2 tane kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- Soğanlarınızı küçük küçük doğrayın,2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
- Kavrulan soğanlarınıza sırayla küçük doğranmış kırmızı biberlerinizi, ince ince kıydığınız yeşil soğanlarınızı ve haşlanmış yeşil mercimeklerinizi ekleyin ,kavurun.
- En son baharatlarınızı ekleyin ve harcınızı soğumaya bırakın.
- Milföy hamurlarınızı iyice yumşaması için dışarda 15, 20 dakika bekletin.Yumşayan milföy hamurlarınızı büyük bir dikdörtgen oluşturacak şekilde birbirine yapıştırın ve merdaneyle hafif açarak büyütün.
- Açtığınız hamurun uzun ucuna mercimekli harcınızı yerleştirin ve rulo halinde sarın.Sardığınız ruloyu simit şeklinde yuvarlak hale getirip ,ucunu birbirine elinizle birleştirin.Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba koyun.(isterseniz fırın tepsisinede koyabilirsiniz,ama altına muhakkak yağlı kağıt serin.)
- Üstüne yumurta sarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile karıştırın sürün ve isteğe bağlı olarak haşhaş veya çörekotu atın.
- 170 derece fırında iyice pişirin.