Bu Blogda Ara

ZEYTİNEZMELİ PASTANE AÇMASI

PASTANE USULU ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ,ZEYTİNEZMELİ AÇMA NASIL YAPILIR?,Pastane açması nasıl yapılır?,Açma tarifi.


Fırından çıkmış,sıcak sıcak dumanı üzerinde açmalara kim yok diyebilir ki?? Hele birde içi zeytinezmeliyse!!! Ben yok diyemiyorum.. Kendime özel olarak pişirip ,çayımın yanında keyifle yiyorum..

Sizde amann,ben yapamam demeyin!!! Bu nefis açmaları, bu tarifle  kolayca yapabilirsiniz..Hadi hanımlar üşenmeyin,evdekileri şaşırtın!!! Okuldan dönen çocuklarınızı bu yumuşacık,içi zeytinezmesi dolu sıcacık açmalarla karşılayın..

MALZEMELER
1\2  su bardağı ılık süt
1\2 su bardağı ılık su
1\2 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta[1 nin sarısı üzerine]
10 gr.toz maya [1 küçük paket]
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un[ 3 su bardağı kadar,yumuşak bir hamur olacak]
ARASI İÇİN
50 gr.erimiş soğumuş tereyağ
5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
ÜZERİ İÇİN 
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
susam,çörekotu
YAPILIŞI
  • Genişce bir karıştırma kabının içine ılık süt ve suyu koyun.İçine mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın.Daha sonrada sıvıyağ,yumurta,tuzu ekleyin ve karıştırın.Daha sonrada ununu kontrollü bir şekilde ekliyerek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.Ve üzerini bir mutfak havlusuyla kapayarak sıcak bir yerde 30 dakika kadar mayalanması için  bekletin.
  • 30 dakika sonra mayalanan hamurunuza, biraz daha un ekliyerek tekrar yoğurun.[Unutmayın mayalı hamur diğer hamurlara göre daha yumuşak olur,elinize yapışmayacak kıvamda.]Sonrada cevizden biraz büyükçe parça olacak şekilde hamurdan bezeler koparın ve tezgahın üzerinde yuvarlak olarak açın,içine önce eritip soğuttuğunuz tereyağdan fırçayla sürün,sonrada 2 çay kaşığı dolusu zeytinezmesinden koyun ve içine sürün..Ve hamurunuzu rulo yaparak sarın.Rulo yaptığınız hamuru kendi etrafında burarak bir yuvarlak yapın,simit şekline getirin ve fırın kağıdı koyduğunuz  tepsiye aralıklı olarak dizin.Bütün hamuru bitinceye kadar böyle hazırlayın.[Açmalarınızı isterseniz biraz daha büyük yapabilirsiniz.]
  • Hazırladığınız açmalarınızın üzerine yağla karıştırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam,çörek otu serpin.Daha sonrada tepsi mayası için 15 dakika tepside bekletin ve 170 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirin.Sonrada ister sıcak,ister ılık servis edin.
  • Açmalarınızı hazırladıktan sonra buzdolabına koyup,servis edeceğiniz zamanda pişrebilirsiniz..Sadece dolaptan çıkarın ve 20 dakika ılımasını bekleyin,yeter..
  • Arzu ederseniz sade olarak veya içi peynirlide yapabilirsiniz..
  • Bu ölçüden resimde gördüğünüz büyük boy kayık tabağı dolduracak kadar açma çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..


Yorumlar

BLOGGER: 10
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: ZEYTİNEZMELİ PASTANE AÇMASI
ZEYTİNEZMELİ PASTANE AÇMASI
PASTANE USULU ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ,ZEYTİNEZMELİ AÇMA NASIL YAPILIR?,Pastane açması nasıl yapılır?,Açma tarifi.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0uSvG7oi70pAFVyP5tpDeINEYWjM1vG9Mirfi7C3nx-vSp67m4ea9BCady4GFAayrMcuUWfRb-u0f1SavHHnX0636Muytk0dOsZuuusB1AXxOhg-ULKAHXtFERUYWi1836rIKNDsSCl0/s640/537779_10152670564760656_561345358_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0uSvG7oi70pAFVyP5tpDeINEYWjM1vG9Mirfi7C3nx-vSp67m4ea9BCady4GFAayrMcuUWfRb-u0f1SavHHnX0636Muytk0dOsZuuusB1AXxOhg-ULKAHXtFERUYWi1836rIKNDsSCl0/s72-c/537779_10152670564760656_561345358_n.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2013/10/zeytinezmeli-pastane-acmasi.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2013/10/zeytinezmeli-pastane-acmasi.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız