9 Temmuz 2013

Dereotlu Arpa Şehriye Pilavı

Et ,tavuk yemeklerinizin yanına değişik bir pilav yapmak isterseniz..İşte, sizlere çok ama çok lezzetli bir pilav..Yiyen herkes bayılacak..!!!


Malzemeler
 
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
2 su bardağı tavuk veya et suyu
2 çay kaşığı tuz
1\2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı
  • Tereyağ ve zeytinyağı pilav tenceresine koyun,ısınınca içine arpa şehriyelerinizi ekleyin ve hafif rengi değişinceye kadar kavurun.
  • Kavrulan şehriyelerinize tuzunu ekleyin ve suyunu koyup,kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen pilavınızı 10 dakika dinlendirdikten sonra içine doğranmış dereotunu ve kaşar rendensini ilave edip,karıştırın ve et,tavuk yemeklerinizin yanında sıcak sıcak servis edin.
  • AFİYET OLSUN.. 

12 yorum:

  1. Nefis bir sunum,elinize sağlık.Kaşar peynir fikrini de sevdim.
    Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık . 2 sevdiğim lezzet bir arada...

    YanıtlaSil
  3. Nefis ötesi çok güzel pişmiş. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli olduğuna eminim. Ellerine sağlık...
    Dereotu gerçekten bazı şeylerin içine girdiğinde çok ama çok yakışıyor...
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. arpa şehriye pilavını çok severim,çeşit çeşit de yaparım,eline sağlık canım nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş canım eşimin en çok sevdiği pilavdır...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. What a great side.. Goes with so many dishes!

    YanıtlaSil
  8. RESMİ GİBİ KENDİDE GÜZELDİR EMİNİM
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim,harika bir pilav..Şiddetle tavsiye ederim.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Pilav nefis görünüyor bu arada sayfan çok güzel olmuş..Çok ferah,iç açıcı..Güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum,beğenmene memnun olsum..sevgiler..

      Sil