Ispanaklı Kolay Açma Börek



Nurlu Mutfaktan,çay saatleriniz ve yemek davetleriniz için çok lezzetli, tahinli ve ıspanaklı bir börek tarifi..Hamur açamıyanların bile ,kolayca yapabileceği pratik ve çok nefis bir börek..Hemen hazırlayın,sıcak sıcak pişirin,mideniz ve misafirleriniz bayram etsin:)))
 







 MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 rakı bardağı soda (maden suyu)
2 rakı bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
2 yumurta
İÇ HARCI
1 su bardağı tereyağ ve sıvıyağ karışımı
1 çay bardağı tahin
un ve nişasta karışımı (açmak için)
6 deste ıspanak
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle pürüzsüz ve yumuşak bir hamur yoğurun..Sonrada ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın,nişastaya bulayın..Ve buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin..
  • Ispanakları  yıkayın,doğrayın ve sıcak sudan geçirin,iyice suyunu sıkın.Sonrada ince doğradığınız soğanlarla kavurun.Kavururken içine biraz tuz,karabiber,kimyon ve kırmızıbiber atın..
  • Sıvıyağla,erimiş tereyağı karıştırın ve bir kaseye koyun.tahinide 2 kaşık sıvıyağla karıştırıp,bir kaseye koyun.
  • Hazırladığınız ve dinlenen hamur bezelerini  üçerli gruplara ayırın,sonrada büyük servis tabağı büyüklüğünde nişastalı un karışımıyla açın.Her üçerli grubun, iki hamuruna önce fırçayla biraz yağ karışımı ,birazda tahinden sürün.Bir tanesine hiç bir şey sürmeyin,sade kalsın.Sonra üçer tanesini üst üste koyun.Sade ,hiçbirşey sürmediğiniz en üste gelsin.Öteki hamur katlarını hazırlayana kadar bir  köşede dinlensin.Dinlenen hamurları biraz elinizle,birazda merdane yardımıyla açarak büyütün,çok düzgün olması gerekmez.Büyüttüğünüz hamurun bir ucuna ıspanaklı içten koyun ve rulo halinde sarın.Sardıktan sonra elinizle ruloyu biraz daha esnetin ve uzasın.Sonrada ruloyu ikiye bölün..Her parçayı kendi etrafında rulo halinde sarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun.Bütün hamurları böyle hazırlayın.Her üç hamurdan 2 adet rulo börek çıkacak.Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..







21 yorum:

  1. elinize sağlık çok nefis görünüyor ama yufkayı açabilene kolay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,.Açabilirsiniz ,bu börek için incecik açmaya gerek yok..Merdaneyle küçük küçük açıp,elinizle bile hamuru esnetebilirsiniz..Sevgiler..

      Sil
  2. ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    AMA YUFKA AÇMADA PROBLEMİM OLDUĞU İÇİN UZAKDAN BAKIYORUM
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcüm bu börekte öyle incecik yufka açmana gerek yok,biraz açtıktan sonra elinle bile esnetebilirsin...bence denersen olur ..sevgiler..

      Sil
  3. Offf çok güzel gözüküyor, ıspanaklı börek bir de el açması olunca favorimdir. Ellerine sağlık canım:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok el açması börekler çok güzel oluyor..sevgiler..

      Sil
  4. Canım sende nefis börek bende kek ahhhh yakın olsaydık çayda demler sohbet
    eşliğinde yerdik:)))Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım ne güzel olurdu,seninle sıcacık bir sohbet..teşekkürler..

      Sil
  5. ellerine sağlık harika olmuşlar tahinli ıspanaklı böreği denemeliyim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handecim,çok lezzetli bir börek oluyor canım...tavsiye ederim..sevgiler..

      Sil
  6. Ellerin dert görmesin harikaaaaa,maşallah sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feridecim teşkkür ederim,sevgiler..

      Sil
  7. Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabikide yollarım arkadaşım..susamlı kurabiye tamda onlara göre bence,hemen alabilirsin..sevgiler..

      Sil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor. Tek tek fotoğraflamışsın. Çok teşekkürler.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,açma börek olunca kolay anlaşılsın istedim..sevgiler..

      Sil
  9. Ellerinize sağlık Nurşen Hanımcığım çok nefis görünüyor.Tahinin mis kokusu yayılır ohh oh
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ıspanakla tahinin birlikteliği çok nefis oluyor..teşekkürler Neşecim..sevgiler.

      Sil
  10. Buzdolabında bir gün bekletip ertesi gün misafire taze taze pişirirsem Bi şey olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabikide buzdolabında bir gün bekletip pişirebilirsiniz..

      Sil
  11. Buzdolabında bir gün bekletip ertesi gün misafire taze taze pişirirsem Bi şey olur mu

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic