Sarmısaklı Tavuk Kavurma

Akşama pratik ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız,işte karşınızda süper bir lezzet..Bu nefis ,baharatlı ve yeşilliklerle dolu tavuk kavurmaya bayılacaksınız..

MALZEMELER
750 gr. kuşbaşı tavuk budu
1 deste taze yeşil soğan
1\2 deste taze yesil sarımsak
6 diş kuru sarımsak
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı k.pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
2,5 çay kaşığı kimyon
100 gr. tereyağ
YAPILIŞI
  • Tavuklarınızı iyice yıkayıp,limonlu suda 1 saat bekletin.
  • Daha sonra iyice yıkayıp,süzün.
  • Soğanı,taze sarmısakları,kırmızı biberleri uzun uzun doğrayın.
  • Sarmısakları soyun ve ikiye bölün.
  • Yayvan bir tencereye tereyağını ve sarmısakları koyun ,iyice ısınınca iyice süzülmüş tavukları içine atın ve yüksek ateşte iyice kavurun.Kavururken içine kırmızı pulbiber,karabiber ve kimyonu ekleyin.Tuzunu koymayın,en son koyacağız çünkü sulanır..
  • İyice kavrulan tavuklarınıza tuzu,doğradığınız yeşillikleri ve biberleri ekleyin.Beraberce 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.Yayvan bir servis tabağına alın ve pilavla beraber servis edin.
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

Muhteşem bir çekilişin duyurusu..!!!!

Arkadaşım Deryayla Lezzetler adlı blog,çok güzel bir BAHAR  çekilişi düzenlemiş..Çok güzel el emeği göz nuru hediyeleri var,kaçırmayın derim...Katılmak için hemen buraya bir  tık...http:\\deryayla lezzetler.blogspot.com\\2013\03\deryayla lezzetlerin- 6- yaş ve bahar- html  .....


Arkadaşımın muhteşem hediyeleri....DİKKATTTTT...

devamı »

LİMON ÇİÇEĞİ PASTASI[LİMONLU PASTA]

Adana`da sokaklarda limon ve turunç çiçeği kokusu başladığı  zaman baharın geldiğini anlarız..Güzel Adana`mızı mis gibi çiçek kokusu sarar..Bende baharın bütün güzelliğiyle  başlamasını,bu nefis pastayla kutlamak istedim..Pastamı bahçelerimizin lezzetli limonlarıyla yaptım, üzerini limon çiçekleriyle süsledim ve adınıda limon çiçeği pastası koydum..Bu pastayala benim evime ve sofralarıma bahar geldi,haydi sıar şimdi sizde...!!!

 
 
 
MALZEMELER
KEKİ
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
125 gr.yumuşak tereyağ
1\2 su bardağı süt
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1\2 limon suyu, 2 limon rendesi
1 çay kaşığı vanilin
1 paket kabartma tozu
ŞEKER ŞURUBU
1 kahve fincanı şeker
1 su bardağı su
İÇ KREMASI
3 yumurta sarısı
3\4 bardak şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilin
2 limon suyu
2 limon rendesi
100 gr.tereyağ
200 ml.krema
ÜST KREMASI
200 ml.krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilin
YAPILIŞI
  • Tereyağını şekerle beraber krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın,Çırptığınız tereyağlı karışıma yumurtaları tek seferde ekleyin ve tekrar çırpın.Sonrada limon rendesini,suyunu,vanilin ve sütü sırayla ekleyin.En sonda un,nişasta ve kabartma tozunu ekleyin..Hazırladığınız kek karışımını, yağlanmış ve fırın kağıdıyla kaplanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba koyun ve 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin..
  • Kekiniz pişerken kremalarınızı hazırlayın,önce üst kremasını hazırlayıp buzdolabına koyun.Üst kreması için  kremayı soğuk bir karıştırma kabında iyice kabarana kadar çırpın,sonrada içine vanilyayı ve pudra şekerini ekleyin ve tekrar iyice çırpın.Sonrada buzdolabına koyun,beklesin.
  • İç kreması için yumurta sarılarını,vanilyayı,rendelenmiş limon kabukları,suyu  ve şekeri  bir karıştırma kabında iyice beyazlaşana kadar çırpın.Daha sonra karışımı bir tencereye alın ve içine nişastayı ekleyin,devamlı karıştırarak iyice göz göz olana kadar pişirin.Sonrada ocaktan alın , tereyağını içine ekleyin ve iyice çırpın..Süt kremasını başka bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.En son hazırladığınız bu iki kremayı beraberce mixerle iyice karıştırın.,iç kremanız da hazır,dolaba koyup bekletebilirsiniz.
  • Kek katlarınızı  ıslatmak için 1 kahve fincanı şekerle, 1 su bardağı suyu iyice kaynatın ve soğutun.
  • Kekiniz pişince fırından çıkarın ve iyice soğutun.Soğuyunca kekinizi 3 parçaya kesin..Kestiğiniz katları hazırladığınız şeker şurubuyla hafifçe ıslatın.Aralarına hazırladığınız iç kremasını koyun ve en üzerinide hazırladığınız üst kremasıyla kaplayın..Ve buzdolabına koyup 2- 3 saat soğutun..Daha sonrada istediğiniz şekilde süsleyin..Ben üst kremasının birazını sarı gıda boyasıyla renklendirdim ve üzerine şeker hamurundan limon çiçekleri yaptım..
  • AFİYET OLSUN..
 

devamı »

Çikolatalı Waffle

Muhteşem lezzet waffle bu seferde istek üzerine çikolatalı yaptık,hiç çikolatalı olur mu demeyin oldu ,hemde süper bir lezzet oldu..Pazar kahvaltılarınız renklendirmek,çocuklarınızı sevindirmek için bu nefis çikolatalı waffelları mutlaka deneyin..

 
MALZEMELER
1,5 yemek kaşığı kakao
3  yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yumurta
1 kahve karışık fincanı süt\su
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı portakal rendesi
1 yemek kaşığı kabartma tozu
YANINDA
muz
nutella
pudra şekeri
çikolata sos
YAPILIŞI
  • Önce yumurtaları vanilya ve şekeri iyice karıştırın.Daha sonrada yumurtalı karışıma çırparak diğer malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın..Waffle makinanızı iyice ısıtın ve fırçayla hafifçe yağlayın.Makinanızın içine göre waffle hamurundan koyun[fazla koymayın makinadan dişarı taşar] ve pişirin..3 dakika gibi bir sürede pişiyor,dikkat edin yakmayın.Sonrada pişen wafflelarınızı arzu ettiğiniz meyvalar ve nutellayla servis edin..Arzu ederseniz çikolata sosla veya dondurmaylada ikram edebilirsiniz..Bu ölçüden 4 adet waffle çıkıyor.. 
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

Domates Soslu Sebzeli Köfte

Değişik ve çok lezzetli bir köfte hazırlamak istiyorsanız,işte bu nefis tarif tam da size göre..Nurlu Mutfakta sizler için  hazırladı,test etti,onaylattı ve sizlerin beğenisine sundu..Sizlerde deneyin ve sofralarınız yepyeni ,nefis bir lezzetle tanışsın..


MALZEMELER
500 gr.2 kere çekilmiş dana kıyma
1 yumurta
5 dal taze sarımsak
1 adet kırmızı biber
2 dilim tost ekmeği
1\2 demet maydanoz
1 adet soğan
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
DOMATES SOS
10 yemek kaşığı kışlık domates konservesi
3 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
biraz taze biberiye
YAPILIŞI
  • Soğanı,sarmısakları,kırmızı biberi,maydanozu ve tost ekmeğini ayrı ayrı rondodan geçirerek iyice incecik kıyın.
  • Daha sonra kıymanızı genişçe bir karıştırma kabına alın ve bütün malzemeleriniz ekleyin ,sonrada iyice 10 dakika kadar yoğurun..
  • Yoğurduğunuz köfte harcının üzerini strech filmle kapatın , dolaba koyun ve 3-4 saat kadar bekletin.
  • Daha sonra beklettiğiniz köfte harcından yuvarlak köfteler hazırlayın..
  • Sonrada bir sos tenceresine yazın sonunda hazırladığımız kışlık domates konservesi nden 10 yemek kaşığı koyun ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ , ezilmiş sarmısakla beraber soteleyin.Sonrada sirke,tuz,karabiber ve biberiyeyi ekleyerek beraberce kaynatın ve leziz bir sos elde edin..
  • Yemek yiyeceğiniz zaman ,arzu ettiğiniz kadar köfteyi teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı koyarak, kısık ateşte iyice kızartın ve  hazırladığınız sosla beraber ikram edin..
  • Arzuya göre sosu kırmızı acı pulbiberlede hazırlıyabilirsiniz..
  • Köftenizin fazlasını buzlukta saklıyabilirsiniz,domates sosunuda ağzı kapalı bir kavanozda 1 hafta süreyle saklıyabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

ÇÖREKOTLU PERMESANLI KURABİYELER

Çayınızın yanına ağızda dağılan ,kıyır kıyır kurabiyeler yapmak istiyorsanız,işte sizlere yemeye doyamıyacağınız nefis bir kurabiye tarifi..Dikkatttt...Birinciyi yerken ,ikincisine uzanacaksınız..
 
MALZEMELER
150 gr.tereyağ
1 küçük su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı permesan
1 yemek kaşığı sirke
1 paket mahlepli susamlı k.tozu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 çay kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
3 yemek kaşığı çörekotu
aldığı kadar un 700 gr.kadar
YAPILIŞI
  • Bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun,hazırladığınız  hamuru buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamurunuzdan minik parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlak şekil verin.Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin ve 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerinizi servis tabağına alın ve soğuyunca servis edin..
  • AFİYET OLSUN..

 

devamı »

YUVARLAMA ÇORBASI

Geçenlerde misafir olduğum Gaziantepli arkadaşımın evinde muhteşem bir yuvarlama ikram edildi,beraberinde de şehriyeli pirinç pilavı..Tam ustasının elinden çıktığı belli olan,inanılmaz lezzette bir yuvarlamaydı...Bende bu özel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim ve  üstadından tam tarifini aldım...İşte Gaziantep`in meşhur yuvarlaması...

Yuvarlama  Gaziantep yöresinde özellikle Ramazan bayramının özel yemeğidir..Bu nefis yemek şehriyeli pirinç pilavıyla ikram edilir..
 
 
 
MALZEMELER
Yuvarlama İçin
2 su bardağı pirinç
250 gr.çiğ köftelik et
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yemek İçin
500 gr. kuzu yağsız  kuşbaşı veya incik
1 su bardağı nohut
4 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kuru nane
2  yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
  • Etlerinizi iyice yıkayın ve 6  bardak su,biraz tuz ilavesi ile iyice haşlayın..Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alın.Haşlanan etinizin üzerine geceden ısladığınız nohutu koyun ve beraberce iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.. 
  • Akşamdan 2 su bardağı pirinci iyice yıkayın ve süzgeçte sabaha kadar kurutun.Ertesi gün kurumuş pirinçler,çiğ köftelik et,tuz ve karabiberi et dövme makinasında veya değirmende 2 kere çekin..Karışımınız yumuşak bir hamur kıvamına gelecektir.Bu karışımdan nohuttan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlıyarak minicik köfteler hazırlayın.Köfteleri hazırlarken zaman zaman avucunuzun içine zeytinyağı sürün ki kolay yuvarlıyabilesiniz..
  • Yuvarladığınız köfteler iyice haşlanmış et ve nohutun üzerine atılır ,pişirilir..Köfteler pişerken 4 bardak yoğurda eti haşladığınız sudan biraz karıştırın ve kaynayan çorbanın içine devamlı karıştırılarak dökün..
  • Pişen çorbanızın üzerine karabiber ve kuru nane konur,onun üzerinede kızgın tereyağ dökün..
  • Antep yöresinde bu çorba şehriyeli pirinç pilavıyla beraber servis ediliyor...Denemenizi şiddetle tavsiye ederim..O zaman tam bir öğün oluyor..
  • Tarif ve bu güzel sofra için Şeyda Kulak``a çok teşekkürler..
  • Afiyet olsun..
  • Kaynak..Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri

devamı »

HAVUÇLU CEVİZLİ MUFFİNLAR

Yumuşacık,mis gibi tarçın kokan içinde  bol fırınlanmış ceviz ve havuç olan muffinlar yapmak istiyorsanız,işte bu tarif tam da size göre..Muffinların yerken ağzınızda bıraktığı lezzete  bayılacaksınız..

 
 
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 ml.krema
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
  • Yumurtaları,şeker ve vanilyayla iyice çırpın..
  • Cevizleri dövmeden önce 10 dakika kadar fırınlayın,hafif kızarsınlar,sonrada irice dövün.
  • Çırptığınız yumurtalı karışıma sırayla krema,yağ,havuç,ceviz,kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip,tekrar  çırpın..Karışımınız biraz  koyu kıvamda olacaktır..
  • Hazırladığınız muffin hamurunu, muffin kağıdı koyduğunuz muffin kalıbına her bir kağıdın 4\3 dolacak şekilde doldurun.Daha sonrada 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin..
  • Muffinlarınızın pişmişliğini kurdan testiyle kontrol edin ,daha sonrada fırından çıkartın.Hafif ılıyınca üzerine biraz  pudra şekeri eleyin ve servis edin..
  • Bu ölçüden 20 adet muffin çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

ÇİLEKLİ WAFFLE

Çocukların sevgilisi waffleları artık kolayca evde de yapabilirsiniz..Hazırlaması çok kolay,pişirmesi sadece 5 dakika..Haydi sizde çocuklarınızın,sabah kahvaltılarını ve okul dönüşlerini  bu müthiş wafflelarla bir şölene dönüştürün...

MALZEMELER
3 tane yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı vanilin
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
ÜZERİ İÇİN
pudra şekeri
çırpılmış süt kreması
nutella
çilek,muz,kivi
badem,fındık
YAPILIŞI
  • Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice çırpın...
  • Çırpılmış yumurtalara tereyağ,süt,un ve kabartma tozunu ekleyip,tekrar iyice karıştırın..
  • Waffle makinanızı iyice ısıtın,sonrada yumurta fırçasıyla çok az sıvı yağla yağlayın ve waffle hamurunuzdan koyun..Dikkat edin çok koyarsanız taşar..Makinanın kapağını kapatın ve 3 veya 4 dakika sonra açın..Wafflerınız kızarmışsa ,makinadan çıkarın..
  • Hazırladığınız meyvalar,nutella,krema ve fındık ,badem kırıntılarıyla beraber servis edin.
  • Ben hamuru hazırlarken tereyağ kullandım,siz arzu ederseniz sıvı yağda koyabilirsiniz..
  • Waffle makinasını uygun bir fiyata Tchibo``dan aldım..Çok kullanışlı ve minik bir makina...
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

Mercimekli Tahinli Açma Börek

Bugün sizlere Nurlu Mutfak``tan yine çok nefis,el açması bir börek tarifi geliyor.Tarifi tam da ustasından..Yerken ağızda dağılıyor,çok lezzetliii.... Böreğimizin içinde besin açısında çok zengin olan leziz yeşil mercimek var..Börek katmanlarının arasında da tahin..Bu nefis börekle sofralarınızda fark yaratın..

MALZEMELER
2 yemek kaşığı kaymak
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı kepekli un
aldığı kadar beyaz un
İçi İçin
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağı
Açmak İçin
nişasta
Üzeri İçin
100 gr.tereyağ
İç Harcı
3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet büyük soğan
1\2 demet kıyılmış maydanoz
2,5 çay kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin..
  • Hamurunuz dinlenirken soğanı küçük doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun,kavurduğunuz soğana çohaşlanmış mercimeklerinizi ekleyin ve beraberce biraz daha kavurun..Dikkat edin mercimekler ezilmesin.Kavrulan mercimeklerinize kıyılmış yarım demet maydanoz ve baharatlarınızı ekleyin ve karıştırın,sonrada soğutun..Böreğimizin içi hazır..
  •  Dinlenen hanurunuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve nişastayla açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak biçimde açın.Yuvarlak açtığınız hamurun üzerine tahin ve zeytinyağı karışımından sürün.Daha sonra hamurunuzu kenarlarından katlıyarak kare şekline getirin.Hamurun bir ucuna hazırladığınız mercimekli içten koyun ve rulo halinde sarın.En üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve yağlanmış tepsiye koyun.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.Daha sonrada 175 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen böreklerinizi arzuyz göre kesin ve servis edin..
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

Havuçlu Permesanlı Kiş (tart)

Leziz sebze havuçu,zencefil ve kişnişle birleştirdik..Permesan peyniriyle lezzetlendirdik..Nefis bir tart hamurunun içine yerleştirdik..Çok şık ve orijinal  bir lezzet oldu..Çay sofralarında değişiklik arayanlar için  nefis bir seçenek...
Bu orijinal lezzeti denemeden geçmeyin..



MALZEMELER
Tart hamuru
200 gr.tereyağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı permesan
2 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı süt
aldığı kadar un
İç Harcı
750 gr.havuç
2 kırmızı biber
1 diş sarmısak
50 gr.taze zencefil rendesi
100 gr.taze kişniş
200 ml.krema
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1,5  çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı permesan
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle pürüzsüz ve yumşak bir tart hamuru yoğurun.Hamurunuzu buzdolabında 1 saat dinlendirin..
  • Havuçları ve kırmızı biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
  • Zencefili ve sarmısağı rendeleyin
  • Kişnişleri doğrayın.
  • Krema,yoğurt,yumurta,doğranmış kişniş ve baharatları karıştırın..
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağda sarmısakları,zencefili ,kırmızı biberleri ve havuçları hafifçe kavurun.. Sonrada soğumaya bırakın.Soğuyunca havuçlu karışımınızı kremalı karışımla karıştırın..
  • Tart hamrunuzdan ceviz büyüklüğünde ayırın,geri kalanını tart kalıbınızın boyunda merdaneyle açın ve tart kalıbınızı hafifçe yağlayıp,hamurunuzu içine yerleştirin.Daha sonrada içine yağlı kağıt yerleştirin ve üzerine kuru bakliyat koyun.Sonrada ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirim yapın.
  • Ön pişirim Yaptığınız tart hamurunu fırından çıkarın ,yağlı kağıdı üzerinden alın.Hafif soğuyunca havuçlu karışımı içine düzgünce yerleştirin,2 yemek kaşığı permesanı üzerine serpin,ayırdığınız hamuru merdaneyle açın, üzerine minik şekiller kesin ve koyun.Sonrada 175 derece fırında iyice kızarana kadar 30 dakika kadar daha  pişirin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

Hellimli Pancarlı Yeşil Salata

Bahar geldi,artık sofralarımızda salatalara daha çok yer verilmeye başlandı..Bizde sizlerin sofraları  için bu nefis ve sağlık dolu  salatayı hazırladık..Beğeninize sunduk,biz çok keyifle yedik..Birde siz deneyin...
 
MALZEMELER
1 paket Akdeniz yeşilliği
1 adet kıvırcık marul
200 gr.hellim
4 adet pancar
2 yemek kaşığı şam fıstığı
SOSU
2 tatlı kaşığı hardal
1 diş rendelenmiş sarmısak
1 yemek kaşığı hardal tohumu
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı kavulmuş şam fıstığı
YAPILIŞI
  • Öncelikle sosunuzu ,sos malzemelerinizin hepsini iyice karıştırarak hazırlayın.
  • Daha sonra pancarlarınızı soyup,1 yemek kaşığı sirke,1 yemek kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz attığınız suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşladığınız pancarları soğutun ve dilimleyin.Daha sonra dilimlediğiniz pancarları hazırladığınız sosla karıştırın ve 1 saat bekletin....
  • Hellim peynirinizi dilimleyin ve tuzunun çıkması için suya ıslayın..Tuzu çıkınca 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tavada hellimleri kızartın.[Hellimleri en son salatayı ikram edceğiniz zaman kızartırsanız ,hem sertleşmez,hemde ılık ılık olur.]
  • Yeşilliklerinizi yıkayın ve iyice kuruttuktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın..
  • Salata malzemelerimiz hazır,öncelikle pancarları ısladığınız sosu süzün ve süzdüğünüz sosla yeşillikleri karıştırın.Daha sonra yeşillikleri salata tabağına alın ve pancarları ekleyip,karıştırın.Salatanızın en üzerine tavada pişirdiğiniz hellimleri koyun,üzerinede dövülmüş şam fıstıkları serpip ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..

 

devamı »

BULGURLU YOĞURTLU SALATA

Bugün Nurlu Mutfaktan sizlere yine çok lezzetli ve yapımı çok pratik bir salata tarifi geliyor..Salatamızın malzemeleri her evde kolayca bulunabilecek malzemelerden...Ve de yapımı çok kolay..Çay ve yemek davetleriniz için çok lezzetli  olacak bu salatayı mutlaka deneyin..



MALZEMELER
 
500 gr. süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
1\2 çay kaşığı kimyon
1\2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 diş sarımsak
1 kase doğranmış yeşilsoğan
1\2 kase ince doğranmış maydanoz
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
yeşil soğan
YAPILIŞI
  • Bulguru genişçe bir kaseye koyun,üzerine baharatları atın ve 1 kahve fincanı ılık suyla ıslayın.
  • Yoğurdu 1\2 kahve fincanı su,1 yemek kaşığı mayonez ve 1 diş ezimiş sarmısakla karıştırın.
  • Yeşil soğan ve maydanozları ince ince kıyın.
  • Hazrladığınız yoğurt,sebzeler ve bulguru genişçe bir kapta iyice karıştırın.
  • Şekilli bir servis tabağını strech filmle kaplayın ve bulgurlu salatanızı içine koyun,kaşıkla iyice baştırarak içine iyice yerleşmesini sağlayın.Daha sonra strech filmle üzerini iyice örterek kaplayın.Ve buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün servis edeceğiniz düz bir tabağa ters çevirin. Üzerine bol doğranmış yeşil soğan koyun ve 2 yemek kaşığı yağla pulbiberi ısıtıp üzerine dökün.Sonrada keyifle servis edin..

  • AFİYET OLSUN..

devamı »

MUZLU & NUTELLALI MUFFİNLAR

Nutella ve muz kulağa çok hoş geliyor değil mi? 

O zaman hazır olun,bu muhteşem ikiliyle nefis muffinlar hazırlıyoruz..Üstelikte çok pratik..

Sadece yarım saatte bu muhteşem muffinlar servise hazır...

Haydi hemen mutfağa,bu nefis muffinlarla herkesi büyülemeye!!!!!!

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı nutella
2 adet olgun muz+2 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket vanilya
1 paket k.tozu
9 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
  • Muzları şekerle beraber çatalla iyice ezin.
  • Yumurtaları vanilyayla iyice çırpın.
  • Çırptığınız yumurtaya sırayla nutella,muz,kakao,damla çikolataları,k.tozu ve unu ekleyin.
  • 12 adet muffin kağıdına hazırladığınız karışımı pay edin, ve 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  • Pişirdiğiniz muffinları arzuya göre nutella sürerek veya sade olarak ikram edin.
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

Öğlen Yemeği Menüsü 1

 
Öğlen saatlerindeki misafirlerim için, artık çay sofralarının yerini,hafif bir öğlen yemeği menüsü alıyor..Bu menü  hafif salatalar ve hafif sıcak yemeklerden oluşuyor....Misafirleriminde  böyle sofraları çok seviyorlar..Hafif bir yemek ve arkasından leziz tatlılarla beraber sıcacık bir bardak çay..İşte böyle bir öğlen yemeği menüsü....
 
Menümüz
Tel kadayıflı şinitzel
Yoğurtlu Bulgur Salatası
Pancarlı Hellimli Salata
Permesanlı Havuçlu Kiş
En sonda tatlılarımız
Limon Çiçeği Pastası
Limonlu Macaronlar....
 
AFİYET OLSUN....
 
 
 

devamı »

TEL KADAYIFLI ŞİNİTZEL

Tel kadayıf artık bildiğimiz gibi sadece tatlı yapmak için kullanılmıyor..Böreklerde ,peynirlerde ve tavuklarda da sıkça kullanılıyor..Bence hepsinede ayrı ayrı çok yakışıyor,çünkü çok lezzetli ve keyifli bir malzeme..Çocuk ,büyük herkesin çok sevdiği şinitzeli bu seferde tel kadayıfla denedim..Süper ötesi bir lezzet oldu,çıtır çıtır çok keyifli..Haydi tadını hayal etmeyin,hemen deneyin..Mutfağınızı değişik tatlarla tanıştırın..

 
MALZEMELER
10 parça tavuk göğsü
250 gr.tel kadayıf
2 yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı bal
100 gr.krema
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
  • Tavuk göğüslerini iki strech film arasında ,döverek inceltin.Daha sonra limonlu suda 1 saat kadar bekletin.Sonra yıkayın ve iyice süzün.Krema ,süt,bal,karabiber,kimyonu iyice karıştırın ve tavukları bu sosta en az 6 saat bekletin..
  • Tel kadayıfları küçük küçük doğrayın.Yumurtaları tuzla iyice çırpın.
  • Unu,çırpılmış yumurtaları ve doğranmış kadayıfları ayrı ayrı tabaklara koyun.
  • Genişçe çukur bir tavaya yağ koyun.Yağı iyice ısıtın..
  • Marinedeki tavukları sırayla önce una ,sonra yumurtaya ve en sonda doğranmış tel kadayıfa batırın.[Tel kadayıfa tavuğu iyice bastırarak her tarafını kaplamasını sağlayın..]
  • Hazırladığınız şinitzelleri önlü arkalı iyice kızartın ve kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa koyup,fazla yağının süzülmesiniz sağlayın..Daha sonrada servis tabağınızın altına marul yaprakları serin ve şinitzelleri koyup servis edin.
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

ÇAY SOFRAMIZ [2]


 
İşte sizlere yine öğleden sonrası için kahvaltı temalı bir çay sofrası menüsü..Menümüz bu sefer biraz daha hafif olsun istedik,kahvaltı tarzı salatalar hazırladık..Salatalarımızın yanına nefis bir foccacio ekmeği yaptık ve yanınada Adana`mıza özel irmik köftesini ekledik..Tabiki arkasından tatlısız olmaz dedik ve  nefis bir çilekli pasta ve   çayın yanına yine minik tatlı atıştırmalıklar yaptık..Hadi buyurun sofraya..
 
 
Menü
Taze patates salatası
 
Afiyet olsun !!!
 
 
 
 

devamı »

ÇAY SOFRAMIZ...[1]

 
 
 
 
Öğleden sonra gelen misafirleriniz için,işte sizlere lezzetli bir çay menüsü örneği..Menümüzde sıcak börekler ve sağlıklı salatalar var..Arkasındanda en tatlıları geliyor..Atıştırmalıklar ve nefis bir kremalı pasta..Hadi buyurun çay soframıza..
 
 
 
Menümüz
Kuru domatesli mantarlı ıspanak salatası
Tavuklu mısırlı krep
ve deeee muhteşem final
 
Afiyet olsun!!!!
 
 
 
 

devamı »

FINDIKLI ÇİKOLATALI PASTA

 
Çikolatayla fındığın müthiş uyumu..Tam fındık sevenlere göre bir lezzet..Hazırlaması çok pratik,lezzeti muhteşem..Her lokmada tam bir lezzet şöleni..Bu nefis pastayla çay sofralarınızda fark yaratın...
 
 
 
 
MALZEMELER
Kek İçin
6 yumurta beyazı
bir fiske tuz
250 gr.fındık
225 gr.şeker
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı vanilin
Kreması
3 paket bitter çikolata [240 gr.]
200 ml.krema
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı portakal rendesi
Süslemek için
1 kahve fincanı fındık
YAPILIŞI
  • Yumurta beyazlarını bir fiske tuzla iyice kar haline gelinceye kadar çırpın.
  • Fındıkları rondoda iyice un haline getirin ve şekerle karıştırın.Daha sonra içine vanilin ve unu ekleyin.
  • Yumurta beyazlarını söndürmeden fındıklı karışımla dikkatlice karıştırın..
  • 26 cm.lik kelepçeli kalıbı fırın kağıdıyla kaplayın ve hafifçe yağlayın.Sonrada hazırladığınız kek karışımını koyun ve 160 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin..
  • Kekiniz pişerken kremanızı hazırlayın.Kremayı genişçe bir tencereye koyun ve ısıtın.Isınan kremayı ocaktan alın, çikolataları,portakal rendesi,bal ve tereyağı ekleyip,iyice karıştırın.Biraz katılaşması için buzdolabına koyun.
  • Pişen kekinizi fırından alın,hafifce soğumasını bekleyin.Soğuyan kekinizi  dikkatlice tam ortadan ikiye kesin.Kremanızın yarısını kekinizin içine koyun,üzerini kapatın ve kalan kremanızla kekinizi kaplayın.Kekinizin  üzerini dövülmüş fındıklarla süsleyin.
  • Hazır olan pastanızı buzdolabında soğuduktan sonra servis edin..
  • Kremanızın dolapta çok sertleşmesine izin vermeyin,ara ara karışıtın ki yumuşak kalsın..
  • AFİYET OLSUN..
 

devamı »

METABOLİZMA ÇAYI

 
 Bütün kış güzel ve ağır yemekler yiyerek geçirildi ve kilolar alındı.Artık yavaş yavaş bahar yüzünü göstermeye başladı ve herkesde kilo verme ,daha sağlıklı beslenme çabaları başladı..Bu çabalara destek vermek için,sizlere  metabolizma hızlandıran,canlandıran bir çay tarifi vermek istedim..Bu çay diet sürenizde sizlerin metabolizmanızı  hızlandırmanıza yardımcı olacak..Bol sağlıklı günler.....
MALZEMELER
2 büyük boy elma
1 limon
1 çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı tane karabiber
4 tane karanfil
YAPILIŞI
  • Elmaları ve limonu kabuklarıyla dörde bölün.
  • Bütün malzemeyi 3 litre suyun içine koyun.
  • Karabiberi sakın ezmeyin,içine tüm koyun..
  • Çayınızı 1,5 litreye düşene kadar kaynatın.
  • Sonrada elma  ve portakalı içinde ezin.
  • Hazırladığınız çayı bir sürahiye alın ve öğün aralarında tüketin.Günde 3 kere,sıcak olarak tüketin..
  • *****Diyetisyen Selahattin Dönmez bu metabolizma çayını tavsiye etmiş..Ama bu çaya aynı zamanda Mevsimlerden Roma adlı blogdada rastladım.. Ve keyifli ve yararlı blogdan sizlerinde haberdar olmasını istedim..Blogun sahibi Dr. Mehtap Pasin Gualano..Dr. Mehtap hanım İtalyada yaşayan 4 ihtisaslı bir tıp doktoru kendisi..Blogunda sağlıklı yaşam,beslenme ve zayıflamayla ilgili çok güzel paylaşımlar ve fikirler var..Süper diet önerileri ve kilo verme hikayeleri var.Ve kendine yazarsanız çok güzel fikirler veriyor..Gezip okumanızı tavsiye ederim..Bu çayıda diet yaparken metabolizmayı canlandırmak için tavsiye etmiş.Öğün aralarında içebileceğiniz lezzetli bir çay..Çay ödeminizi atmanızı sağlıyor..Çokta lezzetli..
devamı »

FIRINDA TAVUKLU ERİŞTE

Bugün Nurlu Mutfakta çocuk ,büyük herkesin çok seveceği bir erişte hazırladık ve sizlerin beğenisine sunduk..Yemeğimiz hem çok lezzetli,hem de çok pratik..Hazırlayın ,yemekten önce hemen koyun fırına ,sonrada afiyetle yiyin..


MALZEMELER
350 gr.erişte
2 adet tavuk budu
1 adet soğan
1 adet havuç
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 çay kaşığı karabiber
1\2 çay kaşığı muskat rendesi
1 kase kaşar peynir rendesi
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
YAPILIŞI
  • Tavuk budlarını iyice yıkayın,limonlu suda yarım saat bekletin.Daha sonra yıkayın ve soğan,havuç ve biraz tuz attığınız suda iyice haşlayın..Haşlanan tavuk butlarınızn derileriniz sıyırın ve etlerini iri parçalar halinde didikleyin..Tavuk suyundan 1 bardak ayırın gerisini süzün ve daha sonra yemeklerde kullanmak için buzluğa koyun..
  • Ayırdığınız bir bardak tavuk suyunu bir tencereye koyun,üzerine 1,5 bardak su ekleyin ve tuz atın.Kaynayınca eriştelerinizi içine atın ve 10 dakika , suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Un ,tereyağ ve sütle beşamel sos pişirin.[un ve tereyağını kavurun,üzerine yavaş yavaş topaklanmasına izin vermeden karıştırın ve pişirin..]
  • Hazırladığınız beşamel sosun içine ayıkladığınız tavukları,haşladığınız erişteleri ,1 çay bardağı kaşar peyniri ve 1,5 çay kaşığı karabiber,1\2 çay kaşığı muskat rendesi ekleyerek ,karıştırın.Hazırladığınız erişteli karışımı yağladığınız fırın kabına koyun ve üzerine kaşar peyniri serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.Sonrada sıcak sıcak servis edin..
  • Erişteyi evde hazırlıyacağınız gibi,marketlerdede hazır olarak bulabilirsiniz..Erişte bulamazsanız,kelebek makarnadanda yapabilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..

devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic