BULGURLU ,NAR EKŞİLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI

Bugün Nurlu Mutfakta sizler için diet ve çok lezzetli bir kabak dolması pişirdik..Kabaklarımız Girit kabağı..Dolmalarımıza bu sefer pirinç yerine,daha sağlıklı olan  bulguru koyduk ve iç harcını nar ekşisiyle lezzetlendirdik..Pişerken lezzetine lezzet katsın diye yayladan gelen hafif mayhoş yeşil eriklerle pişirdik..Ortaya çok lezzetli,sağlıklı ve hafif bir dolma çıktı..

Malzemeler
8 veya 9 adet topak kabak
150 gr.koyun kıyma
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı iri bulgur
1 büyük soğan
2 büyük domates
2 diş sarımsak
1\4 deste maydanoz
1\4 deste nane
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

AVCAR SOSU
4 diş dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1,5 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Pişerken  içine koymak için 10 tane yeşil ekşi erik.

YAPILIŞI
  • Kabaklarınızı iyi yıkayın,dışını hafifçe sıyırın ve içlerini oyun.Daha sonrada kabağı avcarlamak için hazırladığınız sosla içini iyice avcarlayın.
  • Soğanı,domatesleri,nane ve maydanozları doğrayın.Bulguru yıkayıp süzün.Daha sonrada bütün iç malzemelerinizle iç harcınızı hazırlayın.
  • Sonrada iç harcınızı ,avcarladığınız kabakların içini doldurun.Doldurduğunuz dolmaları tencereye dizin,aralarına erikleri serpin , kalan avcar sosunuzu 1,5  bardak su ve 1 yemek kaşığı sıvıyağla çoğaltıp,dolmalarınızın üzerine dökün.Daha sonrada kısık ateşte pişirin.
  • Servis ederken yanında yoğurtla ikram edin.
  • AFİYET OLSUN..






8 yorum:

  1. ooo.. eksi eksi mis olmus nursencim ellerine saglik .sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arzucum,nar ekşisiyle süper oldu..sevgilerimle..

      Sil
  2. Kabağı çok severim girit kabağını daha çok seviyorum ve dolmasına da bayılırım.! Ellerine sağlık Nurşen ablacım nar ekşili ve erikli de harikadır eminim tadı..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simgecim erik ve nar ekşisiyle süper bir lezzet oldu..tavsiye ederim,sevgiler..

      Sil
  3. canım kardeşim eline sağlık mmmmmmm:)))

    YanıtlaSil
  4. Erik ve narekşisi farklılığını yine konuşturmuşşun Nurşen abla:)
    Biz dolma harcına pirinç ve bulgur koyarız daha lezzetli oluyor diye:)
    Ellerine sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim.bir dahaki seferede senin usul deneyin,ikisini karıştırayım.ama sende eriği bir dene,çok seveceksin..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic