PATLICAN SİLKME [SİRKELİ PATLICAN]

 

Bugün Nurlu Mutfakta, yazın en güzel sebzelerinden patlıcanın silkmesini yaptık..Tam da sıcak yaz günlerine için ideal,hafif ve çok lezzetli bir yemek oldu..Bu nefis lezzet yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak..
MALZEMELER
6 tane patlıcan
1 küçük soğan
1 su bardağı domates rendesi
2 yemek kaşığı elma sirkesi
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Üzeri için maydanoz
YAPILIŞI
  • Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına her patlıcanı 6 ya bölün..Sonrada tuzlu suya ıslayın.
  • Patlıcanları süzün,yayvan bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyun,halka doğradığınız soğanı ve patlıcanları üzerine dizin.Tencerenin kapağını kapatın,5 dakika öyle pişsin.Daha sonra üzerine bir su bardağı domates rendesini,şekeri ,kırmızı biberi ve tuzunu ekleyip,20 dakika pişmeye bırakın.
  • 20 dakika sonra 6 diş sarmısağı dövün ve elma sirkesiyle karıştırıp,patlıcanların üzerine dökün,sonrada 10-15 dakikada öyle pişirin.
  • Pişen patlıcan yemeğiniz hafif soğuyunca servis tabağına alın ve üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edin..
  • AFİYET OLSUN..

 

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.Tam da yaza uygun olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım tam yaz sofralarına yakışan bir lezzet..Tavsiye ederim,sevgilerimle.

      Sil
  2. Nurşen ablacım harika görünüyor
    Denicem ellerine sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın tam bir öğün oluşturacak lezzetli bir zeytinyağlı..Tavsiye ederim..sevgiler..

      Sil
  3. Una ricetta molto gustosa!!!! Complimenti!!! Felice serata

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic