SOSYETE MANTISI & KIYMALI GÜL BÖREĞİ

Bugün Nurlumutfakta `da, çay masalarının en güzel ve özel ikramlarından olan sosyete mantısı,diğer bir ismiyle de gül böreği yapıyoruz.Çıtır çıtır,hem de kıymalı ..

Daha ne olsun!!! Nefisss..

Çok ta pratik..Hazırlayın koyun buzluğa,misafir geldiğinde hemen sürün fırına...Sıcak sıcak ,üzerine sarmısaklı süzme yoğurt ve domates sosla ikram edin..Hem misafirleriniz keyiflensin,hemde siz..!!!!


MALZEMELER
6 adet yufka
400 veya 500 gr. yağsız kıyma.
2 tane  soğan rendesi
karabiber,tuz,kırmızı pulbiber
1\2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN
süzme yoğurt
sarmısak
tuz
sumak,nane,
 domates salçası + zeytinyağ +pulbiber
YAPILIŞI
  • Kıymayı tencereye koyun,suyunu çekene kadar kavurun.Daha sonra içine rendelenmiş soğanı ekleyin,kaşığın tersiyle eze eze kavurun.Sonrada yağları ve baharatları ekleyin.İyice kavrulunca altını kapatın ve doğranmış maydanozu ekleyip,soğumaya bırakın.
  • Kıymanız soğuyunca ,yufkalarınızın her birini dört parçaya bölün .24 tane börek yapmak için 24 parça yufkamız olacak.Her bir parçanın geniş ucuna hazırladığınız kıymadan bolca koyun ve uzun sigara böreği şeklinde sarın.Sonrada kendi etrafında rulo yaparak gül şeklini verin.Ucun kürdanla tutturun.Bütün yufkalarınızı bu şekilde sarın.
  • Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin,üzerlerine  2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay bardağı suyu  karıştırtırıp fırçayla sürün ve 200 derece ısıtılmış fırında ,iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen böreklerinizi ,sarmısaklı yoğurt ve domates salçalı ve pulbiberli yağla servis edin.
  • Böreklerinizi isterseniz yağdada kızartıp servis edebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..



12 yorum:

  1. O kadar denk gelmeme ragmen bir turlu yapamadim. Nefis gorunuyor. En kisa zamanda yapmali. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde sık sık yapılır,her zaman kurtarıcı yemektir..Teşekkürler..

      Sil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bayılırım bu tada. Üzerine bolca kırmızıbiber, sumak misss.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ,bol baharatsız olmaz..Teşekkürler..

      Sil
  3. Bayilirimmm. Bir yok yok uc tane aldim. Ellerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi feda olsun,teşekkürler.sevgiler.

      Sil
  4. Çok severim. Tarifi okurken gidip yapasım geldi :)
    Dediğini yapacağım ve bolca yapıp buzluğa atacağım :)
    Teşekkür ederim ve sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyfficim hemen hazırla at buzluğa,canın çektimi çıkar pişiriver..teşekkürler.

      Sil
  5. Nurşenciğim,
    Öylesine leziz ve iştah açıcı görünüyor ki, tok olmama rağmen yutkunmaktan bihal oldum.
    Bir zamanlar ben de çok sık yapardım, iyi oldu hatırlattığın.
    Ellerine sağlık, yiyenlere de afiyetler olsun canım.

    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıl ablacım çok teşekkürler,bizim evde en çok sevilen lezzetlerin başında..Sevgilerimle..

      Sil
  6. Dünyanın el lezzetli en kolay yemeği.
    Tabi senin sunum farkın bambaşka..
    Çok öpüyorum ..
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede ,her öğün yiyebilirim..Teşekkürler..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic