ZEYTİNYAĞLI TAZE ENGİNAR DOLMASI


 Şimdi taze enginar zamanı ,tazecik enginarlar tezgahlarda.. Mutfaklarda  değişik değişik birbirinden lezzetli enginarlı yemekler pişiyor..Nurlu Mutfak`tanda nefis bir enginar dolması tarifi çıktı..Hem göze hemde damağa hitap edecek bu muhteşem dolmayı mutlaka deneyin..

MALZEMELER
5 tane taze yaprakları soyulmamış enginar
her enginar için 4 yemek kaşığı pirinç
2 adet soğan
1\2 demet dereotu
1\ 2 demet maydanoz
5 dal yeşil soğan
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 limon suyu
YAPILIŞI
  • Enginarların saplarını ve yapraklarının ucunu kesin,sonrada tezgaha yapraklarının tarafından bastırarak yaprakların açılmasını sağlayın..Yapraklar açılınca kaşıkla enginarın tüylü  olan iç kısmını dikkatlice çıkarın.Sonrada limonlu suyun içinde bekletin.
  • Soğanınızı yemeklik doğrayın,yarım çay bardağı zeytinyağında soteleyin.Daha sonra yıkanmış pirinçleri atın ve beraberce kavurun,sonrada  baharatları ve 1 çay bardağı suyu içine ekleyin,yarı pilav kıvamında pişirin.Pişince pilavınızın içine doğranmış yeşillikleri ekleyin ve iyice karıştırın...
  • Pişen iç harcınızı kaşıkla suyunu iyice süzdüğünüz enginarların içine doldurun.[Birazıda yapraklarının arasına gelecek şekilde]
  • Doldurduğunuz enginarları düdüklü tencereye dizin ve üzerine kalan zeytinyağı,1 çay bardağı su ve yarım limon suyu ekleyerek 10 dakika pişirin..
  • Pişen enginar dolmalarını dikkatlice düdüklü tencereden alın üzerini dereotuyla süsleyin ve servis edin..
  • Enginarları ayıklayınca hemen limonlu suyun içine koymalısınız,yoksa kararır...Eğer düdüklü tencereniz yoksa çelik tencerede biraz daha suyunu artırarak,pişirebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..


16 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)gerçekten çok güzellerde..

      Sil
  2. Love artichokes!!! These looks very delicious!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You can try this recipe , this is very delicious :))Thanks..

      Sil
  3. Bursadaki enginarlar büyük ve sert kabuklu oluyor sadece göbek kısmını yiyebiliyoruz böyle dolmalara imrenerek bakıyorum ellerine sağlık ne kadar güzel olmuş, olsa da yesek...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende özel küçük sipariş veriyorum,öyle getiriyorlar..özel davetlerde çok şık ve lezziz oluyor..teşekkür ederim..

      Sil
  4. Egeli olupta, yapmamak olurmu canım :) hemde her tülüsünü, ellerine sağlık, nefis görünüyor..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Öznurcum..Egelilerden aldım zaten tarifini:))

      Sil
  5. Ellerinize sağlık nefis olmuşşş.. Bayılırım enginar dolmasına... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bizde çok severek yiyoruz:))

      Sil
  6. Eline sağlık arkadaşım görüntü muhtaşem

    YanıtlaSil
  7. Canım bayılırım enginara ellerine sağlık dolma nefis görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enginara bayılmamalı olurmu hiç , muhteşem bir lezzet..teşekkür ederim arkadaşım:))

      Sil
  8. Biz ne şanslıyız değil mi Nurşencim? Böyle bütün enginar bulabiliyoruz. Ülkemizin bir yığın yerinde sadece dip enginar satılıyor. İnsanlar bazen yapraklı halini tanımıyor, bazen de tadını bile hiç bilmiyor. Ne büyük eksiklik:( Ellerine sağlık canım, dolmalar "ye bizi" diyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ,yöremiz taze meyva cenneti ..her şeyi kolayca bulabiliyoruz..çok şanslınız:))bazı yöreler enginarı hiç bilmiyor:((teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic