Havuçlu Permesanlı Kiş (tart)

Leziz sebze havuçu,zencefil ve kişnişle birleştirdik..Permesan peyniriyle lezzetlendirdik..Nefis bir tart hamurunun içine yerleştirdik..Çok şık ve orijinal  bir lezzet oldu..Çay sofralarında değişiklik arayanlar için  nefis bir seçenek...
Bu orijinal lezzeti denemeden geçmeyin..



MALZEMELER
Tart hamuru
200 gr.tereyağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı permesan
2 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı süt
aldığı kadar un
İç Harcı
750 gr.havuç
2 kırmızı biber
1 diş sarmısak
50 gr.taze zencefil rendesi
100 gr.taze kişniş
200 ml.krema
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1,5  çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı permesan
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle pürüzsüz ve yumşak bir tart hamuru yoğurun.Hamurunuzu buzdolabında 1 saat dinlendirin..
  • Havuçları ve kırmızı biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
  • Zencefili ve sarmısağı rendeleyin
  • Kişnişleri doğrayın.
  • Krema,yoğurt,yumurta,doğranmış kişniş ve baharatları karıştırın..
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağda sarmısakları,zencefili ,kırmızı biberleri ve havuçları hafifçe kavurun.. Sonrada soğumaya bırakın.Soğuyunca havuçlu karışımınızı kremalı karışımla karıştırın..
  • Tart hamrunuzdan ceviz büyüklüğünde ayırın,geri kalanını tart kalıbınızın boyunda merdaneyle açın ve tart kalıbınızı hafifçe yağlayıp,hamurunuzu içine yerleştirin.Daha sonrada içine yağlı kağıt yerleştirin ve üzerine kuru bakliyat koyun.Sonrada ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirim yapın.
  • Ön pişirim Yaptığınız tart hamurunu fırından çıkarın ,yağlı kağıdı üzerinden alın.Hafif soğuyunca havuçlu karışımı içine düzgünce yerleştirin,2 yemek kaşığı permesanı üzerine serpin,ayırdığınız hamuru merdaneyle açın, üzerine minik şekiller kesin ve koyun.Sonrada 175 derece fırında iyice kızarana kadar 30 dakika kadar daha  pişirin..
  • AFİYET OLSUN..


28 yorum:

  1. Nursencim harika gorunuyor!!! Kelebekli kelebekli super olmus!!! Ic harci cok ilginc - havuclu hic denememistim. Tarif icin cok tesekkur ederim canim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım teşekkürler,Bende ilk kez denedim çok merak ediyordum lezzetini ama çok güzel oldu..Misafirlerim bayıldılar..Sevgiler..

      Sil
  2. nurcum eline sağlık harika olmuş salatalarda çok güzel kuzum muhteşem:)))

    YanıtlaSil
  3. Canımmmmm kişlere bayılırım muhteşem olmuş ellerine sağlık,öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım..Bende öpüyorum..

      Sil
  4. kuzum sorunu cevaplıyayım.
    1)Yerleşim
    2)getgıt ekle ortadaki tıkla kutular çıkcak
    3)resim yazan yere tıkla ağaç resmi var
    4)Başlık yaz zeytinyağlılar
    5)altta http sil oraya zeytinyağlılar kodunu yapıştırcan.
    6)etiketlerden zeytinyağlılar tıkla üstteki nurlu mutfak yazan yerdeki kodu kopyala orda zeytinyağlılar yazcak gel geri onu yapıştır
    7) gözat var orası bilgisayarına bağlı zeytinyağlı resimden seç tıkla resmi seç resim geldi kaydet de
    8) kaydedince getgıt a üste gelecek resim mausla sağdaki getgıda sıralama yap koy önizleme yap yeri tamamsa
    9) düzenlemeyi kaydet de tamam
    her bir yeni katagori eklerken yeni sekmede aç yoksa işlem olmuyor
    öptüm kuzum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..bakalım becerebilecekmiyim..

      Sil
  5. çok güzel görünüyor .üstündeki kelebekler bir harika.beceri emek ve tasarım hepsi bir arada.ellerinize sağlık.sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,kelebekleri bende çok sevdim..sevgiler..

      Sil
  6. Çok leziz görünüyor süslemesi de pek hoş olmuş bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelebekler uçuştu tartımın üzerinde,bahar etkisi yaratsın istedim..teşekkürler..

      Sil
  7. Havuç ve zencefili ilk defa birlikte görüyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ikisi birbirine çok yakışıyor,tavsiye ederim..Çok orijinal ve lezzetli..

      Sil
  8. yine lezizler yarattın nurşen hanımcım elinize sağlık sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok farklı ve özel bir lezzet oldu..

      Sil
  9. Çok nefis olmuştur. Denenesi bir lezzet. Ellerine sağlık Nurşen'cim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek,kcim çok özel bir lezzet oldu ,,Tavsiye ederim,sevgiler..

      Sil
  10. Eminim çok lezzetli olmuştur..
    Ellerinize sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok lezzetli bir kiş oldu..sevgiler..

      Sil
  11. Bu hafta blogları pek ziyaret edemedim
    Ziyarete başladım Nurlu mutfakta neler olmuş hemen bakayım dedim
    Harika şeyler yapmışşın yine
    Kocaman sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hoş geldin sefa geldin..Nasıl güzel bir geliş bu böyle..Teşekkürler..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic