GERDAN PAÇASI

Kış geldi geliyor derken,havalar birden soğudu.Heryerde yağmur ve soğuk var.Bu soğuklarada en güzel ne mi yenir??Tabikide sıcacık bir tabak çorba...

İşte bugün sizlere çok kolay ve çok sevilen bir çorba tarifimiz var..Gerdan etinden nefis bir paça çorbası..Besleyici,lezzetli,üstelik çokta kolay.!!!

Evetttt ,karnınızı çok doyurmayın ,bugün akşama leziz bir gerdan paçası yapıyoruz..




MALZEMELER
500 gr. kuzu gerdanı
1 adet soğan
4 bardak su[haşlamak için]
tuz
TERBİYESİ İÇİN 
1 yemek kaşığı un
1 limon suyu
2 diş sarmısak
1 yumurta sarısı
2  yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
YAPILIŞI
  • Kuzu gerdanı iyice yıkayıp,soğanla ve biraz tuzla  beraber 4 bardak suda iyice haşlayın.Pişen gerdanınızı suyundan çıkarıp,ince ince ayıklayın.Suyunuda süzüp bir kaseye koyun.
  • Çorba tencerenize 2 su bardağı et suyundan ,3 su bardağıda sıcak su koyun.Kaynayınca içine ayıkladığınız gerdan etlerini ekleyin.Daha sonra bir kasenin içinde 1 yumurta sarısı,1 yemek kaşığı dolusu un,sirke ,limon suyu ,dövülmüş sarmısak ,tuz ve karabiberi iyice karıştırarak çorbanızın terbiyesini hazırlayın..Sonrada terbiyenizin içine  kaynayan çorba suyunuzdan bir kaç kaşık sıcak çorba suyu ekleyin ve terbiyeyi  ılıtın.Daha sonrada devamlı karıştırarak kaynayan çorbanıza ekleyin.İyice kaynayana kadar karıştırmaya devam edin ki çorbanız kesilmesin.Çorbanızı 10 dakika daha pişirin  ve altını kapatın.
  • Sosu için tereyağını tavanıza koyun,ısınınca içine kırmızı pul biberinizi ekleyin ve çorbanızın üzerine dökün.Eğer bol sirkeli seviyorsanız bu sosa birazda sirke ekliyebilirsiniz.
  • Çorbanız hazır,çorbanızı kızarmış sıcak ekmekle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


16 yorum:

  1. Eşim çok sever canım eeeeeee nede olsa Adanalı :)))Ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım Adanalı olupta sevmeyen varmı..Bizimkide bayılır, akşam..2 tabak içti..Teşekkürler..

      Sil
  2. sıcak sıcak ne güzel giderdi şimdi.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylemcim gel hadi,hemen sıcak sıcak hazır var..:]]Teşekkürler.

      Sil
  3. Nursen hanımcım dün aklıma gelen çorbayı bugün yayınladınız çok sevindim ellerinize sağlık sizin ölçüler hiç şaşmıyor sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.Ölçülere çok dikkat ediyorum,kimsenin malzemesi araya gitmesin..Bu çorba soğuk havada süper oldu,sende hemen yap bence..]]sevgiler.

      Sil
  4. Nefissss bende de bu aralar çorba tarifleri ağırlıkta en sevdiğim şeydir kışın çorba yapmak:))Ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum bende kısın hergün bir çorba yapmaya gayret ediyorum,kışın en güzel yemeği bence..teşekkür ederim..

      Sil
  5. Tarifin ve anlatimin icimi isitti Nursencim. Ellerine saglik. Afiyetler olsun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum..sevgiler.

      Sil
  6. Nursen hanım,gerçi Adana'da herzaman paça içilebiliyor ama benim için zamanı geldi sayılır.
    Çok lezzetli bir çorba olmuş, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sare hanım Adanada kış yaz paça çorbası yapılır ve içilir...Ama artık tam zamanı,üstelikte bayramda da süper olur..teşekkürler..

      Sil
  7. Nurşen'ciğim, bu çorbayı mutlaka yapacağım...
    Muhteşem görünüyor. Çok besleyici ve lezzetli görünüyor...
    Bir önceki yazındaki poğaçayı yapamam belki ama bunu kesinlikle deneyeceğim :)
    ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyyficim çok nefis ve kolay bir çorba,mutlaka denmelisin.Bizim evde çok sevilir..Poaçayaıda yaparsın ,kendine bir şans ver bence..teşekkür ederim,öpüyorum.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic