YENİYIL PASTASI & HOŞGELDİN 2014!!!

Bu seneyi,çok nefis ve pratik bir  kremalı pastayla sonlandırıyorum...Darısı gelecek artık gelecek seneye!!!

Bu leziz pastayı annemle ,babamın 50.ci evlilik yıldönümü için hazırladım..

Sizlerde yılbaşı gecenizi tatlandırmak için hazırlıyabilirsiniz..

Pastamız çok pratik..Kremasını sadece çırpıyorsunuz ve 5 dakikada hazır..Size sadece pandispanyayı pişirmek ve bu nefis pastayı hazırlamak kalıyor..

Haydi üşenmeyin,şizde yılbaşı pastanızı kendi elinizle hazırlayın!!!!

2014 de görüşmek üzere..

Herkes için mutluluk,sağlık,huzur ve neşe dolu bir yıl olsun. Mutlu yıllar!!!


MALZEMELER
PANDİSPANYA
4 yumurta
3 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 paket vanilya
1 kahve fincanı kakao
1 paket kabartma tozu
KREMASI
1 paket süt kreması 200 ml.
1 poşet krem şanti
1 paket labne peyniri 200 gr.
3 yemek kaşığı pudra şekeri
80 gr.erimiş beyaz çikolata
ISLATMAK İÇİN ŞURUP
1\4 bardak şeker
1\4 bardak su
1\4 bardak meyva suyu
YAPILIŞI
  • Yumurtaların sarılarıyla, beyazlarını ayrı kaplara ayırın.
  • Un,kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
  • 24 cm.lik kelepçeli kalıbınızı yağlayıp ,unlayın.
  • Yumurtanın sarılarını sıvıyağ ve kaynar suyla iyice çırpın.Daha sonrada şekerin yarısı ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.En son unlu karışımıda ekleyip ve tekrar çırpın.
  • Yumurtanın beyazını bir tutam tuzla iyice çırpın.İyice kabarınca şekerin diğer yarısını ekleyip,tekrar iyice çırpın.
  • Çırptığınız yumurta beyazlarını hazırladığınız diğer karışımın içine ekleyin ve spatulayla yumurta beyazlarını söndürmeden iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını yağlayıp,unladığınız kek kalıbına koyun ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin[.İlk yarım saat fırının kapağını açmayın.]
  • Pandispanyanızı kürdan testiyle kontrol ettikten sonra fırını kapatın ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • İyice soğuduktan sonra pandispanyanızı ,arzu ettiğiniz sayıda katlara ayırın..3 veya 4 kat.
  • Şurup için şekerle suyu kaynatın,soğuyunca içine arzu ettiğiniz bir çeşit meyva suyunu[ben vişne suyu kullandım] ekleyip,iyice karıştırın.
  • Krema için soğuk süt kremasını karıştırma kabına koyup,iyice kabarana kadar çırpın.İyice kabardıktan sonra içine 1 poşet şanti,pudra şekeri,krem peynir ve erimiş çikolatayı ekleyin ve iyice çırpın.Sonrada hazırladığınız kremayı buzdolabına koyup,iyice soğutun.
  • Kestiğiniz pandispanyaların ilkini pasta tabağınıza koyun ,üzerini bir kaç kaşık şurupla ıslatınız.Sonrada hazırladığınız kremadan 4-5 koyup,düzeltin.Sonrada üzerine diğer pandispanya katınızı koyun ve tekrar şurupla ıslatıp,kremnızdan koyun.Pastanızın bütün katlarını böylece hazırlayın.En üzerine tekrar krema koyun ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.Sonrada buzdolabına koyup,iyice soğutuduktan sonra servis edin.
  • Pastanızı resimde benim kremaları koyduğum gibi veya her tarafını kremayla kapatarak hazırlayabilirsiniz..Üzerini renkli  şekerlemeler ve çikolatalarla süslüyebilirsiniz..Ben çikolatan sayılar ve kalpler hazırladım.Üzerlerini renkli şekerlerle süsledim ve pastamın üzerinde kullandım..
  • AFİYET OLSUN.
  • MUTLU YILLARRRRRR !!!!!!



devamı »

YENİYIL SÜSLEMELERİ VE YENİYIL MASASI 2013

Koskoca 2013 iyi ve kötü günleriyle bitti, 2014  bütün güzellikleriyle yolda..!!!!

Bizlerde bütün güzelliği ve umutlarıyla bu yeni  yılı karşılamaya hazırlanıyoruz.....

İnşallah bu yıl hepimiz için sağlık, mutluluk,huzur,barış dolu çok güzel bir yıl olsun....!!!!

Yeniyıl hazırlıkları ise son hız devam ediyor..

Bütün sokaklar ışıl ışıl.Evlerimiz çoktan yeniyıl süslemeleriyle süslendi ve artık şimdi sıra  yılbaşı  davet masalarında..

Menüler hazırlanıyor,masa konseptleri belirleniyor..Geçen yıl kırmızı ağırlıklı bir masayla yeniyıl davet masalarına bir örnek sunmuştum..Bu yıl ki örnek masamız daha da bir renkli !!!!

Oturma düzeni yok,açık büfe şeklinde hazırlanmış..Noel babalarla ve geyiklerle süslenmiş ,çok neşeli eğlenceli ve lezzetli bir masa...




Masamızdaki servisler daha çok gümüş ağırlıkta...

Ama altın renksiz yılbaşı olmaz, tabiki de şamdanlarımız ve peçeteliklerimiz altın renginde!!

Masamızda ayrıca ,yeniyılın bereket simgelerinden olan  nardanda  bol bol var..



 Yılbaşı masalarında  menüler  kalabalık ve çeşitli  olur..

Bol çeşitli, herkesin damak lezzetine göre ...

Ve bizim menümüzden örnekler:

Zengin yeniyıl menümüze nefis bir peynir tabağıyla başlıyoruz..!!!


 Sonra da nefis bir humus,tahinli nohutlu lahana sarması,sarmısaklı köfte,zeytinyağlı yaprak sarması,sıkma,ıspanaklı açma börek,karışık kızartma ve salatalar var.

Ana yemek olarak tabii ki yılbaşının vazgeçilmezi fırında hindi ve kestaneli pilav..  Ve de hindi yemeyenlere özel nefis bir patlıcan kebapp...EEE daha ne olsunnn!!!!




En sonda tatlılarrr!!!

Yılbaşı sofası pastasız ve tatlısız olmaz tabiki...Nefis bir çikolatalı chiffon kek ,yılbaşının simgesi red velvet kek ve nefis kaymaklı bir  tel kadayıf..


Canım arkadaşım Aygül`e bu güzel masa ve kutlama için çok teşekkürler!!!

Hepimizee mutlu ,güzelll yıllar.!!!!!Afiyet olsun,iyi eğlenceler!!!

****Geçen seneki yeniyıl sofrasına buradan bakabilirsiniz..



devamı »

SÜT REÇELLİ SANDVİÇ KURABİYELER

Yılbaşı yaklaşırken misafirlerinize çeşit çeşit ,değişik kurabiyeler ikram etmek istiyorsanız,işte sizlere çok nefis ve orjinal bir kurabiye tarifi!!!

Kurabiyemiz kekle kurabiye arası nefis bir lezzet..Ben kurabiyelerimin arasına şu aralar çok severek kullandığım süt reçeli  kullandım,ama siz isterseniz nutella veya çikolatalı ganaj kullanabilirsiniz.!!!

Kurabiyelerinizi sunarken üzerine nescafe ve pudra şekeri ikilisini karıştırıp eleyin..


MALZEMELER
2 yumurta
2 paket vanilya
1\4 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
175 gr.yumuşak tereyağ
1 su bardağı şeker
1\2 su bardağı süt
ARASI İÇİN
süt reçeli
ÜZERİ İÇİN
nescafe
pudra şekeri
YAPILIŞI
  • Un,kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin.
  • Yumuşak tereyağ ve şekeri iyice kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın..Daha sonra içine yumurtaları ve vanilyayı ekleyip,tekrar çırpın.Sonrada içine unlu karışımı ekleyip,tekrar çırpın.En son sütünüzüde ekleyin ve iyice karışana kadar tekrar çırpın.
  • Hazırladığınız kurabiye hamurunu,sıkma torbasına doldurun.[Her zamankinden daha cıvık bir kurabiye hamurunuz olacak..Kekle kurabiye hamuru arası.]Fırın tepsinize iki kat yağlı kağıt serin ve hamurdan  aralık bırakarak, tepsinize  istediğiniz ebatta sıkın.[Çok büyük sıkmayın,pişerken biraz yayılacak.]
  • Hazırladığınız kurabiyeleri 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.[Kurabiyeleriniz hafif penbeleşecek,çok kızarmıyacak.Hafif yumuşak,sert kek kıvamında olacak.Soğudukça sertleşiyor.]
  • Kurabiyeleriniz iyice soğuduktan sonra iki tanesinin arasına hazırladığınız süt reçelinden koyun .Bütün kurabiyelerinizi böyle hazırladıktan sonra ,servis tabağınıza dizin ve üzerine nescafeyle karışık pudar şekeri eleyip servis edin..
  • AFİYET OLSUN..
  • Kaynak: Dünyanın en güzel kurabiyeleri kitabından....





devamı »

PORTAKAL SOSLU KEK

Şöyle bol vitaminli, yumuşacık, puf puf ,lezzeti bol bir kek mi yapmak istiyorsunuz ????

İşte o nefis kek tarifiyle karşınızda...

Yapımı çok pratik,lezzeti garanti..

Bu nefis kek, çayınızın yanına çok ama çok yakışacak !!!

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1  su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 portakal suyu
1 su bardağı + 2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı pirinçunu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 portakal rendesi
SOSU
1 büyük su bardağı portakal suyu
1 kahve fincanı şeker
2 portakal rendesi
YAPILIŞI
  • Yumurtaları şeker ve vanilyayla iyice çırpın.Daha sonra sırayla sıvıyağ,portakal suyu,portakal rendesi ,elenmiş un,pirinçunu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Hazırladığınız kek karışımını,yağlayıp unladığınız kek kalıbına döküp,175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
  • Kekiniz pişerken şeker ve portakal suyunu bir taşım kaynatın ve içine portakal rendesini ekleyip,soğutun.
  • Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol edip,fırından çıkarın.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkarın ve ılık kekinizin üzerine kaşık kaşık soğuk portakal şurubunuzu dökün.İyice soğuduktan sonrada çayın yanına keyifle servis edin..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

TAS KEBABI

Bugün Nurlumutfakta`nın mutfağından nefis yemek kokuları geliyor!!!

Ne mi pişiyor???

Türk mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan tas kebabı..Yanında da nefis tereyağlı bir pirinç pilavı...

EEE daha ne olsun!!!

Akşama ziyafet var....

MALZEMELER
750 gr.kuzu kuşbaşı
4 tane patates
2 tane havuç
1 kase arpacık soğan
1 adet soğan
2 tane yeşil biber
3 diş sarmısak
2 domates rendesi
1 tatlı  kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 tane defne yaprağı[ben birazda biberiye koydum.]
YAPILIŞI
  • Kuşbaşıları yıkayıp ,iyice süzün.
  • Sarmısakları soyup, ikiye kesin.
  • Soğanı ve domatesi soyup ve rendeleyin.
  • Patatesleri,havuçları ve arpacık soğanları soyun.Patatesleri,biberleri  ve havuçları küp küp doğrayın.Tuz ve bir yemek kaşığı sirke eklediğiniz suda bekletin.Daha sonrada iyice süzüp, hazırladığınız sebzeleri sırayla yağda kızartın ve fazla yağını çekmesi için bir kağıt havlunun üzerine alın.
  • Yavvan bir tencereye tereyağınızı koyun,iyice  ısınınca içine etleri ve sarmısakları ekleyin,iyice kavrulsunlar..Sonrada kavrulan etlerinize sırayla rende soğanı,defne yaprağını,salçaları,baharatları en sonda domatesi ekleyip,beraberce kavurun.Daha sonrada 2 su bardağı sıcak su ekleyip,pişmeye bırakın.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Arada etlerin pişmişliğini kontrol edin,pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyin.Etleriniz iyice pişip,suyu azalınca yemeğinizin altını kapatın.İçindeki defne yaprağını alıp,kızarttığınız patates ,arpacık soğan,havuç ve biberleri ekleyin ve sıcak sıcak servis edin.
  • Bu yemeğin yanına en çok sade pirinç pilavı yakışıyor..
  • Eğer kızartma yapmam derseniz,sebzeleri baharatlar ve 1 yemek kaşığı sıvı yağla avcarlayıp,yüksek ısıda fırında da pişirebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

ŞURUPLU KAKOLU KURABİYE[KAKAOLU ISLAK KURABİYE][BROWNİE KURABİYE]

Bugün Nurlumutfakta`dan sizlere, yiyenin asla 1 taneyle yetinmeyeceği ve yok böyle bir lezzet diyeceği ,bir kurabiye tarifi geliyor.Yapması kolay,lezzeti olay tatlardan..

Kurabiyemiz  bol kakaolu ..Ve birde şuruplu..

Anlıyacağınız,tatlıyla,kurabiye arası bir lezzet..

Ama ne lezzet.!!!!!!!

Hala tatmadıysanız mutlaka deneyin ve tadın..

Ve de tattırın...

MALZEMELER
1 yumurta
125 gr.yumuşak tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal rendesi
2 ,5 tepeleme yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un[2,5 su bardağı kadar]
ŞERBETİ
1 büyük su bardağı şeker
1büyük  su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN
yeşil fıstık
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde kurabiyeler hazırlayarak fırın tepsisine dizin.Sonrada 175 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kurabiyelerinizin üzeri  çatlayana kadar  pişirin.
  • Şerbetini kurabiyeleri hazırlamadan önce hazırlayın.Şerbet için su ve şekeri 5-6 dakika kadar kaynatın,sonrada limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Ve buzdolabına koyup, iyice soğutun.
  • Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şuruptan her bir kurabiyenin üzerine 3 -4 kaşık  dökün.Daha sonrada kurabiyelerinizin üzerini dövülmüş yeşil fıstıkla süsleyin.şerbetini iyice çektikten sonra servis edin.
  • Kurabiyelerimiz bekledikçe dahada lezzetleniyor!!!
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

SÜT REÇELLİ KAKAOLU MUFFİNLAR


Evettt..

Dün nefis bir süt reçeli tarifi verdik..Şimdide sıra bu nefis reçeli kullanarak  yaptığımız yumuşacık,leziz bir muffin tarifinde..!!!

Muffinlarımız bol kakaolu,yumuşacık ve içindede nefis bir lezzet saklı...Bu lezzetli muffinlar favori lezzetiniz olmaya aday!!!

MALZEMELER
2 yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvıyağ
2.5 kahve fincanı şeker
2 yemek kaşığı kakao
2,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı pirinçunu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
her muffin için 2 çay kaşığı süt reçeli
YAPILIŞI
  • Yumurtaları ,şekerle iyice kabarana kadar çırpın.Daha sonra içine sırayla vanilya,yoğurt,sıvıyağ,en sonda elediğiniz un,kakao,pirinçunu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Daha sonra muffin kağıtlarınızı muffin kalıbınızın içine yerleştirin ve içlerini hazırladığınız muffin hamuruyla 3\4 ü dolacak şekilde doldurun.Sonrada hazırladığınız süt reçelinden ikişer çay kaşığı koyun ve 175 derece ısıtılmış fırında 25 -30 dakika pişirin.
  • Bu ölçüden 12 adet muffin çıkıyor..
  • Süt reçeli tarifimize buradan bakabilirsiniz..SÜT REÇELİ 
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

SÜT REÇELİ [DULCE DE LECHE ]


Süt reçeliii..!!! Orjinal ismi Dulce De  Leche..!!!Çok havalı..

Hiç sütün reçeli olur mu demeyin!!

Hem de çokk güzell oluyorr!!

 Bende bir blog açana kadar hiç duymadığım,yemediğim bir reçel çeşidiydi,ama keşke daha önce yani çocuklarım küçükken tanışsaymışım..

Çünkü süt reçeli ,çocukların çok sevdiği nutellaya çok benziyor..Nutellanın sadece çikolatasızı!! Muhteşem bir karamel lezzeti..Bence çok lezzetli ve çok sağlıklı..Mis gibi karamelize süt kokuyor..

Yapımı biraz uzun sürüyor,ama inanın sonuç buna değiyor.Sadece sütle şekeri kaynatıyorsunuz ve özünü elde ediyorsunuz..Süt reçeli ,dolapta bekledikçe  daha da lezzetleniyor..Hazırlayıp koyun kavanoza,isterseniz ekmeğe sürün yiyin,istersenizde pasta ve kurabiyelerinizde kullanın..Çok yönlü,nefis bir lezzet!!!




MALZEMELER
1 litre taze  süt [5 su bardağı]
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı karbonat
1 vanilya çubuğu 
YAPILIŞI
  • Büyük ve derin bir tencereye sütünüzü ve vanilya çubuğunuzu koyun.Ocağa alın,kaynayınca içine şekeri  ekleyin.Vanilya çubuğunuzu içinden çıkarın.
  • Şekerde eriyince  , ocağın altını iyice kısıp,karbonatı ekleyelim.Karbonatı ekleyince, sütümüz biraz köpürüp,kabaracak dikkat edelim,taşmasın.
  • Karbonatı koyduktan sonra sütümüzün başından bir süre ayrılmayalım ve köpürmemesi için en az yarım saat  dakika kadar,devamlı  karıştıralım.[20 dakika sonra sütün rengi değişmeye başlıyacaktır..]
  • Daha sonra kısık ateşte sütümüz iyice koyulaşıp,rengi koyulaşıncaya kadar ara ara, karıştıra karıştıra pişirelim.Yaklaşık 1 saat ile 1,5 saat arası reçelimiz hazır duruma geliyor.[ne kadar çok karıştırırsanız o kadar kıvamlı ve güzel oluyor..DİKKAT.]
  • Rengi karamel rengi ve lezzeti karamel lezzeti olacak.Süt reçeli soğudukça koyulaşıyor.Lezzeti yerine geliyor,gittikçe güzelleşiyor..
  • İyice soğuyunca cam bir kavanoza koyup,buzdolabında saklayın.
  • Vanilya çubuğu bulamazsanız ,içine 1 paket vanilya ekleyin..
  • 5 bardak sütten 1 bardak süt reçeli çıkıyor.
  • Yurtdışında yoğunlaştırılmış,konsantre sütten yapıyorlar..[çok pratik.]Ama ülkemizde çok zor bulunduğu için biz taze sütten yapıyoruz..
  • ŞİMDİDENN AFİYET OLSUN..
devamı »

Kaçırılmaması Gereken En Avantajlı Yılbaşı Fırsatları Bu Yazıda!

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!


Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil.

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!


Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?

Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!


Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.

Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.


Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/


Bir boomads advertorial içeriğidir.
devamı »

ÇİKOLATALI YILBAŞI KURABİYELERİ

Yepyeni bir yıl geliyor...

Her yer ışıl ışıl süsleniyor..Sokaklar,alışveriş merkezleri,mağazalar..Evlerde de çam  ağaçları, yeni yılı karşılamak için hazırlandı..Nurlumutfakta`da da yeni yıl heyecanı başladı ve ilk olarak yılbaşına özel çam ağaçı şekilli  kurabiyeler hazırlandı..Kurabiyelerimiz bol çikolatalı !!!

Sizde hemen hazırlayın,yep yeni bir  yılı tatlı talı karşılayın...


MALZEMELER
225 gr.yumuşak tereyağ
2 yumurta sarısı
3 dolu yemek kaşığı kakao
1\2  çay kaşığı tarçın
1\2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un [kulak memesi yumuşaklığında]

İÇ KREMASI
100 ml.krema
100 gr.beyaz çikolata

YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak ve pürüzsüz bir kurabiye hamuru yoğurun..Hazırladığınız hamuru folyoyo sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Kremayı ocakta ısıtın,kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve çikolatayı ekleyip,iyice karıştırın.İçindeki çikolata iyice erisin.Daha sonrada buzdolabına koyun,iyice koyulaşıncaya kadar bekletin.Soğuyunca mikserle çırpın ve tekrar buzdolabına koyun..
  • Dinlenen hamurunuzu buzdolabından çıkarın ve altına pudra şekeri serperek merdaneyle 2 cm. kalınlığında açın.İstediğiniz yılbaşı kurabiye kalıbıyla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.[Ben çam ağacı ve yıldız kalıplarını kullandım.)
  • Kurabiyelerinizi 175 derece fırında 20 -25 dakika kadar kurabiyeleri çok kurutmadan[,hafif yumuşak olacak] pişirin.
  • Daha sonra pişen kurabiyelerinizi iyice soğutun ve iki tanesinin arasına hazırladığınız beyaz çikolatalı kremadan sürüp birleştirin.Bütün kurabiyeleri böyle hazırlayın,sonrada servis tabağınıza koyup üzerini strech filmle örtün.Ve buzdolabına koyup 1 saat soğutun.Daha sonrada çayınızın yanına keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

SICAK ŞARAP

Yeni yıl geliyor..

Yılbaşı heyecanı yavaş yavaş herkesi sarmaya başladı..

 Yılbaşının  en güzel,en özel ve en sıcak ikramlarından biri de sıcak bir kadeh şarap !!

Bugün Nurlumutfakta`dan şarap içmeyi sevenlere yılbaşına özel, soğuk kış gecelerinde keyifle içeceğiniz ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir sıcak şarap tarifi geliyor...

Ülkemizde yeni yeni keşfedilen bir tat olan sıcak şarabın tarihi aslında çok eskilere dayanır. Tarih boyunca değişik milletler tarafından değişik usullerle tatlandırılmaya çalışılan şarap, günümüz şekline en yakın halini 17. yüzyılda İngiltere’de alır. 1970’lere kadar süren bir uygulamaya göre donanmada askerlere tayın olarak rom, su, limon suyu ve şekerden oluşan "grog" adı verilen bir içki dağıtılırdı.

Sıcak ülkelerde soğuk olarak tüketilen bu içki İngiltere’nin yağmurlu ve soğuk hava şartlarında ısıtılarak içilmeye başladı. İskandinavlar bu tarifi biraz daha değiştirip "glogg" adını verdiler. 1 küçük şişe votka, 5 adet kabuk tarçın, 20 adet karanfil, 2-3 adet kuru zencefil, 1 adet kakule, 2-3 portakalın kabuğunu karıştırıp serin bir yerde bekletip, glogg yapmak istediklerinde ise, bu malzemeyi süzerek, sıvı kısmı 1 şişe kırmızı şarap, 2-3 yemek kaşığı tozşeker ve 1 çubuk vanilya ile karıştırırlardı. Soğuk Alman şatoları da bu tarifle ısındı yıllarca.

Kaynak.Google
MALZEMELER
1 şişe orta kalite kırmızı şarap
2 tarçın çubuğu
8 adet karanfil
1 adet portakal
1 elma kabuğu ve elmanın yarısı
1 limon kabuğu
1 parça tüm zencefil
1 su bardağı su
6 yemek kaşığı esmer şeker
YAPILIŞI
  • 1 bardak suyla ,esmer şekeri beraberce kaynatın.
  • Portakalı soyup,kabuklarına karanfilleri saplayın.İçinide halka halka dilimleyin.
  • Daha sonra kaynattığınız şekerli suyun içine karanfilli portakal kabuklarını,halka portakal dilimlerini,tarçın çubuklarını,soyulmuş  küçük bir parça zencefili,yarım elma dilimleri, elma ve limonun kabuklarını koyup ,bir taşım kaynatın ,sonrada ılımaya bırakın.
  • Bu karışıma en son şarabınızı ekleyin ve ocağa tekrar koyun.Kaynama noktasına gelince altını kapatın ve , süzerek,sıcak olarak servis edin.[Sakın kaynatmayın,alkolü uçar.]
  • İkram edeceğiniz bardağı portakal,elma ve tarçın çubuklarıyla süsleyebilirsiniz..
  • Eğer alkol oranını daha fazla isterseniz,içine bir bardak votka ekliyebilirsiniz..
  • Sıcak şaraba en çok yakışan ,kuruyemişlerdir..
  • CHEERRRS..!!!
devamı »

SOSYETE MANTISI & KIYMALI GÜL BÖREĞİ

Bugün Nurlumutfakta `da, çay masalarının en güzel ve özel ikramlarından olan sosyete mantısı,diğer bir ismiyle de gül böreği yapıyoruz.Çıtır çıtır,hem de kıymalı ..

Daha ne olsun!!! Nefisss..

Çok ta pratik..Hazırlayın koyun buzluğa,misafir geldiğinde hemen sürün fırına...Sıcak sıcak ,üzerine sarmısaklı süzme yoğurt ve domates sosla ikram edin..Hem misafirleriniz keyiflensin,hemde siz..!!!!


MALZEMELER
6 adet yufka
400 veya 500 gr. yağsız kıyma.
2 tane  soğan rendesi
karabiber,tuz,kırmızı pulbiber
1\2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN
süzme yoğurt
sarmısak
tuz
sumak,nane,
 domates salçası + zeytinyağ +pulbiber
YAPILIŞI
  • Kıymayı tencereye koyun,suyunu çekene kadar kavurun.Daha sonra içine rendelenmiş soğanı ekleyin,kaşığın tersiyle eze eze kavurun.Sonrada yağları ve baharatları ekleyin.İyice kavrulunca altını kapatın ve doğranmış maydanozu ekleyip,soğumaya bırakın.
  • Kıymanız soğuyunca ,yufkalarınızın her birini dört parçaya bölün .24 tane börek yapmak için 24 parça yufkamız olacak.Her bir parçanın geniş ucuna hazırladığınız kıymadan bolca koyun ve uzun sigara böreği şeklinde sarın.Sonrada kendi etrafında rulo yaparak gül şeklini verin.Ucun kürdanla tutturun.Bütün yufkalarınızı bu şekilde sarın.
  • Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin,üzerlerine  2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay bardağı suyu  karıştırtırıp fırçayla sürün ve 200 derece ısıtılmış fırında ,iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen böreklerinizi ,sarmısaklı yoğurt ve domates salçalı ve pulbiberli yağla servis edin.
  • Böreklerinizi isterseniz yağdada kızartıp servis edebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN..



devamı »

MISIR UNLU POAÇA

Çay saatinin en sevilen lezzeti poaçalar..Çeşit çeşit,lezzet lezzet !!

Poaçayı, bu seferde Karadenizlilerin orjinal tarifiyle ,onların meşhur, nefis,besleyici mısır unuyla  yaptık...Çok lezzetli ,kıyır kıyır ve kolay bayatlamayan  nefis poaçalarımız oldu.Tarifin ilham kaynağı sevgili Aylin`e [yemek vakti] çok teşekkürler..Poaçalar muhteşemmmm!!!

Bu poaçaları hazırlayıp ,buzluğa koyabilirsiniz..Misafir geldiğindede hemen çıkartıp,çözülünce,  pişirip,taze taze, sıcak sıcak ikram edebilirsiniz..Ben tulum peyniriyle hazırladım,tulum peyniri ve mısır unu birbirine çok yakıştı..Siz isterseniz ıspanaklı veya patateslide hazırlıyabilirsiniz..

İçindeki mısır unu sayesinde pişirdikten sonra artan poaçalarınız, bir kaç gün tazeliğini koruyacaktır....

Tabiii kalırsa :]]


MALZEMELER
150 gr.yumuşak tereyağ veya margarin
1 çay bardağı  mısır özü yağı
1 kahve fincanı dolu dolu yoğurt
2 yumurta[sarısının biri üzerine]
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı mısır un[1,5 veya 2 bardak]
İÇ HARCI
1 kase tulum peyniri
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı mısır unu
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle çok yumuşak bir hamur yoğurun.[ele yapışmıcak kadar yumuşak.]Sonrada strece sarıp dinlenmesi için bir kaç saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve avucunuzun içinde yuvarlak şekilde açın.İçine tulum peyniri koyup,d şeklinde yavaşça kapatın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın ve fırın kağıdı serdiğiniz tepsilere dizin.Sonrada parmağınızla tam ortasından hafifce bastırın.Üzerine yumurta sarısı sürüp,biraz mısır unu serpin..
  • 175 derece ısıtılmış fırında,iyice kızarana kadar 35 dakika kadar pişirin.
  • Bu ölçüden 2 tepsi dolusu poaça çıkıyor.
  • AFİYET OLSUN..





devamı »

AY ÇÖREĞİ

Pastanelerin en sevilen lezzeti ay çöreğini,evlerinize getirdik..

Artık sizde kendi ay çöreğinizi, bu kolay tarifle evde yapabilirsiniz.

a

Artan eski keklerinizi değerlendirmenin en lezzetli yolu,bu keklerden çok leziz ay çöreği yapmaktır..İçi artan kek kırıntılarına küçük bir iki eklemeyle hazır.Size sadece dışı için yumuşak ,mayalı bir hamur hazırlamak kalıyor.!!!

Artan kekimiz yok!!Ben neyele yapacam diye düşünmeyin,evde kalan eski kurabiyeler veya bisküvilerdende olur..En kötü ıhtimalle hazır kakaolu paket keklerden kullanırsınız..Yeter ki yapmaya niyet edin...]]

MALZEMELER
HAMURU
150 gr.yumuşak tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı mahlep
1 yumurta 
1,5 çay bardağı süt
1 paket toz maya
2 küp şeker
aldığı kadar un
İÇ HARCI
2 büyük su bardağı kakaolu kek kırıntısı
2 çay bardağı kuru üzüm
2 çay bardağı kırık ceviz veya badem
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1\2 su bardağı süt
1,5 çay bardağı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN 
1 yumurta sarısı
file badem veya file fındık
YAPILIŞI
  • 2 çay bardağı ılık süt,2 kesme şeker ve toz mayayı bir kapta karıştırın ve 5 dakika bekletin.
  • Pudra şekeri ve yumuşak tereyağını iyice karıştırın.
  • Pudra şekerli karışımın içine mayalı sütü dökün ve üzerine azar azar un ekliyerek, yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurunuzun üzerini örtüp,yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • İç harç malzemelerinin hepsini bir kaşıkla karıştırın,yumuşak bir kakaolu hamur kıvamında olacaktır.
  • Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve merdaneyle yuvarlak olarak açın,içine 2 veya 3 tatlı kaşığı dolusu içten koyun ve rulo yapın.Daha sonrada iki ucundan kıvırın ve ay şeklini verin.Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Bütün hamuru ve içi böylece hazırlayın.Hazırladığınız açmaların üzerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin.175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika ,iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN.




devamı »

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ

Kışın mutlaka bol bol taze brokoli tüketin..

Çünkü bu sebzenin faydaları saymakla bitmiyor..Çok sağlıklı ve hafif bir sebze..

İsterseniz salatasını,isterseniz haşlamasını,ister çorbasını,ister de zeytinyağlısını yiyin.Ama mutlaka yiyin!!!

MALZEMELER
1 orta boy brokoli
2 adet havuç
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz
2 mandalina veya 1 portakal suyu
1 çay bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  • Soğanları dörde bölüp,halka halka doğrayın.
  • Kırmızı biberleri ve havuçları kibrit çöpü şeklinde doğarayın.
  • Brokolileri çiçeklerine ayırın.
  • Yayvan bir tencereye yağınızı ve soğanlarınızı koyup,hafifce kavurun.Daha sonra içine havuçları,şekeri ve tuzunuzu ekleyip beraberce iyice kavurun.Havuçlarınızın iyice kavrulması gerekiyor.Daha sonra içine brokoli çiçeklerinizi ve kırmızı biberlerinizi ekleyin.Sonrada portakal suyunuzu ve sıcak suyunuzu ekleyip,15 dakika kadar pişirin.
  • Brokolilerinizi ekledikten sonra mutlaka kontrol edin,brokoliler çabuk pişer,ezilmesin.
  • Daha sonra pişen zeytinyağlınızı ocakatan alın ve tenceresinde soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
  • DİĞER BROKOLİLİ TARİFLERİMİZ
  • AKDENİZ SOSLU BROKOLİ SALATASI 
  • YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI 
  • BROKOLİ ÇORBASI 
  • BROKOLİ TART 


devamı »

KAKAOLU MUZLU KEK

Mis kokulu,bol çikolatalı nefis bir kek istiyorsanız,işte sizlere leziz  bir tarif..Yerken damağınızda bıraktığı lezzete bayılacaksınız...Haydi hemen bu nefis keki hazırlayın,çay saatinize yetişsin !!!

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr. tereyağ
80 gr.bitter çikolata
3 tane olgun muz
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 dolu yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1  paket hazır çikolata sos.
YAPILIŞI
  • Olgun muzları çatalla iyice ezin.Daha sonrada sütle iyice karıştırın.
  • Çikolatayı benmari usulu eritin.İçine yumuşak tereyağını ekleyip,iyice karıştırın.
  • Un,kabartmatozu ve kakaoyu bir kaba eleyin.
  • Yumurta ,vanilya ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
  • Daha sonrada çırparak yumurtalı  karışımınıza önce çikolatalı tereyağı,sonra muzlu sütü,en sonda unlu karışımı iki kerede ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını,yağlayıp,unladığınız kalıba koyup,175 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
  • Kekinizi kürdan testiyle kontrol ederek fırından çıkarın.Hafif ılıyınca kalıptan servis tabağınıza koyun.
  • Servis ederken üzerine hazır çikolata sosla ikram edin.
  • AFİYET OLSUN..


devamı »

ISPANAKLI YOĞURT ÇORBASI

Yurdun her yeri buz kesti.. !!!!

Kar yağmaya,soğuk kış kendini iyice göstermeye başladı!!!

Bütün evlerde, sıcacık çorbalar pişmeye çoktaan başladı..

İşte bizden de sizlere sıcacık,besleyici,nefis bir çorba tarifi...

Keyifle için,içiniz ısınsın!!!!

MALZEMELER
250 gr. süzme yoğurt
1 yemek kaşığı nişasta
1 büyük kahve fincanı dövme
2 bardak su[dövmeyi haşlamak için]
1\2 demet ıspanak
2 bardak et suyu
2 bardak su
tuz,1 çay kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
  • Dövmeyi 2 bardak suyla iyice haşlayın.
  • Ispanak yapraklarını incecik doğrayın.
  • Yoğurdu 1 ılık bardak suyla ve 1 yemek kaşığı unla özeyin.
  • Haşladığınız dövmeye özediğiniz ılık unlu yoğurdu devamlı karıştıra karıştıra ekleyin.
  • Kaynayınca tuzunu,karabiberi,2 su bardağı et suyu ve 1 bardak daha suyu ekleyin.Beraber iyice pişirin..
  • Çorbanız pişmeye yakın incecik doğradığınız ıspanağı ekleyin.Daha sonra çorbanızı ocaktan alın.
  • Tereyağını ve zeytinyağı iyice ısıtın.İçine rendelenmiş sarmısakları ve pulbiberi ekleyin.
  • Pişen çorbanızın üzerine  ,hazırladığınız sostan koyarak keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN.. 


devamı »

SPAGETTİ BOLONEZ

Spagetti bolonez!!!

Hepimizin bildiği,çocukların en sevdiği,İtalyanların ünlü bolonez soslu makarna  diye adlandırdığı namı değer kıymalı makarna.]]

Kıymalı makarna  deyip geçmeyin!!

Bu kıymalı makarna başka kıymalı makarna...Çok lezzetli,bol baharatlı nefis soslu bir makarna..

İşte sizlere bugün Nurlumutfakta`dan en güzel ,en lezzetli bolonez soslu makarna tarifi..

Bu tarif makarna keyfinize keyif katacak..

MALZEMELER
500 gr dana  kıyma
2 büyük boy soğan
2 diş rendelenmiş sarmısak
2 adet rendelenmiş havuç
1 adet küçük rendelenmiş kereviz[isteğe bağlı]
6 -7 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
1\2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı kuru kekik
1 tane defne yaprağı
1,5 su bardağı sıcak su 
1 çay bardğı kırmızı şarap[isteğe bağlı]
üzeri için permesan peyniri
1 paket spagetti makarna
YAPILIŞI
  • Kıymayı tencerenize koyun,kavurun.Suyunu çekince içine önce yağlarınızı ve salçanızı sonrada  ince doğranmış soğanlarınızı,ince rendelenmiş sarmısak, kereviz  ve havuçlarınızı ekleyin,beraberce kavurun.
  • Kavrulan kıymanıza en son baharatlarınızı,rendelenmiş soğanlarınızı ve sıcak suyu ekleyip,kısık ateşte iyice  koyulaşana kadar  pişmeye bırakın.
  • Kıymanız hazır olunca ,spagettinizi kutunun üzerindeki sürede haşlayın , hazırladığınız kıymayı üzerine koyup,en üzerinede permesan serpin ve yanındada bol yeşil salatayla servis edin.
  • Bolonez sosun özelliği içinde bol domates rendesi olması ve çok düşük ısıda iyice pişmesidir.
  • Sosun içinde orjinalinde  domates salçası kullanılır ama ben biber salçası kullanıyorum,çünkü daha lezzetli oluyor..
  • Orjinalinde içinde beyaz veya kırmızı şarap var..Arzuya göre sizde ekliyebilirsiniz..Ben aradada kırmızı şarapla yapıyorum,çok daha güzel oluyor..
  • Defne yaprağı kıyma kokusunu alır ve sosunuza çok güzel bir reyha verir.
  • Afiyet olsun..



devamı »

PORTAKAL SOSLU TAVUK & BEZELYE PÜRESİ

Bugün Nurlumutfakta`dan çok özel ve lezzetli bir yemek tarifimiz var.Portakal sosunda glaze olmuş,nefis bir tavuk ve yanınada leziz  bir bezelye püresi..Tarifi sevgili Cafe Fernando Cenk`ten öğrendik..Onun bu özel lezzetini bizde Nurlumutfakta olarak kendimize göre yorumladık.Gerçekten çok lezzetli,değişik ve özel bir yemek oldu..

Sizlerde bu nefis lezzeti özellikle yılbaşı sofralarınız  için hazırlıyabilirsiniz...Bu çok kolay ve özel lezzete misafirleriniz bayılacak.!!!!



MALZEMELER
10 tane kemikli ,derisiz tavuk baget
3 portakal suyu
4 büyük soğan
2 diş sarmısak
tuz,karabiber
1 yemek  kaşığı bal
1 dal taze biberiye
3 yemek kaşığı tereyağ
PÜRE İÇİN
1 kilo bezelye
2 veye 3  yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
YAPILIŞI
  • Soğanları ve sarmısakları rondodan geçirin ve daha sonrada tel süzgeçten geçirip suyunu alın.
  • Tavukları iyice yıkayın ve limonlu suda yarım saat bekletin.
  • Püre için bezelyeleri iyice haşlayın ve süzün.Sonrada rondodan iyice çekin,daha sonrada içine tereyağ,süt ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.İşte bu kadar kolayy !!![Eğer pürenin iyice pürüzsüz olmasını istiyorsanız ,bezelyeleri rondodan geçirdikten sonrada tel süzgeçten geçirebilirsiniz.Ben süzmedim,kabuğunun vitaminini ziyan etmek istemedim.]
  • Daha sonra soğan suyu,portakal suyu,baharatlar bal ve biberiye yapraklarını genişce bir karıştırma kabında karıştırın ,içine tavukları koyup,en az 6 saat marine olması için bekletin.
  • Tavukları pişireceğiniz zaman yayvan bir tencereye 2.5 yemek kaşığ tereyağını koyup,tavukları içinde iyice kızartın.Daha sonra tavuklarınızı bir fırın kabına koyup ,üzerine portakllı sostan gezdirin ve aliminyum folyoyla kapatın.Folyoyu bir kaç yerinden delin ve 200 derece ıstılmış fırında  30 dakika pişirin.
  • Tavuklarınız pişerken ,tavukları kızarttığınız tavanın içinde kalan yağın üzerine kalan portakallı sosu dökün veşurup kıvamına gelene kadar kaynatın.Ocaktan alacağınız zaman içine biraz daha tereyağ ekleyin.
  • Tavuğunuz pişince fırından alın ve tavuklarınızı bezelye püresi eşliğiyle üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..
devamı »

ÇİKOLATA KREMALI VANİLYALI MUFFİN

Bugün yine Nurlumutfakta`da çocuklara özel bir lezzet var..Nefis mi nefis,çok eğlenceli ve leziz  Çikolata Kremalı Vanilyalı Muffinlar !!!

Bu nefis muffinlar çocuklarınızı büyüleyecek,neşelerine neşe katacak!!!


Hemen mutfağa girin,çocuklar okuldan dönmeden bu nefis muffinları hazırlayın..Okuldan dönüşleri bir şölen olsun !!!

MALZEMELER
2 yumurta
1\2 cup yumuşak tereyağ
2\3 cup yoğurt
1 + 1\4 cup un
1 cup şeker
2 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1\2 çay kaşığı tuz
KREMASI
200 ml.süt kreması
180 gr.bitter çikolata
1 kahve fincanı pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı  labne peyniri
renkli şekerlemeler
YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şekeri  iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Daha sonra içine yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın.
  • Sonrada sırayla muffin karışımınıza vanilya,yoğurdu ekleyin ve tekrar çırpın.En sonda içine elediğiniz un,tuz,karbonat ve kabartma tozu karışımızı ekleyin.Muffin hamurunuz hazır.
  • Muffin kalığlarınızın içine muffin kağıtlarınızı ekleyin ve muffin karışımınızdan kağıtların içerisine 3\4 ü dolacak ekilde doldurun.
  • Sonrada 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.Pişen muffinlarınızı kürdan testiyle kontrol ettikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Kreması için kremayı ısıtın ve içine çikolataları koyup, iyice eritin.Sonrada buzdolabına koyup iyice soğutun.Soğuyunca içine pudra şekeri ,vanilya ve peyniri ekleyip iyice çırpın.Sonrada sıkma torbasına doldurup,iyice soğumuş olan muffinlarınızın üzerine sıkın.
  • Hazırladığınız muffinların üzerine renkli şekerlemeler serperek süsleyin.
  • Bu ölçüden 12 adet muffin çıkıyor.
  • AFİYET OLSUN.

CUP ÖLÇÜSÜ:
 1 cup un = 140 gr.
1cup şeker = 200 gr.
2\3 cup yoğurt = 160 ml.
1\2 cup tereyağ = 115 gr.
1 cup pudra şekeri = 160 gr.

*Cupcakes Pamela Clark adlı kitaptan alıntıdır..

devamı »
Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic