz.
        4. Kavrulan soğanlarımıza sırayla salçalarımızı;kabaklarımız ve biberlerimizi ekleriz.
        5. Daha sonra kuskusumuzuda ekleyip biraz daha kavururuz.
        6. Et veya tavuk bulyonumuzu baharatlarımızıda ekleyip 5 bardak suyumuzu koyarız.
        7. 10 dakika piştikten sonra soğuk sudan geçirdigimiz brokoli ve karnıbaharlarımızı ekleriz.
        8. Kuskusumuz suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika dinlendiririz.
        9. Daha sonra servis tabağına alırız.

        AFİYET OLSUN..
        Sevgiler..
        devamı »

        Buzlu Çıtır Börek [Buzluk Böreği,Banyolu Börek]

        Öğleden sonra evinizde geçirdiğiniz ,huzurlu saatlerde çayınızı demlediğiniz ve yakın dostlarınızı davet ederek hoş bir sohbete başladığınızda...
        İşte ,çayınıza eşlik edecek olan  kolay ve lezzetli bir börek ..!! Hazırlayın,koyun buzluğa ve misafir geldiğinde,canınız börek çektiğinde hemen buzlu buzlu sürün fırına..
        Bakın keyfinize.İşte bu kadar kolay..



        MALZEMELER

        6 adet yufka
        1/2 kilo beyaz az tuzlu peynir
        250 gr. tereyağ
        1 kahve fincanı ayçiçek yağı
        1/2 demet maydonoz
        1 çay kaşığı karabiber


        YAPILIŞI

        1. Peynirinizi rendeleyip, ince kıyılmış maydanoz ve karabiberinizle karıştırın.
        2. Tereyağınızı eritip, sıvıyağınızla karıştırın.
        3. Yufkalarımızdan birini yuvarlak olarak açıp içine yağınızı sürün.Daha sonra  üzerine ikinci yufkamızı serin..İkinci  yufkanızıda yağlayın.
        4. Yağladığınız yufka katlarını 12 parça olacak şekilde kesin.
        5. Her parçaya peynir koyup,kenarlarını iyice kapatark, kalın sigara böreği şeklinde sarın.
        6. Bir tepsiye bol buzlu su hazırlayın.
        7. Hazırladığınız her böreği bu buzlu suya koyun.[arkalı ,önlü iyice ıslayın.]
        8. Bütün yufkalar bitene kadar börekleri bu şekilde hazırlayın.
        9. Daha sonra börekleri buzlu sudan çıkarıp, kağıt havluyla fazla suyunu alıp ,yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin ve buzlukta dondurun.Donan börekleri ,daha sonra tepsiden çıkarın ve buzluk poşetlerine yerleştirip,buzlukta muhafaza edin.
        10. Börekleri pişireceğiniz zaman buzluktan direk fırın tepsisine dizip, üstüne yumurta sarısı sürün..
        11. Sonrada çözülmesini beklemeden 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.Yaklaşık 45 -50 dakika.


        NOT:Bu böreği ıspanakla ve kavrulmuş patateslede hazırlıyabilirsiniz.

        AFİYET OLSUN..
        Sevgiler..
        devamı »

        OTELLO

        İşte yine yapımı görsel bir şölene dönüşen; önce göze sonra damağa hitap edecek olan favori bir pasta tarifimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum....





        MALZEMELER
        3 yumurta
        1/2 su bardağı şeker
        1/2 su bardağı sıvıyağ
        1/2 su bardağı su
        1 su bardağı un
        1 tane kabartma tozu
        1 limon rendesi
        3 yemek kaşığı kakao
        KREMASI
        1/2 paket dr. oetker çikolata sos
        2 tane vanilya
        1/2 kilo süt
        1 kahve fincanı şeker
        1 kahve  fincani un
        1 poşet şanti+1/2 su bardağı süt

        YAPILIŞI
        1. Yumurtamızı,şekerimizi ve limon rendemizi iyice çırpıyoruz.
        2. Karışımımıza suyumuzu ve sıvı yağımızı ekliyoruz.
        3. Daha sonra unumuzu kakaomuzu ve kabartma tozumuzu kek karışımımıza ekleyip 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
        4. Pişen kekimizin üstüne1 çay fincanı sütümüzle;2 tatlı kaşığı nescafemizi karıştırıp sıcakken döküyoruz.
        5. Daha sonra süt; un; şeker ve vanilyamızla krema pişiriyoruz.
        6. Pişen kremamıza   1/2 su bardağı sütle çırptığımız şantimizi ekliyoruz.Ve iyice tekrar çırpıyoruz.
        7. Soğuyan kekimizin üstüne kremamızı yayıyoruz.
        8. En üstüne dr. oetker çikolata sos döküyoruz.

        NOT:Pastamızı 26 cm.lik kelepçeli kalıpta yapmalıyız.

        AFİYET OLSUN...
        Sevgiler....
        devamı »

        BİBERLİ EKMEK

        Anneannelerimizden günümüze gelen muhteşem bir lezzet..Sağlığımız için oldukça yararlı olan kırmızı biber en yaramaz  ve en lezzetli haliyle soframızda..Misafirlerimin ısrarla talep ettiği bu lezzetli ikram işte şimdi pratik tarifiyle karşınızda.. 



        MALZEMELER
        1 su bardağı kırmızı pul biber
        2 tane  soğan
        2 yemek kaşığı susam
        1 çay kaşığı kimyon
        1 çay kaşığı tuz
        1 çay  kaşığı karabiber
        1 çay bardağı dövülmüş ceviz
        1 çay bardağı sıvı yağ
        1 kahve fincanı zeytinyağı
        HAMURU
        1 paket instant toz maya
        2 su bardağı ılık süt
        1 çay bardağı ılık su
        1 çay bardağı yoğurt
         1 tatlı  kaşığı tuz
        1 tatlı kaşığı toz şeker
        1\2 su bardağı  sıvı yağ
        Aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)
        YAPILIŞI:

        1. Sütümüzü hafifçe ılıtıp şekerimizi ve mayamızı koyup karıştırırız.
        2. Bu karışıma suyu,sıvı yağımızı,yoğurdumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz..
        3. Daha sonra unumuzu azar azar ilave ederek yoğururuz.
        4. Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
        5. Kırmızıbiberimizi bir çay bardağı suyla ıslıyoruz.
        6. Soğanlarımızı küçük doğruyoruz ve hafifçe yağımızda kavuruyoruz.
        7. Kavrulan soğanlarımıza kırmızı biberimizi; susamımızı; cevizimizi ve baharatlarımızı ekliyoruz.
        8. Mayalanan hamurumuza çok az un ekliyerek tekrar yoğuruyoruz.
        9. Hamuruzdan bir miktar alıp merdaneyle dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
        10. Hazırladığımız içten bir miktar alıp hamurun içine iyice yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
        11. Eşit aralıklarla kesip tepsimize koyuyoruz.
        12. Bütün hamurumuz ve içimiz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
        13. Hazırladığımız ruloları 15 -20 dakika kadar mayalanması için tepside bekletiyoruz.
        14. Mayası gelen rulolarımızı 170 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.
        Not: Hazırladığımız iç fazla gelirse buzlukta muhafaza edep tekrar kullanabilirsiniz.

        AFİYET OLSUN...
        Sevgiler..


        devamı »
        Image and video hosting by TinyPic

        Nurşen Aksoy

        Image and video hosting by TinyPic