ETLİ TALAŞ BÖREĞİ

Şöyle sıcak sıcak,çıtır çıtır bol etli bir talaş böreğine kim yok diyebilir ki???İşte Nurlumutfakta`dan bugün sizlere müthiş ,bir tadanın mutlaka ikincisini isteyeceği nefis bir talaş böreği tarifi geliyor.

Tarifimiz çok kolay ve inanılmaz lezzetli.Böreğimizi ,mutfakta ki mucize malzemelerden olan milföy hamuruyla yapıyoruz.Ama esas püf noktası iç harcı ve pişirmesi!!Çok lezzetli bir iç harcımız var,tarifi birebir uygularsanız lezzetine bayılacaksınız.Tabii birde pişirirken acele yok,kısık ateşte yavaş yavaş pişecek,hamur kat kat ayrılacak.Sonrada keyifle yenecek.Yanına sadece nefis bir yeşil salata ve ayranla muhteşem bir öğün.

MALZEMELER
20 adet kare tereyağlı milföy hamuru
350 gr.küçük doğranmış dana kuşbaşı
1 kase haşlanmış bezelye
2 tane haşlanmış,küp küp doğranmış havuç
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
karabiber
yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
  • Kuşbaşı etleri olabildiğince küçük doğrayın.Daha sonra tencereye koyun ve iyice pişirin.Pişen etlerinize tereyağını ekleyin,birazda beraberce pişirin.Sonrada haşlanmış bezelyelerinizi,havuçlarınızı ekleyin.Üzerine yeterince tuz,karabiber,tarçın,kekik ve kırmızı biberi ekleyip beraberce kavurun.Sonrada ocaktan alın,soğumaya bırakın.
  • İç harcınız soğuyunca ,milföy hamurlarınızı tezgahın üzerine dizin,içlerine birer yemek kaşığı etli harçtan koyup,bohça şeklinde kapatın.Sonrada yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine,birleşim yeri alta gelecek şekilde  dizin.Üzerlerine yumurta sarısından sürün.
  • Daha sonra hazırladığınız börekleri  160 dereceye ayarladığınız fırında  pişirin.İlk yarım saat 160 derecede,son yarım saat 180 derecede pişirin.Bir saate yakın pişiyor.
  • Bu böreğin püf noktası,kısık ateşte yavaş yavaş pişmesidir.Yavaş pişen milföy hamuru,kat kat ayrılarak tam kıvamında pişer,çıtır çıtır bir böreğiniz olur.
  • AFİYET OLSUN.

18 yorum:

  1. en sevilen böreklerden, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Hayır demem vallahi , nefis görünüyor .
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım sevmeyen yoktur sanırım ellerine sağlık bir tanecik aldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir lezzet bu!
    Ellerinize yüreğinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Off karnimda acikmis gecenin bir vakti..miss olmus bunlar ellerine saglik..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyorlar. Kimseler görmeden bir tane aldımmmm...Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  7. geçen gün bende yaptım.sıcak sıcak çay ile beraber harika oldu.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık. nefis bende çok seviyorum.sevgiyle..

    YanıtlaSil
  9. Elinize saglik olsun..
    Milfoyle aram pek iyi degil ama boyle lezzet gorunce yapmak istiyorum.//

    YanıtlaSil
  10. En sevdiğimmmmm...
    Ellerine sağlık Nurşencim ...
    Nefisssss olmuşlar afiyet olsun...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Herkese tavsiye ederim,mutlaka denenmeli ve yenmeli..Teşekkürler hepinize..

    YanıtlaSil
  12. eskiden beri çok sevdiğim bir tatdır bu nurşencim ellerine sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum,bizim evdede en çok sevilen börekler arasında..Sadece bir salatayla,öğün yerine geçiyor.Teşekkürler.

      Sil
  13. Merhaba Nursencim. Ellerine saglik. En sevdigim boreklerdendir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum,teşekkürler.Bizim evinde favori böreği:]]sevgiler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic