AY ÇÖREĞİ

Pastanelerin en sevilen lezzeti ay çöreğini,evlerinize getirdik..

Artık sizde kendi ay çöreğinizi, bu kolay tarifle evde yapabilirsiniz.

a

Artan eski keklerinizi değerlendirmenin en lezzetli yolu,bu keklerden çok leziz ay çöreği yapmaktır..İçi artan kek kırıntılarına küçük bir iki eklemeyle hazır.Size sadece dışı için yumuşak ,mayalı bir hamur hazırlamak kalıyor.!!!

Artan kekimiz yok!!Ben neyele yapacam diye düşünmeyin,evde kalan eski kurabiyeler veya bisküvilerdende olur..En kötü ıhtimalle hazır kakaolu paket keklerden kullanırsınız..Yeter ki yapmaya niyet edin...]]

MALZEMELER
HAMURU
150 gr.yumuşak tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı mahlep
1 yumurta 
1,5 çay bardağı süt
1 paket toz maya
2 küp şeker
aldığı kadar un
İÇ HARCI
2 büyük su bardağı kakaolu kek kırıntısı
2 çay bardağı kuru üzüm
2 çay bardağı kırık ceviz veya badem
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1\2 su bardağı süt
1,5 çay bardağı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN 
1 yumurta sarısı
file badem veya file fındık
YAPILIŞI
  • 2 çay bardağı ılık süt,2 kesme şeker ve toz mayayı bir kapta karıştırın ve 5 dakika bekletin.
  • Pudra şekeri ve yumuşak tereyağını iyice karıştırın.
  • Pudra şekerli karışımın içine mayalı sütü dökün ve üzerine azar azar un ekliyerek, yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurunuzun üzerini örtüp,yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • İç harç malzemelerinin hepsini bir kaşıkla karıştırın,yumuşak bir kakaolu hamur kıvamında olacaktır.
  • Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve merdaneyle yuvarlak olarak açın,içine 2 veya 3 tatlı kaşığı dolusu içten koyun ve rulo yapın.Daha sonrada iki ucundan kıvırın ve ay şeklini verin.Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Bütün hamuru ve içi böylece hazırlayın.Hazırladığınız açmaların üzerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin.175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika ,iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN.




26 yorum:

  1. Ah geçen gün aklımdan geçmişti..Dışarıda bir yerde yedik, içinde ne üzüm vardı, ne kuruyemiş..Evde yapayım şöyle bir güzelini diyordum ki tam, imdadıma yetişti tarifin..Teşekkürler, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ZAMAN MUTLAKA HEMEN DENEMELİSİN SEVGİLİ ELİFTCİM..BİZİMKİ YAPILDI VE NASIL BİTTİ ANLAMADIK..HEMEN BİR DAHA YAPACAĞIM..:]]

      Sil
  2. Eline sağlık Nurşencim nefis olmuşlar uzanıp alasım geliyor sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,Semacım...sevgilerimle..

      Sil
  3. oo ye beni ye diyor.çok güzel olmus elınıze saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz yedik,sizde buyurun..:]]Teşekkürler..

      Sil
  4. eline sağlık canım çok severim mmmmm:))

    YanıtlaSil
  5. Tienen que ser una delicia, te han quedado geniales. Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Kekleri değerlendirmek için güzel bir alternatif. Eline sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem kekim değerlendi,hem de taze taze ay çöreklerim oldu..:]]

      Sil
  8. Nursencim pastanedekilerden bile guzel gorunuyorlar. Ellerine saglik arkadasim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum,tadı hala damağımızda..

      Sil
  9. İçine kek değerlendirme fikri süpermiş Nurşencim. Ellerine sağlık canım.. Bayıldığım ve bana çocukluğumu hatırlatan bir lezzet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem kalan keklerimiz değerleniyor,hemde nefis taze taze sıcacık ay çöreklerimiz oluyor:]Teşekkürler,canım..

      Sil
  10. Nefis olmus bunlar ellerine saglik..cocuklugumdan bir lezzet ve Tr. deki yillarimi hatirlattin..sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sevgilerimle..İkram etmek isterdim ama:[[

      Sil
  11. cok severım bunu ama kendım denemedım sızın tarıfınızle deneyeceğım elınıze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamcım tarif nefis oldu,mutlaka denemelisin..Çok beğenildi..teşekkürler..

      Sil
  12. Sevgili Nurşen, beni çocukluğuma götürdün :) Harçlık aldığımda ilk iş ay çöreği almak olurdu. Hala çok severim. Yapabileceğimi sanmıyorum ama, hala pastanelerde dikkatimi çeken ve bayılarak yediğim bir çörektir. Ellerine sağlık canım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Heyyficim,inan hiç zor değil..Kolayca yapabilirsin..Hem yaparkende çok eğleneceksin,sonuç ise süper..Anlatımım seni korkutmasın,sadece kolaylık sağlamak için ayrıntılı anlatıyorum..sevgiler..

      Sil
  13. Bu tarifi gorunce ne kadar uzun zamandir yemedigimi farkettim canim cok cok severim ay coregini.. bu tarife gore en kisa zamanda denicem ins...elline saglik canim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende canım isteyince eski tariflerden çıkardım,nefis oldu..Mutlaka denemelisin Arzucum..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic