DOMATESLİ PİLAV

 Bugünkü iftar soframızın lezzetlerinden biride bol domatesli pilavdı..Tavuklu saksı kebabıyla müthiş bir ikili oldular..Sizde yemeklerinize eşlik edecek olan bu nefis pilavı denemeden geçmeyin..
 
MALZEMELER
1 su bardağı baldo pilavlık pirinç
2 adet domates rendesi
2 su bardağı su
1 tane tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Pirincinizi bir kaç damla limon sıkıp,yarım çay kaşığı tuz attığınız sıcak suda 1 saat ıslayın.Daha sonrada iyice süzün.
  • Tereyağ ve zeytinyağı pilav tencerenize koyun,ısınınca pirinçlerinizi içine atın ve şeffaf oluncaya kadar kavurun.Pirinçler şeffaflaşınca tuzunu ve domateslerini ekleyin,bir kaç dakika daha beraberce kavurun.Sonrada 1 bardak suyun içinde bulyonunuzu eritin ve 2 bardak suyu pilavınızın içine ekleyin,kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavınız pişince üzerine kağıt havlu kapatın ve 10 dakika dinlendirin.Sonrada sıcak sıcak servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic