Kremalı Ispanaklı Patates Graten

Ramazanda et ve tavuk yemeklerinizin yanına pilav yerine nefis bir lezzet...Hem börek,hemde sebze..Ispanakla patatesin muhteşem lezzet birlikteliği..Sıcak sıcak ,herkes bu nefis lezzete bayılacak!!!
Hazrlayın koyun dolaba ,iftara 1 saat kala koyun fırına..Sonrada sıcak sıcak servis edin..


MALZEMELER
8 adet patates
3 deste ıspanak
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 soğan
200 ml.krema
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
3 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
YAPILIŞI
  • Ispanakları iyice yıkayıp,kurutun ,sonrada iri iri doğrayın.
  • Soğanları dörde bölüp,halka halka doğratın.
  • Kırmızı biberi jülyen şeklinde ince ince doğrayın.
  • Daha sonra yayvan bir tencerede soğanlar,kırmızı biberler ve ıspanakları 2 yemek kaşığı sıvıyağda hafifce,çok pişirmeden kavurun.Kavurduktan sonra baharatlarla tatlandırın.
  • Patatesleri soyun ve hafifçe haşlayın.Haşladığınız patatesler soğuyunca ince ince dilimleyin.
  • Kare bir fırın kabının altına hafif kavrulmuş ıspanaklarınızı yayın,üzerine dilimlediğiniz patatesleri kat kat dizerek koyun.Patatesleri koyarken aralarına baharatlardan atın.
  • Patatesli ıspanağınız hazır olunca,1 paket kremaya,süt, biraz tuz ve karabiber atıp,karıştırın.Sonrada patateslerin üzerine dökün.En sonda kaşar rendesi serpin ve üzerini aliminyum folyoyla kapatın.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Pişmeye başladıktan yaklaşık 25 dakika sonra folyoyu üzerinden alın,20 -25 dakika kadar da üzeri açık,iyice kızarıncaya kadar öyle pişirin.
  • Arzuya göre patateslerin arasına dilimlenmiş çemensiz pastırmada koyabilirsiniz..Ben arada pastırmayla yapıyorum,öyle dahada lezzetli oluyor..
  • AFİYET OLSUN..


10 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık nasıl güzel olmuş bereketli iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım teşekkürler..sevgiler canım..

      Sil
  2. Muhteşem görünüyor...Ellerine sağlık canım...
    Bu arada, senin tarifin olan sarımsaklı kabak yaptım...Sen yayınladığında not etmiştim.
    Muhteşem bir lezzet oldu. Yapımı hem çok kolay, hem çok sağlıklı hem de çok ama çok lezzetli. Bu tarif artık benim bir numaralı yemeklerimden biri olacak. Çok teşekkür ederim Nurşen'ciğim...
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyfficim beğenmene sevindim,bizde çok severek yiyoruz ..Güzel yorumuna çok teşekkürler,sevgiler canım.Afiyetler olsun..

      Sil
  3. Bütün sevdiğim tadlar bir arada daha ne olsun...
    Ellerine sağlık Nurşencim çok leziz bir yemek olmuş yine...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emelcim,sevgiler..

      Sil
  4. bence de canım güzel bir seçenek ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,çok lezzetli bir seçenek oluyor.sevgiler.

      Sil
  5. Eline sağlık ablacım çok leziz görünüyor.Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Döndücüm..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic