TAS KEBABI

Bugün Nurlumutfakta`nın mutfağından nefis yemek kokuları geliyor!!!

Ne mi pişiyor???

Türk mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan tas kebabı..Yanında da nefis tereyağlı bir pirinç pilavı...

EEE daha ne olsun!!!

Akşama ziyafet var....

MALZEMELER
750 gr.kuzu kuşbaşı
4 tane patates
2 tane havuç
1 kase arpacık soğan
1 adet soğan
2 tane yeşil biber
3 diş sarmısak
2 domates rendesi
1 tatlı  kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 tane defne yaprağı[ben birazda biberiye koydum.]
YAPILIŞI
  • Kuşbaşıları yıkayıp ,iyice süzün.
  • Sarmısakları soyup, ikiye kesin.
  • Soğanı ve domatesi soyup ve rendeleyin.
  • Patatesleri,havuçları ve arpacık soğanları soyun.Patatesleri,biberleri  ve havuçları küp küp doğrayın.Tuz ve bir yemek kaşığı sirke eklediğiniz suda bekletin.Daha sonrada iyice süzüp, hazırladığınız sebzeleri sırayla yağda kızartın ve fazla yağını çekmesi için bir kağıt havlunun üzerine alın.
  • Yavvan bir tencereye tereyağınızı koyun,iyice  ısınınca içine etleri ve sarmısakları ekleyin,iyice kavrulsunlar..Sonrada kavrulan etlerinize sırayla rende soğanı,defne yaprağını,salçaları,baharatları en sonda domatesi ekleyip,beraberce kavurun.Daha sonrada 2 su bardağı sıcak su ekleyip,pişmeye bırakın.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Arada etlerin pişmişliğini kontrol edin,pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyin.Etleriniz iyice pişip,suyu azalınca yemeğinizin altını kapatın.İçindeki defne yaprağını alıp,kızarttığınız patates ,arpacık soğan,havuç ve biberleri ekleyin ve sıcak sıcak servis edin.
  • Bu yemeğin yanına en çok sade pirinç pilavı yakışıyor..
  • Eğer kızartma yapmam derseniz,sebzeleri baharatlar ve 1 yemek kaşığı sıvı yağla avcarlayıp,yüksek ısıda fırında da pişirebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..


22 yorum:

  1. Nefissss...ellerinize sağlık, görüntü süper...

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık harika bir yemek olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Yarin ki yemegim belli oldu. Yalnız ben Kızartmam malum kilo problemi. Tabikide kizartma daha lezzetli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun sizinki kızartmadan olsun..Her türlü nefis oluyor...:]]

      Sil
  4. Harika ve iştah açıcı görünüyor bayıldım ellerine sağlık ablajım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,gerçekten çok lezzetli oluyor...

      Sil
  5. İste tas kebabi boyle olur. Ellerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,Arzucum..güzel görüşün..sevgiler..

      Sil
  6. Nefissss olmuş kuzu eti sevmem ama görüntü beni ye lütfen diyor…
    Ellerine sağlık Nurşencim…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzu eti sevmiyorsanız,dana etide olur..Bu muhteşem lezzetten mahrum kalma Emelcim....teşekkürler..Sevgiler..

      Sil
  7. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Oğluşumun favorisi bu yemek, bayılır kulakları çınlasın :)) Ellerine sağlık Nurşencim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canımmm,gelince hemen yap annesi o zaman..teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  9. Nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Bence Türk mutfağının en güzel örneklerinden. Yiyenlere afiyetler olsun :)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Heyyficim..Bencede çok lezzetli bir örnek..

      Sil
  10. Lezzeti tartışılmaz klasik. Görüntü muhteşem. Ellerine sağlık Nurşen'cim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kekikcim..sevgilerimle..

      Sil
  11. çok severim tas kebabını enfes görünüyor.... ellerine sağlık .sevgilerimle:)))

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic