ISPANAKLI KOLAY KOL BÖREĞİ

Fırından yeni çıkmış,sıcacık,dışı çıtır,içi yumuşacık bir böreği kim yemek istemez??

İşte ,sizlere kolayca hazırlayıp,pişireceğiniz ,lezzetlimi lezzetli bir börek tarifimiz var.Böreğimiz açma böreklere taş çıkartacak..!!!

Hem kolay,hem lezzetli...

Kolayca hazırlayın,koyun buzluğa ..

Canınız börek çektimi ,koyun fırına..

Çayınız demlenene kadar hazır...



MALZEMELER
3 tane yuflka
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su 
2 yemek kaşığı tahin
İÇ HARCI
4 deste ıspanak
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
YAPILIŞI
  • Ispanakları iyice yıkayıp kurutun ve sapları hariç yapraklarını irice doğrayın.Sonrada üzerine kaynar su koyup 5 dakika bekletin ve sonra iyice süzüp,suyunu sıkın.
  • Soğanları doğrayın ,sıvıyağda hafifce kavurun ve içine ıspanakları koyup,beraberce kavurun.Kavrulan ıspanağınızı ocaktan alın ve hafif soğuduktan sonra içine baharatlarını ve tahini ekleyip,iyice karıştırın.
  • Sos için su,sıvıyağ ve tahini iyice karıştırın.
  • İlk yufkanızı tezgahın üzerine serin ve hazırladığınız sostan fırçayla üzerine iyice sürün.Sonrada ıspanaklı harcın 3\1 ni yufkanın bütünne elinizle yayın.Ve bir uçtan başlıyarak dikkatlice rulo hale getirin.Sonrada 10 cm.lik parçalar halinde kesin.Kestiğiniz börekleri strech film serdiğiniz tepsiye dizip,üzerini tekrar strech filmle kapatıp,donması için buzluğa koyun.Diğer 2 yufkanızıda bu şekilde hazırlayıp,buzluğa koyun.
  • Böreklerinizi pişireceğiniz zaman fırın tepsisine yağlı kağıt serin,böreklerinizi buzlu buzlu tepsiye dizip,yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında ,iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN.

24 yorum:

  1. canım çıtır çıtır enfes bir börek olmuş afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel bi goruntu eminim tadida oyledir ellerinize saglik♥♥

    YanıtlaSil
  3. ıspanaklı börek her zaman favorimdir, hele böyle pratik olursa missss....ellerine sağlık seviler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim,çok pratik ve lezzetli..teşekkürler..

      Sil
  4. Eminim her yaptigin gibi bu borekler de superdir. Ellerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum teşekkürler,çok lezzetli bir börek oldu..sevgiler.

      Sil
  5. Tahin! mükemmel, hiç denemedim kesinlikle denemeliyim.Ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanak ve tahin börekte favorim,denemediyseniz mutlaka deneyin..teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  6. Canım ellerine sağlık çıtır çıtır olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nurşen hanım selamlar...yine döktürmüşşsünüz eski yazılarada baktımda şöyle...Börekte azıcık pişti olduk bu hafta benimde kaydımda o vardı...ama yanında bir süprizi var:))).Çaycumada Adanalı en yakın arkadaşımda yaptığı böreklere tahin sürerdi..Adanada da Antalyadaki gibi tahin meşhur sanırım....Bu tarifi deneyeceğim yengem kıymalısını yapardı açma börek sanardık...şimdi geçiricem defterime.....elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,teşekkür ederim..Çok güzel bir börek oldu,mutlaka dene..Çok ta pratik..sevgilerimle..

      Sil
  8. Ellerine sağlık. Bende çok seviyorum böyle çıtır börekleri. Tahinde ne güzel yapmıştır lezzetini. Harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahinle ıspanak,müthiş bir ikili..Teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  9. ellerine sağlık enfes görünüyor,özellikle aç karnına bakamamak da fayda var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..Bende açken blogları gezemiyorum...]

      Sil
  10. Bizim Pembe Kekik'te yemiştim bu tahinli ıspanaklı böreği, nefis oluyor gerçekten. Ellerine sağlık Nurşencim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bizim ıspanaklı börekler çoğunlukla tahinlidir..İkisi birbirine çok yakışıyor..

      Sil
  11. Nursenciğim Tahin ve Ispanak ikilisi.Hmmm bilemedim.Ama börekler nefis ve çok iştah açıcı görünüyor.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim çok yakışıyor bu ikili,böreği nefis oluyor..teşekkürler..

      Sil
  12. Nurşen ablajım denedim ve tadınada bayıldım. Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık,nefis ve pratik bir börek oluyor..begenmene memnun oldum..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic