TAVUKLU MANTARLI [TAGLİATELLE] MAKARNA

Dumanı üzerinde,tam kıvamında bir tabak makarnanın yerini ben hiç bir lezzete değişmem!!!İşte bugün sizlere ,Nurlu Mutfağın favorisi olan nefis bir makarna tarifi...Yanına sadece bir salata ekleyin ve muhteşem bir öğün oluşturun...

Malzemeler
1 Paket Barilla Tagliatelle
2 paket krema
3 diş sarımsak
1 büyük soğan
500 gr.tavuk kuşbaşı
1 kavanoz doğranmış mantar
karabiber
tuz
100 gr.tereyağ
2 yemek kaşığı permesan peyniri
Yapılışı
  • Tavukları iyice yıkayıp, 20 dakika limonlu suda bekletin..Daha sonra iyice yıkayıp,süzün.
  • Soğanı  yemeklik doğrayın,sarmısağı rendeleyin.50 gr. tereyağı eritin,soğan ve sarmısağı içine ekleyin,hafifce kavrulunca içine süzülmüş tavularınızı ekleyin ve beraberce kavurun.Kavrulurken içine mantarları ve baharatları ekleyin.En sonda kremayı ve 4 yemek kaşığı haşladığınız makarna suyundan ekleyin ve  sosu hepberaber bir taşım kaynatın..
  • Makarna tenceresine su koyun ,kaynayınca biraz tuz atın ve makarnaları ekleyin.7 - 8 dakika kadar kaynatın ve daha sonra süzün..
  • Daha sonra genişçe bir tencereye kalan 50 gr.tereyağını koyun,eriyince haşlanmış makarnayı ekleyin,şöyle bir çevirin ve üzerine hazırladığınız tavuklu mantarlı sosu ekleyin..Daha sonrada hemen servis tabağına koyun.Üzerine arzuya göre permesan serperek servis edin..
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

Karamelli Baharatlı Kek

Mis kokulu,nefis bir karamel soslu kek yapmak istiyorsanız,işte sizlere süper bir tarif..İçinde nefis baharatlar ve elma..Üzerinde bol cevizli muhteşem bir karamelli soss..Bu nefis kekle çay sofralarınızda fark yaratacaksınız...

MALZEMELER
150 gr.teremyağ
4 yumurta
150 ml.krema
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1,5 çay k.tarçın
1 çay k.yenibahar
1\2 çay k. toz zencefil
1 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
1 iri boy elma
KARAMELİ İÇİN
9 kaşık şeker
25 gr.tereyağ
200 ml.krema
2 y. kaşığı süt
1 su bardağı ceviz
YAPILIŞI
  • Tereyağı şekerle iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.Sonrada sırayla krema ,süt ,baharatlar,kakao,kabartma tozu  ve unu ekleyin.Kek karışımını yağlayıp unladığınız 26 cm.lik kelepçeli kalıba dökün,üzerine küçük küpler halinde doğradığınız elmaları serpin ve 175 derece fırında 50 dakikaya yakın pişirin.
  • Kekiniz pişerken genişçe bir tavaya karamel için şekeri ve cevizleri koyun,kısık ateşete karıştıra karıştıra şekerin eritin.Şeker eriyince içine tereyağı,sütü ve kremayı ekleyin ve iyice pişirin..Şekerin içine tereyağı ve kremayı ekleyince topaklanacaktır ,merak etmeyin 2- 3 dakika sonra kendiliğinden tekrar kıvamını bulacaktır..
  • Pişen keki fırından çıkarın ve servis tabağına alın,daha sonrada üzerine karamelli sosu dökün ve sonrada servis edin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

ZEYTİNYAĞLI TAZE ENGİNAR DOLMASI


 Şimdi taze enginar zamanı ,tazecik enginarlar tezgahlarda.. Mutfaklarda  değişik değişik birbirinden lezzetli enginarlı yemekler pişiyor..Nurlu Mutfak`tanda nefis bir enginar dolması tarifi çıktı..Hem göze hemde damağa hitap edecek bu muhteşem dolmayı mutlaka deneyin..

MALZEMELER
5 tane taze yaprakları soyulmamış enginar
her enginar için 4 yemek kaşığı pirinç
2 adet soğan
1\2 demet dereotu
1\ 2 demet maydanoz
5 dal yeşil soğan
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 limon suyu
YAPILIŞI
  • Enginarların saplarını ve yapraklarının ucunu kesin,sonrada tezgaha yapraklarının tarafından bastırarak yaprakların açılmasını sağlayın..Yapraklar açılınca kaşıkla enginarın tüylü  olan iç kısmını dikkatlice çıkarın.Sonrada limonlu suyun içinde bekletin.
  • Soğanınızı yemeklik doğrayın,yarım çay bardağı zeytinyağında soteleyin.Daha sonra yıkanmış pirinçleri atın ve beraberce kavurun,sonrada  baharatları ve 1 çay bardağı suyu içine ekleyin,yarı pilav kıvamında pişirin.Pişince pilavınızın içine doğranmış yeşillikleri ekleyin ve iyice karıştırın...
  • Pişen iç harcınızı kaşıkla suyunu iyice süzdüğünüz enginarların içine doldurun.[Birazıda yapraklarının arasına gelecek şekilde]
  • Doldurduğunuz enginarları düdüklü tencereye dizin ve üzerine kalan zeytinyağı,1 çay bardağı su ve yarım limon suyu ekleyerek 10 dakika pişirin..
  • Pişen enginar dolmalarını dikkatlice düdüklü tencereden alın üzerini dereotuyla süsleyin ve servis edin..
  • Enginarları ayıklayınca hemen limonlu suyun içine koymalısınız,yoksa kararır...Eğer düdüklü tencereniz yoksa çelik tencerede biraz daha suyunu artırarak,pişirebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

YORGO RESTAURANT KIBRIS

Bu hafta yavru vatan Kıbrıs`taydık!!Taxiyle gezerken şöfürün tavsiyesiyle,Kıbrıs`a defalarca gitmemize rağmen ,hiç görmediğimiz ve çok meşhur olan bir köye ve o köydeki lokantaya gittik..İşte sizlere paylaşmak istediğim bir tarih,bir halk ve bu köydeki meşhur restaurant..

 Kuzey Kıbrıs’ın kuzey batısında oldukça ilginç bir köy , şirin mi şirin..Köyün Arapça ismi Kour, Rumca ismi Kormakitis olan Koruçam köyü. Köyün diğer Türkçe isimleri ise Korucam ve Kormacit imiş. Adanın Müslüman Türk ve Ortodoks Rum halkından farklı olarak bu köyün sakinleri Lübnan kökenli, katolik Maronit’lerin torunlarından  oluşuyor.Aslında Maronitlerin çoğunluğu Güney Kırısta yaşıyor,burada sadece küçük bir azınlık..Halk rumca,arapça ve Türkçe konuşuyor..

Bu köyde çok meşhur birde et lokantası var..Rezarvasyonsuz yer bulmanız oldukça zor..Lokanta tam bir aile lokantası..Lokantanın sahibinin hanımı Maria lokantanın kasaplığını yapıyor..Çocuklarıda  garsonluk ve ahçılığını..Yani burada her şey ev yapımı..Turşular,mezeler,sucuk ve kısaca yediğiniz her lezzet..Etiyle meşhur olan bu lokantanın her lezzeti çok meşhur ama ,özelliklede et çeşitleri ve kuzu tandırı..
 
kormacitkoyu2.jpg
Kormacit köyü

Köyün tam merkezinde muhteşem bir Katolik kilisesi var..
 
 
Ve meşhur Yorgo restaurant..Ve köy meydanı..

Lokantanın sahibi Maria hanım,aynı zamanda restaurantın kasabı..

Kemikli etler kocaman bir mangalda dönerek pişiyor..Bu etlerin hepsi çok özel,çünkü kendi yetiştirdikleri kuzu ve koyunların..

Aynı zamanda kocaman mantarlar ve meşhur Kıbrıs hellimi ızgara olarak sunuluyor..Ve tabiki ev yapımı bol baharatlı  sucuk..
 
 Restaurantın en favori yameği ise kuzu tandır,etler meşhur Kıbrıs patatesiyle beraber özel tandırlarda pişirilip, sunuluyor..
 Lokantanın mezeleride çok ünlü..Zaten tadınca niye o kadar ünlü olduğunu  da anlıyorsunuz,hepsi birbirinden lezzetli..Ev yapımı nefis turşular,çok özel sarmısaklı bir zeytin,tahinli tarator,otlu Kıbrıs cacığı ...
Yemeğin üzerinede nefis bir tatlı geliyor,onların tam tabiriyle tatlıcık..]]Bizim hamurlu kızartma tatlımıza benziyor,incecik bir hamur arasında bol tarçınlı ceviz var..

Köyün meydanında bizim gittiğimiz zaman çok güzel bir pazar kuruluydu,burada köylüler kendi kuruttukları,yetiştirdikleri  sebze ve meyvaları,evlerde yaptıkları özel lezzetleri satıyorlardı..

Ev yapımı muhteşem bir kaşar peynir,özellikle peynir tezgahları çok etkiliyeciydi..

Tazecik ,yeni koparılmış kuşkonmazlar..Burada kuşkonmazı patates ve yumurtayla yiyorlarmış..Tarifi daha sonra..

devamı »

TAZE KUŞKONMAZ SALATASI

 Sağlıklı sebze kuşkonmaz zamanı artık başladı,tezgahlarda tazecik kuşkonmazlar boy gösteriyor....Kuşkonmaz içerdiği vitamin ve mineraller bakımından çok zengindir ve 100 gr.mında 25 kalori olduğundan çok sağlıklı bir sebzedir..Şimdi sizlerle kuşkonmazın en basit ve en lezzetli salatasının tarifini paylaşacağım..Bol sağlıklı günlerr!!!

 
Fotoğraf  
 
 
 
Kuşkonmazın Faydaları
A,B1,B2 vitaminleri ve minerellar bakımından çok zengindir..
Kanı temizler.
Cilde canlılık verir.
Hazmı kolaylaştırır.
Karaciğer şişkinlikleri ve el ayak şişkinliklerini giderir.
Karaciğer ve mideye iyi gelir
Kandaki şeker miktarını düşürür.
Kolestrolü düşürür.
İdrar söktürür ve şişkinliği alır.
Dalak için çok faydalıdır.
Sivilce ve egzemaları iyileştirici özelliği vardır.
Kuşkonmaz sebzesi en yüksek folik asit oranına sahip sebzedir..
Bunlarada Dikkattt!!!
***Böbrek sorunu  ve gut hastalığı olanlar çok kuşkonmaz yememelidir.
***Çiğ yendiğinde alerji yapabilir..
 
 
MALZEMELER
15 adet kuşkonmaz
2 diş sarımsak
1 adet limon
1\2 çay bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
SOSU
1 kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
  • Kuşkonmazları yıkayın,kalın saplarını kesin  ve  soyun,daha sonrada tencereye suyu,şekeri ve biraz tuz ekleyin,kaynayınca kuşkonmazları içine atın ve yaklaşık 10 -15 dakika haşlayın..Kestiğiniz uçları atmayın terbiyeli  kuşkonmaz çorbası yapabilirsiniz..Haşlanan kuşkonmazları yeşilliği kaybolmasın diye soğuk buzlu suyun içine çıkarın ..Sonrada süzün ve üzerine zeytinyağ,limon ,tuz ve sarımsak rendesi karışımını dökün.Arzuya göre yanında da hazırlıyacağınız  yoğurtlu sosla ikram edebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN.
  • KAYNAK..Google.

devamı »

ÇİKOLATA SOSLU KEK

Yine nefis bir tarif,yine bol çikolatalı rüya gibi yumuşacık kek..Bence tam çikolatalı bir bomba..Sevgili  Bir Tutam Kekik Ayşegül nefis bir kek yapmış ve bizlerle paylaşmış..Görünce bende bayıldım ve hemen denedim.Şöyle soslu bol çikolatalı yumuşacık bir kek yemek istiyorsanız işte bu tarif tam da size göre..
 
 

Malzemeler
4 yumurta
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket dr.öekter çikolata sos[toz olarak]
SOSU
2,5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 paket bitter çikolata
Süslemek İçin
1 paket sütlü çikolata
file badem
YAPILIŞI
  • Yumurtaları ,şekerle iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra sırayla vanilaya,yağ,süt,kakao,toz çikolata sos,un ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice çırpın.Sonrada büyük bir dikdörtgen payrexi yağlayın ve kek karışımınızı içine dökün,sonrada 175 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Kek pişerken süt,kakao ve şekeri ocakta ısıtın ve içine 1 paket bitter çikolatayı içine koyup,eriyene kadar karıştırın.
  • Pişen kekinizi fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı gidene kadar bekleyin daha sonra ,bir kaç yerine kürdan batırın ve sosu kaşık kaşık keke yedirin.Kek sosu iyice çeken kadar bekleyin ve soğuduktan sonra kareler halinde dilimleyip,servis tabağına dizin.En sonda çikolatayı benmari usulü eritin ve kek didlimlerinizin üzerine kaşıkla şekil vererek dökün  ve onun üzerinede file badem serpin..
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

MOZZARELLA SALATASI [ INSALATA CAPRESE ]

İtalyanların  meşhur , en lezzetli peyniri mozzarellayla nefis ve çok kolay bir salata hazırladık ve sizlerin beğenisine sunduk..İtalyanların iştah açıcı olarak ikram ettiği bu salata,bence bir dilim kepek ekmeğiyle çok sağlıklı bir öğün oluşturuyor..Bu lezzetli salatanın olmazsa olmazı iyi bir zeytinyağı ve taze fesleğen...
Bu nefis ve mis gibi süt kokan peyniri ister salata olarak,ister bir meze olarak hazırlayın ve ikram edin.Üstelikte hazırlaması sadece 5 dakika.!!!
MALZEMELER
250 gr. mozzarella peyniri
3 adet domates
taze fesleğen,yoksa kuru fesleğen
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon
tuz
karabiber
halis zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Domatesleri soyup,halka halka dilimleyin.
  • Mozzeralla peynirlerini yıkayın ve süzün ,sonrada halka halka dilimleyin.
  • Fesleğenleri yapraklarına ayırın,bir kısmını tüm bırakın,bir kısmını doğrayın.
  • Daha sonra resimdeki gibi mozzeralları ve domatesleri dilimliyerek bir servis tabağına dizin.Üzerine biraz tuz,karabiber,dövülmüş sarımsak,limon suyu ve sızma zeytinyağıyla sos hazırlayıp  gezdirin.En sonda fesleğenleri üzerine serpin,tüm yapraklarıda kenarına dizin ve ikram edin..İşte bu kadar kolay bir salata.!!!
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

DAMLA SAKIZLI TİRAMİSU




İtalyanların nefis pastası tiramisuyu,misafirlerim için tek porsiyonluk kuplarda hazırladım..İçinede biraz sakız reçeli ekledim..Nefis ve çok orijinal kuplarım oldu..Ve misafirlerimden tam not aldı.Bu nefis tiramisu tarifini birde siz deneyin..



Tiramisunun kremasını, İtalyan ahçılar iki türlü hazırlıyorlar,biri pişmiş,diğeri tamamen pişmeden..Ben pişmişini tercih ettim,bizdende sakız reçelini ekledim.Rüya gibi bir lezzet oldu..Denemeden geçmeyin..



MALZEMELER

2 yumurta sarısı

700 ml.süt

1,5 çay bardağı un

1 çay bardağı şeker

200 ml.krema

200 gr.mascorpane peyniri

1 çay k. vanilin

1 yemek kaşığı sakız reçeli veya 1 çay k.damla sakızı

1paket kakaolu kedidili

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı nescafe

üzeri için kakao

YAPILIŞI


Un,şeker,yumurta sarısı,süt ve vanilyayla pürüzsüz bir krema pişirin.Kremanız pişerken içine sakız reçelinizi veya dövülmüş damla sakızınızı ekleyin..Daha sonra pişen kremanızı ocaktan alın,mixerle 5 dakika çırpın,soğusun,hafif soğuyunca önce kremayı sonrada mascorpane peynirini çırparak ekleyin.


Daha sonra süt,nescafe,şekeri karıştırın,bu karışıma ikiye kestiğiniz kedidillerini hafifçe batırın ve kuplarınıza yerleştirin.Sonrada kedilillerinin üzerine hazırladığınız kremadan koyun ve en üzerinede kakao serperek,tiramisu kuplarınızı bitirin.


Hazırladığınız kupları buzdolabına koyun ve iyice soğuyunca servis edin..


Mascorpane peyniri bulamazsanız,pınarın labne peynirini kullanabilirsiniz..


AFİYET OLSUN..


devamı »

EV YAPIMI LAHMACUN İÇİ

Haydi hanımlar doğru mutfağa ,bugün evde lahmacun içi hazırlıyoruz..Ve çocuk büyük herkesin gönlünü kazanıyoruz..Hemen hazırlayın ,gönderin fırına,yanınada bir sumaklı soğan salatası yapın,akşama evde lahmacun partisi  verin..
 
Lahmacunun olmazsa olmazı..Sumaklı soğan salatası..
 
MALZEMELER
1\2 kilo koyun kıyma
1\2 kilo dana kıyma
4 büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
4 büyük domates
1\ 2 demet maydanoz
2 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı acı veya tatlı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sulu yoğurt
2 y. kaşığı su
100 gr.tereyağ+1 kahve fincanı sıvıyağ
YAPILIŞI
  • Soğanları minicik küpler halinde doğrayın veya rondodan çekin.
  • Domatesleri ,maydanozları küçük küçük doğrayın.
  • Kıymaları genişçe bir karıştırma kabına alın ve içine soğanları,maydanozları,domatesleri,baharatları ,salçayı ve yoğurdu ekleyin ,iyice karıştırın.İyice karışınca en son içine yağları ve 2 yemek kaşığı su ekleyin.
  • Daha sonra hazırladığınız içi bir kaç saat dinlendirin.Daha sonra arzunuza göre evde hazırladığınız lahmacun hamuruyla veya ekmek fırınına göndererek lahmacunlarınızı  hazırlayın..
  • Yanında da  sumaklı soğan salatası ve yeşilliklerle ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..
 

devamı »

Domatesli Tavuklu Çorba

Tam da kış bitti bahar geldi derken,havalar tekrar soğudu ve her yerde yağmur var..Tabiki de bunlar son soğuk ve yağmurlu günler,sonra tekrar güzel sıcak mis gibi bahar günleri başlıyor..Bende yağmuru görünce hemen bir çorba koydum ocağa ve akşama sıcacık ,lezzetli ve bol sağlıklı bir yemek oldu..Sizde bu nefis çorbayı hemen evde ki malzemelerle yapabilirsiniz..Hazırlaması ,pişirmesi en fazla 20 dakika..Haydi hemen mutfağa,akşama nefis bir tavuklu çorba pişirmeye..!!!

MALZEMELER
6 yemek kaşığı kışlık domates konservesi
1 haşlanmış tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek k. tereyağ veya 1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 bardak tavuk suyu
2 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek k. tel şehriye
YAPILIŞI
  • Haşlanmış tavuk göğsünü incecik didikleyin.
  • Çorba tencerenizin içine tereyağı koyun,eriyince unu ekleyip kavurun,daha sonra içine kışlık domates konservesi ni ve rendelenmiş 2 diş sarmısağı ekleyin,biraz kavurun.Daha sonrada tavuk suyunu ve suyu ekleyin ve karıştırarak kaynatın.Kaynayınca içine küçük küçük didiklediğiniz tavukları,tel şehriyeyi ve baharatları ekleyin.Tel şehriyelerinizin pişmişliğine göre en son limon suyunu ekleyin ve çorbanızın altını kapatın.5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
  • AFİYET OLSUN.
 

devamı »

Patatesli El Açması Börek

Bugün Nurlu Mutfaktan çay sofralarınız için nefis ,kıyır kıyır el açması nefis bir börek tarifi geliyor...El açması deyince gözünüz korkmasın, herkesin kolaylıkla yapabileceği çok kolay ve çok lezzetli bir börek..Deneyin hem lezzetini,hemde pratikliğini görün..
 
MALZEMELER
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 yumurta
1\2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
ARASI İÇİN
150 gr.tereyağ+2 y.kaşığı sıvıyağ
AÇMAK İÇİN
1 su bardağı nişaşta+2 yemek k. un
İÇ HARCI
6 adet haşlanmış patates
2 soğan
1\2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak,pürüzsüz bir hamur yoğurun..Hamurdan cevizden küçük parçalar koparın ve küçük bezeler yapın.Her bezeyi nişastalı una bulayın ve hepsini bir tepside biriktirin,daha sonrada buzdolabına koyarak 1 saat kadar dinlendirin.
  • Tereyağınızı eriyin,içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
  • Böreğinizin iç harcı için soğanları küp küp doğrayın ve sıvı yağda kavurun.Hafif kavrulan soğanlarınızın içine minik doğranmış patateslerinizi ve maydanozlarınız ekleyin .Daha sonrada hepberaber biraz daha kavurun,kavrulurken içine baharatlarınızıda ekleyin..Vee iç harcımız hazır,soğumaya bırakın..
  • Dinlenen hamur bezelerinizin her birini nişastalı un karışımından serperek merdaneyle küçük yuvarlaklar halinde açın,içine tereyağlı yağ karışımından sürün ve hamurunuzun dört bir kenarını içe katlayarak kare haline getirin.Kare hamurunuzun bir köşesine patatesli iç harcınızdan koyun ve rulo halinde sarın,üzerine tekrar fırçayla biraz yağ karışımından sürün..Bütün bezeleri böyle hazırlayın..Hazırladığını börekleri buzdolabında birkaç saat dinlendirin,sonrada 175 derece fırında kızarana kadar pişirin ve ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..
 

devamı »

PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ [KARNAVALI] ADANA!!!!!

Bu haftasonu güzel Adana`mızda ilk defa mis kokulu muhteşem bir karnaval düzenlendi...Nisan`da Adana`da Portakal Çiçeği Festivali[Karnavalı]..!!!Karnavalımız büyük bir katılım eşliğinde çok güzel ve rengarenk görüntülere sahne oldu..Binlerce kişinin katıldığı karnaval kortejinde 7`den 70`e insanlar çok özel kostümlerle yürüdü..
Bütün haftasonu şehrimizin her köşesinde çok özel etkinlikler  yapıldı ve konserler verildi..Sokaklarımız doldu taştı..Bütün hafta sonumuz cıvıl cıvıl ve neşe dolu geçti..Karnavalımıza şehir dışında yaşayan bir çok Adanalı,gazeteci,televizyoncu  ve Adanalı sanatçılar katıldı..Bu festival zaten enerjisi yüksek olan Adana`mızın enerjisini daha da yükseltti ve güzelleştirdi..
Karnavala ismini veren muhteşem portakal çiçeğii...!!

Uğur Mumcu meydanındaki kavşakta yer alan muhteşem çiçek ağacımız...

Şehrimizin her köşesine portakal tezgahları kuruldu,Adanalılara ve misafirlerimize taze portakallar,portakal suyu ve reçelleri sunuldu..

Sokaklarımız süslendi..

Vee karnaval kortejimizden çok özel kareler..
Neşe dolu  ve çok eğlenceli bir kortejdi..


Muhteşem Adanalılar..



Atatürk parkındaki meydanda yapılan Arjantin tango dans gösterileri..



Narenciye cenneti Adana`da tabikide misafirlere narenciye suyu ikram edilir..


Coca Colanın sponsorluğunda kurulan açık hava lokantası..
Festivalin en güzel etkinliklerinden biride Güney Rotary Klübünün rekor denemesiydi..Barış temalı en büyük resim,küçücük ellerin yaptığı binlerce barış resmi birleştirildi,en büyük barış kuşu resmi, oluşturuldu..
Tabikide rekorla sonuçlandı..
Tebrikler Güney Rotary..
Dilek fenerlerimiz..


Veee sonnnn..

Gecenin sonunda havayi fişek gösterileri yapıldı ve Tarihi Taş Köprüden dilek fenerleri uçuruldu...
Ve çok güzel geçen,Adanamızı canlandıran festivalin sonuna gelindi...Darısı diğer senelere..
Bu sene gelemeyenleri gelecek sene Nisan`da, sokakları mis gibi portakal çiçeği kokan Adana`mıza mutlaka  bekleriz..
Emeği geçen herkese çokkkk teşekkürler..

devamı »

BADEMLİ ÇİLEKLİ KUP

Çilek zamanı geldimi ,gözümü o muhteşem çileklerden alamıyorum..Sonrada her gördüğüm tezgahdan çilek topluyorum...Eve gelincede hemen yeni yeni çilekli tarifler deniyorum..İşte bu leziz kuplarda böyle ortaya çıktı ve hemen test edildi,onaydan geçti..Sonrada sizlerin beğenisine sunuldu...
Bu leziz taze çileklerle dolu kupları mutlaka deneyin.
 
 
 


MALZEMELER
6 adet kedidili+1 kahve fincanı süt+çilek reçeli
6OO ml.süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı badem unu
1 poşet şanti+1 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
500 gr.çilek
1\2 paket çilekli jöle
100 gr. file badem
YAPILIŞI
  • Nişasta,un,şeker ,vanilya,bademunu ve sütle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.Pişirdiğiniz muhallebiye,1 poşet toz kremşanti ve 1 kahve fincanı süt  koyun,sonrada mixerle iyice çırpın..Kremanızın çok koyu olmamasına dikkat edin..
  • Çileklerin 6 adetini ayırın,geri kalanını dörde bölüp doğrayın..
  • Yarım paket jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve hafif katılaşması için buzdolabına koyun.
  • 1kahve fincanı sütle 1 yemek kaşığı çilek reçeli suyunu karıştırın.[ kedidillerini hafif ıslatmak için kullanacağız.]
  • Malzemelerimiz hazır olunca 6 adet ayaklı bardak veya kasenin altına  çileklerin  yarısını paylaştırın,üzerine file bademlerden serpin,daha sonra kedidillerini ikiye kesin ve çilekli süt karışımıyla hafif ıslatıp kasenin altındaki çileklerin üzerine her birine 1 adet tüm kedili olacak şekilde yerleştirin.Onun üzerine hazırladığınız muhallebiden dolu dolu ikişer kaşık koyun,onun üzerine tekrar doğranmış çileklerden ve file bademlerden koyun sonrada üzerine kalan muhallebiyi paylaştırın.En sonda muhallebinin üzerine ayırdığınız tüm çilekleri sekize bölerek çiçek şekli verin ve yerleştirin.Çilekleri koyduktan sonrada dolapta soğuttuğunuz jöleyi üzerlerine paylaştırın..Sonrada dolaba koyun ve jöle donduktan sonra en üzerine file badem atın ve servis edin..
  • Bu ölçüden resimde gördüğünüz boyda 6 kadeh çilekli kup çıktı..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic