KREMALI ELMALI POAÇA

Şimdi elma zamanı...!!

Niğde`deki elma bahçemizden yine bir dolu taze ,mis kokulu elmalar geldi..!!Evde elma çok olunca,aklıma da ne zamandır canım çektiği  elmalı  poaçalar  geldi.Hemen bir hamur hazırladım,elmalarımı pişirip tatlandırdım ve nefis elmalı poaçalar yaptım.

Bu seferki, elmalı poaçamızın hamurunda bir değişiklik yaptım,mutfağın yeni mucize malzemelerinden olan süt kremasını hamuruma ekledim.Kremayı hamurda ilk defa lokumlu kurabiye hamurunda kulanmıştım.Çok nefis bir hamur olmuştu..Bu hamur elmalı poaçayada çok yakıştı...Dışı kıyır kıyır,içi yumuşacık mis gibi tarçın kokulu bir kurabiye oldu..Elma severler ,bu nefis poaçayı denemeden geçmeyin derim!!!


MALZEMELER
150 gr.yumuşak tereyağ
200 ml.krema [1 küçük kutu]
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un[yumuşak bir hamur olacak]
İÇ HARCI
3 adet ortaboy elma
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı sarı üzüm
YAPILIŞI
  • Hamur malzemelerinizle yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun.Ve buzdolabına koyup,1 saat dinlendirin.
  • Elmaları rendeleyip,tereyağ ve şekerle pişirin.Pişen elmalarınıza,üzümü,cevizi ve tarçını ekleyip,iyice karıştırın.Sonrada soğumaya bırakın.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 3 cm.kalınlığında açın ve ağzı büyük bir çay bardağıyla kesin.İçine elmalı harçtan biraz koyup ,d şeklinde kapayın.Bütün hamurunuzu ve iç harcınızı bu şekilde hazırlayın.Daha sonra fırın kağıdı serdiğiniz tepsilere dizin ve kurabiyelerinizin uçlarını çatal yardımıyla şekillendirin.8Hamurunuzu merdaneyle açarken tezgaha biraz un serpip,öyle açın.Hamurunuz bu şekild tezgaha yapışmadan açılacaktır.]
  • Hazırladığınız kurabiyeleri 180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerinizin üzerine hafif ılıkken pudra şekeri serpin.Daha sonrada servis tabağına alıp,servis edin.

20 yorum:

  1. Elmalı kurabiyelere bayılıyorum ben nefis olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde favori kurabiyem elmalı,teşekkürler..

      Sil
  2. elma ayrı bir yakışıyor kurabiyelere çok güzel görünüyorlar afiyetle tüket nurşencim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kurabiyeye en yakışan meyva ,elma..teşekkürler..

      Sil
  3. Amanda ne hoş görünüyorlar bayılırım elmalı herşeye özellikle tarçınla birleşirse :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarçınsız elma düşünülemez zaten..teşekkürler.

      Sil
  4. Canım ellerine sağlık elmalı kurabiyeye bayılırım çokta nefis bir tarifim var paylaşacağım inşallah,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum heyecanla Deryacım..teşekkürler..sevgiler.

      Sil
  5. Nursencim ben de elmali kurabiyeye bayilirim. Elleine saglik. Nefisss gorunuyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum,elmalı kurabiye sevmeyen yoktur sanırım..sevgiler.

      Sil
  6. Gece gece bu kadar lezzetli tatlilara bakmamak lazim :) Ellerine saglik canim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Juliacım...Sabaha kahvenin yanına yollayım hemen..!!!sevgilerimle..

      Sil
  7. çoook sevdiğim bir lezzet,helede çayın yanında,çok nefis görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Özlemcim..sevgilerimle.

      Sil
  8. ne kadar klasik de olsa vazgeçemediğim lezzetlerdendir bu kurabiyeler sevgili Nurşen...
    bu yeni versiyonunu denemek için sabırsızlanıyorum...;)

    ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elamalı kurabiye seviyorsan,mutlaka denemelisin Azracım..teşekkür ederim,sevgiler.

      Sil
  9. vazgeçilmez bir kurabiye elinize sağlık izlenmektesiniz banada beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,bloguma..Teşekkür ederim...

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic