Bu Blogda Ara

SARI BURMA TATLISI [BÜZME TATLI] & İYİ BAYRAMLAR

el açması cevizli tatlı tarifi,sarı burma tarifi,sarı burma nasıl yapılır?kıyır kıyır sarı burma tarifi,cevizli tatlı tarifleri,bayram tarifleri,davet tatlıları.bayrama hangi tatlıyı yapsam?


Adana`da hemen hemen bütün davetlerin ortak bir tatlısı vardır..O da kıyır kıyır,içi ceviz dolu nefis bir şerbetli tatlı olan SARI BURMA TATLISI..Bu tatlıyı hemen hemen bütün Adanalı hanımlar bilir ve  yapar.Bende bizim evde bu tatlının  ustası olan annemden öğrendiğim kadarıyla,artık davetlerimde yapmayı deniyorum..Annem kadar ince açamasamda bence güzel oluyor.Bu tatlının püf noktası hamuru ,yeterince ince açabilmek ve tereyağlı olması..Zaten gerisi piştikten sonra sonuç olarak karşınızda..İşte sizlere Adana`dan nefis bir sarı burma tarifi..Hadi hemen mutfağa,bayrama yetişecek sarı burmalar var.!!!

 
MALZEMELER
aldığı kadar un[700 gr.kadar]
2 yumurta
 1 kahve fincanı zeytinyağ
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
2\3 bardak süt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
1çay kaşığı karbonat
Açmak için
nişasta
İç harcı için
500 gr.dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için
250 gr.tereyağ
ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Sonra üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin.Daha sonrada hamurunuzu 14 bezeye ayırın.
  • Her bir bezeyi nişasta yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde tekrar açın ve üst üste koyarak biriktirin.Sonrada üzerini kapatın ve tekrar buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Hamurlarınız dinlenirken şurubunu hazırlayın,şeker ve suyu bir tencereye koyun.10 dakika kaynatın,sonrada limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.Sonrada soğumaya bırakın.
  • İçi için cevizlerinizi dövün ve şekerle karıştırın.
  • Hamurlarımız yeteri kadar dinlendi,şimdi artık teker teker açabiliriz.Her bir hamuru nişastayla açabildiğiniz kadar ince açın.[ Nişasta hamurunuzu ince açmaya yardımcı olacaktır.]Açtığınız hamurun üzerine 4-5 yemek kaşığı cevizli harçtan yayın ve hamurun bir ucundan başlıyarak hamurunuzu oklava sarın,sonrada yavaşça büzerek çıkarın ve tereyağla yağladığınız tepsiye ister uzun uzun ,ister kıvırarak koyun.
  • Bütün hamurlarınızı bu şekilde  hazırlayın.Sonrada tepsiye dizin.Tatlınız bitince tereyağını eritin ve burmalarınızın üzerine gezdirin.Sonrada 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tatlınızı fırından alın ve sıcakken soğuk şurubu üzerine dökün.Sonrada istediğiniz boyutta keserek dilimleyin ve servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • BAYRAMINIZ ŞEKER TADINDA GEÇSİN!!

Yorumlar

BLOGGER: 14
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: SARI BURMA TATLISI [BÜZME TATLI] & İYİ BAYRAMLAR
SARI BURMA TATLISI [BÜZME TATLI] & İYİ BAYRAMLAR
el açması cevizli tatlı tarifi,sarı burma tarifi,sarı burma nasıl yapılır?kıyır kıyır sarı burma tarifi,cevizli tatlı tarifleri,bayram tarifleri,davet tatlıları.bayrama hangi tatlıyı yapsam?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGEW2LO7CQVWebVw8FVC-pBWxR8GZa3rn3X2EWXbpZg_DGUyhIK_5ld7Drq1poF4hN9X8GMezMgSj-Gjo2Txz00in3Cl5LC78hczNwnLEfhPVd6OdaoNx0WSuCjhr9IUhSsS5jHErnKC0/s1600/995792_10152497717900656_708691497_n%5B1%5Dsar%C4%B1+burma.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGEW2LO7CQVWebVw8FVC-pBWxR8GZa3rn3X2EWXbpZg_DGUyhIK_5ld7Drq1poF4hN9X8GMezMgSj-Gjo2Txz00in3Cl5LC78hczNwnLEfhPVd6OdaoNx0WSuCjhr9IUhSsS5jHErnKC0/s72-c/995792_10152497717900656_708691497_n%5B1%5Dsar%C4%B1+burma.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2013/08/sari-burma-tatlisi-buzme-tatli.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2013/08/sari-burma-tatlisi-buzme-tatli.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız