28 Şubat 2013 Perşembe

KAN PORTAKALI REÇELİ 1


Adana`da yapılacak olan 13 Nisan Portakal Çiçeği Etkinliğine  destek vermek için ,Adana`mızın nefis kan portakalından reçel yaptım..Pembe pembe ,mis kokulu nefis bir reçelim oldu..Sizlerde bu mis kokulu reçelden yapmak istiyorsanız,işte sizler için tarifi..Sadece 7 portakalla bir kavanoz reçeliniz oluyor...]]]
 
 
 
 
MALZEMELER
7 adet kan portakalı
1,5 kilo toz şeker
3 kan portakalın suyu
2 parça limon tuzu
YAPILIŞI
  • Portakalların kabuklarını dikkatlice rendenin küçük tarafıyla rendeleyin..
  • Rendelediğiniz portakalları genişçe bir kabın içerisine koyun ve üzerini geçecek şekilde suyla doldurun...Bu suyu 2 gün boyunca sık sık değiştirerek ,portakalların tatlanmasını sağlayın..
  • 2 gün sonra portakallarınızı genişçe bir tencerede 2 sefer suyunu değiştirerek, 5 er dakika haşlayın..Daha sonra soğuk suyla yıkayın ve soğuması için bekleyin.
  • Soğuğuyan  portakallarınızı kesme tahtası üzerinde 3 cm.lik dilimler halinde dikkatlice dilimleyin..Ve genişçe bir tencereye dilimleri bozmadan dizin.1,5 kilo şekeri portakalları dizerken aralarına dökün..En üzerine sıktığınız portakal suyunu dökün ve yarım saat bekletin.Daha sonra kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirin..Pişerken reçelinizin üzerindeki köpükleri kaşık yardımıyla devamlı temizleyin.En son reçelinizin suyu katılaşmaya başlatınca son 15 dakika da limon tuzunu ekleyin,10 15 dakika kadar daha kaynatın ve reçelinizin altını kapatın..Soğuması için bekleyin,iyice soğuyan reçelinizi cam kavanoza koyun ve saklayın..
  • Bu tariften 1 kiloluk bir kavanoz reçel çıkıyor..
  • Ben portakal reçellerimi iki farklı yöntemle pişirdim,ikiside güzel oldu,ikinci yöntemide yayınlıyacağım..
  • AFİYET OLSUN..
 
 


 
 


PORTAKALLI ,BADEMLİ BROWNİE

Kahveye yakışan en keyifli pasta..Şöyle bol çikolatalı bir brownie..Her lokmada nefis bir çikolata lezzeti..Brownieyi bu seferde ,Adana`mızın Nisan`ın 13 ünde yapılacak olan PORTAKAL ÇİÇEĞİ ETKİNLİĞİNE destek vermek için mis kokulu portakal şekerlemesi ve bademle yaptık...Mis kokulu nefis bir brownie oldu...Buyurun birde siz deneyin,not verin..

MALZEMELER
100 gr. tereyağ
180 gr.bitter çikolata [3 paket]
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
1 aida çay bardağı şeker
1 su bardağı un 200 gr.
3 yemek kaşığı  portakal suyu
2 yumurta
1 kase kavrulmuş tuzsuz badem içi
YAPILIŞI
  • Tereyağ ,portakal şekerlemesini ve çikolatayı benmari usulu eritin..
  • Un ,kakao ve badem içinin yarısını karıştırın.
  • Yumurtaları şekerle iyice çırpın.
  • Çırptığınız yumurtalara,erimiş çikolatayı kaşık kaşık ekleyin.Daha sonra bu karışıma unlu karışımınızı ekleyin,en sonda portakal suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Orta boy bir borcamı yağlayın ve hazırladığınız brownie karışımını içine dökün.Karışımınız biraz koyuca olacaktır..Bir kaşık yardımıyla yayın,üzerinede bademlerin diğer yarısını serpin.
  • 170 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin..
  • İçi hafif ıslak olacaktır..Pişen brownieyi kareler halinde dilimleyin,üzerine hafifçe kakao ve pudra şekeri serpin..En üzerinide  portakal şekerlemesiyle süsleyin..
  • Portakal şekerlemeleri için,rendelediğiniz portakal ve turunç kabuklarını aynı miktarda şekerle karıştırıp, bir kaç gün bekletin ve kullanın..Bu kadar kolayy..
  • AFİYET OLSUN..

26 Şubat 2013 Salı

KEK TENCERESİNDE ZEBRA KEK

Şöyle en kocamanından ,güzel kabarmış  bir zebra kek yapmak istermisiniz..??Zebra keki bu seferde daha değişik bir tarifle kek tenceresinde yaptık,yine çok lezzetli ,muhteşem bir kek oldu..Haydi hemen deneyin,çocuklarınıza kocaman bir sürpriz yapın..
MALZEMELER
 5 iri boy yumurta
2 su bardağı şeker
1 şişe soda
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı vanilin
3 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao+3 yemek kaşığı süt
3,5 bardak un
YAPILIŞI
  • Yumurtaları iyice kabarana kadar çırpın ve şekeri ekleyip iyice tekrar çırpın..Sonra sırayla sodayı,yağı,vanilini,kabartma tozunu ve unu ekleyin.
  • Hazırladığınız kek hamurunun yarısını başka bir kaba ayırın, kakaoyu ve sütü ekleyip iyice karıştırın..İki tane kek hamurunuz hazır..
  • Kek tencerenizi yağlayın  ve kek tencerenizin tek bir tarafından sırayla birer kepçe kek hamurundan, her kepçe bir öteki döktüğünüz hamurun üzerine gelecek şekilde ,bütün kek hamurunu kalıba dökün..
  • Tüm kek hamurunuz bittiğinde 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin..Pişmişliğini kürdan testiyle kontrol edin..
  • Kekinizi büyük bir kek kalıbında pişirin..Yumurtalarınızın büyük olmasına dikkat edin..
  • AFİYET OLSUN..

25 Şubat 2013 Pazartesi

KABUNE PİLAVI-İSPARTA DÜĞÜN PİLAVI

Bugün Nurlu Mutfak`ta, mis gibi gül kokan güzel ilimiz  İsparta`dan düğünlere özel olan nefis bir pilav pişiyor...Bu lezzetli pilav, düğünlerde bahçelerde kurulan büyük kazanlarda erkek ahçılar tarafından odun ateşinde pişiriliyor..Bu pilavsız düğün yemeği olmuyor..Veee bir tabak  yiyen, muhakkak bir tabak daha istiyor....Bu nefis lezzetin tarifini ve hikayesini İspartalı ustasından dinledim ve sizlerle paylaşmak istedim..Denedim,muhteşem oldu,yemek soframız düğün sofrası oldu..Sizlerde davet sofralarınız ve aileniz için bu nefis lezzeti kolayca yapabilirsiniz..Hadi bize afiyet olsun....

 
MALZEMELER
 
1 adet tüm  gerdan
2 su bardağı baldo pirinç
1 kase haşlanmış nohut
2 adet soğan
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
 1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı yenibahar
100 gr. tereyağ
YAPILIŞI
  • Öncelikle  gerdanın tüm yağları temizleyin ve iyice yıkanıp,içine tüm bir soğan ve biraz tuz attığınız suda iyice pişene kadar haşlayın..[Ben düdüklüde haşladım 45 dakikada çok güzel pişti..]Daha sonra pişen gerdanı,iyice soğutun ve ince ince didiklenerek kemiğinden ayrınGerdanı haşladığınız suyu dökmeyin çok güzel bir et suyu oldu,onun yarısını pilavda kullanacağız,diğer yarısınıda arzu ettiğiniz yemekte kullanmak için buzluğa koyun....
  • Pirinçlerinizi  biraz tuz attığınız sıcak suda 1 saat kadar ıslayın..
  • Soğanlarınızı ince piyazlık şekilde doğrayın ve tuz,karabiber ,yenibaharla ovup,pilav tencerenizin dibine döşeyin..
  • Soğanlarınızın üzerine ince ince liflere ayrılmış gerdan etinizi yayın,onun üzerinede nohutları yayın.Onun üzerinede pirinçlerinizi iyice süzüp , yayın.Daha sonra et suyu ve normal suyunuzu ekleyin,en sonda tereyağınızı eritin ve hepsinin üzerine gezdirin.Pilavınızı önce yüksek ateşte,sonrada kısık ateşte pirinçleriniz pişene kadar pişirin ve pilavınızı dinlenmeye bırakın.
  • Pilavınızı servis edeceğiniz zaman geniş kenarlı bir tabağa ters çevirip ,ikram edin..
  • Pilavımı ben tereyağında kavrulmuş bademlerle süsledim,çok yakıştı..Pilavın orjinalinde yok..
  • Misafirleriniz bu pilava bayılacak..
  • Gerdanınızı seçerken etli olmasına özen gösterin..
  • AFİYET OLSUN.....

KLASİK ÇİLEKLİ PASTA


Muhteşem meyva çilek tezgahlarda çoktan yerini aldı..Benimde favori  meyvam olan çileğin ,pastasını yapmakta,ikram etmekte beni çok mutlu ediyor..Çilekli pasta yaparken kendimden geçiyorum ve kendimce süslüyorum..Her defasında da ortaya değişik bir çilekli pasta çıkıyor..Bugünkü pastamızda ortaya böyle çıktı..Bu sefer tam pandispanyasıyla,pastacı kremasıyla klasik bir çilekli pasta yapmayı hayal etmiştim..Olduu ,bence çok güzel oldu..Misafirlerimde çok beğendi..Bakalım sizler beğenecekmisiniz..




MALZEMELER
Kek İçin
4 iri boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı ılık su
1 çay kaşığı vanilin
1 tam+3\4 su bardağı un
12 çay kaşığı kabartma tozu
26 cm.lik kelepçeli kalıp
İç Kreması
3,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı vanilya
2 yumurta sarısı
50 gr.tereyağ
1 poşet şanti
500 gr.doğranmış çilek+1 kaşık pudra şekeri
Kaplamak İçin
1 paket 200 ml.krema
160 gr.çilekli çikolata
25 gr.tereyağ
Süslemek İçin
çilek
YAPILIŞI
  • Kek için yumurta sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırıp,ayrı kaplara koyun..Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ve şekerin yarısıyla iyice katılaşana kadar çırpın..Yumurta sarılarını vanilin ve şekerin diğer yarısıyla krema haline gelene kadar çırpın..Yumurta sarılarına suyu ,unu ve kabartma tozunu ekleyin..Sonrada düşük hızda bir kaç dakika daha çırpın..Daha sonra çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyip,tahta bir spatulayla yumurta sarılarına iyice yedirin..Hazırladığınız kek harcını yağlayıp,fırın kağıdı kapladığınız kelepçeli kalıba boşaltın ve ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin..
  • Kekimiz pişerken ,kremalarımızı hazırlayın..Önce dış kremasını hazırlayıp dolaba koyun.Dış kreması için çikolataları bir karıştırma kabına koyun,krema ve yağı beraberce ısıtın.Isıttığınız krema ve tereyağı çikolataların üzerine dökün ve ,çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın..Daha sonra soğuması için buzdolabına koyun..
  • İç kreması için,yumurta sarıları,un,şeker,vanilin ve sütü karıştırın.Sonrada iyice koyulaşıncaya kadar pişirin..Pişen kremanıza önce tereyağı ekleyin ve 5 dakika çırpın sonrada bir poşet şantiyi ekleyip tekrar çırpın..Sonrada iyice soğuması için buzdolabına koyun..
  • Çileklerinizi minik küpler halinde doğrayıp,üzerine bir yemek kaşığı pudra şekeri serpin ve buzdolabına koyun.
  • Kekiniz pişip,iyice soğuduktan sonra kekinizi kesme aletiyle,eğer yoksa naylon bir iple 3 eşit parçaya bölün..Sonrada varsa 1 yemek kaşığı çilek esansı yoksa çilek reçeli suyunu 1 çay bardağı sütle karıştırın ve kekinizi ıslatmak için kullanın..Kekinizin en alt katını servis tabağınıza alın,hazırladığınız çilek sosunu fırçayla sürün ve kremanızın yarısını bu kata koyun,onun üzerine doğradığınız çileğin yarısını yayın ve üzerine ikinci kek katınızı koyun,tekrar fırçayla sos sürün ve kalan kremanızı koyun,üzerinede kalan çilekleri koyun ve kekinizin en üst katını koyun.Çikolatalı kaplama kremanızı buzdolabından alın ve mixerle iyice çırpın.Çırptığınız bu kremayla kekinizi dikkatlice kaplayın.En üzerini ve kenarlarını çileklerle süsleyin ve buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra ikram edin..
  • ***Kek katlarınıza sos sürerken yumurta fırçası kullanın ve çok sosla ıslatmayın..yoksa kekiniz yumuşar ve parçalanır..
  • ***Çilekli pembe çikolata bulamazsanız,dış kaplama kremanızı beyaz çikolata ,çilek reçeli esansı ve bira pembe boya kullanarakta yapabilirsiniz..Çilekli çikolata pasta malzemeleri satan yerlerde bulunuyor..
  • ***Kekiniz iyice soğumadan kesmeyin,parçalanır..
  • ***Pastanızın her aşamasını hazırlayıp,pastaya öyle başlarsanız yazıldığı gibi çok uzun sürmez..Pastanız 10 dakikada hazır olur..
  • AFİYET OLSUN..

24 Şubat 2013 Pazar

NUTELLALI KEK


Fotoğraf
Çocuk büyük herkesin sevgilisi nutella, bu seferde kekle buluştu..Ortaya dayanılmaz lezzette bir kek çıktı..Öyle bir lezzet ki ,fırından çıktı ,şöyle bir resimlenebildi veee..Dilimlenmiş resmi çekilemeden bitti..Artık lezzetini hayal etme sırası sizde..

 
 
MALZEMELER
175 gr.tereyağ
4 yumurta
175 gr.şeker
220 gr.un
5 yemek kaşığı süt
5 yemek kaşığı nutella
1,5 çay kaşığı vanilya özü 
3 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
  • Yumuşak tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Çırptığınız tereyağ karışımına yumurtaları tek seferde ekleyin.Daha sonra un,tarçın,vanilya ve kabartma tozu karışımını ekleyin.en sonda sütü ekleyip çırpın..Kek tencerenizi yağlayıp,unlayın ve kek hamurunuzdan dört kaşık ayırarak kek kalıbınıza boşaltın..Ayırdığınız 4 kaşık kek hamuruna 5 kaşık nutellayı ekleyin ve karıştırın..Daha sonra nutellalı karışımı kekin üzerine kaşık kaşık koyun.Ve ucu sivri bir bıçakla dairesel hareketlerle karıştırın..Kekinizi 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin..
  • AFİYET OLSUN..
 

21 Şubat 2013 Perşembe

ISPANAKLI,SUCUKLU SİMİT

İşte sizlere nefis ve çok pratik bir atıştırmalık..Canınız börek çektiğinde,acil bir misafir geldiğinde ...Çayınızın yanına ....Hemen hazırlayın  ,sürün fırına 10 dakikada hazır..Bu müthiş lezzetten kendinizi ve misafirlerinizi mahrum etmeyin..


 
MALZEMELER
3 adet fırın simidi
1 deste ıspanak
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 küçük kase doğranmış sucuk
rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
  • Ispanakları yıkayıp,kurutun ve doğrayın.İnce doğranmış soğanlarla ve zeytinyağıyla beraber kavurun..Sonrada baharatlarını ekleyip,soğutun..
  • Sucukları doğrıyabildiğiniz kadar minik küpler halinde doğrayın.Ve ıspanaklarla karıştırın..
  • Simitlerinizi ortadan ikiye bölün.Hazırladığınız ıspanaklı harcı,simitlerin üzerine yayın.Sonrada fırın tepsisine dizin ve fırının alt katında 10 dakika 160 derecede pişirin.10 dakika sonra ıspanakların üzerine kaşarları koyun ve fırını ızgara formuna getirin,peynir kızarınca  fırından çıkarın.Sıcak sıcak ikram edin..
  • Afiyet olsun..


20 Şubat 2013 Çarşamba

Beyaz Çikolata Ganajlı Mini Tartöletler..

Mini mini ,nefis içi çikolata dolu tartöletler...Bu lezzet şölenine bayılacaksınız..Yapmasıda yemeside çoookk kolayy..Misafirleriniz bu özel ve minik lezzete bayılacak..

 
MALZEMELER
Tart Hamuru
50 gr.tereyağ
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı soğuk su
1 yemek kaşığı soğuk süt
30 adet mini tartölet kalıbı
Ganajı
100 gr.krema
50 gr beyaz çikolata
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı yeşil fıstık
1 yemek kaşığı şeker
alsığı kadar un
YAPILIŞI
  • Tart malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin..
  • Fıstıklarınızı şekerle karamelize oluncaya kadar tavada karıştırın,karamelleşince aliminyum folyonun üzerine dökün,soğusun,Sonrada havanda iri parçalar halinde olacak şekilde dövün..
  • Kremayı ısıtın,beyaz çikolatayı içine koyun ve eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabına koyun,katılaşsın..
  • Tart hamuruyla tart kalıplarını kaplayın ve hepsini kaplayınca buzdolabına koyun ,yarım saat soğusun.Sonrada 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Pişen tart kalıplarını kalıplardan çıkarın ve soğutun,sonrada hafif katılaşmış kremadan içlerine doldurun.Üzerinide hazırladığınız fıstık krokanlarla süsleyin.Daha sonra tartöletlerinizi buzdolabına koyun ve iyice soğuduktan sonra ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..

FOCCACCİA - İTALYAN EKMEĞİ



İtalyanların meşhur foccaccia ekmeği..Bir İtalyan klasiği...Bence İtalyan pizzasından daha da lezzetli..Bende bugünkü  çay soframda salatalarıma, eşlik etsin diye bu nefis ekmekten hazırladım..Salatalardan daha çok rağbet gördü..Çok nefis bir ekmek oldu,ama ekmek demek haksızlık aslında pasta,kek lezzetinde... Müthiş bir tat..Bu müthiş lezzeti yakalamak için,kitaplardan,internetten ve bloglardan onlarca foccaccia tarifi okudum..Hemen hemen hepsinin temeli aynı..Ama en çok blogcu arkadaşım Durmenin foccaccia tarifini sevdim..Kendince bir kaç değişiklik yaptım,nefis oldu..Çokta beğenildi..Şiddetle tavsiye ederim..

Piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin ve soğuyunca ikram edin..
 
 
 
 
 
 
 
MALZEMELER
500 gr un.
1 tane yaş pakmaya
2 kesme şeker
1\2 su bardağı süt
1\2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1\2 su bardağı zeytinyağ
4 diş sarımsak
2 dal taze biberiye
2 kuru soğan+2 kesme şeker+1 yemek.k.zeytinyağ
2 dal taze kekik
4 yemek kaşığı domates sosu
2 yemek kaşığı permesan
YAPILIŞI
  • Öncelikle sarmısakları ve biberiyeyi havanda beraber biraz dövün,macun gibi olsun ve üzerine zeytinyağını ekleyin,aromalanması için bir kaç saat bekletin.
  • Suyla,sütü hafifçe ılıtın,geniş bir kabın içerisine unu koyun.Ortasını havuz gibi açın.Suyu,sütü,kesme şekeri  ve mayayı ortasına koyun,elinizle hafifçe karıştırarak mayayı eritin.Daha sonra sarmısaklı zeytinyağının yarısını da ekleyin ve unla beraber yoğurun..Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz,bu hamurun üzerini kapatın ve mayalanmaya [1 saat kadar] bırakın.
  • Ekmeğiniz mayalanırken soğanlarınızı ikiye bölüp ince ince dilimleyin ve 1\2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 2 kesme şekerle karamelize edin..Ve soğumaya bırakın..
  • Maylanan hamurunuzun  içine kışlık domates sosunuzdan,kalan sarmısaklı zeytinyağ ,tuz ,kekiğin ayıklanmış bir dalı ve soğanların yarısını ekleyerek tekrar yoğurun.Yoğururken bir fincan kadar fazladan daha una ihtiyacınız olacaktır..Yoğurma işleminiz bitince ,borcamınızı yağlayın ve hamurunuzu içine yayın.Üzerine kalan soğanı ve taze doğranmış kekikleri koyun.En sonda permesanı serpin ve üzerini strechle kaplayıp,buzdolabına koyun.
  • Pişireceğiniz zaman buzdolabından çıkarın ve hafif ılıyınca 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
  • Pişen ekmeğinizi fırından çıkarın üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve hafif soğuyunca ,dilimleyip ikram edin.
  • AFİYET OLSUN..
 
 
 
 
 

NEWYORK STYLE CHEESECAKE

Cheesecakelerin sadesi,yani Newyork style dedikleri..Eniştemin isteği üzere yapıldı ve doğum gününde hediye edildi..Çokta beğenildi...

Yapması bence en pratik pastalardan..Tarife ve pişirme önerilerine uyulunca ,sonuç mükemmel..Tadını söyleyemeye gerek yok.Haydi üşenmeyin,sizde mükemmel bir cheesecake yapabilirsiniz..


MALZEMELER
3 iri boy yumurta
850 gr.içim labne peynir
1 su bardağı şeker
200 ml.krema
1 limon rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilin
3,5 tepeleme yemek kaşığı un
TABANI
2 paket eti burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1\2 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin .Erimiş tereyağ,şeker ve tarçınla karıştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm.lik kelepçeli kalıba ,hazırladığınız bisküvi karışımını   kaşığın tersiyle bastırarak yayın ve 180 derece fırında 10 dakika pişirin.Daha sonrada soğumaya bırakın.
  • Bisküvili taban soğurken sizde peynirli karışımı hazırlayın..
  • Öncelikle peyniri mixerle iyice çırpın.Çırpılmış peynire,şeker ve vanilini ekleyin ve tekrar iyice çırpın.Bu karışıma yumurtaları teker teker ekleyin,sonrada sırayla limon rendesi,suyu,un ve en sonda kremayı ekleyin..İyice homojenize bir karışım elde edin..Bu karışımı bisküvi tabanınızın üzerine dökün ve 170 derece ısıtılmış fırında 55 dakika kadar pişirin..Üzeri kızarıp,ortası hafif sallanıyorsa cheesecakeniz olmuş demektir,fırını kapatın,kapağını aralık bırakın ve hafif soğuyunca fırından çıkarın.Tezgahın üzerinde iyice soğutun ve sonrada buzdolabında en az 6 saat bekletin ve servis edin.
  • Newyork style cheesecake istediğiniz sosla ikram edebilirsiniz..Bu cheesecake genelde sade olarak ikram edilir..Ben üzerini sadece erimiş çikolatayla süsledim..
  • CHEESECAKE YAPMANIN PÜF NOKTALARI
  • Kelepçeli kalıbınızı önce yağlı kağıtla kaplayın ve üzerini hafifçe yağlayın.Dışınıda en az 3 kat aliminyum folyoyla kaplayın.[Su almaması için]
  • Cheesecakenizi içi sıcak su dolu bir tepside pişirin.[Benmari usulü pişecek]
  • Krem peynirinizi tel bir süzgecin içine dökün ve 1 saat kadar süzün ve sonra tartın.
  • Bütün cheesecake malzemeleriniz mutlaka oda sıcaklığında olmalı..
  • AFİYET OLSUN...



19 Şubat 2013 Salı

KURU MEYVALI KURABİYE

 Çayınızın yanına kıyır kıyır ,içi meyva dolu kurabiyeler yapmak istermisiniz????İşte sizlere muhteşem bir kurabiye tarifi..Bu nefis kurabiyeleri yapmak çok kolay,haydi üşenmeyin hemen hazırlayın,kurabiyelerinizi pişirin !!! Çayınızı yalnız bırakmayın..Üstelikte bu kurabiyeleri,hava almayan bir kapta uzun bir süre saklayabilirsiniz..Arzu ettiğinizde elinizin altında hazır bulabilirsiniz..


MALZEMELER
250 gr.tereyağ
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı doğranmış kuru incir
aldığı kadar un
YAPILIŞI
  • Yumuşak tereyağ,zeytinyağ ,yumurta ve pudra şekerini iyice karıştırın.Bu karışıma vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyin..Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.Kurabiye hamurunuza en son kuru meyvalarını ekleyin ve tekrar yoğurun .Sonrada arzu ettiğiniz gibi şekil verip,ısıtımış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..

18 Şubat 2013 Pazartesi

KADINBUDU KÖFTE

Bugün Nurlu Mutfakta ,yine geleneksel Türk Mutfağından, nefis bir lezzet olan kadınbudu köftenin tarifini paylaşıyoruz..Bu köftenin tarifi mutfağımızın kraliçesi olan annemden..Ondan ögrediğim ve çok severek yediğimiz bu köfteyi ,şimdi sizde bir bu tariften deneyin..Biz çok seviyoruz bakalım sizde beğenecekmisiniz???


MALZEMELER
1 kg. dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 yumurta
1 büyük boy soğan
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Kızartmak İçin
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
 sıvı yağ
YAPILIŞI
  • Pirinçlerinizi 1,5 su bardağı suda iyice haşlayın,süzün.
  • Soğanı rendeleyin.
  • Kıymanın yarısını ayırın,diğer yarısını teflon bir tavaya koyun ve suyunu çekene kadar kavurun,sonrada soğumaya bırakın.
  • Bütün malzemeleriniz hazır olunca geniş bir karıştırma kabına bütün malzemeleri koyun ve iyice karıştırın.Yumuşak bir köfte harcı elde edeceksiniz..1 saat kadar buzdolabına koyun ve kendini toparlamasını sağlayın.
  • Köfte harcınız kendini toplayınca,diğer yumurtaları genişçe bir tabağın içine kırın ve tuzla çırpın.Unuda ayrıca bir geniş tabağın içine koyun.Elinizle limon büyüklüğünde bir parça köfte hamurundan alın,köftenize avucunuzun içinde yassı ve oval bir şekil verin.Önce una ,sonrada çırpılmış yumurtaya batırın ve kızgın yağda iyice kızartın.Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın,sonrada servis tabağına alın ve yanında yeşilliklerle servis edin..
  • Kadınbudu köftenin yanına en çok patates püresi ve yeşil salata yakışıyor..
  • Bu ölçüden 40-45 tane kadar köfte çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..

17 Şubat 2013 Pazar

KÖZLENMİŞ PATLICANLI BAKLİYAT SALATASI

Bu nefis ve sağlıklı salatayı , arkadaşımın muhteşem çay sofrasında yedim..Ve lezzetine bayıldım..Zaten içinde közlenmiş patlıcanın olduğu her tat muhteşem oluyor..Bu salatanın içinde birde sağlıklı ve lezzetli bakliyatlar var..Hepsi birleşince ortaya nefis bir salata çıkmış..Deneyin,sofralarınızda fark yaratın..

MALZEMELER
 
1 kavanoz közlenmiş konserve patlıcan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 ,5 çay bardağı haşlanmış mercimek
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 demet ince doğranmış yeşil soğan
4 dal ince doğranmış yeşil sarmısak
1\2 demet doğranmış maydanoz
1 paket akdeniz yeşilliği
SOSU
1 limonsuyu
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Közlenmiş patlıcanlarınızı yıkayıp,iyice süzün.
  • Akdeniz yeşilliklerinizi yıkayın,iyice kurutun ve elinizle doğrayın..
  • Salata sosunuzu hazırlayın..
  • Geniş bir kapta bütün salata malzemenizi ve sosunuzu yavaşça patlıcanları ezmeden karıştırın.
  • Salatanızı servis tabağınıza alın ve servis edin..
  • İşte bu kadar kolay..Lezzetine bayılacaksınız..
  • AFİYET OLSUN..


14 Şubat 2013 Perşembe

KREMALI TAVUK BUTLARI

Akşama, lezzetli ama pratik bir yemek yapmak mı istiyorsunuz.İşte size öyle muhteşem bir tarif..Hemen hazırlayın,fırına koyun ,yanına da hemen bir domatesli pilav yapın..Yemek sofralarınız şenlensin..


Malzemeler
8 adet tavuk budu
4 adet patates
4 diş sarımsak
200 ml.krema
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
  • Öncelikle tavuk butlarını iyice yıkayın ve limonlu suda 1 saat kadar bekletin..Ben bu işlemi bütün tavuklarıma yapıyorum ,çünkü limon tavuğun kokusunu alıyor..
  • Kremayı büyük bir karıştırma kabına dökün ve içine un,zeytinyağ,rendelenmiş sarmısakları ve bütün baharatları ekleyip,iyice karıştırın daha sonrada limonlu suda ıslayıp süzdüğünüz tavukları içine koyun ve sosa iyice bulayın.Üzerini strechleyip buzdolabında bir kaç saat bekletin..
  • Tavuğunuzu pişireceğiniz zaman dolaptan çıkarın,patatesleri soyup,istediğiniz gibi doğrayın ve soslu tavuklarla karıştırın.Sonrada payrexe dizin ve üzerini aliminyum folyoyla örtün.185 derece ısıtılmış fırında 55 dakika pişirin.Son 15 dakika üzerini açın ve tavukların.kızarmasını sağlayın..
  • Tavukları, ben domatesli pilavla servis ettim,çok yakıştı..Tavsiye ederim..
  • AFİYET OLSUN..

RED VELVET CHESECAKE

Sevdiklerinizle her gününüz sevgiyle geçsin..Hayat sevdikçe ve sevildikçe güzel..Bu özel gününüzü ,bu güzel kalplerle tatlandırın..




  • Malzemeler
  • Keki
  • 2 iri boy yumurta
  • 3\4 su bardağı şeker
  • 75 gr.erimiş margarin
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı frambuaz reçeli
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
  • 1 paket vanilya
  • 3\4 bardak un
  • Cheese Katı
  • 300.gr labne peynir
  • 1 iri boy yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 aida çay bardağı şeker
  • YAPILIŞI
  • Kekiniz için şeker ve erimiş tereyağını iyice çırpın ,sonra sırayla vanilya,kakao,elma sirkesi,ayrı bir kapta çırpılmış yumurta,1 yemek kaşığı suyla sulandırılmış kırmızı gıda boyası ve unu ekleyin çırparak ekleyin.Hazırladığınız bu kek karışımından 5 kaşık ayırın,gerisini hafifçe yağladığınız ve yağlı kağıt kapladığınız 26 cm.lik kelepçeli kaba koyun.
  • Peynir kabı için süzülmüş 300 gr peynirle,şeker ve vanilyayı iyice çırpın.Daha sonra içine çırpılmış iri boy bir yumurta ekleyin ve tekrar çırpın.En sonda içine nişastayı ekleyip,kek karışımının üzerine düzgünce yayın.Ve onun üzerine ayırdığınız 5 kaşık kek hamurunu 2 kaşık frambuaz reçeliyle karıştırın,sonrada kaşık kaşık gelişi güzel koyun.Sonrada bir kürdan yardımıyla dairesel hareketlerle çok hafif karıştırın.
  • Hazırladığınız cheesecake önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirin.Daha sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.Soğuyunca buzdolabına koyun,6 saat sonra kekinizi kalıptan çıkarın ve kalpli kalıplarla kesin ikram edin..
  • AFİYET OLSUN...Sevgililer gününüz kutlu olsun...

12 Şubat 2013 Salı

SEVGİ MUFFİNLARI[SEVGİLİLER GÜNÜ MUFFİNLARI]


Sevginizi, sevgi muffinlarıyla süsleyin...!!!Sevdiğinizin  kalbini kazanın..Unutmayın sevgi her yolu açar..Hayat sevdikçe ve sevildikçe güzel!!!!!
Malzemeler
2 yumurta
3\4 bardak şeker
1\2 bardak krema
1,5 bardak un
1\2 bardak sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1\4 çay kaşığı tuz
1\2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1,5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sirke
Kreması
1 poşet krem şanti
3 yemek kaşığı krem peynir
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
2 çay bardağı süt
YAPILIŞI
  • Yumurtaları şekerle ve vanilyayla iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra sonra sırayla krema,sıvıyağ,kakao,gıda boyası,un,kabartma tozu ve en son olarakta sirkeyi ekleyin.5 dakika daha düşük hızda çırpın..Muffin kağıtlarını muffin kabına yerleştirin ve hazırladığınız muffin hamurundan her kağıda 3\4 ü kadar doldurun..180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Pişen muffinlarınızı soğumaya bırakın ve kremanızı hazırlayın..
  • Krema için krem şantiyi 2 çay bardağı sütle hazırlayın,içine krem peynir ,vanilya ve pudra şekerini ekleyin ve iyice çırpın.Sonrada buzdolabında yarım saat iyice soğutun.
  • Soğuyan kremanızı sıkma pompanıza doldurun ve iyice soğumuş olan muffinlarınızın üzerini süsleyin.Üzerine ,renkli şekerler,renkli kalplerle süslüyebilirsiniz..
  • ***Kullandığım bardak normal boy su bardağıdır..
  • AFİYET OLSUN..HAPPY VALENTİNE`S !!!!!!



11 Şubat 2013 Pazartesi

TAVUK PAÇASI


Sıcacık ,dumanı üzerinde bir tabak çorbaya kim hayır diyebilir ki??

Tavuklu ,yoğurtlu,birazda sarmısaklı nefis bir çorba.Bu lezzetli çorba , soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak...

Malzemeler
2 parça tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarmısak
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
4 bardak tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
Yapılışı
  • Öncelikle bir soğan ve 1 çay kaşığı tuz koyduğunuz suda tavuklarınızı iyice haşlayın..İyice haşlanan tavuğun suyunu süzün ve çorba için ayırın,tavuklarınızda ince ince liflere ayırın..
  • Un,süzme yoğurt,1 çay kaşığı tuz,karabiber ,yumurta sarısı ve bir bardak suyu hepberaber iyice özeyin.Daha sonrada çorba tencerenize alın,tavuk suyunuda ekleyin ve kaynamaya bırakın.Kaynarken devamlı  karıştırın,kesilmesin. Kaynayıncada liflerine ayırdığınız tavukları ekleyin ve beraberce 10 dakika daha pişirin..10 dakika sonra 2 diş rendelenmiş sarmısağı  ekleyin ve 5 dakika beraber kaynatın ,altını kapatın.
  • Küçük bir tavada tereyağ ve zeytinyağı ısıtın,içine pulbiberi ve sirkeyi ekleyin ve çorbanızın üzerine dökün, sonrada keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..

10 Şubat 2013 Pazar

EV YAPIMI KOLAY PİZZA


Çocuk büyük herkesin bayılarak yediği,pizzayı evdede kolayca yapabilirsiniz..Hamurunuzu ve sosunuzu hazırlayın,buzdolabına koyun.Çocuklarınız pizza istediği zaman ,hemen evde ne varsa üzerine koyun ve pişirin..Çabucak hazır... 

Malzemeler
1,5 çay bardağı su
1\2 çay bardağı süt
1\2 çay bardağı sıvıyağ
4 kesme şeker
10 gr.toz maya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
SOSU
5 yemek kaşığı domates sos
3 yemek kaşığı zeytinyağ
4 kesme şeker
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 küçük soğan
2 diş sarmısak
ÜZERİ  İÇİN
1 kase sucuk
1 kase doğranmış sosis
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 kase konsserve mısır
1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
ve artık ne isterseniz..
YAPILIŞI
  • Öncelikle hamurumuz büyük dikdörtgen payrexe göre hazırlanıştır,eğer daha fazla yapacaksanız,malzemeleri fazlalaştırınız.
  • Hamur için öncelikle sütü hafif ılıtın.Bir kabın içine 2 su bardağı kadar un koyun,ortasını havuz gibi açın ve ılıtıttığınız sütü ,mayayı ,şekeri,tuzu ve sıvıyağı ekleyin.Elinizle hafifçe karıştırın.Daha sonra biraz daha un ekleyerek,pürüzsüz ve yumuşak bir hamur yoğurun.Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.Hamurunuz iki katına ulaştımı ,tekrar yoğurun ve üzerini strechleyip,buzdolabına koyun.Sonrada istediğiniz zaman kullanın.
  • Sosumuz için yazın hazırladığımız kışlık domates konservesi ni kullanacağız.Eğer yoksa 5 adet domatesi rendeleyin ve kullanın.Soğanı ve rendelenmiş sarmısağı zeytinyağında soteleyin,içine diğer sos malzemelerinizi ekleyin ve kaynatın.Kısık ısıda,yaklaşık 15 dakika..Sosunuzu piştikten sonra rondolayın..
  • Pizzanızı yapacağınız zaman payrexinizi hafifçe yağlayın,hamurunuzu elinizle açarak payrexe yerleştirin.Domates sosu üzerine yayın ve arzu ettiğiniz malzemeri onu üzerine koyun ve üzerine biraz kaşar peynirinden serpin.Daha sonra ısıtılmıs 175 derecedeki fırında pişirin.Pişmeye yakın son 5 dakika kalan kaşar peynirini üzerine serpin ve hafif kızarınca fırından alın..
  • Ben biber,sosis ve mantar gibi malzemeler koyuyorsam,bunları sosla beraber 5 dakika pişirip öyle hamurun üzerine yayıyorum..Daha lezzetli oluyor..
  • AFİYET OLSUN..

FINDIKLI , CHOCOLATE MOUSSELU PASTA

Bugün Nurlu Mutfaktan sizlere, çok pratik ,ama çokta lezzetli bir pasta tarifi geliyor..Bu nefis pastaya bayılacaksınız...Pratikliğinede şaşıracaksınız..Haydi hanımlar doğru mutfağa,bu lezzetli pastayı hemen hazırlayın,herkesi büyüleyin.. 

 
 
Hazırlarken pastanın kolaylığına hayran kalacaksınız..Lezzetinide çok seveceksiniz......Pastamız Dr. Oekterin bence mucize keki Volke,birazcık fındık krokan  ve pratik bir mousseden oluşuyor..Artık evde yaş pasta yapmak çok kolay...
 
MALZEMELER
KEKİ
1 adet Dr.oekter çikolatalı VOLKE kek
3 yumurta
200 ml.krema
1 kahve fincanı nescafe [keki ıslatmak için]
MOUSSE
250 ml.soğuk krema
200 gr. bitter çikolata
50 gr.tereyağ
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı süt
FINDIK KROKAN
1 kase fındık
1,5 çay bardağı şeker
SÜSLEME
1 çay bardğı fındık
YAPILIŞI
  • Öncelikle Dr. Okterin yeni çıkardığı bu keki herkese tavsiye ediyorum..Ama ben keki kremayla pişiriyorum..Çok başarılı ve lezzetli bir kek..
  • Pastamız için kekimizi 3 yumurta ve 1 kutu kremayla 26 cm.lik bir kelepçeli kalıpta pişiriyoruz..[Kalıbınızın altına yağlı kağıt koyun ve margarinle yağlayın..]Kekiniz pişince soğuması için kenarda bekletin.
  • Krokan için ,şekerle fındığı bir tavaya alın ve iyice karamel oluncaya kadar karıştırın..Şeker eriyip karamel rengi alınca karameli aliminyum folyonun üzerine ince bir şekilde dökün ve soğumaya bırakın.Soğuyunca 5 küçük parça süslemek için ayırın,geri kalan karameli rondodan irice çekin..
  • Mousse için,2 yumurta sarısını vanilyayla iyice çırpın.Çikolata ,süt ve tereyağı benmari usulü eritin.Kremayı soğuttunuz bir karıştırma kabında iyice kabarana kadar çırpın.Sonrada çikolata ve iyice çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın..[Dikkat edin yumurtaları pişirmeyin,yavaş yavaş ekleyin.]Daha sonrada iyice kabaran kremaya yavaşça çikolatayı ekleyin ve iyice çırpın..Mousseniz hazır.
  • İyice soğuttuğunuz kekinizin üzerine önce 1 kahve fincanı nescafeyi kaşıkla yedirin,sonrada bir kaşık mousseden sürün ve rondodan çektiğiniz fındık krokanı üzerine yayın.Onun üzerinede chocolate moussenizi düzgünce yayın.Sonrada buzdolabına koyun ve bir kaç saat soğumaya bırakın.
  • Bir kaç saat sonra pastanızı buzdolabından alın,pastanızın kenarını ince uçlu bıçakla kalıptan dikkatlice ayırın.Pastanızı dikkatlice çıkarın ve servis tabağınızın üzerine alın.Bir çay bardağı fındığı rondodan irice çekin ve elinizle moussenin kenarına yavaşça yapıştırın.Üzerinede ayırdığınız 5 parça krokanı koyun ve ikram edin.
  • AFİYET OLSUN..
 

7 Şubat 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Zeytinyağlı yaprak sarma ,bizim evin favori yemeği..Çocuk ,büyük herkesin en sevdiği..Misafir sofralarımızın vazgeçilmezi..Canım annemden öğrendiğim,süper ,lezzeti garanti bir tarif..Nurlu Mutfağın meşhur zeytinyağlı yaprak sarma tarifini mutlaka deneyin,çok seveceksiniz..Hatta bayılacaksınız....Dikkat edin parmaklarınızıda beraber  yemeyin..

 
MALZEMELER
 
750 gr.asma yaprağı
2,5 büyük su bardağı pirinç
6 adet büyük soğan
1 kahve fincanı çam fıstığı
1 çay bardağı kuş üzümü
1 demet taze nane
2 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı yeni bahar
3 çay kaşığı tuz
2,5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1,5 çay bardağı  zeytinyağ
1 ince dilimlenmiş limon
YAPILIŞI
  • Öncelikle yaprağınız salamuraysa,mutlaka bir gün önceden ıslayın.Suyunu devamlı değiştirin ki tuzu çıksın..Taze ise kaynayan sıcak,tuzlu  suda 3 dakika haşlayıp,soğuk sudan geçirin.
  • Soğanları küçük küçük doğrayın..Pirincinizi iyice yıkayıp,15 dakika kadar suya ıslayın,sonrada iyice süzün.Kuş üzümünü iyice yıkayıp,15 dakika suya ıslayın ve süzün..Nanelerinizi ayrı kaba doğrayın.
  • Malzemeleriniz hazır olunca,pilav tencerenize zeytinyağının yarısını koyun,ısınınca soğanları  ve çam fıstıklarını ekleyin,soğanlarınız kavrulunca pirincinizi ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun..Kavrulan pirinçlerinize sonra sırayla tuzu,şekeri,üzümü,limon suyunu ve 2 bardak su ekliyerek  hafifçe pişirin..Pişen içinize kuru nane,yenibahar en sonda doğranmış taze naneyi ekleyin,karıştırın ve soğumaya bırakın..
  • İçimizin şekeri bazılarına fazla gelebilir,ama inanın pişince herkes bayılacak..Ama siz isterseniz 2 kaşıkta koyabilirsiniz...
  • İçiniz soğuyunca yapraklarınızı kesme tahtasının üzerinde teker teker sıkıca sarın ..Sardığınız yaprak sarmalarını,içini 2 kat sadece boş yaprak serdiğiniz tencereye sırayla dizin,en üzerini tekrar boş yaprak ve limon dilimleriyle kapatın..Kalan zeytinyağını üzerine dökün,üzerine yaprak taşınızı koyun,eğer yoksa tabak kapatın..Sonrada yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun . Kısık ateşte iyice pişirin..45 dakika kadar.Pişmişliğini çatalla kontrol edebilirsiniz..Pişince tencerenizin  kapağını hiç açmadan soğumaya bırakın.İyice soğuyunca servis tabağına alın..
  • ****Zeytinyağlı yaprak tenceresinde soğursa daha da lezzetlenir..Yaprak taşıyla pişerse, daha düzgün ve sıkı yaprak sarmalarınız olur..Yaprak taşını züzzaciyelerde bulabilirsiniz..Yaprak sarmalarının altına serdiğiniz boş yapraklar dibinin tutmasını,üzerine serdiğiniz boş yapraklar ise kararmasını önler..Limonlar ise lezzet verir ve yeşil kalmalarını sağlar..Zeytinyağlı ne kadar bol soğanla ve yağla pişerse o kadar lezzetli olur..
  • ****Bu ölçüden büyük bir kayık tabak yaprak sarması çıkıyor..Siz isterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..