TEL KADAYIFLI ŞİNİTZEL

Tel kadayıf artık bildiğimiz gibi sadece tatlı yapmak için kullanılmıyor..Böreklerde ,peynirlerde ve tavuklarda da sıkça kullanılıyor..Bence hepsinede ayrı ayrı çok yakışıyor,çünkü çok lezzetli ve keyifli bir malzeme..Çocuk ,büyük herkesin çok sevdiği şinitzeli bu seferde tel kadayıfla denedim..Süper ötesi bir lezzet oldu,çıtır çıtır çok keyifli..Haydi tadını hayal etmeyin,hemen deneyin..Mutfağınızı değişik tatlarla tanıştırın..

 
MALZEMELER
10 parça tavuk göğsü
250 gr.tel kadayıf
2 yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı bal
100 gr.krema
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
  • Tavuk göğüslerini iki strech film arasında ,döverek inceltin.Daha sonra limonlu suda 1 saat kadar bekletin.Sonra yıkayın ve iyice süzün.Krema ,süt,bal,karabiber,kimyonu iyice karıştırın ve tavukları bu sosta en az 6 saat bekletin..
  • Tel kadayıfları küçük küçük doğrayın.Yumurtaları tuzla iyice çırpın.
  • Unu,çırpılmış yumurtaları ve doğranmış kadayıfları ayrı ayrı tabaklara koyun.
  • Genişçe çukur bir tavaya yağ koyun.Yağı iyice ısıtın..
  • Marinedeki tavukları sırayla önce una ,sonra yumurtaya ve en sonda doğranmış tel kadayıfa batırın.[Tel kadayıfa tavuğu iyice bastırarak her tarafını kaplamasını sağlayın..]
  • Hazırladığınız şinitzelleri önlü arkalı iyice kızartın ve kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa koyup,fazla yağının süzülmesiniz sağlayın..Daha sonrada servis tabağınızın altına marul yaprakları serin ve şinitzelleri koyup servis edin.
  • AFİYET OLSUN..

22 yorum:

  1. Citir citir harika olmustur... emeklerine saglik....

    Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  2. İlk defa karşılaşıyorum, ÇOK HARİKA GÖRÜNÜYOR, DENEMEYE DEĞER, ELİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,denemenizi tavsiye ederim...Çok lezzetli oluyor..sevgiler.

      Sil
  3. Canım valla süpersin kadayıf ile şnitzel süper fikir çıtır çıtır olmuş ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım,süper bir şinitzel oluyor...evdekiler bayılıyor..teşekkür ederim..

      Sil
  4. kadayıf kullanmak değişik olmuş, sanırım daha çıtır çıtır olmuştur, ellerinize sağlık, güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet normal şinitelden daha güzel oluyor..teşekkür ederimm..

      Sil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çok değişik bir tarif olmuş. Hem sosuna hemde kadayıflı olmasına bayıldım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sosla çok lezzetleniyor,tel kadayıflada çıtırdıyor..yani kısaca tavsiye edilir..sevgiler..

      Sil
  6. Çıtır çıtır olmuştur güzel fikir ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım...tam dediğin gibi çıtır çıtır..

      Sil
  7. ilk görüyorum kadayifi bu sekilde ama gercektende iyi fikir olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde normal şinitzelden daha çok seviliyor..Bende bir kaç sene önce İstanbulda bir cafede yemiştim ve bayılmıştım..Kendimce uyarladımm..teşekkürler..

      Sil
  8. Çıtır çıtır bir lezzet olmuş çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feraycım taşakkürler..,sevgiler..

      Sil
  9. ay ay acanım çıtırdatmış.
    eline sağlık hayırlı cumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,hemde nasıl çıtır çıtır..Sanada hayırlı cumalar ablacım..

      Sil
  10. Lezzetli olduğuna eminim canım,,,
    Sdece merak ettiğim bir şey var sertleşip kuruluk yapıyormu…
    Müthiş bir fikir doğrusu ellerine sağlık Nurlum…
    Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim,ben üç kere yaptım.Hiç kurumadı,nefis oluyor.Tavsiyede ederim.sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic