FIRINDA SOMON

 Bugün Nurlu Mutfaktan sizlere çok sağlıklı ve  pratik bir balık yemeği tarifi geliyor..İster misafirlerinize ,ister kendinize özel pişirin..Sunumuyla,tadıyla nefis bir balık yemeği..Üstelikte çok ama çok pratikkkk.Evett ,somon severler bu tarif sizin için..Bu lezzetli ve şık somonu mutlaka deneyin..Bayılacaksınız..
MALZEMELER
2,5 kiloluk fileto somon [ 2 adet 1250 gr.lık somon fileto]
1\ 2 su bardağı ince doğranmış yeşil soğan
1 su bardağı soyulmuş ,ince doğranmış badem
2,5 su bardağı rondodan geçirilmiş etimek
1\ 2 su bardağı kıyılmış maydanoz
1\ 2 su bardağı zeytinyağ
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı limon rendesi
1 çırpılmış yumurta
karabiber,deniz tuzu
SOSU
2 yemek kaşığı ince doğranmış kapari
3 yemek kaşığı ince doğranmış kornişon
karabiber
1 diş sarımsak
1,5 kahve fincanı mayonez
1,5 kahve fincanı süzme yoğurt
YAPILIŞI
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla beraber bütün iç harç malzemelerinizi karıştırarak hazırlayın..
  • Fırın tepsisine yağlı bir kağıt yerleştirin,somonun bir parçasını koyun ,üzerine hazırladığınız iç harcı dikkatlice yayın ve diğer somon parçasını üzerine kapatın.
  • Hazırladığınız somonun üzerine  kalan zeytinyağından sürün ve karabiber,tuz serpin.Sonrada frenk soğanı sapı veya maydonoz sapıyla dikkatlice bağlayın.
  • Daha sonra üzerini aliminyum folyoyla kapatın ve önceden iyice ısıttığınız 200 derecelik fırında 10 dakika üzeri kapalı,15 dakikada aliminyum folyosuz pişirin.
  • Daha sonrada pişen balığınızı servis tabağınıza dikkatlice alın ve yanına hazırladığınız mayonezli sosla beraber ikram edin..
  • Bu ölçüleri 10  kişilik bir davet yemeği için uygundur,eğer siz daha az kişi için yapmak istiyorsanız malzemeleri azaltabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..
 

  • kaynak:425 gr.Gamze Bursa
 
 

18 yorum:

  1. yapar kuzum ennnnnnnn güzelini maşallah:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ablacım..sevgiler..

      Sil
  2. off nasılda yatırmışsın kuzu gibi :) çok severim balığı nefis görünüyor afiyet olsun desem mi acebeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tamda kuzu gibi yattı tepsiye..Teşekkürler..

      Sil
  3. Nurlu mutfak herşeyin en en lezzetlisini en güzelini yapar:)
    Ellerine sağlık harika bir tarif yine
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,o sen,n güzelliğin.Teşekkür ederim..

      Sil
  4. Sağlıklı olduğundan şüphem yok ama bir kez alıp, pişirip, hüsrana uğradığım bir balık somon, tarifinizle belki yeniden bir deneme daha yapabilirim. Elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde bu tarifi dene istersen,çok lezzetli oluyor..Pişirme süresi ve yanındaki sos çok önemli..teşekkürler..

      Sil
  5. harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Nefisss ..canim eline saglik ☺

    YanıtlaSil
  7. Ben somonu zaten çok severim,eminim böyleside nefisstir
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok nefis oldu,birde böyle deneyin bence..sevgiler.

      Sil
  8. Somonu çok severim ama hiç böyle bütün bir parça almamıştık. Enfes görünüyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle tüm parça davetlerde çok güzel oluyor,teşekkürler..

      Sil
  9. Somon, en sevdiğim balıklardandır. Biz hep dilim olarak alırdık, böyle bütün hiç almadım. Sanırım, kalabalık misafir geldiğinde bu şekilde pişirmek daha mantıklı ve lezzetli.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarif kalabalık misafirler için çok uygun,görselliğide tadıda muhteşem..teşekkür ederim Heyficim..sevgiler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic