Karaorman Red Velvet Cake[Karaorman Meyvalı Kırmızı Kadife Kek]






Bugün Adana`mızın nefis çileklerinin yetiştiği  ünlü serası Yalex`den taze bir dolu kırmızı meyvalar geldi..Tazecik mis kokulu çilekler,nefis lezzetiyle kocaman böğürtlenler ve muhteşem frambuazlar..Tabii hemen bu güzelliklerle neler yapabileceğim geçti aklımdan ..Ve aklıma bu muhteşem kırmızı meyvaların  rengine uygun ,lezzetiyle beni ve misafirlerimi büyüleyen kırmızı kadife kek geldi.Kırmızı kadife keki arkadaşımın beni düşünerek Amerikadan getirdiği bu orijinal kek kalıplarıyla pişirdim,sonrada o nefis peynirli kremadan hazırladım ve içlerini lezzetli kırmızı meyvalarla doldurdum..Ortaya daha da lezzetlenmiş bir Red Velvet Cake çıktı..Bence kırmızı kadife keki birde bu nefis meyvalarla deneyin ve sonrada karar verin..Meyvalı mı,meyvasız mı????

Kekin tarifi içine eski tariflerden, RED VELVET CAKE[KIRMIZI KADİFE KEK] e bakabilirsiniz..Kremayıda, tarifdeki peynirli kremanın aynısını kullanarak yaptım...Farklı olarak sadece kırmızı renkli taze meyvalar kullandım..[Çilek,frambuaz[ahududu],böğürtlen]Haydi sizde bu tazecik nefis meyvaların zamanı geçmeden deneyin ve bu muhteşem lezzetten mahrum kalmayın..

AFİYET OLSUN....


devamı »

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

Yazın en güzel sebzelerinden semizotunu bu seferde zeytinyağlı pişirdik.Çok hafif,sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği oldu..Bu nefis lezzet sıcak yaz günlerinde favoriniz olacak...

MALZEMELER
2 demet semizotu
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
  • Semizotlarının saplarını kesip,iyice yıkayın.Sonrada iri iri doğrayın.
  • Domatesleri ,sarmısakları ve soğanları küp küp doğrayın.
  • Kırmızı biberleri jülyen şeklinde doğrayın..
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun,ısınınca üzerine soğanları ,sarmısakları ve kırmızı biberleri ekleyin.Hepsini 2 dakika kavurduktan sonra üzerine doğranmış semizotlarını ve domatesleri ekleyin.En sonda tuz ,kırmızı pul biber,şeker,yıkanmış 1 yemek kaşığı pirinci ve limon suyunu ekleyin,en kısık ateşte pişmeye bırakın.15 dakika sonra semizotunuz pişmiş kıvama gelecektir.Altını kapatın ve soğuduktan sonra servis tabağına alın.Sonrada yoğurtla servis edin.
  • Domateslerin sulusunu seçerseniz yemeğinizi hiç su eklemeden kolayca pişirebilirsiniz,dahada lezzetli olur..
  • AFİYET OLSUN..

 

devamı »

AVAKADOLU SOMON BRUSCHETTA

Sofralarında şıklık ve özel lezzet arayanlara ,çok lezzetli,hafif bir tarif..Sağlıklı somon balığı ,muhteşem avakadolarla buluştu,ortaya çok özel bir lezzet çıktı..Yapımı kolay,lezzeti olay....Sofralarınızda fark yaratmak için iste sizlere süper bir tarif..
 
MALZEMELER
8 adet için
1 paket somon füme 250 gr.
4 adet olgun avakado
10 adet közlenmiş konserve kırmızı biber
biraz tuz
4 yemek kaşığı portakal suyu
1 çay kaşığı beyaz biber
4 dilim kepekli ekmek
biraz zeytinyağ
8 adet küçük,yuvarlak altı boş pasta çemberi
YAPILIŞI
  • Somon fümeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Avakaoları soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Kırmızı biberlerde 8 adet kalıpla yuvarlak kesin,kenarlarından çıkan parçaları küçük küçük doğrayın.
  • Kepekli ekmeklerin her diliminden dikkatlice 2 şer tane aynı kalıpla yuvarlaklar kesin.4 dilim ekmekten 8 adet yuvarlak ekmek tabanınız olacak.Bu yuvarlak ekmekleri fırının ızgarasında hafifçe kızartın.Sonrada üzerlerine fırçayla zeytinyağ sürün.
  • Somonları,doğranmış olgun avacadoları,kırmızı biberleri bir karıştırma kabına alın,içine portakal suyu,yeterince tuz ve 2 çay kaşığı beyaz biber ekleyin ve karıştırın.Daha sonra çemerlerinizin içine önce birer tane kızarmış ekmek koyun,sonrada üzerine hazırladığınız avakadolu somonlu içi kaşıkla yerleştir,n.Ve en üzerinede önceden kestiğiniz yuvarlak kırmızı biberi koyun.Bütün çemberlerinizi bu şekilde hazırlayın ve buzdolabında 3 -4 saat dinledirin.İkram edeceğiniz zaman  çemberlerinizi dikkatlice servis tabağınıza alın ve çemberleri çıkarın.Üzerlerine hafifçe zeytinyağ gezdirin,birer taze yaprağı koyun ve servis edin..
  • Avakadolarınızın olgun olmasına dikkat edin ..Küçük pasta çemberlerini tchiboda ve pasta malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..
 

devamı »

Çilek Jöleli Sakızlı Muhallebi

Bugün Nurlu Mutfaktan yine çok lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi geliyor..Tek kişilik kuplarda mis kokulu çilek jölesiyle,doyumsuz lezzet, sakızlı muhallebiyi birleştirdik,ortaya çok hafif ama nefis lezzette bir kup çıktı..Görselliğiyle ve tadıyla gönlümüzü fet etti..Hazır tezgahlar nefis çileklerle doluyken ,bu muhteşem kuplardan yapın , yiyin ve ikram edin...
 
MALZEMELER
8 adet kup için
8 kup bardağı
1 kilo çilek
1 paket çilekli jöle
750 gr.süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 parça dövülmüş damla sakızı
150 gr.krema
1 paket tart jölesi[üzeri için]
biraz dövülmüş yeşil fıstık[üzeri için]
YAPILIŞI
  • Jöleyi kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Çilekleri temizleyin ,yıkayın,kurutun ve yarısını jöleye koymak için doğrayın.Diğer yarısınıda üzerini süslemek için ayırın,süslüyeceğiniz zaman doğrayın..
  • Kupların içine doğradığınız çilekleri paylaştırın ve üzerinede jöleyi  paylaştırın.Sonrada buzdolabına koyun ve donmasını bekleyin.
  • Jöleleriniz donaraken sakızlı muhallebiyi pişirin ve soğutun.
  • Muhallebi için un,nişasta,şeker ve sütle pürüzsüz bir muhallebi pişirin,muhallebi pişerken içine vanilya ve dövülmüş damla sakızını ekleyin.Muhallebiniz pişince içine kremayı ekleyip,miserle iyice soğuyana kadar çırpın.
  • Muhallebiniz soğuyunca ,buzdolabında soğuyup,donan jölelerinizin üzerine muhallebinizi paylaştırın.Sonra tekrar buzdolabına koyun.Muhallebiler de soğuyup,üzeri kaymak tutunca,ayırdığınız çilekleri dilimleyip,muhallebilerinizin üzerini kendi isteğinize göre süsleyin.Sonrada tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp,çikeklerin üzerine çay kaşığıyla dökün.[Bu işlemi çileklerimizin tazeliği gitmesin,görüntüsü bozulmasın diye yapıyoruz.]En sonda kupların üzerine dövülmüş şam fıstığı serpin ve ikram edin.
  • AFİYET OLSUN..
devamı »

FIRINDA IZGARA SEBZE

Artık sebzelerinizi  fırında daha sağlıklı ve kolayca eviniz yağ kokmadan,yorulmadan kızartabilirsiniz.Daha  sağlıklı ve hafif olarak fırının ızgarasında pişirip,gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz..Biz bu tarifde sebzelerimizi fırının ızgarasında kızartık,leziz dolmalık biberlerin içine doldurduk,nefis bir domates sosla tatlandırdık,sağlıklı süzme yoğurtla taçlandırdık ve sizlerin beğenisine sunduk...Hem şık ,hem lezzetli,hem de çok sağlıklı ızgara sebze dolmalarımız oldu..Sizlere şimdiden afiyet olsun.. 

MALZEMELER
5 adet kabak
5 adet patlıcan
2 kırmızı biber
2 çarliston yeşil biber
12 büyük sert kabuklu yeşil dolmalık biber
1,5 su bardağı domates rendesi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
tuz
karabiber
kimyon
kırmızı pul biber
süzme yoğurt
YAPILIŞI
  • Kabak,patlıcan ve biberleri yıkayıp,alacalı soyun.Ve hepsini küp küp doğrayın.Daha sonra bir karıştırma kabında biraz karabiber,biraz kimyon,biraz kırmızı pulbiber,tuz ve sıvıyağla harmanlayın ,sonrada yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine koyun ve iyice kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.40 dakika kadar..
  • Yeşil dolmalık biberlerin içini temizleyin ve hafifçe kızartın,diriliğini kaybetmesin..
  • Domates rendesini bir sos tenceresine koyun, içine 2 diş sarımsak rendesini,1 yemek kaşığı zeytinyağ,1 yemek kaşığı sirkeyi ,biraz tuz ve karabiberi ekleyip biraz kaynatın.5 dakika kadar..
  • Fırındaki pişen sebzelerinizi hafifçe kızarttığınız biberlerin içine koyun,üzerine hazırladığınız domates sostan 2 şer yemek kaşığı koyun,en üzerinede birer yemek kaşığı süzme yoğurt koyun ve ikram edin..
  • Bu ölçüden ortaboy 12 biber dolması çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN.

devamı »

FINDIKLI ELMALI TART

Kahvenizin yanına içi elma ve fındık parçacıkları dolu,mis gibi tereyağ kokan,kıyır kıyır leziz bir dilim tart istiyorsanız..İşte Nurlu Mutfaktan sizlere muhteşem bir tarif ...Her dilimi ayrı bir keyif..Bu elmalı fındıklı tart favoriniz olacak!!!
 
 
 
MALZEMELER
175 gr.tereyağ
5 yemek kaşığı soğuk su
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
bir fiske tuz
aldığı kadar un[yumuşak bir hamur olacak]
İÇ HARCI
4 adet tatlı elma
4 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
5-6 küçük parça tereyağ
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak ,pürüzsüz bir hamur yoğurun ve buzdolabına koyun yarım saat dinlensin.
  • Elmaları soyun,küp küp doğrayın..
  • Fındıkları irice dövün..
  • Elmaları,şekeri,nişaştayı ve fındığı karıştırın.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün ve kabınızın boyuna göre açın,pişireceğiniz kabın tabanını tereyağlayın.Daha sonra içine hazırladığınız hamurun birini koyun,üzerine hazırladığınız elmalı karışımı yayın .Tereyağ parçalarını koyun ve üzerine hamurun diğer parçasını koyup,kenarlarını elinizle kapatın.Daha sonrada önceden ısınmış 175 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonrada üzerine  pudra şekeri eleyin ve ikram edin..
  • Pişireceğiniz kalıp 28 cm.lik bir kalıp olmalıdır..
  • AFİYET OLSUN..
 

devamı »

TAHİN SOSLU KABAK SOTE

En sevdiğim sebze kabağı bu seferde muhteşem bir tahin sosla denedim..Süper oldu,yiyen herkes bayıldı..Bahar davet soframda,hem nefis bir sebze yemeği,hemde lezzetli ve değişik bir meze oldu..Kabağın bu muhteşem lezzetini mutlaka deneyin,kaçırmayın..

MALZEMELER
600 gr.kabak
1 büyük soğan
1 kırmızı biber
1 su bardağı nohut
2 domates
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağ
1 yemek kaşığı
biraz tuz
biraz karabiber
kırmızı pul biber
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
1,5  çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı şeker
1 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
  • Kabakları iyice yıkayın ,alacalı soyun ve küp küp doğrayın.
  • Soğanı çintin,kırmızı biberleri  ve domatesleri küçük küçük doğrayın.
  • Soğanı ve kırmızı biberi 2 yemek kaşığı sıvıyağda hafifçe 13 -4 dakika soteleyin,sotelerken içine salçayı ve baharatları ekleyin.Daha sonra sotelenmiş soğana kabakları ekleyin,şöyle bir çevirin , üzerine nohutları ve domatesleri ekleyin.Sonrada tencerenin kabağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika kadar kendi suyunda pişirin.Çok pişirmeyin kabaklar çok ezilmesin.
  • Pişen kabak yemeğinizi servis edeceğiniz tabağa alın .Sos malzemelerini rondoya koyun ve iyice pürüzsüz bir sos oluncaya kadar karıştırın.Daha sonrada kabakların üzerine dikkatlice yayın.Üzerini kırmızı pul biber ve sumakla süsleyin ,sonrada afiyetle ikram edin..
  • Hazırladığınız kabağı mümkünse ılık olarak ikram edin..
  • Afiyet olsun..
  • Kaynak.Seçkin Lezzetler

devamı »

Tahinli Cevizli Mayalı Burma Çörek

Mis gibi tahin kokan,kıyır kıyır,bol cevizli fırından yeni çıkmış sıcacık tahinli çöreklere kim yok diyebilir ki???Ben yok diyemedim,aklımda kalacağına ,hemen hamurunu mayaladım,çöreklerimi yaptım ve fırına koydum..Çay saatine yetişti.Vazgeçemiyeceğiniz  lezzette nefis çörekler oldu..!!!
 
 
MALZEMELER
3\4 küçük paket yaş pakmaya15 gr.
1,5 çay bardağı süt
1\2 çay bardağı su
1\2 çay bardağı sıvıyağ
1\2 çaybardağı erimiş tereyağ
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
bir fiske tuz
aldığı kadar un
İçi İçin
1 kase dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı esmer şeker
YAPILIŞI
  • Sütü ılıtın,genişce bir yoğurma kabına koyun.
  • İçine mayayı,suyu,şekeri,tuzu,sıvıyağı,tereyağı,yumurtaları koyun ve iyice karıştırın.Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun..Daha sonra üzerini örterek 20 dakika kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamurunuzu tezgahın üzerinde dikdörtgen şeklinde açın,içine 3 yemek kaşığı tahin sürün ve esmer şekeri üzerine serpin.Daha sonrada hamuru zarf seklinde,bir kaç kat  tekrar katlayın ve merdaneyle tekrar açın.Sonrada hamurdan küçük bir limon büyüklüğünde parçalar koparın ve dikdörtgen şeklinde açın..İçine yumurta fırçasıyla bolca tahin sürün,üzerine 2 şer yemek kaşığı kadar şeker serpin ve 2 şer yemek kaşığı ceviz serpin.Sonrada rulo halinde sarın..Ruloyu keskin bir bıçakla tam ortasından ,enine ikiye kesin ve her bir parçayı kıvırarak yuvarlak bir çörek şekline getirin.Sonrada yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun.Bütün hamuru bu şekilde tamamlayın.Hazırladığınız hamurların üzerine fırçayla tekrar biraz tahin sürün.Tepsideki çöreklerin 10 dakika tepsi mayası gelsin diye bekletin ve sonrada hafif ısıtılmış fırında 170 derecede kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..
 
 
 
 
 

devamı »

ÇİKOLATA SOSLU ÇİLEKLİ TRİFLE

Çilek zamanı mutfağımda adeta bir şölen yaşanıyor..Hiç bir çilek tezgahının önünden boş geçemiyorum ve bu çileklerde eve gelince hemen bir pastaya dönüşüyor..İşte bugünkü çileklerimdende bu nefis trifle oluştu..Geçen sene beyaz çikolatalı olan ve kışın balkabaklısını yaptığım ,triflemi bu seferde siyah çikolata sosla hazırladım..Ortaya tadına doyamadığımız nefis bir lezzet ve görsel bir şölen  çıktı..Hiç kaçırmayın,hemen deneyin derim..!!!!
 
Malzemeler
12 adet kedili
750 gr. iri çilek
1 paket çikolatalı sos
1,5 su bardağı süt
1 poşet çikolatalı krem şanti
1 paket krema 200 ml.+2 yemek kaşığı pudra şekeri+
1 vanilya
1 su bardağı süt+ 3 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
1 rakı bardağı kavrulmuş ,dövülmüş badem veya fındık
1 paket tart jölesi
1 adet ayaklı borcam[ orta boy]
YAPILIŞI
  • Çilekleri yıkayın ,kurutun.Sonrada dilimleyin..[Büyüklerinden üzerini süslemek için ayırın.]
  • Kremayı iyice kabarana kadar çırpın ve çırparken içine vanilya ve pudra şekerini ekleyin.
  • Çikolata sosu 1,5 bardak sütle pişirin,mixerle soğuyana kadar çırpın ve içine 1 poşet toz kakaolu krem şantiyi ekleyin ve tekrar çırpın..
  • Kedidillerini borcamınızın tabanı kadar kesin ve sonrada çilek reçeli suyuyla karıştırdığınız süte hafifçe batırın ve borcamın tabanına dizin.Kenarlarına doğradığınız çileklerden duvar yapın.Sonrada kedidillerinin üzerine bir kat çilek,üstüne beyaz çırpılmış krema,dövülmüş badem,onun üzerinede çikolatalı kremadan koyun.Sonra tekrar ikinci kat için yine kedidili,doğranmış çilek,beyaz krema,dövülmüş badem ve çikolata sos koyun..Son çikolatalı katın üzerine çileklerin büyüklerinden güzel süs yapın ve üzerine çilekler bozulmasın diye ,1 paket tart jölesini hazırlayın ve tatlı kaşığıyla jöleden gezdirin.En üztünede ister badem,istersenizde fındık parçaları serpin.Sonrada buzdolabında bir kaç saat soğutun ve keyifle ikram edin..
  • AFİYET OLSUN.. 
 

devamı »

SİRKELİ TAVUK KAVURMA & NOHUTLU DÖVME PİLAVI


Davetleriniz için kolay ve lezzetli bir yemek..Geleneksel pilavlarımızdan leziz dövme pilavı yanında da şahane bir tavuk kavurma ..Hazırlaması ,pişirmesi çok pratik !!Misafirlerinize ,ailenize hazırlayın ,sunun..Keyifle yiyin..
Malzemeler
1 kg. jülyen kesilmiş tavuk [ göğüs+but]
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
biraz tuz
1 kase doğranmış yeşil soğan+taze sarmısak
1\4 deste doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarmısak
Pilav için
2 su bardağı pilavlık dövme[ buğday]
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
tuz
karabiber
150 gr.tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Tavukları iyice yıkayıp,limonlu suda yarım saat bekletin.Daha sonra iyice yıkayıp süzün ve soya sosu,sirke,nişasta,karabiber,sıvıyağ,kimyon ve birazcık tuzla hazırladığınız sosla karıştırın.Üzerini kapatıp yaklaşık 6 saat kadar bu sosda bekletin..
  • Pilav için,dövmelerinizi iyice unu gidene kadar yıkayın ve ydaha sonra genişçe bir pilav tenceresine 50 gr tereyağ ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun,eriyip ısınınca üzerine yıkayıp süzdüğünüz dövmeleri ekleyin ve 5 dakika kadar hafifçe kavurun.Daha sonra haşlanmış nohutlarınızı ve hazırladığınız tavuk suyuyla ,suyu ve yeteri kadar tuz ekleyip,kısık ateşte dövmeler iyice açılıp pişene kadar pişirin.Suyunu çekmeye yakın pişmişliğini kontrol edin çünkü her dövmenin aldığı su farklı olabilir..Gerekirse yarım bardak kadar kaynamış su ilave edebilirsiniz..Genelde benim verdiğim ölçü yetiyor..Pilavınız pişmişse üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karabiber serpin,kalan 150 gr. tereyağını eritin iyice kızsın sonrada pilavınızın üzerine dökün ve kapağını kapatın ,dinlensin.
  • Pilavınız pişince,tavuğu hemen kızartabilirsiniz..Yine genişçe bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığıda sıvıyağ koyun,içine 1 diş sarımsak rendeleyin.Yağınız ısınınca dolapta dinlendirdiğiniz tavuğu tencereye koyun ve yüksek ateşte iyice kavurun..
  • Kavrulan tavuğu hazırladığınız yeşilliklerin yarısıyla karıştırın.Servis tabağının ortasına tavuklarınızı  koyun,etrafına dinlenen dövme pilavınızı koyun.Tavukların üzerine kaln yeşillikleri serpin ve sıcak sıcak ikram edin.
  • Pilavın yağından kısmayın,dövme pilavı çok yağ çeker ve yağsız susam susam olur..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA,GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!!!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!!!!





Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk
KAYNAK..Google..
devamı »

TAZE FASULYE SALATASI

Bahar geldi .her yer tazecik sebze meyvalarla doldu..Bizede bugün  köyümüzden  tazecik yeşil fasulyeler geldi..Çok taze olunca pişirmeye kıyamadım,daha sağlıklı ve hafif olsun diye salatasını yaptım..Kırmızı leziz soğanlarla ve havuçlarla tadına dayınılmaz bir salata oldu..Bahar davetimize çok yakıştı...
Malzemeler
5OO gr.kadar taze ayşe kadın fasulye
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 büyük kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz
1 kahve fincanı ceviz
YAPILIŞI
  • Fasulyeleri ayıklayın ve gerekiyorsa ikiye bölün..
  • Havuçları ve kırmızı biberi jülyen şeklinde doğrayın.
  • Soğanı ikiye kesip halka halka doğrayın.
  • Cevizleri tavada hafifçe kavurun ve bıçakla küçültün.
  • Fasulyelerle havuçları hafifçe haşlayın[dikkat edin çok haşlanmasın,7 -8 dakika yeterli] ve daha sonrada ,hemen soğuk su koyduğunuz bir kaba alın.Böylece yeşilliğini ve diriliğini kaybetmezler..Daha sonrada iyice süzün.
  • Soğanı sirke,kırmızı pul biber ve biraz tuzla ovun.Sonrada haşladığınız fasulyelerve havuçlarla,doğradığınız biberlerle karıştırın.Üzerini kapatıp buzdolabında servis zamanına kadar bekletin.Servis yapacağınız zaman,limon,ezilmiş sarımsak,zeytinyağıyla sos yapın ve üzerine dökün.En üzerinede tavada hafifçe kavurduğunuz ceviz parçalarını serpin.Daha sonrada keyifle ikram edin.
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

REGAİP KANDİLİ &KANDİL SİMİTİ




Bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle,Regaip kandiliniz kutlu olsun...Hayırlara vesile olsun..

Regaip kandili Recep ayının ilk Cuma gecesine denir..Bu gecenin ismini melekler vermiştir.Allah ,bu gecede müminlerin dualarını kabul eder ve bu geceye hürmeten günahlarını affeder..Bu gecede yapılan ibadetler kat ve kat sevapla taçlandırılır..Yapılan dualar Allah katında geri çevrilmez..Regaip günü ve gecesi ibadetlerle geçirilmeli ve Kur`an|-ı Kerim okunmalı,oruç tutulmalı,kaza namazları kılınmalı,sadaka verilmeli,hasta ve büyük  ziyaretleri yapılmalıdır.
 

Bugüne özel çok nefis ,kıyır kıyır bir kandil simiti tarifim var..Yapımı çok kolay,çok ama çok lezzetli bir simit.Hemen yapın ve sevdiklerinizle paylaşın..Şimdiden hepinize kolay gelsin.. 

FotoğrafMALZEMELER
250 gr. tereyağ
1\2 çay bardağı zeytinyağ
1\2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
1 kabartma tozu
alsığı kadar un[umuşak bir hamur olacak]
ÜZERİ İÇİN
2 yumurta akı
2 yemek pekmez
susam
YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındakı yumuşak margarin,şeker,süt,sirke,zeytinyağ,yumurta sarısı,tuz,mahlep,kabartma tozunu iyicekarıştırın.Daha sonra un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurunuzun yumuşak olmasına dikkat edin.Sonrada hazırladığınız hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparın,küçük simitler oluşturun ve önce yumurta beyazıyla karıştırdığınız pekmeze batırın daha sonrada bolca susama..
    Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 30 dakika pişirin..
  • AFİYET OLSUN..ALLAH KABUL ETSİN..


devamı »

Pastırmalı Pesto Soslu Patates Salatası

Tazecik patateslerle nefis bir bahar salatası hazırladık..Patateslerimizi leziz  bir pesto sosla tatlandırdık..Aralarına kavrulmuş bademlerle ve  minik  tazecik turplar koyduk..Üzerini nar gibi kızarmış pastırmalarla süsledik..Ve misafirlerimize sunduk..Davet soframızın favorisi oldu..!!
 
 
MALZEMELER
12 dilim çemensiz pastırma
7 adet taze patates
2 bağ fındık turp
1 su bardağı badem
2 demet roka
1 çay bardağı permesan rendesi
1 çay bardağı zeytinyağ
3 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
  • Patateslerin kabuklarını iyice yıkayın ve haşlayın.Daha sonrada iri parçalar halinde doğrayın.
  • Turpları yıkayıp,alacalı soyun.Sonrada büyüklüğüne göre 2 ye veya 3 bölün.
  • Bademleri sıcak suya ıslayın ve kabuklarını soyun.
  • Bademlerin yarısı,biraz tuz,roka,permesan peyniri ,sarımsak ve zeytinyağını rondodan iyice çekerek bir sos hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosla, haşlayıp doğradığınız patatesleri dikkatlice karıştırın ve servis tabağına alın.
  • Pastırmaları 1 tatlı kaşığı zeytinyağında kızartın.
  • Kalan bademleride tavada kavurun.
  • Daha sonra patateslerin üzerine turpları,kavurduğunuz bademleri ekleyin ve en üzerine kızarttığınız pastırma dilimlerini koyun.
  • Sonrada keyifle ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..
 
 

devamı »

BAHAR DAVETİ


Bugün Nurlumutfakta`da bahar davet sofrası ve menüsü var!!!
Bahar gelince,sofralarımızda daha hafif yemekleri tercih ediyoruz.Bizim soframızda tam bahara uygun oldu.
 Bol salata çeşitleri,mevsim zeytinyağlıları  ve hafif sıcak yemekler  yaptık..
Masamızı taze rengarenk bahar çiçekleriyle süsledik ,bembeyaz bir örtü ve peçeteler kullandık..
 Masamızın baştacı  zeytinyağlılar ve salatalardı.Ara sıcak olarak makarnalı tavuk rulo ikram ettik..
Tatlı olarakta mevsimin en güzel meyvası olan çilekle, çok hafif çilekli bir trifle ,diet nescafeli kremkaramel ve sıcak günlerin en güzel tatlısı fındık krokanlı parfe vardı..

İşte Menümüz
pancarlı ,tulum peynirli salata 
cevizli tabule
peynirli açma börek
Ana Sıcak Olarak
bademli pilav
Tatlı Büfesi




devamı »

FINDIK KROKANLI PARFE

Sıcak günlerin en güzel tatlısı,parfe..Ev yapımı nefis,pratik dondurma..Hazırlayın buzluğa koyun,misafir geldiğinde hemen ikram edin..

Çikolatalı,çilekli,limonlu,fıstıklı,fındıklı çeşit çeşitt.... ..Biz bugün Nurlu Mutfakta fındık krokanlısını yaptık,çok lezzetli oldu..Misafirlerimizden tam not aldı..Sizde deneyin pişman olmayacaksınız..



MALZEMELER
250 gr.algida maraş usulü dondurma
1 paket çifte kavrulmuş petibör
1 paket bitter çikolata
1 paket krema 200 ml.
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı fındık
5 yemek kaşığı şeker
1 paket çikolata sos
YAPILIŞI
  • Bisküvileri elinizle ufalayın.
  • Çikolatayı bıçakla ince ince doğrayın.
  • Fındık ve şekeri bir tavaya koyun ve iyice eriyip karamelleşinceye kadar karıştırın..İyice eriyip karamelleşince aliminyum folyonun üzerine ince bir tabaka halinde yayın ve soğutun..Soğuyunca rondodan irice çekin.
  • Krem şantiyi sütle çırpın ve içine soğuk kremayı ,pudra şekerinide ekleyin .Tekrar iyice çırpın.Daha sonra bu karışıma dondurmayıda ekleyinve iyice çırpın.En sonda bisküvileri,çikolatayı ve krokanın 3\2 sini içine ekleyin.
  • Uzun ve büyük dikdörtgen bir kek kalıbını strech folyoyla kaplatın.Sonrada hazırladığınız parfeyi içine koyun,kaşıkla iyice yerleştirin..
  • Parfeniz hazır,hemen buzluğa koyun ve en az 6 saat buzlukta dondurun..
  • Çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğutun..
  • Parfeyi ikram edeceğiniz zaman servis tabağına ters çevirin ve strechi çıkarın ,üzerine çikolata sostan bir kaç kaşık koyun,onun üzerinede ayırdığınız krokanı serpin ve çikolata sosla ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

FIRINDA TAZE PATATES

Et ve tavuk yemeklerinizin yanına kolayca yapabileceğiniz nefis bir lezzet..Çok pratik ve çokta lezzetli..Şimdi tam tazecik patatesler tezgahlarda yerini almışken,sizde bu nefis lezzeti deneyin..

 

Malzemeler
 
Taze patates
Taze kekik
Deniz tuzu
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Zeytinyağ
Arzuya göre kaşar rendesi
Yapılışı
  • Arzu ettiğiniz miktarda taze patatesi bir mutfak fırçası yardımıyla iyice yıkayın..Kabuklarını soymayacağız..Daha sonra patatesleri ,tam dibinden koparmadan ince ince dilimleyin..Dilimlediğiniz patatesleri genişce bir fırın kabına yerleştirin ve elinizle hafifce dilimlerin arasını aralayarak baharatlardan arzu ettiğiniz kadar serpin..Daha sonrada her birinin üzerine 1,5 veya 2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin.Ve 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.Arzu ederseniz fırından çıkmasına yakın üzerine kaşar peyniri rendesi atabilirsiniz.Çatal yardımıyla pişmişliğini kontrol edin ve fırından çıkarın ..Sonrada et veya tavuk yemeklerinin yanında ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..

devamı »

ANNELER GÜNÜ


Herkese merhaba;

Bugün Anneler  Günü..  Canımızdan  çok sevdiğimiz annelerimizi sevgi ve saygıyla hatırladığımız bu özel gün,  baharın renkleri ve coşkusuyla daha da keyifleniyor öyle değil mi? Ben de bir anne olarak her sene olduğu gibi bugün de hatırlanmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ama yinede hiç bir anneye bir gün yetmez,yılın hergünü anneler günü bence..Tüm annelerin, annemin,anne adaylarının ve kendini ‘anne gibi’ hissedenleri kutluyor sevgilerimi gönderiyorum.. Anneminde ellerinden öpüyorum..
Anneler Günü Sözleri ve Resimleri
devamı »

ADANA USULÜ SIKMA

Sıkmaa...Adanamıza özel,çok keyifli  ve lezzetli bir börek..Çay sofralarımızın baş tacı..Eskiden köylerde saclarda yapılan ,şimdilerde ise günümüz mutfaklarında ocaklarda pişen yöremize özel çok nefis bir lezzet..İşte  bugün Nurlu Mutfak`tan sizlere tam yöresel tarifiyle bir Adana sıkması..
MALZEMELER
750 kğ.un
1\2 adet bayat ekmek
tuz
aldığı kadar su
1\2 kilo köy peyniri veya beyaz peynir
6 adet soğan
pul biber
karabiber
1\2 paket teremyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI

  • Bayat ekmeği bir bardak kadar suyla ıslayın.Daha sonra ıslattığınız ekmeği ,avucunuzun içinde sıkarak suyunu alın.
  • Un,biraz tuz,ıslatığınız ekmek ve yeterince suyla sert bir hamur yoğurun.Hamurun sert olmasına özen gösterin ve üzerini örtüp dinlendirin..
  • Hamurunuz dinlenirken,soğanları küçük küçük çintin , 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı teremyağla iyice kavurun.Kavrulurken içine biraz tuz , kırmızıbiber ve karabiber atın.Soğanlar hafif ılıdıktan sonra tuzu alınmış ve ufalanmış peyniri ekleyin ve karıştırın..
  • Dinlenen hamurunuzu küçük bezelere ayırın ve her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.Daha sonrada teflon tavada çevirerek iki taraflı iyice pişirin.Pişen hamurun içini birazcık teremyağla yağlayın ve hazırladığınız içten koyarak ,sarın.
  • Sonrada afiyetle yiyin...
  • Sıkma hamuruna ıslanmış bayat ekmek koymamızın nedeni,pişen sıkma bazlamamızın daha yumuşak düşmesi içindir..
  • AFİYET OLSUN.!!!





 
 

devamı »

BİR PARİS KLASİĞİ LADUREE

Ladure!!Ladure!!Ladure!!
Bir Fransız klasiği olan Laduree`yi Parise giden herkes mutlaka ziyaret etmeli..Ordaki muhteşem lezzetleri görmeli..Ve en azından ordaki lezzetlerden birini mutlaka tatmalı..

Laduree köklü bir geçmişi olan,Paris`in en meşhur pastanesi. Yani tam bir klasik..
Aslında macoranlarıyla ünlü,ama pastanedeki her lezzet birbirinden muhteşem..Pasta tezgahının önünde her zaman uzun bir kuyruk var..Ve insanlar sabırla bu muhteşem lezzetleri tatmak için bekliyor..
Pastane ve cafelerinde açık yeşil soft bir renk hakim..Macoron ve pasta kutuları,menüleri,american servisleri ..Yani anlıyacağınız herşey..Cafelerde pastalar ve yemekler çok şık soft renklerdeki porselen tabaklarda ikram ediliyor..Çaylar ise gümüş kaplama  çaydanlıklarda..Her şey çok özel düşünülmüş..Çok şık ve hoş bir ambiyans hakim.
Çok özel olan macaronların, en ünlüsü güllü olanı...Fransız hanımlar çoğunlukla güllü macaron eşliğinde rose şaraplarını yudumluyorlar!!!

Her pastanenin yanında , özel lezzetlerden tatmak için cafesi var.Cafelerde ve pastanelerde günün her saati sıra var..Yani çok yoğun,ama bu güzellikleri tatmak için sıra beklemeye değer..Paris`e yolunuz düşerse bu güzellikleri mutlaka görün ve tadın ,derim.

Muhteşem pastaları....Hangisini deneyeceğinizi şaşırıyorsunuz!!

Muhteşem renk renk,leziz macaronlar..
Bence pastanenin en lezzetli ve en şık pastası..


Cafelerde Ladureeye özel hediyelik eşya bölümü var....Özel yapım mumlar,kolanyalar ve kutu kutu macaronlar..

Pastanenin en meşhur pastası..

Cafedeki muhteşem yemeklerden bir kaç örnek..
Özel soslu koyun eti,tavuklu sezar salata,avakado soslu mini hamburgerler ve klasik milföy pastası..
Hepsi birbirinden lezizdi..!!!
EVETTT!!! NAPIYORUZZ!!
Paris`e yolunuz düşerse bu muhteşem lezzetleri tatmadan dönmüyoruz..





devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic