Bu Blogda Ara

SICAK ŞARAP

Sıcak şarap nasıl yapılır?,Sıcak şarap tarifi

Yeni yıl geliyor..

Yılbaşı heyecanı yavaş yavaş herkesi sarmaya başladı..

 Yılbaşının  en güzel,en özel ve en sıcak ikramlarından biri de sıcak bir kadeh şarap !!

Bugün Nurlumutfakta`dan şarap içmeyi sevenlere yılbaşına özel, soğuk kış gecelerinde keyifle içeceğiniz ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir sıcak şarap tarifi geliyor...

Ülkemizde yeni yeni keşfedilen bir tat olan sıcak şarabın tarihi aslında çok eskilere dayanır. Tarih boyunca değişik milletler tarafından değişik usullerle tatlandırılmaya çalışılan şarap, günümüz şekline en yakın halini 17. yüzyılda İngiltere’de alır. 1970’lere kadar süren bir uygulamaya göre donanmada askerlere tayın olarak rom, su, limon suyu ve şekerden oluşan "grog" adı verilen bir içki dağıtılırdı.

Sıcak ülkelerde soğuk olarak tüketilen bu içki İngiltere’nin yağmurlu ve soğuk hava şartlarında ısıtılarak içilmeye başladı. İskandinavlar bu tarifi biraz daha değiştirip "glogg" adını verdiler. 1 küçük şişe votka, 5 adet kabuk tarçın, 20 adet karanfil, 2-3 adet kuru zencefil, 1 adet kakule, 2-3 portakalın kabuğunu karıştırıp serin bir yerde bekletip, glogg yapmak istediklerinde ise, bu malzemeyi süzerek, sıvı kısmı 1 şişe kırmızı şarap, 2-3 yemek kaşığı tozşeker ve 1 çubuk vanilya ile karıştırırlardı. Soğuk Alman şatoları da bu tarifle ısındı yıllarca.

Kaynak.Google
MALZEMELER
1 şişe orta kalite kırmızı şarap
2 tarçın çubuğu
8 adet karanfil
1 adet portakal
1 elma kabuğu ve elmanın yarısı
1 limon kabuğu
1 parça tüm zencefil
1 su bardağı su
6 yemek kaşığı esmer şeker
YAPILIŞI
  • 1 bardak suyla ,esmer şekeri beraberce kaynatın.
  • Portakalı soyup,kabuklarına karanfilleri saplayın.İçinide halka halka dilimleyin.
  • Daha sonra kaynattığınız şekerli suyun içine karanfilli portakal kabuklarını,halka portakal dilimlerini,tarçın çubuklarını,soyulmuş  küçük bir parça zencefili,yarım elma dilimleri, elma ve limonun kabuklarını koyup ,bir taşım kaynatın ,sonrada ılımaya bırakın.
  • Bu karışıma en son şarabınızı ekleyin ve ocağa tekrar koyun.Kaynama noktasına gelince altını kapatın ve , süzerek,sıcak olarak servis edin.[Sakın kaynatmayın,alkolü uçar.]
  • İkram edeceğiniz bardağı portakal,elma ve tarçın çubuklarıyla süsleyebilirsiniz..
  • Eğer alkol oranını daha fazla isterseniz,içine bir bardak votka ekliyebilirsiniz..
  • Sıcak şaraba en çok yakışan ,kuruyemişlerdir..
  • CHEERRRS..!!!

Yorumlar

BLOGGER: 9
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: SICAK ŞARAP
SICAK ŞARAP
Sıcak şarap nasıl yapılır?,Sıcak şarap tarifi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ_MXe-4_DsQ5gQwH9sRB3EE9Nw5WAT5pK5zDciNSB4RD4_NtEeDwMNagOabOdtZ5783K8G7Pv7cQ4FFhhNtoi0blrl3oSYV7Ex333SPKRJK99df8OSl4xYA5vqimhbF_qYVL1UQyfx7U/s640/1441581_10152787944605656_1361353793_nkopya.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ_MXe-4_DsQ5gQwH9sRB3EE9Nw5WAT5pK5zDciNSB4RD4_NtEeDwMNagOabOdtZ5783K8G7Pv7cQ4FFhhNtoi0blrl3oSYV7Ex333SPKRJK99df8OSl4xYA5vqimhbF_qYVL1UQyfx7U/s72-c/1441581_10152787944605656_1361353793_nkopya.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2013/12/sicak-sarap.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2013/12/sicak-sarap.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız