4 Ocak 2013

CEVİZLİ GÜL TATLISI

Canınız kıyır kıyır,el açması,bol cevizli,şerbetli bir tatlı mı çekti??

İşte bu tarif tam size göre..

Davet sofralarınızda misafirlerinize tam bir ziyafet yaratcak ,nefis bir tatlı..

Bir tane yiyen,muhakkak ikinciyi isteyecek...

Lezzeti,tadı,görüntüsü ,her şeyiyle muhteşem bir lezzet..


MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı su
1,5 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
3 damla üzüm sirkesi
biraz tuz
3 yumurta
aldığı kadar un
nişasta (açmak için)
150 gr.tereyağ ve 1 çay bardağı sıvıyağ (üzerine dökmek için)
ceviz (içine koymak için)
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun..
  • Şerbeti koyun kaynasın,göz göz olunca limonunu atın ,10 dakika daha kaynasın,altını kapatın soğusun.
  • Hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve sade nişastaya bulayın.Üzerini örtün ve buzdolabında 3 saat kadar bekletin.
  • Daha sonra dinlenen hamuru, tek tek açabildiğiniz kadar büyüklükte(1 yufka büyüklüğünde) olarak açın.Açarken un ve nişasta karışımı kullanın.
  • Açtığınız yufkayı 4 de bölün.Böldüğünüz zaman 4 tane büyük üçgen hamurunuz olacak.Her birinin içine 3 kaşık dövülmüş ceviz serpin ve elinizle hamuru büzün.Uzun büzülmüş hamurlarınız olacak..Büzdüğünüz hamuru kendi etrafında dolayarak,gül şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine koyun.Bütün hamurları böylece açın ve tek tek hazırlayın.Yani bir bezeden 4 adet gül tatlısı çıkacak.
  • Tatlınızın hamurları hazır olduğunda her birinin üzerine 2 kaşık yağ dökün.(Tereyağ ve sıvı yağı karıştıracaksınız ve yağ dökerken sıcak olacak.)
  • Tatlınızın yağınıda dökünce, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin..
  • Pişen tatlılarınızın üzerine ,tatlınız fırından çıkınca soğuk şerbetten dökün.
  • Sonrada servis tabağına alın ve ikram edin..
  • Bu ölçüden 2 büyük fırın tepsisi tatlı çıkıyor..
  • AFiYET OLSUN..

32 yorum:

  1. Ne denielbilir ki harika bir görüntü.
    Eminim tadı da öyledir.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper,bir tatlı.Hamur tatlısı sevenler için muhteşem bir lezzet..teşekkürler..

      Sil
  2. ne güzel olmuştur çıtır çıtır, ellerine sağlık bayılıyorum böyle tatlılara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel kıyır kıyır bir tatlı Damlacım..teşekkürler..

      Sil
  3. süper olmuş arkadaşım ellerine sağlık sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  4. harikaaa :) görüntüsü süper tadı nasıldır kimbilir , emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadıda görüntüsü kadar süper,garanti verebilirim..teşekkürler,Şehrinazcım..

      Sil
  5. Iıımmm nasılda iştah kabartıyor öyle, aç karnına asla hayır diyemem :))
    Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aç karnına çok seviyorum,çünkü daha fazla yiyebiliyorum..teşekkürler..

      Sil
  6. Evet hepsini yiyebilirim canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bir tepsi gönderim Deryacım..teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  7. Canımız çekti çekmesine de nasıl yapacağız :)) hamuru kare açıyorum...bilmem anlatabiliyor muyum :)))
    Mutlu haftasonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl açabiliyorsan aç,bence dörde böl ve sadece büz,yuvarla..öylede olur merak etme..sevgiler..

      Sil
  8. Una splendida proposta!!! Complimenti, un abbraccio

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Paola..you are wellcome..

      Sil
  9. çekmez mi ahh ahh :))

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Muhteşem görünüyor ama benim yapabilmem imkansız gibi:))
    Elimden pek gelmiyor böyle şeyler.
    Ellerine sağlık.
    Mutlu bir yıl dilerim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyficim üzülme ben sana yaparım,ama inanki çok zor değil.Çok ince ve büyük açman gerekmez,açabileceğin kadar ufak bezeler yap..Sanada mutlu yıllar..sevgiler..

      Sil
  11. Ayyy ne diyebilirim ki şaşırdım.Kocaman bir MaşAllah.O ne güzel bir görüntü.Görüntüsü lezzetinin nasıl olduğunun garantisini veriyor. Ellerinize sağlık.Bayıldım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknurcum güzel yorumuna teşekkür ederim,canım..Dediğin gibi lezzeti garanti,süper bir tatlı..sevgiler..

      Sil
  12. Harika tarifleriniz var. ellerinize sağlık. gerçekten foto kaliteleri (görsellik)harika. bloğunuzu takibe aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,güzel yorumunuza ..Hoş geldiniz bloguma..sevgiler..

      Sil
  13. Bu tepsi olsa idi burada yarisini yerdim:)) ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapanın elinde kaldı,hemen bitti..teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  14. Harika görünüyor, bayıldım. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,canım..sevgiler..

      Sil
  15. Elinize sağlık.Görüntüsü ve tadı ile harika, geleneksel tatlımız.

    YanıtlaSil
  16. tatlınız çok güzel görünüyor bayram için deneyeceğim inşallah hem tadı hem de görüntüsü sizinki gibi olur sonucu bildiririm Çanakkale den sevgi ve selamlar harika güçlü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim sizinki dahada güzel olacaktır.ellerinize sağlık,iyi bayramlar..

      Sil