MANTAR SOSLU ANTİKROT

Bugünkü yemeğimiz nefis bir et yemeği..

Lezzetli mi lezzetli..

Çokta pratik.

Üstelik bol sebzeli.

Yanında da sadece bir pilav veya patates püresiyle bir davet yemeği..



MALZEMELER
750 gr. antikrot
1 büyük soğan
6 diş sarmısak
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşil biber
1 kavanoz konserve mantar veya 500 gr taze mantar
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket krema[200 ml.]
3 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,karabiber
MARİNE İÇİN
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
YAPILIŞI
  • Antikrotları bir gün önceden 1 çay bardağı süt,1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kekik  ve 3 yemek kaşığı sıvıyağda 24 saat üzeri tam kapalı olarak buzdolabında marine edip,bekletin.
  • Mantarları ikiye bölün,yeşil ,kırmızı biberleri jülyen ,sarmısakları küçük ve soğanlarıda yarım daire şeklinde  doğrayın.
  • Antikrotları pişireceğiniz zaman marineden çıkarın,iyice süzün.Genişce bir tavaya biraz tereyağ koyun,ısınınca içine önce bir diş doğranmış sarmısak sonrada antikrotları koyup,arkalı önlü iyice kızartın.Kızartırken üzerine biraz tuz atın.
  • Sos için başka bir geniş tavaya sıvıyağı koyup,içine önce sarmısak ve soğanları koyup,hafifce kavurun.Sonrada mantarları ekleyin ve yükşek ateşte suyunu bıraktırmadan hafifce ezilmeden kavurun.En son biberleri ekleyin.Üzerlerine biraz tuz ve karabiber atın.Çok pişirmeden ocaktan alın.
  • Bir kasenin içinde krema ,1 yemek kaşığı sıvıyağ,soya sosu  ve baharatları karıştırın.
  • Pişen etlerinizi yayvan bir tencereye koyup,üzerine pişirdiğiniz mantarlı sebzeleri ekleyin.Hepsinin üzerine kremalı sosu döküp,beraberce 10 dakika pişirip,sıcak sıcak servis edin.[eğer etleriniz sertse mantarlı sosun içine bir kahve fıncanı sıcak su ekliyebilirsiniz.]
  • Ben konserve mantarı tercih ediyorum,çok daha pratik oluyor.
  • Etleri marinede 1 gün bekletirseniz,etleriniz istediğiniz gibi yumuşak olur ve çabuk pişer.
  • Eğer etleri az pişmiş seviyorsanız,tereyağında az kızartın.
  • Antikrot en yumuşak ve en lezzetli etlerdendir.
  • AFİYET OLSUN.



16 yorum:

  1. oooyyyy oy oooooyyyyy şölen olmuş mantarın girdiği her şeyi çok severim harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok keyifli bir yemekti..

      Sil
  2. ellerine sağlık canım nefis davet sofraları için de birebir olmuşşş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emelcim..sevgiler..

      Sil
  3. Canım çok severim ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım..Sana özel pişiririm..

      Sil
  4. Nurşencim günün yemeği harika olmuş.
    Ellerine sağlık mis kokuyor, misssss...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pırılcım..sevgiler..

      Sil
  5. Kokusu buralara kadar geldi doğrusu :)) çok lezzetli olmuş belli ki...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,çok lezzetli ve keyifliydi..sevgiler..

      Sil
  6. Canim nefis bir yemek olmus. Ellerine saglik arkadasim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucumm.sevgilerr..

      Sil
  7. iki sevdiğim lezzet bir arada daha ne olsun :) eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli bir ikili oldu..teşekkür ederim.

      Sil
  8. Et aşığı biri olarak bayıldıım ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam et severlere göre..Nefis oluyor,tavsiye ederim..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic