Bu Blogda Ara

FOCCACCİA - İTALYAN EKMEĞİ

Ekmek nasıl yapılır?,kuru domatesli ekmek tarifleri,italyan ekmeği tarifleri,italyan yemekleri tarifleri,ekmek tarifleri,çay saatine özel ekmek tarifleri,nefis ekmek tarifleri



İtalyanların meşhur foccaccia ekmeği..Bir İtalyan klasiği...Bence İtalyan pizzasından daha da lezzetli..Bende bugünkü  çay soframda salatalarıma, eşlik etsin diye bu nefis ekmekten hazırladım..Salatalardan daha çok rağbet gördü..Çok nefis bir ekmek oldu,ama ekmek demek haksızlık aslında pasta,kek lezzetinde... Müthiş bir tat..Bu müthiş lezzeti yakalamak için,kitaplardan,internetten ve bloglardan onlarca foccaccia tarifi okudum..Hemen hemen hepsinin temeli aynı..Ama en çok blogcu arkadaşım Durmenin foccaccia tarifini sevdim..Kendince bir kaç değişiklik yaptım,nefis oldu..Çokta beğenildi..Şiddetle tavsiye ederim..

Piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin ve soğuyunca ikram edin..
 
 
 
 
 
 
 
MALZEMELER
500 gr un.
1 tane yaş pakmaya
2 kesme şeker
1\2 su bardağı süt
1\2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1\2 su bardağı zeytinyağ
4 diş sarımsak
2 dal taze biberiye
2 kuru soğan+2 kesme şeker+1 yemek.k.zeytinyağ
2 dal taze kekik
4 yemek kaşığı domates sosu
2 yemek kaşığı permesan
YAPILIŞI
  • Öncelikle sarmısakları ve biberiyeyi havanda beraber biraz dövün,macun gibi olsun ve üzerine zeytinyağını ekleyin,aromalanması için bir kaç saat bekletin.
  • Suyla,sütü hafifçe ılıtın,geniş bir kabın içerisine unu koyun.Ortasını havuz gibi açın.Suyu,sütü,kesme şekeri  ve mayayı ortasına koyun,elinizle hafifçe karıştırarak mayayı eritin.Daha sonra sarmısaklı zeytinyağının yarısını da ekleyin ve unla beraber yoğurun..Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz,bu hamurun üzerini kapatın ve mayalanmaya [1 saat kadar] bırakın.
  • Ekmeğiniz mayalanırken soğanlarınızı ikiye bölüp ince ince dilimleyin ve 1\2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 2 kesme şekerle karamelize edin..Ve soğumaya bırakın..
  • Maylanan hamurunuzun  içine kışlık domates sosunuzdan,kalan sarmısaklı zeytinyağ ,tuz ,kekiğin ayıklanmış bir dalı ve soğanların yarısını ekleyerek tekrar yoğurun.Yoğururken bir fincan kadar fazladan daha una ihtiyacınız olacaktır..Yoğurma işleminiz bitince ,borcamınızı yağlayın ve hamurunuzu içine yayın.Üzerine kalan soğanı ve taze doğranmış kekikleri koyun.En sonda permesanı serpin ve üzerini strechle kaplayıp,buzdolabına koyun.
  • Pişireceğiniz zaman buzdolabından çıkarın ve hafif ılıyınca 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
  • Pişen ekmeğinizi fırından çıkarın üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve hafif soğuyunca ,dilimleyip ikram edin.
  • AFİYET OLSUN..
 
 
 
 
 

Yorumlar

BLOGGER: 27
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: FOCCACCİA - İTALYAN EKMEĞİ
FOCCACCİA - İTALYAN EKMEĞİ
Ekmek nasıl yapılır?,kuru domatesli ekmek tarifleri,italyan ekmeği tarifleri,italyan yemekleri tarifleri,ekmek tarifleri,çay saatine özel ekmek tarifleri,nefis ekmek tarifleri
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/535500_10152203936895656_116741935_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7xNAjZ0n6UzCYJlDrgspgCZwyew2yLSYbflDYRo2UEd1dfooXBhy4uqjVliE3mafdEoGNVOd9cQVnuWdn-7HLSrAj85oTZm8OafRdBPrCW3ehB5QCvbL5zDjlpYvRQMHnZoTbZlfgAb0/s72-c/DSC04100nurlu.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2013/02/foccaccia-italyan-ekmegi.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2013/02/foccaccia-italyan-ekmegi.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız