KAĞITTA TEREYAĞLI KARİDES

Karidesseverler....

Canınız karides mi çekti??

İşte size nefis ve çok pratik bir tarif..

Mis gibi tereyağlı ,sarmısaklı ,lezizi mi leziz..

Ortaya çıkan görüntüye ve lezzete bayılacaksınız..!!

Haydi, hemen doğru balıkçıya ,alın karideslerinizi .Kolayca hazırlayın,sürün fırına ...

Akşama evde ziyafet var!!!


MALZEMELER
1 kilo taze karides
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı beyaz şarap[isteğe bağlı]
3 diş sarmısak
tuz,karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber[acı veya tatlı]
2 yemek kaşığı sirke[karidesi haşlamak için]
2 adet fırın kağıdı
2 tane kürdan[fırın kağıdını tutturmak için]
YAPILIŞI
  • Karidesleri iyice yıkayın,2 yemek kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı tuz koyduğunuz suda 10-15 dakika haşlayın.Daha sonra süzüp,iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
  • 2 tane fırın kağıdını üst üste koyun,karidesleri içine koyun,3 diş ezilmiş sarmısağı tereyağıyla karıştırıp ,karidesin üzerine parça parça koyun,üzerine biraz tuz,karabiber ve kırmızı pulbiberi serpin.En son 3 yemek kaşığı şarabınızıda ekleyin.Daha sonra kağıdı dikkatlice kapatın ,kenarlarından kürdanla tutturun.
  • Hazrladığınız kağıdı fırın kabına koyun,içine 1 çay bardağı su koyup,önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Pişen yemeğinizi fırından alın ve 2 -3 dakika harareti çıktıktan sonra kağıdını açın servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin.
  • Taze karides bulamazsanız,donmuş karideslede yapabilirsiniz.O zaman haşlamadan,sadece yıkayın ve kağıda yerleştirin.
  • AFİYET OLSUN..

24 yorum:

  1. Bayılırım tereyağlı karidese ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misler gibi kokuyordu,Kekikcim..teşekkür ederim..

      Sil
  2. Nurşen ablacım ellerine sağlık harika görünüyor denicem
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,çok beğeneceğine eminim..sevgiler.

      Sil
  3. tam da diyecektim ki "ben bu hayvanlara dokunamıyorum (şu an yazarken bile içim çekiliyo inan), dondurulmuşundan yapsam olur mu ki" diye yazının sonunu okudum rahatladım...:)

    inanılmaz iştah açıcı görünüyor sevgili Nurşen, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Azracım..Elliyemiyorsan ,dondurulmuş tam sana göre..sevgiler..

      Sil
  4. Nasıl güzel görünüyor anlatamam :)

    YanıtlaSil
  5. Hem de uzun zamandır istiyor canım :) Nefis görünüyor şimdi daha çok istedi :))

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,o zaman hiç durmayın hemen yapın.Nefisdi...sevgiler.

      Sil
  6. Nurşencim, karidesler harika görünüyor....Afiyet olsun:))
    İstanbul'da da nefis yemekler döktürüyorsun ellerine sağlık canım.
    Seni çok özledim, dönüş ne zaman ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pırılcım,burda da mutfak beni bırakmıyor:]]Az kaldı dönecem..:]]

      Sil
  7. Qué delicia, para disfrutar! Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil
  8. hmmm harika..şimdi olmalıydı
    http://everytingilike.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık. kağıtta pişmesi de çok güzel bir fikir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HEm ortalık kirlenmedi,hem çok kokmadı ve de nefis bir lezzet oldu..Yani şiddetle tavsiye edilir..sevgiler.

      Sil
  11. Hiç denemediğim bir tarif ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karides seviyorsanız,çok beğeneceğiniz bir tarif..teşekkür ederim.

      Sil
  12. Merhaba, tarifinizle ilgili birşey sormak istiyorum. Suyu kabın içine mi koyuyoruz, yoksa kapattığımız kağıdın üzerinden mi döküyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,suyu kağıdın kenarından pişireceğimiz kabın içine döküyoruz,yanmaması için.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic