ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Nurlumutfakta`dan yine lezzetine doyamıyacağınız bir cheesecake tarifi...

Tazecik sera çileklerinden yaptığım nefis bir çilekli cheesecake..

Bu cheesecake lezzeti ve görüntüsüyle çay masalarınızın baştacı olacak !!!

Misafirlerinizden tam not alacak..


MALZEMELER
ALT KATI
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr.tereyağ
1 çay bardağı badem unu
1\2 çay kaşığı tarçın
PEYNİR KATI
750 gr.labne peyniri[içim]
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket süt kreması200 ml.
2 yemek kaşığı çilekli pudding
1 yemek kaşığı mısır nişastası
ÜZERİ İÇİN
1 kilo çilek
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
50 gr.beyaz çikolata
2 yemek kaşığı file badem
YAPILIŞI
  • Alt taban için tereyağını eritin,büskivileri rondodan çekerek un haline getirin.Daha sonrada badem unu,tarçın,çekilmiş büskiviler ve tereyağını iyice karıştırıp hafifce yağladığınız 26 cm.lik kelepçeli kalıba bastırarak kalıa yayın.Yayarken kenarlarınıda hafifce yükseltip kenar yapın.Daha sonrada 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.Sonrada soğutun.
  • Peynir katı için peynir  ve şekeri iyice krema kıvamına gelene çırpın.Sonra vanilyayı ve yumurtaları teker teker çırparak ekleyin.Daha sonrada sırayla süt kremasını ,çilekli puddingi ve nişastayı ekleyin.Hepsini tekrar hafifce çırpın.Hazırladığınız peynir katını pişirip soğuttuğunuz alt tabanın üzerine döküp,160 derece fırında  50-55 dakika pişirin.Pişmişliğini anlamak için kekinizi hafifce salladığınızda ortası hafif sallanıyorsa pişmiş dmektir.Fazla sallanıyorsa biraz daha pişirmeniz gerekir..Cheesecakenizi pişirirken fırına su dolu bir kap koymayı unutmayın.
  • Pişen cheesecake fırında 10 dakika beklettikten sonra fırından alın ve dışarda soğumaya bırakın.Soğuyan cheesecakenizi üzerini kapatıp,buzdolabında 12 saat beklemeye bırakın.
  • Cheesecake üzeri için, önce 12 tane kadar çileği 3 yemek kaşığı şekerle beraber rondodan çekin ve içine 3 yemek kaşığı suyla sulandırdığınız, 1 tatlı kaşığı nişastayıda ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin,sonrada soğutun.[hafif akıcı bir kıvamı olacak.]Soğuyan çilek püresini kekinizin üzerine yayın ve üzerine kalan çileklerinizi doğrayarak arzu ettiğiniz şekilde yerleştirin.Çileklerin üzerini beyaz çikolatayı benmari usulu eriterek, kaşıkla zikzaklar çizerek  süsleyin.En üzerinede file bademlerinizi serpin.
  • Daha sonra buzdolabına koyarak soğumaya bırakın ve sonrada keyifle servis edin.
  • CHEESECAKE YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK ÖNEMLİ NOKTALAR:
  • Cheesecake için bütün malzemelrinizin oda sıcaklığında olması gerekir.,
  • Peynirlerinizi pastayı hazırlamaya başlamadan  1 saat önce ince tel süzgeçe koyun ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
  • Fırınınıza mutlaka su dolu bir kap koyun ,yoksa cheesecakeniz pişerken çatlar.
  • Pişen cheesecakenizi mutlaka servis etmeden en az 12 saat buzdolabında bekletin.Bekledikce lezzetlenecektir.[özellikle bir gün önceden hazırlayın.]
  • Hazırladığınız peynir katı biraz sulu olur,korkmayın,pişdikçe katılaşacaktır.Soğudukçada tam kıvamını bulacaktır.
  • Cheesecakenizi mutlaka keskin bir bıçakla kesin,daha düzgün dilimler elde edersiniz.
  • Cheesecake yapılması en garanti pastalardandır ve çok lezzetlidir..
  • AFİYET OLSUN..


28 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem olmuş, iştah açıcı bir görüntü...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Harika bir lezzet olmus canim ellerine saglik sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim,sevgilerimle..

      Sil
  4. İyi uğraşmışsın ama değmiş Nurşencim, ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Aslında sadece üzerindeki çilekleri doğramak için biraz uğraştım,gerisi zaten kendi kendine pişiyor..

      Sil
  5. Ellerine sağlık harika olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Yine yutkuna yutkuna yorum yapiyorum. Ama olmazki boyle de ozendirilmezki:)) Ellerine emegine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum çok teşekkürler,kıyamam yutkunma ben sana hemen yapar ikram ederim..sevgilerimle.

      Sil
  7. Çoook şahane görsellik lezzet şölen olmuş bu tatlı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Feridecim..sevgiler.

      Sil
  8. Canım muhteşem bir görüntü ellerine sağlık bir dilim olsa da yesem dedim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım seve seve ikram ederim hemen sana..Teşekkürler..sevgiler.

      Sil
  9. Tam bir görsel şölen,eminim tadıda nefistir. Ellerinize sağlık Nursen hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim süper bir lezzet ve görüntüydü..Çok teşekkürler..

      Sil
  10. Ellerine sağlık Nurşen abla
    Denicem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..Mutlaka denemelisin:]

      Sil
  11. Nurşenciğim, nefis olmuş nefis. Çilek mevsimi geldiğinde mutlaka denenmeli.
    Ben hazır paketli ürünler kullanmıyorum ama pudingi de merak ettim. Aroma dışında nasıl bir katkısı var?
    Afiyetler olsun canım.Ellerine, emeklerine sağlık.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıl ablacım çok teşekkürler..Bizim burada çok çilek serası olduğu için, şu anda çok taze çilek var,görünce dayanamıyor insan.Puddinge gelince içine çok güzel bir reyha verdi,ayrıcada kıvamını güzelleştirdi.Onun için koydum..Tabiki eğer kullanmak istemiyorsanız,o zaman çilek reçeli koyup nişastayı artırmanız lazım..Sevgilerimle,öpüyorum..

      Sil
  12. Öyle güzel anlatmışsın ki çileğin bile kokusunu duydum sanki.Nasıl afiyetle yenir o cheesecake şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok büyük bir keyifle yendiğine inanabilirsin.:]]

      Sil
  13. Yine harikalar yaratmışsın :)
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,Gülaycım..sevgiler.

      Sil
  14. Yine neler yapmissin canim :) Muhtesem bir cheesecake oldu... Bayildim...
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım teşekkür ederim..Gerçekten nefis bir cheesecake oldu..sevgilerimle..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic