26 Kasım 2013

ÇITIR KARNIBAHAR [SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI][KARNIBAHAR PANE]

Bugün kendimize bir güzellik yapıp,kışın en güzel sebzelerinden olan karnıbahardan , çıtır çıtır bir kızartma yaptık.Yanına da nefis bir yoğurtlu sos hazırladık..

Çıtır karnıbaharlarımızı bu nefis sosa batıra batıra yedik..Biz çok sevdik,bir de siz deneyin istedik.!!!


MALZEMELER
                                                      1 ortaboy karnıbahar                                                            
2 yumurta
1 şişe soda
1 yemek kaşığı sirke
6-7  yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
HAŞLAMAK İÇİN
3 yemek kaşığı süt
su
tuz
SOSU
1 kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarmısak
tuz,nane,kırmızıbiber
YAPILIŞI
  • Karnıbaharları küçük çiçeklere ayırıp,iyice yıkayın.Daha sonrada 3 yemek kaşığı süt ve biraz tuz attığınız suda dirice haşlayın.[5-6 dakika,fazla haşlarsanız erir.]
  • Yumurta,tuz,karabiber,un,kabartmatozu,sıvıyağ ve 1 şişe sodayla bir sos hazırlayın.Boza kıvamında olacak.
  • Haşladığınız karnıbaharları süzüp,soğuk sudan geçirin ve iyice süzün.Daha sonrada hazırladığınız sosun içine iyice batırın,sos her tarafına bulansın ve sonrada kızgın bol yağda iyice kızarana kadar kızartın.[Sos karnıbaharların üzerinde kalacak,akmayacak.Kıvamı ona göre hazırlayın.]Kızarttığınız karnıbaharları bir kağıt havlunun üzerine alın ve yağını böylece iyice süzün.
  • Yoğurt,sarmısak,tahin ve baharatları karıştırarak sos hazırlayın.Ve kızarttığınız karnıbaharları bu sosla beraber servis edin.
  • AFİYET OLSUN.



22 yorum:

  1. normalde karnibahari pek sevmem. ama su an gozume cok guzel geldi :) nefis olmuslar. en kisa zamanda deneyecegim. sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnıbahır sevmeyenler bile bu lezzete bayılıyor,mutlaka deneyin.Sevgiler..

      Sil
  2. Nefiss gorunuyor canim. Elimi uzatip aliveresim geldi. Ellerine saglik. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ah aaahh senin son dakika gollerin yok mu?
    Hava yağmurlu ben çarşıdan uzak yapılır mı bu ?

    Karnabaharı nerden bulayım bu saatte can?
    :) ne de güzel görünüyor ellerine sağlık.. miis olmalı miiis.!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm yaa.]]Yarın çarşıya gidince al yap mutlaka,çocuklar çok sevecek..teşekkürler.

      Sil
  4. canım salı günleri blog ziyaret günleri ilan edilmiş:))) zevkle takip ettiğim bloğuna yorum bırakmasam da hep takipteyim yaptığın her şey harika ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim hoşgeldin,güzel yorumuna ve görüşüne teşekkür ederim.sevgiler..

      Sil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel bir tarif.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edrim arkadaşım..sevgiler..

      Sil
  6. Karnabaharı çiğ bile yiyebilen biriyim :)
    Çok severim. Bu hali de müthiş görünüyor. Çıtır çıtır...
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende pişirmeden çiğ olarak bir kaç tane kaçırdım..Bende bayılırım..Ama böyle müthiş bir lezzet oluyor..teşekkür ederim..

      Sil
  7. Karnıbahar ancak bu kadar lezzetli olabilir. Ellerine sağlık, çıtır çıtır....
    Sosu da harika görünüyor. Nefis, nefis...
    Bize de düşer mi acaba???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmez mi komşucum..Size özel yaparım..teşekkürler..

      Sil
  8. Karnıbaharı her yemeğini çok severim
    Bizde yaparız kızartmasını ama sodayla hiç denememiştim
    En yakın zamanda deniyelim
    Ellerine sağlık Nurşen ablacım
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sodayla çıtır çıtır,puf puf oluyor..Mutlaka denemelisin..teşekkürler canım..

      Sil
  9. Mis canim misss... afiyetler olsun..:-)

    YanıtlaSil
  10. Nursen hanim ellerinize saglik bende niyetlendim yapmaya.yalniz yapilisinda yazdiginiz yumurta malze listesinde yok.kac tane olacak acaba?
    Dilek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim ,hatırlattıgın icin tesekkurler.Gecen gun güncellerken silinmis..Yazdım tekrar.2 yumurta..

      Sil
  11. Merhaba bende karnıbaharları haşlanmaya bırakıp farklı tarif araştırıyordum ki sizin yazınızı gördüm. Normalde sizin tarife yakın yapıyorum. Yanlızca haşlanırken süt kullanmıyor sosuna kabartma tozu eklemiyordum ve sarımsaklı yoğurda baharat ve tahin ilk kez duyuyorum özellikle tahin nasıl bir lezzet verir diye düşünmeden edemedim. Ne yazık ki evde tahin yok ama diğer mal zemeleri ekleyip birde o şekilde deniycem. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar..Süt karnıbaharın kokusunu alıyor,karbonatta daha çok kabarıp çıtır olmasını sağlıyor..Tahinde yoğurda çok yakışıyor ve karnıbaharla süper oluyor..Teşekkürler,sizinde ellerinize sağlık..sevgiler..

      Sil