Karamelli Muhallebi

 Akşam yemekten sonra canınız tatlı mı çekti??İşte size, Nurlu Mutfaktan yine nefis bir tarif...Hem sütlü,hem karamelli,hemde cevizli..Çok pratik ve çokta leziz...Hemen deneyin,akşam sofranızı şenlendirin..Bir kaseyle yetinmiyeceksiniz..


 
MALZEMELER
1 kilo süt
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilin
100 gr.margarin
KARAMEL İÇİN
6 yemek kaşığı şeker
ÜZERİ İÇİN
1kahve fincanı ceviz +3 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
  1. Nişasta,pirinç unu ve şekeri karıştırın.Bu karışıma sütü yavaş yavaş ekleyin.Kısık ateşete muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  2. Muhallebiniz pişince,içine margarin ve vanilini ekleyip,mixerle 10 dakika ekleyin.
  3. Karamel için 6 kaşık şekeri tavada kısık ateşte eritin.Rengi hafif kahverengi olunca altını kapatın ve donmadan hemen kaselerin dibine paylaştırın.Şekeri kontrollü eritin,hemen yanabilir,rengi çok koyu olrsa,tadı acı olur.(Onu kullanmayın,tekrar şeker eritin..)
  4. Karamellerin üzerine iyice çırptığınız muhallebileri paylaştırın.Ve buzdolabına koyup,iyice soğutun.
  5. Cevizli karamel için şekeri ve cevizi beraber bir tavaya alın,kısık ateşte şeker eriyip,rengi hafif kahverengi olana kadar karıştırın..Eriyince bir alüminyum folyo serin ve üzerine ince bir tabaka halinde dökün.Soğuduktan sonra elinizle parçalara ayırın ve havanda hafifçe dövün.
  6. Buzdolabında iyice soğumuş muhallebinizin üzerine, hazırladığınız cevizli krokanı paylaştırın ve ikram edin..
  7. Bu ölçüden 6 kase muhallebi çıkıyor,arzu ederseniz tek bir cam tabağada dkebilirsiniz..
devamı »

Kırmızı Şaraplı Keçi Peynirli Risotto

Yine yeni bir lezzet..Yine yeni bir deneme.....Bir İtalyan klasiği olan risottonun başka bir çeşidi..Bu seferde oğlumun isteği üzerine İstanbul"da bir mekanda yediği ve çok sevdiği risotto çeşidini  denedik..Bu risottomuzda kırmızı şarap ve nefis keçi peyniri buluştu...Ortaya pembe renkli şık ve lezzetli bir rissotto çıktı...Haydi hanımlar mutfağa,değişik ,şık ve leziz yeni lezzetler denemeye...Bence denemeye değer...Birde siz deneyin ve yorumlayın!!!!

Bir İtalyan yemeği olan risotto,kendine özgü pişirme tekniği olan bir pirinç yemeğidir.Pirinçlerin nişastalarını salmalarıylan oluşan kremamsı sosu ,risottoya karakteristik özelliğini verir..Risotto yapmanın bazı teknik incelikleri vardır.Risotto pirinci özeldir,Arborıo türü pirinç kullanılmalıdır.. Aslen Japonların pirinci olan, fakat İtalyanın kuzey kısmında yetişen bür pirinç türüdür..Arborıo pirinci bulamassanız kırık pirinç türlerinden pirinç tercih etmelisiniz..Tereyağ kullanılmalıdır.Soğanları kavururken renk değişmeden pirinci eklemelisiniz.Daha sonra pirinçleri ekleyip saydamlaşana kadar kavurmalısınız..Suyunu azar azar verip,devamlı karıştırmalısınız ki risottonuz özleşşin....20 30 dakikada falan risottonuz hazır olur.Asla unutulmaması gereken bir közellikde risotto pişer pişmez ikram edilir..Asla tekrar ısıtılmaz.Özelliğini kaybeder..


Risottomuzun malzemeleri

MALZEMELER

2 su bardağı risotto pirinci
1,5 tane doğranmış büyük boy soğan
2 diş rendelenmiş sarmısak
200 gr. rendelenmiş keçi peyniri
5 yemek kaşığı permesan peyniri
1 su bardağı iyi kırmızı şarap
1 su bardağı kırmızı sebze suyu
3,5 su bardağı kadar sıcak su
1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığ beyaz  biber
3 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
  1. Tereyağınızı yayvan pilav tencerenize alın.İnce doğranmış soğanlarınızı ve rendelenmiş sarmısaklarınızı eriyen yağınıza ekleyin,hafifce kavurun.Kavrulan soğan ve sarmısaklarınızın içine risotto pirincinizi ekleyin,birazda beraber kavurun.
  2. Pirincinize once 1 su bardağı kırmızı şarabı ekleyin ve hararetli ısıda şarabı çektirin,sonra altını kısın.
  3. Daha sonra sebze suyuyla ,sıcak suyu bir kapta karıştırın ve birer kepçe birer kepçe risottonuza suyu çektikce ekleyin.En sonuncu kepçeden evvel rendelenmiş keçi peynirinizi,baharatları ve 2 yemek kaşığ permesan peynirinizi ekleyin..Ve en son kepçe suyunuzu ekleyin.Tam suyunu çektirmeden ,altını kapatın..
  4. Pişen risottonuzu servis tabağına alın,üzerine kalan permesan peynirini serpin ve sıcak sıcak ikram edin.
  5. Risotto sıcak sıcak servis edilir,o yüzden ikram edeceğiniz zamana yakın pişirin..Soğursa özelliğini kaybeder..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

devamı »

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...!!!!!


BİZE BU ÖZGÜR VATANI HEDİYE EDEN ,ULU ÖNDER ATATÜRK"Ü VE SİLAH ARKADAŞLARINI ,BÜYÜK TÜRK ORDUSUNU SAYGIYLA , SEVGİYLE VE MİNNETLE ANIYORUZ.....DAHA NİCE 90 YILLARA....


devamı »

Anneanne Kurabiyesi

Aslında halamın meşhur kurabiyeleri bunlar..Ne zaman ziyaretine gitsek,evinde  muhakkak bulunur..Eğer yoksa da hemen yapılır..Yemeye doyamazsınız..Eskilerin bayatlamayan,nefis vanilya kokulu,yumuşacık kurabiyesi..Onların ilk öğrendikleri  ve bizlerin büyürken yediğimiz kurabiyelerden...Hani unutamadığınız tatlar vardır ya,  onlardan..İşte, sizler için o meşhur nostaljik tarif.. Deneyin ,nostalji yaşayın..


 
MALZEMELER
250gr.yumuşak tereyağ
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1/ 2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta( beyazın biri üzerine)
2 vanilya
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat +1 tatlı kaşığı limon suyu
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta akı
 
YAPILIŞI
  1. İyice yumuşamış tereyağı,yumurtaları ,yoğurdu,sıvı yağı,vanilyayı ve şekerleri iyice karıştırın.
  2. Bu karışıma  kabartma tozu,limon sılıkmış karbonat ve azar azar elenmiş un ekleyin..Unu yumuşak ve pürüzsüz bir hamur olana kadar ekleyin..Unutmayın hamurunuz poaça hamurundan biraz daha yumuşak olacak..Unu fazla koyarsanız,kurabiyeleriniz sert olur..
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın,avucunuzun içerisinde yuvarlayın..Önce yumurta akına sonrada şekere batırıp,yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin..Aralarını hafif aralık bırakın,kurabiyelerimiz kabaracak..
  4. 160 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin..
  5. Piştikten sonra soğuyunca kapalı bir kutuda muhafaza ederseniz uzun süre dayanır..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER.
     
 

devamı »

KABAK ÇİNTME

En güzel ve hafif yaz yemeği..Ben yemeye doyamıyorum..Ya siz..???Yanında mis gibi kaymaklı yoğurduyla,bir de siz deneyin..Diet yapanlar için ideal bir yemek..Sağlıklı ,kalorisi az,leziz ve kolay..

MALZEMELER
  • 750 gr. kabak
  • 6 diş  sarmısak
  • 2 adet soğan
  • 1 adet büyükboy domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet acı yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • YAPILIŞI
  • Kabaklarınızı iyice yıkayıp,ara ara soyun..Sonrada minicik küpler halinde çintin..
  • Soğanlarınızı,sarmısaklarınızı ,biberlerlerinizi ve domateslerinizi küçük küçük doğrayın..
  • Tencerenize sıvı yağınızı koyun,ısınınca soğanları ve sarmısakları içine ekleyin.Hafif kavrulunca önce salçanızı koyun,karıştırın,sonrada kabaklarınızı ve biberlerinizi ekleyin,kapağını kapatın ve 10 dakika kadar beraber kavrulsunlar..
  • Daha sonra da tuzunu , biberini,kesme şekeri ve domateslerini ekleyin ,tekrar kapağını kapatın.Yine 10 dakika böyle kavrulsunlar..10 dakika sonra 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin ve altını kısın,20 dakika sonra kabak çintmeniz hazır...
  • Yanında yoğurtla servis edin..
devamı »

Karamelize Soğanlı Mercimekli Pilav

Çıtır çıtır kramelize soğanlı,nefis bir pilav...Mercimekli pilav sevenler, haydi doğru mutfağa...Bugün akşama, lezzetine doyamıyacağınız leziz bir mercimekli bulgur pilavı pişiriyoruz..

MALZEMELER
2 su bardağı iri bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
4 su bardağı sıcak su
4 tane soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Mercimekleri 2 bardak suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.1 kaşık tereyağ,1 kaşık zeytinyağı pilav tencerenize koyun.Hafif ısınınca bulgurunuzu içine atın hafif kavrulsun,kavrulurken haşlayıp süzdüğünüz mercimekleride ekleyin.2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kimyonuda ekleyin..4 bardak sıcak suyuda ekleyin,kısık ateşte pişmeye bırakın..Pilavınız pişerken soğanlarınızı ikiye bölüp ,ince ince halkalar halinde doğrayın ve geriye kalan 1 kaşık tereyağ,1 kaşıkta zeytinyağda karamelize olana kadar kavurun..Pilavınız pişince karamelize olan soğanları pişen pilavınızın üzerine yağıyla beraber dökün karıştırın..Daha sonra biraz dinlendikten sonra servis edin..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

devamı »

ÇİLEKLİ KEK & PEMBE KEK

Çilek sevenler...Kek olsun ama çilekli olsun isteyenler..Mis gibi çilek koksun,damağımda çilek lezzeti kalsın diyenler..İşte bu tarif tam size göre..Amerikan pazarından aldığımız hazır kutu çilekli  kekinin tadında ,ama ev yapımı,nefis ,mis gibi çilek kokulu bir kek tarifi....


Ne zaman mutfağa kek yapmaya girsem,kekler kendiliğinden oluşuyor.Her kek macerasında ortaya yeni bir tarif çıkıyor...İşte bu kekte böyle oluşan bir kek....İçimden pembe bir kek olsun dedim,birde mis gibi çilek koksun istedim..Oldu hem de süper bir kek..Biz çok beğendik,birde sizin fikrinizi almak istedik..İşte tarif,işte mutfak...Hadi buyurun..


MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/ 2 su bardağı krema
1/ 2 su bardağı sıvı yağ
1 poşet çilekli krem şanti
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
20 tane çilek reçeli tanesi
3 yemek kaşığı sıcak su
1 fiske pembe gıda boyası
YAPILIŞI
  1.  Yumurtaları şekerle beraber iyice kabarana kadar çırpın.
  2. Yumurtalı karışımınıza toz şanti ve vanilini ekleyip tekrar iyice çırpın.Daha sonra sırayla krema,sıvı yağ,çilek reçeli suyu ve pembe gıda boyasını ekleyin ve karıştırın..
  3.  Ununuzu ve kabartma tozunuda eleyip,kek karışımınıza karıştırın..En son 3 yemek kaşığı sıcak suyuda ekleyin ve kek karışımınızı yağlanmış,unlanmış kek kalıbınıza koyun.Kalıba koyduktan sonra kekin üzerine gelişi güzel çilek tanelerini serpin..
  4. 165 derece fırında 1 saat kadar pişirin..
  5. Pişen keki servis tabağınıza alın,üzerine biraz pudra şekeri eleyin..Arzuya göre çilek reçelinin suyundanda sürebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..
devamı »

Soya Soslu Sebzeli Tavuk

Bugün canınız kolay ama lezzetli bir yemek mi pişirmek istedi..??İşte size süper bir tarif..Sağlıklı beyaz et tavuk,sebzelerle birleşti,hafif uzakdoğu havasına bürünmek için soya sosuyla lezzetlendi ve sizlerin beğenisine sunuldu..Yanına da tabiki nefis bir mısırlı pilav eşlik etti..Hadi buyurun sofraya....




 
MALZEMELER
750 gr.kalçadan tavuk kuşbaşı
3 adet havuç
3 adet beyaz soğan
2 tane kırmızı biber
6 tane yeşil biber
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı soya sosu
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı susam yağı
biraz tuz
YAPILIŞI
  1. Tavuklarınızı iyice yıkayın,limonlu sirkeli suda yarım saat bekletin..
  2. Havuçlarınızı,biberlerinizi çubuk çubuk doğrayın..Soğanlarınızı da büyük parçalar halinde doğrayın..
  3. Yayvan tencereye 1 kaşık sıvı yağ,1 kaşıkta tereyağ koyun iyice ısınsın,içine sarmısakları doğrayın,tavukları iyice süzün ve sarmısaklı yağın içerisine koyun,kavurun..Kavrulurken karabiber ,kimyon ve azıcık tuz atın.
  4. Başka bir tavayada susam yağınızı koyun,ısınınca önce soğanları,sonra havuçları,en sonda biberleri ve biraz karabiber ekleyin,kavurun..Sebzelerinizi çok ölmeyecek, hafif diri kalacak şekilde kavurun.
  5. Tavuklarınız iyice kavrulunca,1 yemek kaşığı nişastayı,5 yemek kaşığı ılık su ve 1 kahve fincanı soya sosuyla açın ve tavukların üzerine dökün,beraber biraz kavurun,en sonda hafif kavrulmuş sebzelerinizi ekleyin.Hepberaber 5 dakika kadar daha pişirin ve altını kapatın..
  6. Daha sonra sıcak yemeğinizi sevis tabağına alın ve mısırlı pilavla ikram edin...

AFİYET OLSUN.SEVGİLER..
 

devamı »

VİŞNELİ KOLAY KEK

Dalından toplanan tazecik meyvalarla yapılan bir kek gibisi var mı..??Niğde"de vişne zamanı çoktan geçmiş,ama canım babam benim için bir ağaç dalında saklamış..Tabiki bayramda ilk işim o güzelim vişnelerden toplamak oldu.. Sonrada vişneler ,hemen nefis bir vişneli  kek ve böreğimizin yanına komposto oluverdi..Bayram misafirlerimize yetişti..




 
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 vanilya
1 kabartma tozu
1 kase ayıklanmış vişne
1 kahve fincanı vişne suyu
3 bardak un
 
YAPILIŞI
  • Oda ısısındaki yumurtalarımızı iyice çırpalım,kabaran yumurtalarımıza şekerimizi ve vanilyamızı ekliyelim ve iyice çırpalım..Daha sonra sırayla oda ısısındaki yoğurdu,sıvıyağı,vişne suyunu ve elenmiş unla kabartma tozunu ekliyelim..Büyük boy kare borcamı yağlayalım,kek hamurumuzu koyalım..Üzerine bir kase ayıklanmış vişneleri gelişigüzel serpelim.170 derece ısıtılmış fırında 30 40 dakika kadar pişirelim..Pişen kekimize fırından çıktıktan sonra pudra şekeri eleyelim..
  • Vişnelerinizi ayıklarken çıkan suyu dökmeyin,kekimizin içine onu çoğaltarak kullanın..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..
 

devamı »

BABAMIN CENNETİ NİĞDE

Babama göre dünyanın en güzel yeri..NİĞDE...Elma Bahçemiz..Onun hayatı,geçmişi ,dünyası..Kendini en mutlu hissettiği yer,baba ocağı..Bizim yazları çocukluğumuzun geçtiği muhteşem elma bahçemiz..Benim doğduğum yer....


Bayramda ,babamla annemi ziyarete Niğde"ye gittik..Adananın sıcağından sonra Niğdeye bahçeye geldiğimizde ,kendimizi cennette gibi hissettik..Muhteşem havası,etrafımızdaki yeşillik,dalınada salınan meyveler,sebzeler..Tabiki birde ailem...Temmuz ayında hasat olan meyvelerdan babam,bizim için her cins meyveden birer ağaç saklamıştı..Sırayla hepsini gezdik,tek tek topladık,tattık..Hepsi süperdi..Sizler için hepsini tek tek fotografladım ve beğeninize sundum..Resimleri bile süperdi..Birde tatsaydınız...

Dalındaki şeker armutlarımız..


Muhteşem şekerparelerimiz..Öncekiler kireçli darende reçeli olmuşlardı..Ve birazıda her seneki gibi kurutulmuştu..

 Niğdenin meşhur mor üzümü..Her yerde yetişmez..Çok kımetlidir,sadece Niğde yöresinde yetişir..
Rahmetli kayınvalideme her sene özel gelirdi..En sevdiği..

Bahçemizin tam ortasından geçen demiryolu..


Canım BABAM
Küçükken en büyük eğlencemizdi..


Sağlıklı meyve Girebolu..Sadece Niğde ve yöresinde yetişir...Böbrek rahatsızlıklarının en doğal ilacı.Böbreklerdeki kumu ve taşı eritir,iltahaplanmaları tamamen geçirir,idrar yolunu genişletir..Kadın ve kalp hastalıklarına iyi gelir...Tadı karışık meyve suyu gibidir..Genelde soğuk içilir..
Suyu ve turşusu yapılır..Çok FAYDALI..
EKİMDE hasat olacak Amasya cinsi elmalarımız..

Babamın büyük özenle sakladığı vişnelerim..Hemen toplandı,ilk önce çay saatine vişneli bir kek oldu..Sonrada akşama böreğin yanına komposto..

Dalındaki şeker beyaz şeftalilerimiz..
Muhteşem mor erkilerimiz..
Gördüğüm en iri cevizler.

devamı »

TİRE KÖFTESİ

Bu sefer değişik bir köfte  yapalım istedik...Lezzetli köfteler içerisinden TİRE KÖFTEYİ seçtik.Çöp şişte rulo köfteler hazırladık...Tereyağında kızarmış pidelerin üzerine yatırdık ...Leziz domates sosla süsledik.Kaymaklı yoğurtla yedik..Ortaya nefis bir lezzet çıktı..Sizde deneyin çok beğeneceksiniz,beğenecekler....



Tabağımızı yanlış seçmişiz...Açık renk olmalıymış...Yemeğimizin güzelliği görünmüyor..
Köftelerimiz fırında pişerken...sadece 15 dakika....


Köftelerimiz sarmısaklı tereyağında sotelenirken....
Köftelerinizi hazırlayın,buzdolabında 5- 6 saat dinlendirin..

MALZEMELER
750 gr.  dana  döş kıyma
2 dilim tost ekmeği
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 küçük soğan rendesi
2 çay kaşığı tuz
çöp şişler
SOSU
6 adet  domates
1 tatlı (acı) kaşığı pulbiber
1,5 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi
6 diş sarmısak
ALTI İÇİN
yeşil biber
yoğurt
pide
YAPILIŞI
  1. Öncelikle kasaptan 2 defa çekilmiş,dana döşden kıymamızı alıyoruz..Kıymamıza ,rondodan geçmiş 2 dilim tost ekmeğini,rendelenmiş soğanı ve baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.. Yoğurduğumuz köftenin ağızını kapatıp,buzdolabında 12 saat bekletiyoruz..Ertesi gün köftemizi iyice bir kez daha yoğurduktan sonra tezgahın üzerinde parmak boyunda rulolar hazırlıyoruz..Çöp şişleri ıslatıyoruz, her rulonun ortasından 1 adet çöp şiş geçiriyoruz..Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip,dolapta bekletiyoruz..
  2. Sosu için domatesleri küçük küçük doğruyoruz..2 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz,sotelerken içine  2 kesme şeker,elme sirkesi ve baharatlarını ekliyoruz.Sosumuz hazır....
  3. Köftemizi hazırlarken önce köftelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın teğsisine diziyoruz,üzerlerini az bir sıvı yağla fırçalıyoruz ve 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz..
  4. Pişen köftelerimizi şişten çıkarıyoruz..İnce doğranmış sarmısakları 2 yemek kaşığı tereyağında soteliyoruz,sotelenen sarmısakların içine uzun uzun doğradığımız yeşil biberleri ve fırında pişmiş ,çöplerinden çıkardığımız köfteleri ekliyoruz ve beraber 5 dakika soteliyoruz.
  5. Köftelerimiz sotelenirken,pidemizi küçük küçük doğruyoruz,servis tabağımıza alıyoruz,üzerine 2 yemek kaşığı tereyağ eritip döküyoruz ve iekmekleri fırında 5 dakika kızartıyoruz.
  6. Şimdi yemeğimizi birleştirebiliriz,fırında kızaran tereyağlı pidelerimizin üzerine sotelediğimiz sarmısaklı köfteleri ve biberleri koyuyoruz,üzerine sıcak sıcak domates sosunu döküyoruz ve kenarlarını yoğurtla süslüyoruz....VEEEE yemeğimiz hazır..Afiyetle yiyoruz..
  7. Yemeğimizde 4 kaşık tereyağ ve 2 kaşık sıvı yağ var..Koymaktan çekinmeyin çok yağlı olmuyor..Aksine nefis, lezzetli bir yemek yiyorsunuz..
  8. Normalde tire köfte baharatsız olurmuş,ama ben baharat sevdiğim için ve daha leziz olduğundan,köftelerimi azda olsa baharatlandırdım..Çok ta güzel oldu..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..




devamı »

TARÇINLI ÇİKOLATALI KEK


Mis kokulu tarçınla ,çikolatayı birleştirdik...Sizlere ,çay saatleriniz için nefis ,mis kokulu,yumuşacık bir kek  yaptık..Biz yemeye doyamadık...Bir de siz deneyin istedik..İşte karşınızda tarifiyle lezzetine doyamıyacağınız Tarçınlı Çikolatalı nefis kek....

Kekimizi Lezzet dergisinin kekler ekinden denedik..Sizlerde hemen deneyin çok seveceksiniz..Süper bir tarif..Teşekkürler...





MALZEMELER
250gr.tereyağ
250 gr.pudra şekeri
4 yumurta
250 gr.un
125 ml.süt
160 gr. bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
2 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
  1. Tereyağ,şeker,tuz ve vanilyayı iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın..
  2. Çırptığınız karışıma yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin..
  3. Un,kakao,kabartma tozu ve tarçını bir kaba eleyin..
  4. Çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın..
  5. Kek karışımınıza elediğiniz kuru karışımı,çikolatayı ve sütü ekleyip,karıştırın..
  6. Tereyağla yağladığınız ve unladığınız kalıba kek karışımınızı koyun,170 derece fırında 50 dakika kadar pişirin..
  7. Pişen kekinizi servis tabağına alınca üzerini tarçınlı pudra şekeriyle sisleyip,ikram edin.
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..
devamı »

Daha nice bayramlara...Bayramınız kutlu olsun..

Bayramınız şeker tadında,mutlu,huzurlu  geçsin..Hepberaber eksilmeden artacağımız,nice güzel,sağlıklı bayramlara....Her gününüz bayram tadında geçsin..

Bunlarda bayram ikramlarım...AFİYET OLSUN..MUTLU BAYRAMLAR..
devamı »

Bayram Tatlıları[2012 ]

Bu güzel ramazandan sonra bayramada güzel güzel tatlılar yakışır..İşte size birbirinden kolay ve lezzetli tatlı seçenekleri..Biri mutlaka sizin için..!!Seçin ,deneyin,bayramda misafirlerinizi ve ailenizi bu lezzet şöleninden mahrum bırakmayın..Resimlerin altındaki yazılara tıklayarak tariflerine blogdan kolayca ulaşabilirsiniz..

Hepberaber nice en güzel Bayramlara....


 
 
 





Artık seçim size kalmış,hangisi gönlünüze, midenize hitap ediyorsa bayramda onu deneyin..Hepsi birbirinden lezzetli bu tatlıları tatmadan, tattırmadan bayram yapmayın..
MUTLU ,BOL TATLILI BAYRAMLAR..





devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic