MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ

Dün yine Niğde`deki güzel bahçemizden bir dolu değişik meyva ve sebzeler geldi.Canım babam bizi hiç atlamaz.Kaç yaşına gelirsen gel onların  gözünde hala çocuksun.!!!
Mis kokulu yeni mahsül elmalar,yeni yeni olmaya başlayan şeker armutları,çeşit çeşit üzümler,taze patatesler ve nefis mürdüm erikleri..Bu kadar çok mürdüm eriği olunca tabi aklıma hemen reçel yapmak geldi..Hemen yıkayıp,kuruladık ve dilimledik.Sonrada erik narin bir meyva olduğu için ezilmesin diye,değişik bir yöntemle pişirdik.Önce şerbetini kaynattık,sonra meyvalarını ekleyip biraz daha pişirdik.Ortaya muhteşem renkli ve lezzette bir reçel çıktı.Yapımı çok kolay,toplamda 45 dakika kadar.Yani hiç zor değil ve bence 1 kilodan bile olsa bu nefis lezzeti sakın kaçırmayın..Daha hala mürdüm erikleri tezgahlardayken,mutlaka deneyin.Kışın afiyetle yiyin!!!

MALZEMELER
1 kilo mürdüm eriği
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker [750 gr.]
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
  • Mürdüm eriklerini iyice yıkayın,kurulayın ve çekirdeklerini çıkararak istediğiniz boyutta dilimleyin.Benim eriklerim küçük olduğu için 4 parçaya böldüm.
  • Daha sonra şekerle suyu yayvan bir tencereye koyun ve göz göz oluncaya kadar kaynatın.Şekerli su göz göz olunca erikleri içine atın ve erikler suyunu ve rengini verinceye kadar pişirin.Yaklaşık 15 dakika.Eriklerin rengi çıkınca içine limon tuzunu koyun.Ve 5 dakika daha pişirin.Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Reçelinizi pişirirken üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın.Hiç köpük kalmasın.
  • Reçelimizi özellikle yayvan bir tencerede pişiriyoruz,erikler üst üste gelip ezilmesin diye.
  • Reçeliniz tam olarak soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
  • AFİYET OLSUN..


10 yorum:

  1. Reçel harika ellerine sağlık...İnsanın anne ve babasının hayat da olması daha da harika ...Allah uzun ömürler versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bezen ablacım..Anne babadan büyük güzellik yok hayatta!!Amin..sevgilerimle..

      Sil
  2. Ellerine sağlık, bayılırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ilk kez yaptım..bizde çok beğendik..

      Sil
  3. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık ablacım. Reçel nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.
    Nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. Yum! Loving this... Never tried this before

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YOU MUST TRY THİS JAM,İT İS SO DELİCİOUS.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic