TAVUKLU MANTARLI RİSOTTO

Bugün yine özel istek üzerine nefis bir risotto hazırladım..Bu seferki risottomuz,tavuklu ve mantarlıydı..Hemen kolayca hazırlanan,tadına doyamıyacağınız bir risotto oldu..Anında pişirdik,sıcak sıcak servis ettik ve yedik..Sizlerde bu İtalyanlara özel olan nefis pilavı denemek istiyorsanız,işte sizler süper pratik bir tarif..!!!


MALZEMELER

1 su bardağı Arbario pirinci
200 gr.minik doğranmış tavuk göğsü
1 diş sarmısak
200 gr.doğranmış mantar
1 ince doğranmış soğan
2 su bardağı tavuk suyu+1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı permesan rendesi
YAPILIŞI
  • Genişçe yayvan bir tencereye,zeytinyağınızı ve tereyağınızı koyun.Isınınca minik kuşbaşı doğranmış tavuklarınızı içine koyun ve yüksek ateşte kavurun.
  • Kavrulan tavuklarınıza önce soğanları,ince kıyılmış sarmısağı,sonrada mantarları ekleyin ve beraberce kavurun.Daha sonrada risotto pirincinizi ekleyin.Biraz kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyin.
  • Kavrulan tavuklu risotto pirincinize ,şimdi yavaş yavaş suyunu ekliyeceğiz.Önce bir kepçe tavuk suyundan ekleyin,suyunu çekince bir kepçe daha ekleyin.Risottomuzun suyun bu şekilde yavaş yavaş,piştikce ekleyin.Karışım lapa görünümünü aldığında en son 2 kepçe daha tavuk suyundan ekleyin.Risottonuz piştiğinde pirinçler şişecek ve risotto hafif sulu lapa eklinde olacaktır.O zaman ocaktan alın,tencerenizin kapağını kapatın 2-3 dakika böyle beklesin.Daha sonra servis tabağına alın,üzerine rendelenmiş permesan peynirini serpin ve sıcak sıcak servis edin..
  • Risottonun en önemli özelliği ARBARİO pirinci,tavuk suyudur,bulyonlar aynı lezzeti vermez..Mümkünse risotto yaparken ev yapımı tavuk suyu kullanın.Tavuk suyunu yarı yarıya beyaz şaraplada karıştırabilirsiniz..
  • Risotto yaparken bizim usul pilavlar gibi suyunu tamamen çekmesini beklemeyeniz..
  • Arbario pirinci özel bir birinçtir,nişastası fazladır..Marketlerde kolayca bulabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN.

9 yorum:

  1. Vallahi hayranım sana. iyiki senin siteni bulmuşum. Ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel görüşün için teşekkür ederim Gülaycım..sağolasın..

      Sil
  2. hep merak etmişimdir, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Yapması çok kolay,çok lezzetli bir pilav.Oğlum çok sevdiği için sık sık çeşitlerini yapıyoruz..

      Sil
  3. çok hoşuma gitti tarifin ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba acaba prinçler sıcak ya da soğuk suda yıkanıyormu bir de saklama koşulları mesela buzdolabında ne kadar kalır teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,pirinçleri yıkamadan kullanıyoruz.Herhalde pirincin saklama koşulunu sordunuz,açtıktan sonra buzdolabında veya çok serin bir yerde saklamanız gerekir,ağızı sıkıca kapalı olarak.

      Sil
    2. ilginize teşekkürler aslında risotto olduktan sonra ne kadar dayanır dolapta ya da dışarıda diğer yemeklere göre daha az mı cok mu dayanıklı bilginiz varsa lütfen :)

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic