NEWYORK STYLE CHEESECAKE

Cheesecakelerin sadesi,yani Newyork style dedikleri..Eniştemin isteği üzere yapıldı ve doğum gününde hediye edildi..Çokta beğenildi...

Yapması bence en pratik pastalardan..Tarife ve pişirme önerilerine uyulunca ,sonuç mükemmel..Tadını söyleyemeye gerek yok.Haydi üşenmeyin,sizde mükemmel bir cheesecake yapabilirsiniz..


MALZEMELER
3 iri boy yumurta
850 gr.içim labne peynir
1 su bardağı şeker
200 ml.krema
1 limon rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilin
3,5 tepeleme yemek kaşığı un
TABANI
2 paket eti burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1\2 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin .Erimiş tereyağ,şeker ve tarçınla karıştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm.lik kelepçeli kalıba ,hazırladığınız bisküvi karışımını   kaşığın tersiyle bastırarak yayın ve 180 derece fırında 10 dakika pişirin.Daha sonrada soğumaya bırakın.
  • Bisküvili taban soğurken sizde peynirli karışımı hazırlayın..
  • Öncelikle peyniri mixerle iyice çırpın.Çırpılmış peynire,şeker ve vanilini ekleyin ve tekrar iyice çırpın.Bu karışıma yumurtaları teker teker ekleyin,sonrada sırayla limon rendesi,suyu,un ve en sonda kremayı ekleyin..İyice homojenize bir karışım elde edin..Bu karışımı bisküvi tabanınızın üzerine dökün ve 170 derece ısıtılmış fırında 55 dakika kadar pişirin..Üzeri kızarıp,ortası hafif sallanıyorsa cheesecakeniz olmuş demektir,fırını kapatın,kapağını aralık bırakın ve hafif soğuyunca fırından çıkarın.Tezgahın üzerinde iyice soğutun ve sonrada buzdolabında en az 6 saat bekletin ve servis edin.
  • Newyork style cheesecake istediğiniz sosla ikram edebilirsiniz..Bu cheesecake genelde sade olarak ikram edilir..Ben üzerini sadece erimiş çikolatayla süsledim..
  • CHEESECAKE YAPMANIN PÜF NOKTALARI
  • Kelepçeli kalıbınızı önce yağlı kağıtla kaplayın ve üzerini hafifçe yağlayın.Dışınıda en az 3 kat aliminyum folyoyla kaplayın.[Su almaması için]
  • Cheesecakenizi içi sıcak su dolu bir tepside pişirin.[Benmari usulü pişecek]
  • Krem peynirinizi tel bir süzgecin içine dökün ve 1 saat kadar süzün ve sonra tartın.
  • Bütün cheesecake malzemeleriniz mutlaka oda sıcaklığında olmalı..
  • AFİYET OLSUN...



22 yorum:

  1. Fotoğrafı bile enfes olmuş, bu nasıl birşey böyle harika görünüyor. Elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Durmecim..sevgiler..

      Sil
  2. Haces unas tartas impresionantes, te felicito. Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık chesscake nefis olmuş bir dilim olsada yesem şimdi:)))Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım hemen yolluyorum..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  4. yine muhteşem bir tarif daha. ellerine sağlık ablajım çok canım çekti ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,ah bir yaptıklarımı sizlere ikram edebilsemm..

      Sil
  5. muhteşem görünüyor.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. merhaba, iadeyi ziyarete geldim, nefis bir cheesecake karşıladı beni, ellerinize sağlık:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloğuma...teşekkürler,her zaman beklerim..

      Sil
    2. Bence de en güzel cheececake newyork tarzı olan. Benim favorim limonlu dur
      Elinize sağlık çok güzel görünüyor

      Sil
    3. Her çeşidi bir ayrı güzel,ama dediğiniz gibi Newyork style bir başka...teşekkür ederim..

      Sil
  7. nefis görünüyor.ellerinize sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şulecim..sevgiler..

      Sil
  8. Oldukça güzel üzerinde değişiklikler yapılabilir ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet temelinde böyle yapılıp,istenen her lezzet eklenebilir..teşekkürler.sevgiler..

      Sil
  9. Nurşencim gelmeyeli neler yapmışsın. Senin hızına yetişemiyorum.
    Cheesecake şahane, kurabiyeler iştah açıcı; hepsi birbirinden nefis.
    Ellerine sağlık canım.
    Bu arada daha yayınlanmayanlardan bir tabak dolusu pastalar bize geldi.
    Yiyebilen şanslılardan olduk. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,Pırılcım.Afiyetler olsun,her zaman ..

      Sil
  10. Nursen hanımcım hangi tarifinize yorum yapacağıma şaşırdım hepsi birbirinden güzel.Ama cheesecake favorim .elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemin hanım..Ağzınızın tadını biliyorsunuz..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic