ÇÖKERTME KEBABI [BODRUM KEBABI]

Altında çıtır patates,üzerinde mis gibi sarmısaklı yoğurt,onun üzerinde yumuşacık ,soslu,leziz bir bonfile !!!

EEE daha ne olsun!!!!!Tam bir lezzet şöleni.Yemede yanında yat...!

Bu yemeği sofraya koyduğunuzda ,sofranın kraliçesi olacaksınız..Çocuk büyük herkes bu yemeği yemek için yarışacak...Evet!!!Napıyoruzz??Akşam yemeğine nefis bir ÇÖKERTME KEBABI yapıyoruzzzzzzzzzzz....

MALZEMELER
6 adet patates
750  gr.julyen doğranmış bonfile
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek  kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 soğan
tuz,karabiber,kekik
1.5 su bardağı sıcak su
ET MARİNESİ İÇİN
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı soda
2 diş rendelenmiş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN
500 gr.süzme yoğurt
1 diş sarmısak
doğranmış maydanoz
YAPILIŞI
  • Etlerinizi jülyen şeklinde doğrayıp,marine sosuna ıslayın ve en az 6 saat sosda marine edin.
  • Patateslerinizi soyup, kibrit çöpü şeklinde doğrayın.Sonrada tuzlu suya ıslayın .
  • Yoğurdunuzu 1 kahve fincanı suyla özeyin ve içine sarmısağınıda ekleyip ,iyice karıştırın.
  • Marine olan etlerinizi iyice süzün,Tereyağını ve zeytinyağı yayvan bir tencereye koyun,iyice ısınınca içine etleri ekleyin ve suyunu vermesine izin vermeden yüksek ısıda kavurun.Kavrulan etlerinize ince doğranmış soğanı ekleyin ve tekrar iyice kavurun.Daha sonrada salçalarını ve baharatlarını ekleyip,tekrar karıştırın.5 dakika böylece pişşinler,sonrada 1,5 bardak sıcak suyunuzu ekleyip,etlerinizi kısık ateşte , iyice pişmeye bırakın.Etleriniz pişince ve suyunu çekip yağına tekrar binince ,ocağı kapatın.[1,5 bardak sıcak su genelde yetiyor,ama etinizin pişmişliğine göre biraz daha ekliyebilirsiniz.]Etlerimiz servis için hazır.
  • Kibrit çöpü büyüklüğünde doğradığınız patatesleri sudan çıkartın ,iyice süzün ve kağıt havlunun arasında iyice kurulayın sonrada bol sıvı yağda çıtır olarak kızartın.
  • Şimdi artık bütün malzemelerimiz hazır.Genişce bir servis tabağına önce patatesleri,sonrada üzerine yoğurdunuzu koyun,onun üzerinede etlerinizi koyup,en üstüne ince kıyılmış maydanozlarınızı serpin ve hiç bekletmeden sıcak sıcak servis edin.
  • Bu yemeği hazırlarken servisi hazırladıktan hemen sonra sıcak olarak yapmaya dikkat edin,yoksa patatesleriniz yumuşar,çıtır olmaz ve yemeğiniz istediğiniz lezzette olmaz..
  • AFİYET OLSUN..




28 yorum:

  1. Muhtesem gorunuyor canim... Patates, yogurt ve et daha lezzetli ne olabilir ki :) Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Juliacım..sevgiler..

      Sil
  2. bende yapmayı çok istiyorum çok lezzetli oluyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burçincim çok pratik,bence hemen denemelisin..teşekkür ederim..

      Sil
  3. bende denedigimde en sevdigim tarif oldu çökertme kebabı.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evinde en sevilen yemeklerinden..teşekkürler..

      Sil
  4. Nasıl severim . Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  5. Bodrumu da severim kebabını da :) harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Tiene que estar estupendo, me quedo con la receta. Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil
  7. Yaninda yatmalik degil tam yemelik hemde hepsini mideye indirmecesine..insanin karni toksada acikiyor bu goruntu ile ellerine saglik canim..nefis bir yemek..arkasindan da iki renkli kurabiyeler ohhh daha ne olsun..Afiyetler olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgilerimle..

      Sil
  8. Çok severim ama hiç yapmayı denemedim.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence denemelisin,hemde hemen..Bu lezzet kaçmaz..teşekkür ederim.

      Sil
  9. mmm harika olmuş canım eline sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Nurşen'ciğim, açken bu görüntü iyice muhteşem göründü bana.
    Çok lezzetli olduğu belli.
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyyficim gerçekten böyle bir lezzet yok..Teşekkür ederim..Sevgiler.

      Sil
  11. Ayyy su an icim gitti bu goruntuye nursen bayilirim emegine saglik hayatim afiyetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Arzucum,teşekkürler..

      Sil
  12. Ellerine saglik Nursencim. Bu yemek bizim evde de cok seviliyor. Senin ellerinden de nefiss olmustur. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum..Bir gün hepberaber yiyelim,inşallah....sevgiler..

      Sil
  13. Sabahın bu saatinde bile yiyebilirim:(
    Ellerine sağlık arkadaşım, harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım...sevgilerimle..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic