Pastırmalı Pesto Soslu Patates Salatası

Tazecik patateslerle nefis bir bahar salatası hazırladık..Patateslerimizi leziz  bir pesto sosla tatlandırdık..Aralarına kavrulmuş bademlerle ve  minik  tazecik turplar koyduk..Üzerini nar gibi kızarmış pastırmalarla süsledik..Ve misafirlerimize sunduk..Davet soframızın favorisi oldu..!!
 
 
MALZEMELER
12 dilim çemensiz pastırma
7 adet taze patates
2 bağ fındık turp
1 su bardağı badem
2 demet roka
1 çay bardağı permesan rendesi
1 çay bardağı zeytinyağ
3 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
  • Patateslerin kabuklarını iyice yıkayın ve haşlayın.Daha sonrada iri parçalar halinde doğrayın.
  • Turpları yıkayıp,alacalı soyun.Sonrada büyüklüğüne göre 2 ye veya 3 bölün.
  • Bademleri sıcak suya ıslayın ve kabuklarını soyun.
  • Bademlerin yarısı,biraz tuz,roka,permesan peyniri ,sarımsak ve zeytinyağını rondodan iyice çekerek bir sos hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosla, haşlayıp doğradığınız patatesleri dikkatlice karıştırın ve servis tabağına alın.
  • Pastırmaları 1 tatlı kaşığı zeytinyağında kızartın.
  • Kalan bademleride tavada kavurun.
  • Daha sonra patateslerin üzerine turpları,kavurduğunuz bademleri ekleyin ve en üzerine kızarttığınız pastırma dilimlerini koyun.
  • Sonrada keyifle ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..
 
 

4 yorum:

  1. Canim eline saglik harika bir salata bu..:-)

    YanıtlaSil
  2. Kokusu buralara kadar geldi ellerine sağlık canım...Hayırlı kandiller sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,Deryacım..Sanada hayırlı kandiller..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic