10 Eylül 2013

BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI TAVUK

En sevdiğim sebze ıspanak sonunda taze taze tezgahlarda yerini almaya başladı..Bende hemen alıp,çok lezzetli ve kolay  bir fırın yemeği hazırladım.Yemeğimizde neler mi var?? Bol sebze ,tavuk ve nefis bir beşamel sos..Hem çok kolay ,hem çok lezzetli..Haydi hanımlar mutfağa,bugün akşama nefis bir ıspanaklı tavuk yemeği yapıyoruz!!!

 
 

MALZEMELER
750 gr.tavuk göğsü
2 deste ıspanak
2 adet soğan
200  gr.mantar
1 kırmızı biber
6 diş sarımsak
tuz,karabiber,kimyon,kırmızıbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
BEŞAMEL SOS
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber,muskat rendesi
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
YAPILIŞI
  • Tavukları yıkayın,jülyen şeklinde doğrayın ve limonlu suda yarım saat bekletin.Daha sonra yıkayıp ,iyice süzülmesini sağlayın.
  • Ispanakları iyice yıkayıp,doğrayın.
  • Soğanları dörde bölüp doğrayın.
  • Kırmızı biberi jülyen şeklinde doğrayın.
  • Mantarları yıkayıp,kurulayın ve ince ince dilimleyin.
  • Sarmısakları ince ince doğrayın.
  • Beşamel sos malzemeleriyle pürüzsüz bir beşamel sos pişirin.
  • Bir yemek kaşığı sıvıyağı tencereye koyun,içine önce 3 diş doğranmış sarmısağı koyun,hafif kavrulsun.Sonrada sırayla kavurarak soğan,mantar,kırmızı biber ve ıspanakları ekleyin.Hiç suyu kalmayıncaya kadar kavurun.Daha sonra ocaktan alıp,bir fırın kabınına  koyun.
  • Diğer bir tencereye yine bir kaşık sıvıyağ koyun,yağ ısınınca kalan 3 diş doğranmış sarmısağı koyun,daha sonrada tavuklarınızı ekleyin ve baharatlarınıda atarak iyice kavurun.Kavrulan tavuklarınızı fırın kabına koyduğunuz ıspanaklarınızın üzerine yayın.
  • Hazırladığınız ıspanaklı tavuğun üzerine pişirdiğiniz beşamel sosu dökün,onun üzerinede rendelenmiş kaşar peyniri koyup,ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişen yemeğinizi fırından çıkarıp,5 dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
  • Baharatlara ölçü vermedim,siz kendiniz ağız lezzetinize göre ekliyebilirsiniz.!!!
  • AFİYET OLSUN..
 

16 yorum:

  1. Sevdiğim bütün tatlar burada o halde varım:)))Ellerin dert görmesin.Nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum.O zaman hemen denemelisin bence...sevgiler.

      Sil
  2. Nasılda güzl olmuştur canım ellerine sağlık...
    Afiyetler olsun....
    Sevgilerimle Nurşencim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim teşekkür ederim,sevgilerimle..

      Sil
  3. Ellerine saglik, nefis bir tarif ve goruntude nefis..afiyetler olsun..mutlaka denenecek..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,tadanlardan tam not aldı..sevgiler..

      Sil
  4. Canım ellerine sağlık sevdiğim tüm lezzetler içinde nefis olmuş yeni adresime beklerim sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edrim Deryacım,geldim ,bayıldım.Hayırlı uğurlu olsun..sevgiler.

      Sil
  5. Ellerine saglik. Tam bir davet yemegi olmus. Eminim tadi muhtesemdir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum teşekkür ederim,misafirlerim bayıldı..tavsiye ederim,Hem sebze ,hem tavuk:]]sevgiler.

      Sil
  6. Nefis bir tarif canim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Juliacım..sevgiler.

      Sil
  7. Mis mis.karnım açıktı görünce.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,çok lezizidi..Tavsiye ederim.

      Sil
  8. nurşen ablacığım ellerine sağlık
    enfes görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim teşekkür ederim,sevgiler.

      Sil