MISIR UNLU POAÇA

Çay saatinin en sevilen lezzeti poaçalar..Çeşit çeşit,lezzet lezzet !!

Poaçayı, bu seferde Karadenizlilerin orjinal tarifiyle ,onların meşhur, nefis,besleyici mısır unuyla  yaptık...Çok lezzetli ,kıyır kıyır ve kolay bayatlamayan  nefis poaçalarımız oldu.Tarifin ilham kaynağı sevgili Aylin`e [yemek vakti] çok teşekkürler..Poaçalar muhteşemmmm!!!

Bu poaçaları hazırlayıp ,buzluğa koyabilirsiniz..Misafir geldiğindede hemen çıkartıp,çözülünce,  pişirip,taze taze, sıcak sıcak ikram edebilirsiniz..Ben tulum peyniriyle hazırladım,tulum peyniri ve mısır unu birbirine çok yakıştı..Siz isterseniz ıspanaklı veya patateslide hazırlıyabilirsiniz..

İçindeki mısır unu sayesinde pişirdikten sonra artan poaçalarınız, bir kaç gün tazeliğini koruyacaktır....

Tabiii kalırsa :]]


MALZEMELER
150 gr.yumuşak tereyağ veya margarin
1 çay bardağı  mısır özü yağı
1 kahve fincanı dolu dolu yoğurt
2 yumurta[sarısının biri üzerine]
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı mısır un[1,5 veya 2 bardak]
İÇ HARCI
1 kase tulum peyniri
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı mısır unu
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle çok yumuşak bir hamur yoğurun.[ele yapışmıcak kadar yumuşak.]Sonrada strece sarıp dinlenmesi için bir kaç saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve avucunuzun içinde yuvarlak şekilde açın.İçine tulum peyniri koyup,d şeklinde yavaşça kapatın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın ve fırın kağıdı serdiğiniz tepsilere dizin.Sonrada parmağınızla tam ortasından hafifce bastırın.Üzerine yumurta sarısı sürüp,biraz mısır unu serpin..
  • 175 derece ısıtılmış fırında,iyice kızarana kadar 35 dakika kadar pişirin.
  • Bu ölçüden 2 tepsi dolusu poaça çıkıyor.
  • AFİYET OLSUN..





14 yorum:

  1. En kisa zamanda yapmam lazim. Nefis gorunuyor. Eline emegine saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok beğeneceksiniz,teşekkürler..

      Sil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Özellikle içindeki tulum peyniriyle muhteşem bir tat olduğundan eminim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bülbülcüm mısır unuyla tulum peynirinin birlikteliği tartışılmaz bir lezzet oldu..teşekkür ederim..

      Sil
  3. Canım ellerine sağlık , çok severim .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar canim. Birkac sorum olacak. Bu pogacalar nasil cok duzgun yapilir,bu tepsi ortusu nasil bu kadar guzel bir ortudur veee bir pecete bir tabaga bu kadar mi uyar :)). Ellerine yuregine zevkine saglik arkadasim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım,güzel bakan güzel görür..Teşekkürler güzel yüreğin için..Öpüyorum seni..:]]

      Sil
  5. Goruntu ne harika, pogcalar nekadar guzel olmuslar ellerine saglik..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,arkadaşı..sevgiler..

      Sil
  6. misir ununla hic duymamistim,,muhakkak denemeliyim...
    sevgiler bahcemden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğeneceksiniz,garanti ederim..Teşekkürler.Sevgiler.

      Sil
  7. akşamdan hazırlayıp streç folyo ile sarsam sabah pişirsem nasıl olur acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki olur,yalnızca üzerini iyice kapatın,kurumasın..Ve yumurtasını pişireceğiniz zaman sürün..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic