KABAK KALYE [KIYMALI PİRİNÇLİ KABAK]

Havalar çok sıcak,ağır yemekler yenmiyor..Bizde, bugün için iftara sebze ağırlıklı hafif bir yemek hazırladık..Yemeğimizde hem sebze,hemde et var..Çok hafif,lezzetli ve besleyici bir yemek..Biz yemeğimizi , iri bulgurdan tereyağlı ,etsulu bir pilav ve buz gibi bir kase cacıkla servis ettik.

 
Malzemeler
5 adet ince kabak
2 adet havuç
2 adet domates
150 gr.kıyma
1 adet iri soğan
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç veya bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
tuz,karabiber,acı kırmızı pulbiber
üzeri için dereotu
YAPILIŞI
  • Kabaklarınızı iyice yıkayıp,kabuklarını hafifçe sıyırın ve her kabağı büyüklüğüne halka halka dörde veya beşe bölün.
  • Havuçlarında kabuklarını soyun ve kalın halka halka doğrayın.
  • Tencereye kıymanızı koyun,suyunu çekince doğranmış soğanınızı ekleyin ve kavurun.Kavururken yağınızı ,salçanızı ve baharatlarınızı ekleyin.
  • Daha sonra kavrulan kıymanıza doğranmış sarmısaklarınızı,havuçlarınızı ve domateslerinizi ekleyin.En son kabağınızı ve yıkanmış pirincinizi koyup,5 dakika öyle pişirin.Sonrada 1 su bardağı sıcak su ekleyip,yemeğinizi pişmeye bırakın.Kabaklar yumşayınca yemeğiniz pişmiş demektir.
  • Pişen yemeğinizin üzerine bolca dereotu doğrayın.
  • Yanına arzu ettiğiniz bir pilav çeşidi ve cacıkla servis edin.
  • Kabaklarınızı seçerken mümkün olduğunca ufak ve ince seçin..
  • AFİYET OLSUN.
 
 

14 yorum:

  1. Günaydın Nurşen'cim. Kabakla pişen her yemeği çok severim. Çok güzel bir menü olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bugün biraz hafif olsun dedik..En lezzetli sebze benim içinde..sevgiler..

      Sil
  2. hiç denemediğim bir trif. Ama denemek yakındır :)
    Ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım çok güzel olur,hemlezzetli,hemde hafif..teşekkür ederim..

      Sil
  3. kış sebzelerini sevsemde yaz sebzeleri daha bir güzel geliyor bana..kabakta en çok sevdiğim lezzetlerden biridir..ben bu yemeği havuçsuz yapıyordum birdahakine havuçta ekliycem Ellerine sağlık Nurşen ablacım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kabakla havucu çok yakıştırıyorum,bence birde böyle dene Sevilcim.teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  4. Kabak en favori yaz sebzem,kalorisi az ya.Elinize sağlık,bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok hafif ve sağlıklı bende çok seviyorum..teşekkürler..

      Sil
  5. Kabağın her haline bayılırım ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bayılıyorum,hergün olsa yerim ]]teşekkürler..

      Sil
  6. farklı bir kabak yemeği olmuş canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,hem besleyici ,hem lezzetli bir yemek..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic