FIRINDA TAVUKLU ERİŞTE

Bugün Nurlu Mutfakta çocuk ,büyük herkesin çok seveceği bir erişte hazırladık ve sizlerin beğenisine sunduk..Yemeğimiz hem çok lezzetli,hem de çok pratik..Hazırlayın ,yemekten önce hemen koyun fırına ,sonrada afiyetle yiyin..


MALZEMELER
350 gr.erişte
2 adet tavuk budu
1 adet soğan
1 adet havuç
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 çay kaşığı karabiber
1\2 çay kaşığı muskat rendesi
1 kase kaşar peynir rendesi
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
YAPILIŞI
  • Tavuk budlarını iyice yıkayın,limonlu suda yarım saat bekletin.Daha sonra yıkayın ve soğan,havuç ve biraz tuz attığınız suda iyice haşlayın..Haşlanan tavuk butlarınızn derileriniz sıyırın ve etlerini iri parçalar halinde didikleyin..Tavuk suyundan 1 bardak ayırın gerisini süzün ve daha sonra yemeklerde kullanmak için buzluğa koyun..
  • Ayırdığınız bir bardak tavuk suyunu bir tencereye koyun,üzerine 1,5 bardak su ekleyin ve tuz atın.Kaynayınca eriştelerinizi içine atın ve 10 dakika , suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Un ,tereyağ ve sütle beşamel sos pişirin.[un ve tereyağını kavurun,üzerine yavaş yavaş topaklanmasına izin vermeden karıştırın ve pişirin..]
  • Hazırladığınız beşamel sosun içine ayıkladığınız tavukları,haşladığınız erişteleri ,1 çay bardağı kaşar peyniri ve 1,5 çay kaşığı karabiber,1\2 çay kaşığı muskat rendesi ekleyerek ,karıştırın.Hazırladığınız erişteli karışımı yağladığınız fırın kabına koyun ve üzerine kaşar peyniri serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.Sonrada sıcak sıcak servis edin..
  • Erişteyi evde hazırlıyacağınız gibi,marketlerdede hazır olarak bulabilirsiniz..Erişte bulamazsanız,kelebek makarnadanda yapabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..


15 yorum:

  1. Eline sağlık nefis olmuş canım:))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nurşen hanımcım nefis olmuştur eminim ben bu erişteyi tavuk ıspanak ve beşamelle yapıyorum o da lezzetli oluyor sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanaklısıda süper olur,seninde ellerine sağlık canım..sevgiler..

      Sil
  3. Nurşen Ablacım yine harika bir tarifle bizimlesin:)
    Ellerine sağlık en kısa zamanda yapıcam
    Bişey sormak istiyorum tavuğu limonlu suda bekletmemizin sebebini merak ettim
    Salatalarda v.s tavuk kullanılınca böyle değişik bir tat geliyor ve bu beni rahatsız ediyor.Acaba bunu engellemek içinmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuk limonda bekleyince kokusu gidiyor..Bence dene çok memnun kalacaksın,ben hep öyle kullanıyorum..sevgiler..

      Sil
  4. süper bir tarif olmuş nurşen ablacığım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynepcim...sevgiler..

      Sil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir görüntü ve çok lezzetli bir tarif.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım...sevgiler..

      Sil
  6. Offf, bende de benzer bir tarif bekliyor.. Ama erişteyle değil açıkçası, var mı erişte gibisi.. Ellerine sağlık Nurşencim, bayılırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım eriştenin lezzetini başka bir şey vermiyor..Birde ev yapımı olursa ,o zaman dahada süper..teşekkürler..

      Sil
  7. Ev makarnası yada erişte benim için son derece değerli bir malzeme öyle çok severizki eskisi gibi evde hazırlayamasamda mutlaka güvendiğim yerden alır hazır bulundururum bu tarifinizi çok beğendim eminim nefis ötesi bir şey oluyordur yapıp göreceğiz. paylaşımınız için teşekkürler ve kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  8. deneyeceğim bunu. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli ve pratik.Teşekkürler:)

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic