TAVUKLU SAKSI KEBABI

Bugün iftara nefis bir lezzet hazırlıyoruz..Hem göze hemde damaklara hitap eden,çok lezzetli bir yemek olan Tavuklu Saksı Kebabı...Sebzeyle tavuğun bir arada piştiği leziz bir yemek..Uzun zamandır yapmadığım bu lezzeti arkadaşım Dilek, köftelisini pişirince hatırladım..İyikide hatırlatmış arkadaşım, iftar soframızın baştacı oldu..Yanında nefis bir domatesli pilav ve semizotlu cacıkla servis ettim..Yiyenler bayıldı..Şiddetle tavsiye olunur..
Malzemeler
12 tane küçük topak patlıcan
3 adet kemiksiz,derisiz tavuk budu
6 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
tuz,karabiber,kimyon
2 yemek kaşığı tereyağ
patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
patlıcanların içine serpmek için şeker
SOSU
3 tane domates
1 kesme şeker
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tatlı  kaşığı biber salçası
ÜZERİ İÇİN
2 tane domates
2 tane yeşil biber
YAPILIŞI
  • Patlıcanların başını kesin,ve dolma oyar gibi içini oyun.Yalnızca içini fazla oymayın,kalın kalsın.Sonrada kabuklarını alacalı şekilde soyun.Daha sonrada yarım saat tuzlu suda ıslayın,acısı çıksın.Acısı çıkan patlıcanlarınızı iyice süzüp,hafifce kızartın ve kağıt havluyla fazla yağını alın.Her bir patlıcanın içine yarım çay kaşığı kadar şeker serpin.
  • Sarmısaklarınızı ve biberlerinizi ufak ufak doğrayın.
  • Tavuklarınızı limonlu suda yarım saat bekletin ve sonrada iyice yıkayıp süzün, minik kuşbaşı şeklinde doğrayın.2 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye koyun ,ısınınca içine doğranmış sarmısaklarınızı ve tavuklarınızı koyup,yüksek ısıda iyice kavurun.Kavrulan tavuklara biberlerinizi,salçanızı ve baharatlarınızıda ekleyip tavuklarınızı tekrar kavurun.Ve sonrada altını kapatın ve soğutun.
  • Hazırladığınız tavukları küçük bir kaşıkla kızarttığınız patlıcanların içine bolca doldurun ve bir fırın kabına dizin.
  • Domatesleri rendeleyin  ve diğer sos malzemeleriyle beraber bir domates sos hazırlayın.Hazırladığınız domates sosu ,doldurduğunuz patlıcanların üzerine kaşık kaşık dökün.Domates ve biberleri dilimleyip ,patlıcanların arasına koyun.Sonrada üzerini aliminyum folyoyla kapatın ve 180 derece fırında 50 dakika pişirin.son 15 dakika üzerini açın ve öyle pişirin.
  • Pişen yemeğinizi fırından çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.
  • Not: Topak patlıcan Adana yöresine özel bir patlıcandır,bulamazsanız kemer patlıcanıda büyüklüğüne göre ikiye bölüp, hazırlayabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..





18 yorum:

  1. Canım bayılırım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım..sevgiler.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş çok, çok da lezzetli olur, ellerinize sağlık...sunum da güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ,SEVGİLERİMLE..

      Sil
  3. eline sağlık harika olmuş. tavuklusunu denememiştim etli ve köfteli yaptım, sanırım tavuk da çok yakışacak, afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ASLINDA GÖZÜM VE AKLIM SENİN KÖFTELİDE KALDI AMA YAZLIKTAYDIM ELİMİN ALTINDADA TAVUK VARDI..tAVUKLUSUNU YAPTIM ,ÇOK BEĞENİLDİ..TEŞEKKÜR EDERİM DİLEKCİM..ÖPÜYORUM..

      Sil
  4. İftara harika bir lezzet eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuş Nurşencim ellerine sağlık ...
    Sahi bazen unuttuğumuz lezzetleri hatırlatmk iyi geliyor...
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emelcim eskileri karıştırmak arada bir çok güzel..Unutmamak lazım..sevgiler canım..

      Sil
  6. Una ricetta molto gustosa e invitante, bravissima!!! Un abbraccio

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Paola..I was soo delicious,you can try easily..

      Sil
  7. Ellerine saglik canim nefis gozukuyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Nefis olmus gercekten elinize saglik...

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık harika görünüyor...

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic